דרוש מידע מחותנים?! משתוקקים לסטנדרט חתונה זולה יותר? בואו ונתייעץ על הדרך לכך

מצב
הנושא נעול.

אני וביתי

משתמש מקצוען
אני קורא את האשכול ואני בהלם 80 אלף לכל צד על חתונה והנלווה זה נקרה זול?
המושגים שיש כאן מתבכיינים על עיצוב שולחנות ובר? לא שמעתי מעולם על כזה מושג.
סט חובה לכולם. לא בכלל לא חובה וגם אם רוצים רק אם יש בזול באיזה גמח או השכרה או שמצאו בגד במחיר סביר לכולם שישמש גם אחרי.
עוד הרבה דברים שלא ראיתי ושמעתי במשפחתי משני הצדדים וברוך ה משפחות גדולות.
אז אצלנו אין לחץ חברתי בענין כל אחד מחתן כיד ה הטובה עליו בלי לחשבן אם הידידים והשכנים לא יעקמו את האף.
פה בני ברק תובב"א.​

מתרגמת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ולכן כבר בשידוך המחותנים מסכמים ביניהם את הרמה של ההוצאות שהולכים להשים פה בחתונה
ואז נשאר רק להסביר יפה לחתן וכלה שזה מה שסיכמו.

זו ממש לא הבעיה כאן.
לא בשביל זה מבזבזים עשרות אלפי שקלים.

אולי יש חוגים שמסכמים לפני שהזוג נפגש בדיוק כמה להוציא על תזמורת ואולם וזר פרחים ותפריט לשבת שבע ברכות. לדעתי יש מספיק מוקשים לפני, בלי להוריד שידוך בגלל שצד אחד רוצה לשלם 2000 פחות או יותר על צלם.

מנסיוני מסכמים משהו כמו חתונה פשוטה/ סטנדרד של אבריכים/ מפוארת, ובסוף כל אחד והפרשנות שלו (וכמובן רוצה להוציא יותר רק על העניין שבוער לו).

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
ולכן כבר בשידוך המחותנים מסכמים ביניהם את הרמה של ההוצאות שהולכים להשים פה בחתונה
ואז נשאר רק להסביר יפה לחתן וכלה שזה מה שסיכמו.

זו ממש לא הבעיה כאן.
לא בשביל זה מבזבזים עשרות אלפי שקלים.
לפני שבירת צלחת?
לא ראיתי אף פעם שלפני שסוגרים שידוך בודקים איזה פנטזיות יש לכלה/חתן ( 3 צלמים אחד לגברים ואחד לנשים ואחד סטילס .. לא כולל וידאו ) .
או שמסכמים כמות מנות ולא איזה מנות/יינות יהיה על השולחנות. שהרבה פעמים הוויכוח הוא עליו.. כן בודקים סגנון ותיאום ציפיות אבל לא נכנסים לרזולוציות .
פעם חברה סיפרה לי שאצלם היה בלגן גדול כי השוויגער רצתה 'אגוזי קשיו בבר' . זה היה הוצאה של 3000 ש"ח תוספת.

כמה אנרגיות מוציאים על דברים שוליים.
לעיתים שווה לשלם עוד קצת או לוותר על דברים בשביל השלום.

אבל זה סטייה מנושא הדיון שכאן מחפשים להוזיל עלוית. ועוד קצת הסתפקות במועט.
העיקר שיהיה בשמחות

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
אמרגן- דבר מיותר ביותר. חסכון של 10אלף שח
למה לשלם תיווך ? ובסוף היית צריך להיות בקשר עם שתיים גם עם המתווך וגם עם נותן השירות.

Tuch

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גם אני חושבת שקצת הגזימו פה.
אפשר למצוא הכללל במחירים יותר סבירים ממה שכתבו פה וברמה מצוינת ++
לדוגמא פאה אפשר למצוא ב7500-8000 ש"ח, נכון, התחרפנתי וביררתי הרבה על פאנית מצוינת ומחיר אנושי, אז מה? היא לא פאה של השם המפוצץ של... העיקר שתמיד שואלים אותי אצל מי עשיתי את הפאה.... פי כמה יותר יפה מאחרות שעשו יקר יותר ב 3,000 במקרה הטוב.
הלאה, שמלת כלה, מטורףף שיש מי שמוציאות באזור ה 4000 מינימום כשאני הלכתי לגמח ברמה מעולה ולא משהו שנראה תחפושות או גמח מלפני 20 שנה, שילמתי 1500 ש"ח + תיקונים (כ 300 ש"ח)!! אה וזה כולל נעליים וטול.
התופרת שתיקנה לי תופרת בהשכרה נחשבת מאוד ואמרה לי וואו בדיוק כזאת שמלה תופרים עכשיו בהשכרה הזאת והזאת....
כך שהשמלה היתה וואו בהרבה פחות ממה שמדברים פה...!!!
מאפרת- כנ"ל, כן היתה לי חברה שלקחה אחת זולה ולטעמי היתה נראית בהתאם. מעבר לזה לקחתי אחת תותחית במחיר סביר בשוק, ז"א לא זול אבל לא עפתי להביא מאפרת מירושלים כמו שעשתה חברה אחרת ולא, פשוט לא הצלחתי להבין למה היא נחשבת יותר, שוב פעם ענין של שם. (ושוב, לא התקמצנתי כי הכמה מאות לא שווים תסרוקת שזזה בחתונה או איפור פחות ברמה)
צלם? שמעתי שיש כאלו בליגה, עוד לא יצא לי לראות את התמונות של הליגה, יותר נכון לא זיהיתי מה ליגה בהם. אולי תגידו מה הוא עשה פוזה יותר וואו- לא יודעת, אז בשביל תמונה שתיים שהחלטתם שהיא יותר וואו תשלמו 10000 יותר? מטורףףף. ושוב, זה לעבור על תמונות שמבקשים מהצלם + המלצות, עושים השוואות ואפשר להגיע לצלמים מצוינים במחירים שפויים.
ושוב, לא מדברת על הכי זולים שלוקחים גרושים או פרוטות אלא על כאלו ברמה מצוינת שלוקחים מחירים נורמליים.
שמלות לאחיות זה באמת דיון, ש גמחים טובים שאפשר למצוא במחיר ממש טוב אבל אם מגיעים למצב תקוע אז אין ברירה אלא להתפשר ולשכור במינימום 300 ש"ח כל אחת במקרה הזול- סטנדרט. כך שכן חסרים גמחים ברמה.
כסא כלה- באמת ענין מעצבן אבל בסדר, זה לא מה שיעשה את החיים אח"כ יותר מאושרים אז לוקחים משהו ממוצע, לא מוזנח אבל לא הכי יקר, חבל על הכסף, כל בנ"א עם הגיון מבין את זה, גם כלה שמאוד מאוד חשוב לה. ובאמת אם כ"כ חשוב לה אז שתשלם את ההפרש, מה הבעיה? מקובל מאוד והגיוני מאוד. נראה לי שאז זה יכנס לה קצת לפרופורציות או שהיא ממש תינוקת. סורי על הבוטות.
תזמורת- נשגב מבינתי להבין למה אחנו צריכים לשלם להופעה בשביל החברים, זאת חתונה ותו לא. אז מה שכן א"א לשים טייפ ולומר זה מספיק, רוצים חתונה שמחה עם ריקודים טובים, שוב ענין של ברורים ומי שמבין באמת מוצא מי לענין ומי לא. מנסיון אישי יכולה לומר שבעלי מגיע מישיבה שהרמה שם בענין הזה ובעצם בכלל, כל חתונה היא ארוע שחייב אולם ארועים על כל המסתעף, ולמרות זאת עשה חתונה בסטנדרט שמתאים לנו ותתפלאו כל החברים שהיו רגילים לזמרים ומקהלות, 10 כלים וכו' נהנו בחתונה ברמה שצחקנו שזה עוד יכנס שם כסטייל. אין תחליף לשמחה אמיתית ולזמר טוב שיש לו אינטראקציה מצוינת עם הקהל. אה, אפילו החופה היה מוזיקה, שזה לא כולם עושים, וגם זה היה חבר שיודע לנגן ועשה את זה בכמה ארועים, הענין הסתכם בכלום כסף. תשאלו אותי אם זה היה ברמה של לא יודעת מי, אולי, האמת אין לי מושג, החופה זמן כ"כ גדול שהמוזיקה מאוד נותנת אבל לא נראה לי שיש מי שעסוק בלזהות את הנגינה במליון אחוז ומי שכן פשוט לא יודע מה זה חופה ומה הוא עושה עכשיו וממש חבל בשבילו.
יצא ארוךך מאודד, ממש לא תכננתי אבל רק לעשות סדר בדברים. פשוט כאב לי לשמוע שאנשים מאמינים שארועים טובים חייבים להיות בסכומים האלו.

יודעלה

משתמש מקצוען
והיה אחרי תגובת @Tuch .

חששתי המון לפני שפתחתי את האשכול הזה, באם השיח יהפוך קצת למתלהם ולדיון גרידא ולא להתייעצות כנה על הדרך להורדת הסטנדרט המקובל ע"מ שבסופו של דבר נשמח בצורה אמיתית בשמחות הנישואין.

אני שמח שאכן הרוח נושבת לכיוון שינוי.
ונצטט כאן כמה התגובות, ונראה איך מתקדמים מכאן ובאם ההתייעצות כאן תשא פרי.

לדעתי ! מה שצריכים הוא להתחיל להוריד את התחרות אצל הבחורים מי יהיה הזמר אצלי בחתונה.

כל מי שחושב שללכת לפי ה'נורמה' זה פיתרון, תוקע ראש בחול. מה זה נורמה? מי קבע? הפערים בין מחירי החתונות הם עצומים, וכל אחד יכול לחסוך המון אם יעשה את הישר בעיניו ולא ישלם הון תועפות רק כדי שאחרים יתפעלו (

בהחלט חושבת שכמו שבחסידויות מסויימות הצליחו להכניס תקנון
אפשר בהחלט להכניס ברב הציבור
לא לקחת שמלת כלה ביותר מ-4000 ש"ח
לא לקחת מאפרת שלוקחת יותר מ-500 ש"ח
ולאחיות יותר מ-100 ש"ח
ומתסרקת ביותר מ-150 ש"ח
לא לקנות פאות ביותר מ8,000 ש"ח. לא לאמא לא לאחיות ולא לכלה (ולא לאף אחת)
להפסיק עם השכרות בגדים לאחיות באלפי שקלים, זאת הוצאה מיותרת רק בשביל כמה שעות ולא בשביל הכלה בכלל..
ובכלל, מאיפה החובה המקודשת להלביש את כל המשפחה מקטן ועד גדול בבגדי מחלצות כולל תסרוקות, איפור ובגדי נשף????

אני גם בעד להפסיק עם הסעודות לכלללל הציבור
למה שלא תהיה סעודה מצומצמת ואיכותית למשפחה הקרובה, יברכו ברכת המזון ביציאה מחדר ייחוד
ומיד אח"כ בר לכל האורחים.

אולי נושיב את כולם לשולחן (עם מחיצות)
לעשות חשבון כמה עולה לכל אחד אם ההנאות שלו
ויחליטו להוריד בשווה אחוזים מסוימים מכל הוצאה של כל אחד מהצדדים
האבא בשלו
האמא בשלה
החתן בשלו
והכלה בשלה
ועכשיו שכל אחד יחליט מה חשוב לו ועל מה הוא מוותר

אמרגן- דבר מיותר ביותר. חסכון של 10אלף שח
למה לשלם תיווך ? ובסוף היית צריך להיות בקשר עם שתיים גם עם המתווך וגם עם נותן השירות.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
זה שרשור שנפתח אחת ל... אז לא כותבת שוב את דעתי, אבל שתי עצות שלדעתי עוזרות למתן את ההוצאות-
1. לומר לחתן ולכלה- סכום איקס זה מה שיש לכם להוצאות החתונה, נדוניה ודירה.
מה שתוציאו יוריד מהחשבון אז תעשו בחירה מושכלת :)
2. להבין שהחיים לא נגמרים בחתונה, ולא ה-כ-ל צריך לקנות לפני.
ואם ממש חשוב להורים לעזור לילדים אפשר לפרוס את העזרה הזו למשך תקופה, ולפני החגים הראשונים לתת להם סכום כסף לקניות בגדים, אחרי תקופה לתת להם כסף לעוד פאה וכו'.

ועוד הארה- החתונה לא באה על ריק, מי שהתרגל לחיות על מגש של כסף, ומי שהתרגל לחיות ע"פ דעת הקהל
אז בחתונה זה מתבטא ופשוט בגלל שחתונה היא תמיד תהיה הוצאה מרוכזת רצינית אז הביטוי הכספי של זה מאוד חזק וכואב לכיס.
אבל זה לגמרי תוצאה של חינוך והרגלים לפני כן...

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
באמת אין מצב לשינויים כי כל הזמן רק מדברים על זה?
לדעתי דווקא עכשיו כשמרגישים שהמחירים (עדיין) בשמיים זהו הזמן הנכון לשינויים.
כל פעם שפותחים מסבירים למה עכשיו זה הזמן הטוב והנכון וההגיוני לשינוי,
אישית חושבת שדיבורים לא יעזרו ולצפות שכולם יעשו שינוי כדי ש'אני' לא אהיה 'השונה' זה לא ריאלי.
שינויים לדעתי קורים בתהליך וללא החלטות קשיחות, (הבנתי שאצל חסידים זה שונה ויש תקנות על מנת להפחית את ההוצאות, אבל חושבת שגם שם נכון הכלל הזה)
וככל שאנשים לא יצפו ש'כולם' ישנו את הסטדנרט בשביל להיכנס לסטנדרט הזה שיהיה להם יותר נח בכיס, אלא יעשו את השינוי לבד ויתאימו את הסטייל וההוצאות לכיס שלהם- נראה את השינוי מהר יותר.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
מותר לתת גם צד שני?
מה יגידו החתן/הכלה אם אצלהם בחתונה יהיה חתונה פחותה מאח/ות שלהם...
למה בחתונה של האח הראשון היה אולם/צלם/פאה/תזמורת הרבה יותר טובים והם צריכים להסתפק במשהו פחות...

לדעתי ! מה שצריכים הוא להתחיל להוריד את התחרות אצל הבחורים מי יהיה הזמר אצלי בחתונה.
סליחה, מי באמת משמח את החתן? הדוד הזקן שעושה סיבוב אחד במעגל ובורח באמצע החתונה? או החברים שמרקדים ומשמחים..
נראה לכם שבחורים ממש שמחים לרקוד כל יום בחתונות של חברים??? לא כל חתונה זה החבר הכי טוב ולפעמים צריך למשוך בחורים באוזניים בשביל שיבואו לחתונה של בחור שאין לו כמעט חברים ועושים טובה שהם מגיעים!!!
אתם יודעים איזה מתיש זה ליסוע באוטובוס כל פעם לתונה ולפעמים זה כמה פעמים בשבוע.
ויש ישיבות שנמצאות במקום מרוחק וחוזרים לישיבה בשעה מאוחרת בלילה ולמחרת בבוקר יש סדר יום עם מק"ק על הראש!!!

3524

משתמש סופר מקצוען
מותר לתת גם צד שני?
למה בחתונה של האח הראשון היה אולם/צלם/פאה/תזמורת הרבה יותר טובים והם צריכים להסתפק במשהו פחות...

סליחה, מי באמת משמח את החתן? הדוד הזקן שעושה סיבוב אחד במעגל ובורח באמצע החתונה? או החברים שמרקדים ומשמחים..
נראה לכם שבחורים ממש שמחים לרקוד כל יום בחתונות של חברים??? לא כל חתונה זה החבר הכי טוב ולפעמים צריך למשוך בחורים באוזניים בשביל שיבואו לחתונה של בחור שאין לו כמעט חברים ועושים טובה שהם מגיעים!!!
אתם יודעים איזה מתיש זה ליסוע באוטובוס כל פעם לתונה ולפעמים זה כמה פעמים בשבוע.
ויש ישיבות שנמצאות במקום מרוחק וחוזרים לישיבה בשעה מאוחרת בלילה ולמחרת בבוקר יש סדר יום עם מק"ק על הראש!!!
זו טענה, אבל לדעתי לא קריטית עד כדי תוספת של אלפי שקלים.

אתמול היינו בחתונה די עצובה, מעט מאוד משתתפים, רובם בני הגיל השני או השלישי. התזמורת היתה מקפיצה והזמר היה וואו, אבל לא היה מי שירקוד, לא בגברים ולא בנשים. עד שאנשים טובים התעשתו וגייסו ישיבה סמוכה שתשלח את הבחורים לשמח. התזמורת והשירה ממש ממש לא היו בסגנון שלהם, אבל זו היתה אחת החתונות השמחות שראיתי מעודי. הכל ענין של רצון.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מותר לתת גם צד שני?
זה אמירה על בסיס הכרות או השערה?
כי אני מכירה כמה משפחות שלילדים היו חתונות בסטייל שונה ולפעמים אפילו בפערים הזויים, כנ"ל פאה שמלה וכו'
וכולם חיים באהבה,בשמחה וברוגע כי הם מבינים וחיים את זה שכל אחד הוא שונה ולא *חיים בהשוואות* גם לא לאחים שלהם.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מותר לתת גם צד שני?
ולמה לאחים קנו דירה במודי"ע ולהם קונים דירה בצפת (והיא עולה הרבה יותר יקר, אגב)?
ככה זה, החיים

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
מותר לתת גם צד שני?
למה בחתונה של האח הראשון היה אולם/צלם/פאה/תזמורת הרבה יותר טובים והם צריכים להסתפק במשהו פחות.
ואם החלטנו שבשביל שיהיה שלום עם המחותנים של הבן הראשון, שילמנו אקסטרות מיותרות* (*מבחינתנו)
אז הלך עלינו. כך צריך להיות בכל החתונות של כל הילדים הרמה הנ"ל?
ואם אתה @אפרים יעקובזון מרגיש שפספסת שהביאו לדוג' רק 3 כלי זמר ולא 5 כמו אצל אחיך.
תשמח שהוריך ישנו טוב יותר חודש אחרי החתונה שלך. מה שהם לא זכו אחרי שהם חיתנו את אחיך..
אני עדיין לא מחתנת. אבל אני מהקטנות בבית שראיתי את הורי מתאמצים שכולם יהיו מרוצים ומוותרים ומשלמים אקסטרות העיקר שיהיה שלום ושלום על ישראל.

בהלכה כתוב שהורים צריכים לגדל ילדיהם עד גיל שש ואם הם מחתנים אותך אז הם עושים איתך חסד..
וילד שמרגיש שהוריו חייבים לו משהו שירד מהעצים שטיפס בלי רשות...

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
הסתובב פעם סיפור על בחורה שהזמינה איפור.
הלכה למאפרת, התאפרה יפה, שילמה 100-150 ש"ח (כמה שהיה מקובל אז) והלכה.
בערב המאפרת הלכה לחתונה ושם מגלה- - - -
שהבחורה הנחמדה שהתאפרה אצלה בצהריים היא הכלה בכבודה ובעצמה.
המאפרת פנתה לרב וניסתה להסביר שלאיפור כלות היא לוקחת פי כמה וכמה
לא זוכרת מדויק את סוף הסיפור. אבל לא נראה לי שחייבו את הכלה לשלם יותר

שירה 34

משתמש מקצוען
סיפר לי קרוב משפחה שעובד בחנות רהיטים שמגיעים אליו זוגות מאורסים מהחברה הדתית לאומית
והם מגיעים עם מחברת ותקציב
וקונים לפי מה שהתקציב מרשה להם.

ואם לדו' חשוב להם להשקיע יותר בתיזמורת וצלם אז הם יקחו חדר שינה פשוט - רק מיטות בסיס למשל וכו'.
בעיני רעיון מצויין כדי לא לחרוג מידי מהתקציב.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
חשוב מאד להבדיל בין הוצאות לערב אחד לבין הוצאות לטווח הארוך.
לענ"ד בנדוניה- שווה להשקיע.
תחת ההגדרה נדוניה נכנס כל מה שהולך עם החתן והכלה הביתה אחרי החתונה: מצעים, ביגוד, פיאה וכו'.
כמובן שגם בסעיף הזה אין צורך להפריז. חבל להשקיע ערימות של בגדים שיצאו מהאופנה בעוד שנתיים או שלא יתאימו אחרי תקופה קצרה למימדים.
החינוך לחוסר הפרזה והסתפקות במועט לא מתחיל מרגע הארוסין אלא מרגע הלידה.

לגבי הוצאות ליל החתונה אני בגישה של נורמליות על הרף התחתון.
לא רואה טעם להשקיע בכל הענינים המתכלים כמו כסא כלה, סידורי פרחים ואפילו שמת כלה עשרות אלפי שקלים.
כן שתהיה שמחת כלה נורמלית ומכובדת. לא בזבזנות והפקת ארוע.

נערך לאחרונה ב:

דיני

משתמש מקצוען
הסתובב פעם סיפור על בחורה שהזמינה איפור.
הלכה למאפרת, התאפרה יפה, שילמה 100-150 ש"ח (כמה שהיה מקובל אז) והלכה.
בערב המאפרת הלכה לחתונה ושם מגלה- - - -
שהבחורה הנחמדה שהתאפרה אצלה בצהריים היא הכלה בכבודה ובעצמה.
המאפרת פנתה לרב וניסתה להסביר שלאיפור כלות היא לוקחת פי כמה וכמה
לא זוכרת מדויק את סוף הסיפור. אבל לא נראה לי שחייבו את הכלה לשלם יותר
הזוי!!

לא התביישה החצופה לתת שירות זהה ולבקש תעריף מכופל כי.. כי?

כמעיין נובע

משתמש רשום
אצלנו בחסידות0 כמו בחסידויות נוספות- יש תקנות ברורות מאד, ואצלנו כל מי שקורא לעצמו משוייך לחסידות מחוייב לעמוד בהם- מה גם שהרבה מדבר על זה הרבה,
התקנות מתחילות כבר מהמתנות בין המשפחות ולחתן ולכלה- ומכיון שזה מקובל ונהוג א-ף אחד לא מרגיש פחות או מסכן, ככה גם בשאר העניינים, מה שכן יש דברים ששבהם יותר מחפפים כמו שמלה, ספרית וכו'..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה