מושטים שלמים

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הזמנתי באחת המכירות מושטים,
התכוונתי לפילה.. המשלוח הגיע, והנה בתוכו - דגי מושט שלמים מביטים בי :eek:
מה עושים? אף פעם לא התעסקתי עם דגים שלמים.
יש מישהי שזה מדבר אליה, אולי?...
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

עיניים להם ולא יראו....
 

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
צר לי לאכזב, אבל המושטים הם דגים מלאי עצמות. הם ראויים לאכילה בעיקר כפילה.

את מזכירה לי מקרה בו הזמנתי פעם 12 יחידות של פילה מושט בהזמנה טלפונית קבועה של עופות, בשרים ודגים שאני עורכת אחת למספר שבועות, וקיבלתי 12 אריזות שבכל אחת מהן היו ארבעה דגים שלמים בוואקום. בעלי העסק ממנו אני מזמינה באו אחר כבוד לאסוף את הדגים, וזיכו אותי עליהם. אולי תנסי גם את...
 

און קיי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר לעשות אותם מעדן!!!!
תחתכי אותם לרוחב ואז יש לך 2 דגים
תטבלי היטב עם כל התבלינים
תוסיפי שמן זית שום כמובן עגבניות בצל אם תא אוהבת אפשר להוסיף את כל צבעי הפלפלים
לא תגמרי להתלקק!!! (נוזל לי הרוק...:) )
בפרוש יש הרבה עצמות עם כל זאת זה דג טעייים!!!
 

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קרה לי פעם עם דניס.
אני לא מסתדרת עם דגים שלמים בצלחת :(
אז פילטתי אותם לפני הבישול.
קודם מורידים את הראש, אחר כך עושים חתך עם סכין חדה באמצע, ומשתדלים להיצמד ככל האפשר לעצם.
ברור שלא מעט דג הולך ככה לפח, אבל מה שנשאר - טעים :)
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
הרבה יותר פשוט לאפות את הדג שלם (אני עושה את זה הרבה) ואחר כך להזיז את העור עם המזלג, לסמן חריץ מעל העצם ולהוריד את כל המנה, יורד בפשטות ובקלות, אני עושה את זה אפילו לשבתות ואין צורך לגעת בעצמות. דווקא מושט עוד איכשהו בסדר, פורל למשל הרבה יותר גרוע בענין.
 

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
תארזי יפה עם צלופן לצד תבלין לדג של ״מיה״ ותבנית חד פעמית.
והרי לך משלוח מנות מיוחד .
לא לשכוח לצרף הוראות בישול או אפיה.

;)
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני קוראת את האשכול הזה, וכל מה שיש לי לומר זה-
:eek:
:eek:
:eek:
אבל בצבע ירוק ולא כחול.
אני במקומך הייתי בורחת מהמטבח עד שהייתי בטוחה שזה כבר לא שם.
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
יוצא מעדן! ואגב יותר טעים מפילה מושט.
השרי את הדג במים ומעט לימון עד שמפשיר ושטפי היטב בפנים ובחוץ.
פרסי בצל בתבנית
הניחי את הדג
פזרי מעל הדג:
מלח. פלפל שחור. פפריקה מתוקה ושמן זית.
הפכי את הדג
תבלי כך בבטן הדג ומעליו והוסיפי פרוסות שום וכוסברה לא קצוצה.
בחלק העליון של הדג חרצי עם סכין באלכסון חתך קטן ושימי שם פרוסות שום.
וכמובן מלח תיבול ושמן זית.
לאפות בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שהדג מוכן.
להזהר לא לייבש.
הדג ממש מתפרק מהעצם!
ויותר טעים מזה- דניס שלם.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
את יכולה גם לטבול בקמח מתובל בפפריקה, אבקת שום ומלח
ולטגן בשמן.
אה, מעדן!

טעים מאד עם פירה (ולמי שאוכל דגים עם חלב, עדיף פירה חלבי) ועם סלט של קוביות עגבניה ובצל מתובל בשמן ובמלח.

חני
 

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
נכתב ע"י pr;2030570:
הזמנתי באחת המכירות מושטים,
התכוונתי לפילה.. המשלוח הגיע, והנה בתוכו - דגי מושט שלמים מביטים בי :eek:
מה עושים? אף פעם לא התעסקתי עם דגים שלמים.
יש מישהי שזה מדבר אליה, אולי?...[/QUOT

דגים שלמים יותר טעימים מפילה, לדעתי
אני אוהבת לטגן אותם מ-2 הצדדים עם: שמן זית, מלח, שום, פלפל שחור וכמון ואח"כ לאפות
רק תשימי לב שהדג נאפה מספיק מבפנים.

אחרי האפיה אפשר לחלק את הדגים ל-2 כמו פילה.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ממש תודה על כל ההענות!
רק לברר...
אתן מטגנות, כלומר ממש מכניסות למחבת - את הדג ככה,
עם העיניים המתות הבוהות? עם הזנב והכל?
 

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
נכתב ע"י pr;2031265:
ממש תודה על כל ההענות!
רק לברר...
אתן מטגנות, כלומר ממש מכניסות למחבת - את הדג ככה,
עם העיניים המתות הבוהות? עם הזנב והכל?


אכן כן :D:D:D
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אוווווהההההה!!!!!!
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חחח, את לא יודעת שיש סגולה לאכול עינים של דג? הנכדים שלי תמיד מבקשים את העינים...
 

אשר כותבת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בדיוק!! זה מעלף וטעים ברמות עלללל
תתבלני עם הרבה ירק שמן זית ושום והופ לתנור הניחוח לבדו ישגע אותך
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י pr;2031274:
אוווווהההההה!!!!!!

ציירי לי אותך בוהה בדג הבוהה מן המחבת! זו תהיה קריקטורה נהדרת!
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
שירי, שאלת במקומי. ותודה לכולם על התשובות.
המעשייה ארעה,ממש בהעתק מדויק, גם לי לפני כחודשיים. מאז ה...דגים עם העיניים טמונים עמוק עמוק במקפיא.
אז מה??
ללכת להציץ בהם ולבדוק את טעמם אחרי טיגון בוהה ואפיה טובה?


לא צריך לנקות אותם באיזושהי דרך מקדימה, מאחורה ומהצדדים?
ומה עם הבפנוכו??
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מצחיקות ושובבות!

לאיזה כיוון פורימי נדד האשכול הזה...





קרה לי שבעלי קנה מושט שלם. למרות הנסיון שלי ואהבת המטבח והבישול, הטריד אותי הטעם המר שהתלווה למושט. לא יודעת איך מתפטרים ממנו, עד עכשיו.

ואגב דגים שלמים, אני אוהבת לעבוד עם בורי שלם, ודורשת לא לגעת בבטן ולא לפתוח בכלל. אני 'חודרת' מכיוון הראש, מרוקנת את המעיים, וממלאה לפי מתכונים שיש לי.
 

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מי;2030946:
קרה לי פעם עם דניס.
אני לא מסתדרת עם דגים שלמים בצלחת :(
אז פילטתי אותם לפני הבישול.
קודם מורידים את הראש, אחר כך עושים חתך עם סכין חדה באמצע, ומשתדלים להיצמד ככל האפשר לעצם.
ברור שלא מעט דג הולך ככה לפח, אבל מה שנשאר - טעים :)

נעלבתי בשם הדניס. איך את משווה בין מושט לדניס...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה