חיים של תורה
משתמש מקצוען
סתם שתדעו, הדירה ההיא לא היתה חדשה וגם לא בבעלז או שנלר, זה דירה ישנה איפשהו במרכז העיר.
אני בכוונה לא כתבתי את כל הפרטים כאן, כדי שלא לבייש את מפרסם המודעה.
אם הייתי כותב את כל הפרטים הייתם מזדעזעים יותר...
בכל אופן, לכל מי שטוען שאלו המחירים, אז במחילה אתם טועים.
אני מכיר מחירים של 20,000$ ואפילו 25,000$, אבל אלו לא דירות ישנות עם 2 חדרי שינה.
אלו דירות ענקיות מרווחות ומפוארות עם סוכה ענקית (ובנויה) ונוף עד לכותל.
ודרך אגב, אני חושב שכל הסיפור הזה הוא עוול אחד גדול.
כי אם באמת זה היה עובד לפי השיטה של היצע וביקוש, ומכיוון שיש הרבה מאוד אנשים שרוצים לבוא לאדמו"ר, מעלים מחירים יותר מכל השנה, אז זה מובן ונסבל.
אבל הבעיה היא שהמחירים היום הם ללא פרופורציה בכלל לביקוש, אלא נובעים ממקום אחר לגמרי.
כל מי שניסה אי פעם לברר על שכירת דירת 3 חדרים לכל השנה בשנלר/תנובה/כדורי והזדעזע מהמחיר הגבוה, בטח שמע מהמשכיר/מתווך שזה לא כל כך נורא, כי אפשר לכסות את הפער בחגי תשרי.
אז הנה קיבלתם את כדור השלג המתגלגל, המשכירים מעלים את המחיר עד כדי הזיה, כדי להשכיר את דירתם לכל השנה, השוכרים מעלים את המחיר עוד יותר מהזיה, כדי לכסות את הפער של כל השנה, ואנחנו השוכרים המסכנים משלמים את המחיר היקר הזה.
רוצים הוכחה שזה ללא פרופורציה? קבלו את המלונות בארץ בחודש אב.
בכל מלון רציני ומפואר שיש לו שם טוב והחדרים שם נתפסים כבר מאזור שבועות, ומחיר לחדר מגיע ל1,000$ ללילה, אם בעל המלון היה רוצה הוא היה יכול להעלות את המחיר ל2,500$ ללילה לחדר, ועדיין המלון שלו היה מלא, למה הוא לא עושה את זה? לא כי הוא צדיק, אלא כי זה גוף רשמי שיש עליו פיקוח ממשרד התיירות, וברגע שזה יקרה כל התל אביבים יהיו על הרגליים.
אז למה על דירה ישנה בקומה שלישית, אנשים חושבים שהם יכולים לקחת 5,000$ ללילה???
אני כבר שנים טוען שהיום כבר יותר זול לשכור מלון (במרכז העיר) לחגים מלשכור דירה!
רק מה, אנשים התרגלו שמשלמים כמה שדורשים, ועל זה צריכים לזעוק.
אין שום בעיה שבן אדם ישכיר דירה וירוויח כסף, אבל אם דירה בצפת או בטבריה לבין הזמנים עולה בסביבות 200-300 למיטה, אין שום סיבה שבירושלים בחגים זה יעלה כפול עשר!
אני בכוונה לא כתבתי את כל הפרטים כאן, כדי שלא לבייש את מפרסם המודעה.
אם הייתי כותב את כל הפרטים הייתם מזדעזעים יותר...
בכל אופן, לכל מי שטוען שאלו המחירים, אז במחילה אתם טועים.
אני מכיר מחירים של 20,000$ ואפילו 25,000$, אבל אלו לא דירות ישנות עם 2 חדרי שינה.
אלו דירות ענקיות מרווחות ומפוארות עם סוכה ענקית (ובנויה) ונוף עד לכותל.
ודרך אגב, אני חושב שכל הסיפור הזה הוא עוול אחד גדול.
כי אם באמת זה היה עובד לפי השיטה של היצע וביקוש, ומכיוון שיש הרבה מאוד אנשים שרוצים לבוא לאדמו"ר, מעלים מחירים יותר מכל השנה, אז זה מובן ונסבל.
אבל הבעיה היא שהמחירים היום הם ללא פרופורציה בכלל לביקוש, אלא נובעים ממקום אחר לגמרי.
כל מי שניסה אי פעם לברר על שכירת דירת 3 חדרים לכל השנה בשנלר/תנובה/כדורי והזדעזע מהמחיר הגבוה, בטח שמע מהמשכיר/מתווך שזה לא כל כך נורא, כי אפשר לכסות את הפער בחגי תשרי.
אז הנה קיבלתם את כדור השלג המתגלגל, המשכירים מעלים את המחיר עד כדי הזיה, כדי להשכיר את דירתם לכל השנה, השוכרים מעלים את המחיר עוד יותר מהזיה, כדי לכסות את הפער של כל השנה, ואנחנו השוכרים המסכנים משלמים את המחיר היקר הזה.
רוצים הוכחה שזה ללא פרופורציה? קבלו את המלונות בארץ בחודש אב.
בכל מלון רציני ומפואר שיש לו שם טוב והחדרים שם נתפסים כבר מאזור שבועות, ומחיר לחדר מגיע ל1,000$ ללילה, אם בעל המלון היה רוצה הוא היה יכול להעלות את המחיר ל2,500$ ללילה לחדר, ועדיין המלון שלו היה מלא, למה הוא לא עושה את זה? לא כי הוא צדיק, אלא כי זה גוף רשמי שיש עליו פיקוח ממשרד התיירות, וברגע שזה יקרה כל התל אביבים יהיו על הרגליים.
אז למה על דירה ישנה בקומה שלישית, אנשים חושבים שהם יכולים לקחת 5,000$ ללילה???
אני כבר שנים טוען שהיום כבר יותר זול לשכור מלון (במרכז העיר) לחגים מלשכור דירה!
רק מה, אנשים התרגלו שמשלמים כמה שדורשים, ועל זה צריכים לזעוק.
אין שום בעיה שבן אדם ישכיר דירה וירוויח כסף, אבל אם דירה בצפת או בטבריה לבין הזמנים עולה בסביבות 200-300 למיטה, אין שום סיבה שבירושלים בחגים זה יעלה כפול עשר!