כוונתי הוא ברמה הכללית, החל מכמובן אביזרי הריקודים ועד תחום ההלבשה - שעלה על זה זעקה לא קטנה מניקים קודמים כאן.
אז:
קודם כל חשוב לי להבהיר ש-
שנחסוך בכבוד בעלות האביזרים לחתונה ללא הרגשת נחיתות מצד החתן והכלה.
זה תלוי גם בנקודת ההתחלה, כייכול להיות מישהי שבשבילה שמלה מגמ"ח או מהשכרה זולה שיעלה לה 2,000-4,000 ש"ח יהיה השפלה ומישהי אחרת זה יהיה נורמה ומישהי שלישית תרגיש סטייליסטית ומפונקת
וגם בנקודת הגישה, האם השוואת מחירים וחיסכון כספי זה כי אנחנו לא יכולים ואין לנו ונעשה הכל כדי שיהיה יפה בכמה שפחות אז גם שתי נגנים במקום שמונה יהיה הרגשת נחיתות מצד החתן והכלה אפילו אם הרבה בסביה עושים רק קלידן... אבל אם הגישה תהיה שיש לנו איקס כסף, אנחנו יכולים לעשות מה שבא לנו אבל כל דבר יהיה על חשבון משהו אחר אז אפילו אם לאחים היה יותר סיכוי סביר שהחתן והכלה ירגישו טוב עם הבחירה שלהם. (הם גם יוכלו לבחור על מה חשוב להם ולמה אפשר לוותר.
כיסא כלה- יש אולמות שמגיע יחד עם האולם, יש אולמות שצריך להביא בנפרד ואז אפשר לבחור בכיסא עם פרחי פלסטיק איכותיים במקום פרחים חיים וזה מאוד מוזיל את המחיר, ובכל מקרה לא חייבים ללכת להכי יקרה ולא חייבים אצל ההכי יקרה לבחור את העיצוב הכי יקר...
שמלת כלה- יש גמחים בעלות מינימלית (או אפשר לדחוף את הכלה או אחותה ללמוד מספיק זמן לפני תפירת שמלות כלה ואז העלות היא רק של הבדים
)
נעלי כלה- גמחים
איפור- איפור לכלה בד"כ יהיה יותר יקר מאיפור רגיל אבל לא חייבים ללכת לזאת ששמה הולך לפניה ולא צריך מישהי מותג
אביזרים לריקודים- סכום מינימאלי, אין מה לחסוך בו
רכב לחתן ולכלה- בת משפחה/חברה לוקחים (בסביבה שלי זה ככה) והקישוט נעשה ע"י בני משפחה או חברים, העלות של החומרים היא בערך 10-20 ש"ח
זר לכלה- אפשר למצוא בחנויות פרחים זרים זולים, ומכירה משפחה שיש להם זר מהממם - אבל פלסטיק שכל בנות המשפחה משתמשות בו בחתונה שלהן.
בגדים למשפחה- יש אפשרות לקחת מגמחים, או לקנות בגד יפה בחנות במבצעם ואחרי החתונה להתאים אותו לשמלת שבת.
מה עוד?
הדגשה חשובה: מאוד חשוב שהחיסכון יהיה בבחירת החתן והכלה.
יש מישהי שפרחים חיים מאוד חשובים לה, ויש מישהי שתזמורת וואי מאוד חשובים לה.
מה שחשוב זה שהבחירה תהיה מתוך הבנה של התוצאה.
הערה למי שצינה על הפאה- איך שאני רואה סביבי יופי הפאה לא קשור בהכרח לעלות הפאה.
אין משוואה כזו שפאה זולה תהיה פאה יבשה ושיער מתנפח.