דרוש מידע מחותנים?! משתוקקים לסטנדרט חתונה זולה יותר? בואו ונתייעץ על הדרך לכך

מצב
הנושא נעול.

מצב רוח תקין

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אגב, מישהו יודע לומר כמה זה המינימום מנות שניתן להזמין בכל אחד מהאולמות ברח' שלמה המלך? ולמה???

תילתן

משתמש סופר מקצוען
בע"ה שעד 120 זה יהיה הטעות הכי גדולה שלך.
תאמין לי, כל הקטע בתמונות זה אשליה.
החיים פה זמניים, ותמונות נותנות אשליה של נצח.
הכי חשוב שהילד יהיה בריא ויר"ש כל השאר הבל הבלים
לא צריך להיות קיצוני לשום צד..
תמונות זה מזכרת וכל אדם רוצה לפעמים להתרפק על הזיכרונות של המשפחה שלו

אני אומר ש..:
ההבדל בין טוב למצוין זה כבר רק כמה שקלים..

דיני

משתמש מקצוען
לא צריך להיות קיצוני לשום צד..
תמונות זה מזכרת וכל אדם רוצה לפעמים להתרפק על הזיכרונות של המשפחה שלו

אני אומר ש..:
ההבדל בין טוב למצוין זה כבר רק כמה שקלים..
מי שיש לו כסף ורצון להשקיע - לבריאות.
אבל מי שאין לו צריך להסתפק בטוב ואפילו בגרוע.
בנקים מותר לשדוד כדי שיהיה מצוין?
ללוות כסף בלי לדעת מאיפה משלמים זה רשע.

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
יש עוד דברים שאפשר לחסוך בהם.
בביגוד למשל- תמצאו כלות שקונות המווווון בגדים, המון נעליים, ולשכור שמלת כלה אפשר ב 5,000 וב 15,000... כנ"ל במחירי הפאות...
לא מתמצאת בביגוד של גברים, אבל בפירוש יש כאלו שמגזימים. זה הרבה עניין של אופי, והרבה גם עניין של זלזול בהורים, כי הרי הם אלו שמתחתנים, והם רוצים גם כך וכך, אז מגיע להם, לא?

ומה עם נדוניה, אפשר לקנות מצעים מושלמים בכמה מאות, ואפשר לשלם אלפים. אותו דבר אם קונים רהיטים, מכשירי חשמל (דווקא בחשמל אני שומעת מהרבה שקונים הכי זול. למה אין פרופורציה, על זמר מוסיפים 5 אלף שיהיה זה עם השם הכי טוב, ועל מקרר חוסכים 500 שקל העיקר שיהיה הכי זול ולא חושבים כמה מהר זה יישבר).

וכל מי שחושב שללכת לפי ה'נורמה' זה פיתרון, תוקע ראש בחול. מה זה נורמה? מי קבע? הפערים בין מחירי החתונות הם עצומים, וכל אחד יכול לחסוך המון אם יעשה את הישר בעיניו ולא ישלם הון תועפות רק כדי שאחרים יתפעלו (וזה כמו בכל דבר בחיים. אלו שחייבים לנפנף ברכב 'וואו' כשאין להם בבנק שקל, ואלו שקונים לכל הילדים בגדי שבת סטים הכי יקרים, כולל נעליים וקשתות וכיפות יקרות כל חג וחג למרות שאין להם גרוש).

ולגבי צלמים- בבירור פשוט ועם כמה המלצות מאנשים אפשר למצוא צלמים מעולים שלוקחים אלפי שקלים פחות מאלו שנחשבים הטופ שבטופ. אצלינו כולם לקחו את אותו צלם לכל החתונות, מחירים הוגנים וטובים ממש, והתוצאות מושלמות, מי צריך יותר? (וצילום של הכלה בשדות כדי לעשות קליפ יוקרתי הוא ודאי לא רק בזבוז כסף, אלא בזבוז גדול של יום ענק ומסוגל לתפילות, והכלה מגיעה לחופה סחוטה ועייפה ובשביל מה? שיהיה להם קליפ להרשים...)

לא באה לתת מוסר, מי שרוצה להוציא כסף שיש או שאין לו- יעשה כטוב בעיניו.
אבל כל אלו שאומרים שלא ניתן לחסוך או שאין ברירה וכו' - טעות גדולה בידיכם, וחבל, אתם משלמים עליה ביוקר.

בעלי הוסיף לחסידים שבינינו, שמקובלנו מרבי ישראל מרוז'ין שהיה ממליץ לאנשים שמחתנים לקנות מגרשים, כיוון שיש בתקופה זו שפע מיוחד שנפתח רק אז. וגם ליטאים יכולים לסמוך על החזו"א בעניין זה אם הוא זוכר נכון.
והרבה אנשים רואים בתקופה זו שפע מיוחד וברכה, ומסיימים בלי חובות למרות שלא היה להם כסף מוכן מראש. אבל מובן שהכוונה פה היא לא להגזים בכדי להרשים אחרים

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שיעשו בייביסיטר ויתארגנו עם הכסף בזמן.
בנות יכולות להרוויח אלפי שקלים רבים בשנות הסמינירים
יהיו לבנות מספיק שנים של עול כלכלי
אני כן חושבת שטוב שיעבדו קצת כדי להעריך כסף

227

משתמש מקצוען
ואח"כ החברות של הבייביסטריות יגידו כמו שהיא עשתה כיסא יוקרתי גם אני רוצה כי כוווווווווולם עושות יוקרתי
זה לא רק הענין של הכסף שאין- זה הענין של הנורמות המטורפות שנכנסו לכל הבתים בין אם ההורים אברכים ובין אם ההורים עובדים כולם אותו הדבר
יהיו לבנות מספיק שנים של עול כלכלי
אני כן חושבת שטוב שיעבדו קצת כדי להעריך כסף

היו היה

משתמש פעיל
כווווולם מדברים על החתן צריך לחסוך כי ההורים
הכלה כי ההורים
מה אם ההורים שמוציאים בעצמם כמו.........
הנה דוגמה השמלה של אישתי עלתה פחות מ2000!!!!!!
ואמא שלה רצתה דווקא חברת צילום שלקחה 17000 שח!!!
כן!!!!
לא תמיד החתן והכלה מבזבזים סתם הרבה זה ההורים שגם להם יש סטנדרט

ילילי

משתמש מקצוען
יש כלות שזה באמת חשוב להן! ובאמת מעניין אותן איך ייראה כסא הכלה שלהן.
ולא, לא בשביל החברה של המחותנת, אלא בשביל עצמן ובשביל הרגשתן הטובה.
אולי יתחתנו ברבנות עם עשרה אנשים? ואחד מבני המשפחה ישיר? ולא צריך צלם שהרי העיקר זה המשמעות של הערב. וכן על זו הדרך. לא חושבת שיש מקום לזלזל בצרכי החתונה, כל עוד זה בגבול הנורמה המקובלת.
הבעיה שהכל מעניין אותן...... לא רק משהו ספציפי.

אם היית אומר שהכלה לוקחת הכל סטנדרט ופשוט אבל הכיסא נורא חשוב לה מסתבר שההורים היו מפרגנים בכיף.
הבעיה שהיום הכל נורא חשוב ומעניין.

ועם כל הכבוד לשמחת חתן וכלה ושמתחתנים פעם בחיים (בעז"ה) אז שהכלה המהוללה תתארגן מראש עם כסף ותעבוד קשה ותשלם בעצמה אם זה חשוב לה עד כדי הרס שמחת החתונה שלה.
מתחתנים פעם אחת בעז"ה לא כדאי שקימצון של אלף לפה או לשם יעיב על השמחה
רוב החתונות נעשות היום בקלאס סביר למדי
לפי מה שאני רואה....

משום מה נראה לי שאתה קרוב להתחתן יותר מאשר לחתן.
חסכת פעם בעצמך 10000 ש"ח?
סליחה על הבוטות.

ילילי

משתמש מקצוען
כווווולם מדברים על החתן צריך לחסוך כי ההורים
הכלה כי ההורים
מה אם ההורים שמוציאים בעצמם כמו.........
הנה דוגמה השמלה של אישתי עלתה פחות מ2000!!!!!!
ואמא שלה רצתה דווקא חברת צילום שלקחה 17000 שח!!!
כן!!!!
לא תמיד החתן והכלה מבזבזים סתם הרבה זה ההורים שגם להם יש סטנדרט
אתה מסכים שזה לא הסטנדרט באוכלוסייה?
לא נרה לי שזה מקרה שיכול להוות דוגמא.

ילילי

משתמש מקצוען
נכון אבל אני אומר שיש צד שני שההורים מבזבזים!!!
ותראי איך נכנסת בכלות!
שזה בכלל לא כולם!!!!!
נכון שיש הורים שמבזבזים אבל זה מיעוט באוכלוסייה.
אי אפשר לתת דוגמאות כאלה בדיון שמדבר על הכלל.

חוץ מזה שמה שמגיע מרצון ההורים זו זכותם ובעייתם.
הורה שמבזבז בגלל עצמו לא נראה לי מתלונן אחר כך ומחפש עצות לחתונה יותר זולה.
אז אין לזה קשר לדיון הזה.

אזרחית אמריקאית

משתמש מקצוען
לאור נסיוני הרב בחיתון ילדים ב"ה, חשוב לעשות סדר בהוצאות, על מה חושבים שחשוב להשקיע ועל מה אפשר לוותר/לחסוך.
כמובן שאת השיחה הזאת עורכים בתחילת הדרך עם החתן/ הכלה , ואח"כ , הרבה יותר קל להתנהל.
בעיני הכי חשוב מתנות חתן וכלה- שם לא לחסוך בשום פנים ואופן!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה