ואז ישלחו את המתנה במיילהזמנות רקקקקק במייל
(תמונה של הכסף או צ'ק...)
ואז ישלחו את המתנה במיילהזמנות רקקקקק במייל
ומה עושים כשמשתדכים עם משפחה מחסידות אחרת שהם לא מחויבים לתקנות שלכם?אצלנו בחסידות0 כמו בחסידויות נוספות- יש תקנות ברורות מאד, ואצלנו כל מי שקורא לעצמו משוייך לחסידות מחוייב לעמוד בהם- מה גם שהרבה מדבר על זה הרבה,
התקנות מתחילות כבר מהמתנות בין המשפחות ולחתן ולכלה- ומכיון שזה מקובל ונהוג א-ף אחד לא מרגיש פחות או מסכן, ככה גם בשאר העניינים, מה שכן יש דברים ששבהם יותר מחפפים כמו שמלה, ספרית וכו'..
לחתונה שלי אמא שלי הלכה למשתלה והזמינה זר. בלי להגיד שמדובר בזר לכלה. יצאנו הרבה יותר בזול.הסתובב פעם סיפור על בחורה שהזמינה איפור.
הלכה למאפרת, התאפרה יפה, שילמה 100-150 ש"ח (כמה שהיה מקובל אז) והלכה.
בערב המאפרת הלכה לחתונה ושם מגלה- - - -
שהבחורה הנחמדה שהתאפרה אצלה בצהריים היא הכלה בכבודה ובעצמה.
המאפרת פנתה לרב וניסתה להסביר שלאיפור כלות היא לוקחת פי כמה וכמה
לא זוכרת מדויק את סוף הסיפור. אבל לא נראה לי שחייבו את הכלה לשלם יותר
סיכוי טוב שהסיפור עבר שינויים שונים בגילגולים שהוא עבר... והמקור לא ממש דומה לסיפור הסופי.הסתובב פעם סיפור על בחורה שהזמינה איפור.
הלכה למאפרת, התאפרה יפה, שילמה 100-150 ש"ח (כמה שהיה מקובל אז) והלכה.
בערב המאפרת הלכה לחתונה ושם מגלה- - - -
שהבחורה הנחמדה שהתאפרה אצלה בצהריים היא הכלה בכבודה ובעצמה.
המאפרת פנתה לרב וניסתה להסביר שלאיפור כלות היא לוקחת פי כמה וכמה
לא זוכרת מדויק את סוף הסיפור. אבל לא נראה לי שחייבו את הכלה לשלם יותר
תלכי את עם פאה שעולה פחות ונראת בהתאםעברתי על 5 עמודים רק בשביל לגלות שאין מי שמוכן לדבר על הפיל שבחדר שהעלות שלו היא פי כמה מתזמורת וזמרים, אבל זו 'פרה קדושה' שאסור לגעת בה: הפאה
מצחיק לראות שמתחשבנים כאן על 100 שקל יותר או פחות לזמר בעוד שבפאה אין מי שמוכנה להתפשר בכלל על פחות מ-8,000...
זה שתי דברים נפרדים הוצאות החתונה והסכום לדירה,לדעתי זה מתחיל בכלל מהסכומים שדורשים על בחורים ...
ואל תגידו לי שעל איכות משלמים יותר
אז את וודאי אמורה לחשוב שעדיף לחסוך בכל השאר ולא בכסף לדירהלדעתי צריך לחסוך בהוצאות של החתונה אבל לא לחסוך בהוצאות של הנדוניה וכל הדברים שנשמרים ,פאה אמורה להחזיק כמה שנים לעומת השמלות של האחיות ...
לא ראיתי שהבדל הגישה להוצאות החתונה קשור להאם התחייבו על 200-400 אל"ש או 700-800 אל"שאם יודעים שיש התחיבות של 650000 לדירה אז ה100000שח לחתונה כבר לא הלחץ הגדול...
בלת"ק חלקיולכן כבר בשידוך המחותנים מסכמים ביניהם את הרמה של ההוצאות שהולכים להשים פה בחתונה
ואז נשאר רק להסביר יפה לחתן וכלה שזה מה שסיכמו.
זו ממש לא הבעיה כאן.
לא בשביל זה מבזבזים עשרות אלפי שקלים.
מאה אלף הם אותם מאה אלף.אם יודעים שיש התחיבות של 650000 לדירה אז ה100000שח לחתונה כבר לא הלחץ הגדול...
הכל לפי החתן אם החתן הוא משלנו -משפחת הכלה משתדלת לעמוד בתקנות, ואם להפך- היא באמת יוצאת מהחסידות והכל עובד לפי המקובל שם.ומה עושים כשמשתדכים עם משפחה מחסידות אחרת שהם לא מחויבים לתקנות שלכם?
ותאמינו או לא, יש גם הרבה כלות שמממנות מכיסן גם דברים רגילים שכן מוצדק שההורים ישלמונכון, ובאמת יש כלות שעושות את זה. ומממנות מכיסן הרבה דברים שהן רוצות ולא מוצדק שההורים ישלמו.
כפי מה שאני מנסיוני ראיתי שחתונה עולה בסביבות ה100000 ש"ח ולא משנה איך תסובב את זה אלף יותר אלף פחות יכול להיות שאני טועה ככה מה שיצא לי...- הלוואי שהיינו חוסכים קצת מההוצאות המרובות בעת שמחתינו בשעה טובה.
אם החתן וכלה ירגישו שהם קורעים את ההורים שלהם הכל היה נראה אחרת לדעתי חייבים לדבר עם הראשי ישיבות והסמינרים שידברו עם הבחורים/הבנות רגישות טיפונת להורים שלהם...רק להיזהר לא לפגוע בשמחת החתן והכלה.
זה עניין של חינוךאם החתן וכלה ירגישו שהם קורעים את ההורים שלהם הכל היה נראה אחרת לדעתי חייבים לדבר עם הראשי ישיבות והסמינרים שידברו עם הבחורים/הבנות רגישות טיפונת להורים שלהם...
לא נכון!!!זה עניין של חינוך
לא יעזור שידברו על זה בסמינר
זה ברוריש כזה דבר שנקרא "חברה" מה שכולם יעשו ככה גם הם יעשו אם כולם יעברו על משהו יותר זול אז גם הם יעברו...
רגישות להורים ההורים לא יכולים להגיד המחנכים/ות חייבים/ות להגיד את זה...הכוונה היא העניין של רגישות להורים והרגשה שקורעים אותם או לא
זה עניין של חינוך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: