דרוש מידע מזגן - על חשבון מי, שוכר או משכיר?

רוצה להוסיף

משתמש צעיר
תקנו לבד מזגן ותעשו התקנה שאינה מצריכה חור בקיר או משהו כזה.
תעבירו את הצינור דרך חלון קיים וכדומה.
אם קצת יצירתיות זה אפשרי.
כשלא עושים שום שינוי בדירה, מותר לעשות זאת.
כשתאו קחו את המזגן.
אנחנו חושבים על מזגן נייד. יש בהום סנטר ב1600

רוצה להוסיף

משתמש צעיר
תקנו לבד מזגן ותעשו התקנה שאינה מצריכה חור בקיר או משהו כזה.
תעבירו את הצינור דרך חלון קיים וכדומה.
אם קצת יצירתיות זה אפשרי.
כשלא עושים שום שינוי בדירה, מותר לעשות זאת.
כשתאו קחו את המזגן.
יש התקנה שאינה מצריכה קידוח בקיר?

אני וביתי

משתמש מקצוען
חברה שלי שכרה יחידה נחמדה, קומה חמישית בעיר מאוד חמה
בעל הדירה הבטיח לה מזגנים בחדר ובסלון
תכל'ס נכנסו לדירה, אין מזגן בסלון רק בחדר
אחרי שבועיים דופק בדלת השוכר הקודם- שלום באתי לקחת את המזגן שלי...
זה אני התקנתי לעצמי וזה שייך לי.
הם פנו למשכיר והוא מרח אותם בתירוצים מכאן ועד אמריקה.
נשארו בלי מיזוג בכלל.
בסוף הם קנו מזגן נייד,
ואז יום אחד המשכיר צרח עליהם שהחשמל עולה הון, והוא לא מסכים להם להשתמש במזגן שהם קנו.
(בחוזה כתוב שהוא משלם את החשמל. לפחות זה)
אבל עכשיו היא תקועה עם חוזה של עוד 8 חודשים של סיוט :(
לא הבנתי הם לא מדליקים את המזגן שקנו? למה? כתוב בחוזה איזה מכשירי חשמל מותר להם להדליק? בפרט שהיה מזגן בדירה והוא מחוייב למזגן כי כך הם שכרו ועל דעת שיש בדירה מזגן.
אם כתוב בחוזה במפורש שיש בדירה מזגן/ים אז חוסר במזגן זו הפרת חוזה והם לא תקועים. אבל אם זו היתה רק הבטחה בע"פ אז הם אכן תקועים. רחמנות...
אם היה מזגן ולא אמר שלא שלו ושכרו על דעת שיש מזגן ברור שמחויב להתקין להם מזגן.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
הוא לא חייב
אבל לא אנושי בעיני לתת בדור הזה רק מזגן בסלון.

"אין עניות במקום עשירות"
בנ"א מרויח מהנכס שלו, נכון?
אז תשקיע.
ראיתי משכירים שהשקיעו בנכס והרויחו-שוכרים מרוצים ומעבר לזה-אנשים שניתן לסמוך עליהם
וההפך...

echadmishishim

משתמש מקצוען
ממתי סעיף בחוזה מעביר בעלות של חפצים שלכם אליו ?!
למה צריך לשאול אותו אם למכור את המזגן לשוכרים הבאים ?!
אם כאלה משכירים רק דין תורה יעזור ! (בתקווה שהם יקשיבו לדיינים...)
מה לעשות
היה סעיף בחוזה שכל מה שאנחנו מתקנים בדירה שייך לו ואם הוא לא רוצה את זה הוא גם יכול לדרוש מאיתנו להוריד את זה.... ולתקן
הוא חייב לנו כסף ולא החזיר לנו ועוד ועוד
מקווה שיום יבוא והוא יחזור בתשובה
כמובן הכל בשם בחוק ובשם התורה הבן שלו שכתב את החוזה הוא גם עורך דין וגם דיין....
וזה הצרה הכי גדולה
הוא אר עלינו לדבר עם השוכרים הבאים...

רוצה להוסיף

משתמש צעיר
הוא לא חייב
אבל לא אנושי בעיני לתת בדור הזה רק מזגן בסלון.

"אין עניות במקום עשירות"
בנ"א מרויח מהנכס שלו, נכון?
אז תשקיע.
ראיתי משכירים שהשקיעו בנכס והרויחו-שוכרים מרוצים ומעבר לזה-אנשים שניתן לסמוך עליהם
וההפך...
נכון, זה מה שאני לא מבינה.. הרי כבר קנית נכס, הוא עלה ממש מעט, לא השקעת כלום מעבר לזה, וכאמור-כמעט כל ההון היה בידו, מה הבעיה להתקין מזגן או 2 ב2 החדרים? מדובר בחדרים קטנים, מזגן מעולה יעלה 1300,עם התקנה קצת פחות מ2000. אנחנו משלמים יותר מ2000, אז חודש אחד לא תרוויח מידיית, אבל תרוויח לטווח הארוך.
באמת שנשגב מבינתי
אבל אף פעם לא השכרתי דירה
אולי אנשים נהיים מגעילים כשהם רוכשים נכסים
או קמצנים
או רעים
או שהם תמיד היו

יוסי ויצמן

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
קופץ על האשכול!
אני שוכר דירה בביתר עילית, קומה 3 ללא מעלית דירה ללא מרפסת, לא מרוהטת, 2 חדרי שינה, + סלון מטבח ביחד -ללא חלונות רק חלון אחד לבנין(מוריד הרבה מהפרטיות) בחדרים יש חלונות, במחיר מאוד זול (יחסית), יש לי רק מזגן אחד בחדר שינה, ביקשתי מהמשכיר כמה וכמה פעמים שיעשה לי מזגן בסלון כי זה ממש חם ובלתי נסבל אך הוא לא הסכים בשופו"א אפילו על חשבוני הוא בכל זאת לא הסכים,
כמו"כ כשסגרנו חוזה הבטיח לנו שאחרי חצי שנה הוא יחליף לנו את האמבטיה כי יש שם חור סתום בחומר וזה ממש מכוער, אך הוא לא הוסיף זאת בפירוש בחוזה ולאחר חצי שנה כשהזכרנו לו זאת הוא אמר לנו שאין לו כסף ולכן הוא לא מחליף, וכן ביקש לא לעשות אמבטיות מלאות כיח זה גורם לו לרטיבות ולנזילה!!!
כמו"כ הבטיח לנו בשעת סגירת החוזה שהתשלום יהיה ב10 לחודש אבל יום אחר כך הוא התקשר שמוכן רק ב1 לחודש ואין על מה לדבר!!
כמו"כ כשנכנסנו שמנו לב שאין לו שם גז בדירה ואפשר רק כירה חשמלית, לאחר שהתעקשנו איתו הוא עשה לנו ברז גז באמצע הסלון!!! כן כמו שאתם קוראים התנור והגז עומדים ממש בסלון,
כמו"כ חודש אחד ביקשנו לו אם הוא יכול להמתין אם התשלום ביום אחד ולא למשוך צ'ק הוא לא הסכים,
נכון זה מאוד מעצבן ומתסכל אבל אין לנו מה לעשות מוכנים לעבור אבל יש חוזה וזה נגמר רק בעוד חצי שנה + ואנחנו מחויבים לחוזה
רק משתף ......

רוצה להוסיף

משתמש צעיר
קופץ על האשכול!
אני שוכר דירה בביתר עילית, קומה 3 ללא מעלית דירה ללא מרפסת, לא מרוהטת, 2 חדרי שינה, + סלון מטבח ביחד -ללא חלונות רק חלון אחד לבנין(מוריד הרבה מהפרטיות) בחדרים יש חלונות, במחיר מאוד זול (יחסית), יש לי רק מזגן אחד בחדר שינה, ביקשתי מהמשכיר כמה וכמה פעמים שיעשה לי מזגן בסלון כי זה ממש חם ובלתי נסבל אך הוא לא הסכים בשופו"א אפילו על חשבוני הוא בכל זאת לא הסכים,
כמו"כ כשסגרנו חוזה הבטיח לנו שאחרי חצי שנה הוא יחליף לנו את האמבטיה כי יש שם חור סתום בחומר וזה ממש מכוער, אך הוא לא הוסיף זאת בפירוש בחוזה ולאחר חצי שנה כשהזכרנו לו זאת הוא אמר לנו שאין לו כסף ולכן הוא לא מחליף, וכן ביקש לא לעשות אמבטיות מלאות כיח זה גורם לו לרטיבות ולנזילה!!!
כמו"כ הבטיח לנו בשעת סגירת החוזה שהתשלום יהיה ב10 לחודש אבל יום אחר כך הוא התקשר שמוכן רק ב1 לחודש ואין על מה לדבר!!
כמו"כ כשנכנסנו שמנו לב שאין לו שם גז בדירה ואפשר רק כירה חשמלית, לאחר שהתעקשנו איתו הוא עשה לנו ברז גז באמצע הסלון!!! כן כמו שאתם קוראים התנור והגז עומדים ממש בסלון,
כמו"כ חודש אחד ביקשנו לו אם הוא יכול להמתין אם התשלום ביום אחד ולא למשוך צ'ק הוא לא הסכים,
נכון זה מאוד מעצבן ומתסכל אבל אין לנו מה לעשות מוכנים לעבור אבל יש חוזה וזה נגמר רק בעוד חצי שנה + ואנחנו מחויבים לחוזה
רק משתף ......
אוי. כ"כ מתסכל.
באמת

רוצה להוסיף

משתמש צעיר
א
מה לעשות
היה סעיף בחוזה שכל מה שאנחנו מתקנים בדירה שייך לו ואם הוא לא רוצה את זה הוא גם יכול לדרוש מאיתנו להוריד את זה.... ולתקן
הוא חייב לנו כסף ולא החזיר לנו ועוד ועוד
מקווה שיום יבוא והוא יחזור בתשובה
כמובן הכל בשם בחוק ובשם התורה הבן שלו שכתב את החוזה הוא גם עורך דין וגם דיין....
וזה הצרה הכי גדולה
הוא אר עלינו לדבר עם השוכרים הבאים...
אסר עליכם לדבר עם השוכרים הבאים??
מי הוא בכלל, מי שואל אותו

lotr

משתמש מקצוען
מה שפעם עשיתי זה שהתחלקנו במחיר המזגן והתחייבתי להשאיר אותו כשאני עוזב הדירה

רוצה להוסיף

משתמש צעיר
מה שפעם עשיתי זה שהתחלקנו במחיר המזגן והתחייבתי להשאיר אותו כשאני עוזב הדירה
אבל בעיניי זה לא נכון, הכל צריך להיות על בעל הדירה, הרי המזגן נשאר בסוף בדירה, וזה לא נחשב מותרות היום, זה מוצר בסיסי ממש, למה אני בתור שוכרת זמנית אמורה לשלם לו על זה?
אולי אני אשלם גם על ארונות מטבח או מקלחון?
ושוב מי שיבוא אחרי - הוא ממילא יתקין עבורו, או שלא ירצו לשכור ממנו, ואז הוא גם יפסיד, גם אם חודש-הוא יפסיד.

נערך לאחרונה ב:

ג'יחניק

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אנחנו חושבים על מזגן נייד. יש בהום סנטר ב1600
מזגן נייד זה המון חשמל, לא בטוח שזה ישתלם לכם.

כשהשכיר שלי רצה לעלות לי שכירות אמרתי לו שאני עוזב
אחרי יומיים הוא השאיר אותי באותו מחיר, מספיק שחודש אחד ריק לו והוא מפסיד יותר ממה שירויח אם יעלה , שווה לאיים בעזיבה לדעתי

רוצה להוסיף

משתמש צעיר
במקום מזגן נייד לא עדיף פשוט לקנות מזגן של מולר באושר עד?
ההתקנה לבדה עולה 900, בררנו, בגלל הקומה.
והמזגן ישאר אצלו. עדיף לקנות מזגן נייד שישאר אצלי לתמיד ( כמה עולה המזגן של מולר, הפרש משמעותי מטורנדו או תדיראן? )

יצחק77

משתמש מקצוען
אבל בעיניי זה לא נכון, הכל צריך להיות על בעל הדירה, הרי המזגן נשאר בסוף בדירה, וזה לא נחשב מותרות היום, זה מוצר בסיסי ממש, למה אני בתור שוכרת זמנית אמורה לשלם לו על זה?
אולי אני אשלם גם על ארונות מטבח או מקלחון?
ושוב מי שיבוא אחרי - הוא יתקין עבורו, או שלא ירצו לשכור ממנו, ואז אם יפסיד, גם אם חודש-הוא יפסיד.
יש הבדל בין יחידה זוצי"ת לדירה לטווח ארוך
וזה מאד תלוי מה ההסכם שלכם עם המשכיר
מכיר כאלו שמשלמים זול ביחס לשוק בתנאי שאינם מטרידים את המשכיר כלום ! ולכן הם מתקינים מזגנים על חשבונם
הנחה של 500 ש"ח בחודש מכסה 6000 ש"ח בשנה למזגנים ותיקונים

יצחק77

משתמש מקצוען
ההתקנה לבדה עולה 900, בררנו, בגלל הקומה.
והמזגן ישאר אצלו. עדיף לקנות מזגן נייד שישאר אצלי לתמיד ( כמה עולה המזגן של מולר, הפרש משמעותי מטורנדו או תדיראן? )
מזגן נייד מרעיש יותר תופס מקום על הרצפה
מזגן עילי = איכות חיים אחרת
עדיף לדבר איתו ולהגיע לסוג של פשרה ואם הוא אטום אולי דרך האשה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה