גם אני חושבת שקצת הגזימו פה.
אפשר למצוא הכללל במחירים יותר סבירים ממה שכתבו פה וברמה מצוינת ++
לדוגמא פאה אפשר למצוא ב7500-8000 ש"ח, נכון, התחרפנתי וביררתי הרבה על פאנית מצוינת ומחיר אנושי, אז מה? היא לא פאה של השם המפוצץ של... העיקר שתמיד שואלים אותי אצל מי עשיתי את הפאה.... פי כמה יותר יפה מאחרות שעשו יקר יותר ב 3,000 במקרה הטוב.
הלאה, שמלת כלה, מטורףף שיש מי שמוציאות באזור ה 4000 מינימום כשאני הלכתי לגמח ברמה מעולה ולא משהו שנראה תחפושות או גמח מלפני 20 שנה, שילמתי 1500 ש"ח + תיקונים (כ 300 ש"ח)!! אה וזה כולל נעליים וטול.
התופרת שתיקנה לי תופרת בהשכרה נחשבת מאוד ואמרה לי וואו בדיוק כזאת שמלה תופרים עכשיו בהשכרה הזאת והזאת....
כך שהשמלה היתה וואו בהרבה פחות ממה שמדברים פה...!!!
מאפרת- כנ"ל, כן היתה לי חברה שלקחה אחת זולה ולטעמי היתה נראית בהתאם. מעבר לזה לקחתי אחת תותחית במחיר סביר בשוק, ז"א לא זול אבל לא עפתי להביא מאפרת מירושלים כמו שעשתה חברה אחרת ולא, פשוט לא הצלחתי להבין למה היא נחשבת יותר, שוב פעם ענין של שם. (ושוב, לא התקמצנתי כי הכמה מאות לא שווים תסרוקת שזזה בחתונה או איפור פחות ברמה)
צלם? שמעתי שיש כאלו בליגה, עוד לא יצא לי לראות את התמונות של הליגה, יותר נכון לא זיהיתי מה ליגה בהם. אולי תגידו מה הוא עשה פוזה יותר וואו- לא יודעת, אז בשביל תמונה שתיים שהחלטתם שהיא יותר וואו תשלמו 10000 יותר? מטורףףף. ושוב, זה לעבור על תמונות שמבקשים מהצלם + המלצות, עושים השוואות ואפשר להגיע לצלמים מצוינים במחירים שפויים.
ושוב, לא מדברת על הכי זולים שלוקחים גרושים או פרוטות אלא על כאלו ברמה מצוינת שלוקחים מחירים נורמליים.
שמלות לאחיות זה באמת דיון, ש גמחים טובים שאפשר למצוא במחיר ממש טוב אבל אם מגיעים למצב תקוע אז אין ברירה אלא להתפשר ולשכור במינימום 300 ש"ח כל אחת במקרה הזול- סטנדרט. כך שכן חסרים גמחים ברמה.
כסא כלה- באמת ענין מעצבן אבל בסדר, זה לא מה שיעשה את החיים אח"כ יותר מאושרים אז לוקחים משהו ממוצע, לא מוזנח אבל לא הכי יקר, חבל על הכסף, כל בנ"א עם הגיון מבין את זה, גם כלה שמאוד מאוד חשוב לה. ובאמת אם כ"כ חשוב לה אז שתשלם את ההפרש, מה הבעיה? מקובל מאוד והגיוני מאוד. נראה לי שאז זה יכנס לה קצת לפרופורציות או שהיא ממש תינוקת. סורי על הבוטות.
תזמורת- נשגב מבינתי להבין למה אחנו צריכים לשלם להופעה בשביל החברים, זאת חתונה ותו לא. אז מה שכן א"א לשים טייפ ולומר זה מספיק, רוצים חתונה שמחה עם ריקודים טובים, שוב ענין של ברורים ומי שמבין באמת מוצא מי לענין ומי לא. מנסיון אישי יכולה לומר שבעלי מגיע מישיבה שהרמה שם בענין הזה ובעצם בכלל, כל חתונה היא ארוע שחייב אולם ארועים על כל המסתעף, ולמרות זאת עשה חתונה בסטנדרט שמתאים לנו ותתפלאו כל החברים שהיו רגילים לזמרים ומקהלות, 10 כלים וכו' נהנו בחתונה ברמה שצחקנו שזה עוד יכנס שם כסטייל. אין תחליף לשמחה אמיתית ולזמר טוב שיש לו אינטראקציה מצוינת עם הקהל. אה, אפילו החופה היה מוזיקה, שזה לא כולם עושים, וגם זה היה חבר שיודע לנגן ועשה את זה בכמה ארועים, הענין הסתכם בכלום כסף. תשאלו אותי אם זה היה ברמה של לא יודעת מי, אולי, האמת אין לי מושג, החופה זמן כ"כ גדול שהמוזיקה מאוד נותנת אבל לא נראה לי שיש מי שעסוק בלזהות את הנגינה במליון אחוז ומי שכן פשוט לא יודע מה זה חופה ומה הוא עושה עכשיו וממש חבל בשבילו.
יצא ארוךך מאודד, ממש לא תכננתי אבל רק לעשות סדר בדברים. פשוט כאב לי לשמוע שאנשים מאמינים שארועים טובים חייבים להיות בסכומים האלו.