מושב חרדי

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
גם לא
צריך דרכון להגיע לשם?
תגגלו על זה
בגדול זה מדינת ישראל מחולקת ל-3 שטחים
A-שטח ששייך לשליטה מלאה של הרשות הפלסטינאית ויש שם אחריות אזרחית ובטחונית כמו עזה
B-שטח ששייך לרשות הישראלית וזה לא חטיבה אחת עם מדינת ישראל וזה השטחים יהודה ושומרון ובתוך זה נמצא למשל הישוב -דרך אמונה שבתוך השטחים שם יש ישובים שכן קיבלו בעלות ישראלית מלאה כמו הישובים הקיימים ויש עוד שטחים שלא בנויים אבל עם עם אישור. זה יותר שטחים סביבות ישוב קיים. נקרא בתוך הקו הכחול.
ובפועל הרשות הפלסטינאית גם נמצאת בה( מקווה שמגדירה מדויק)
C-שטח שנמצא בידי מדינת ישראל ושליטה מלאה עליה בלי דיון בכלל כמו תל אביב, ירושלים, באר שבע ויש שרוצים לטעון שכל מזרח ירושלים זה צריך להיות שטח A

ולכן שאלתי אם האמירה שלכם על ישובים שנפלו זה בשטח C או בB?

ולא יעזור דרכון עפ"י החוק אין גישה לשם
רק לצבא כשיש צורך

תילתן

משתמש סופר מקצוען
תגגלו על זה
A-שטח ששייך לשליטה מלאה של הרשות הפלסטינאית ויש שם אחריות אזרחית ובטחונית כמו עזה
B-שטח ששייך לרשות הישראלית וזה לא חטיבה אחת עם מדינת ישראל וזה השטחים יהודה ושומרון ובתוך זה נמצא למשל הישוב -דרך אמונה שבתוך השטחים שם יש ישובים שכן קיבלו בעלות ישראלית מלאה כמו הישובים הקיימים ויש עוד שטחים שלא בנויים אבל עם עם אישור. זה יותר שטחים סביבות ישוב קיים. נקרא בתוך הקו הכחול.
C-שטח שנמצא בידי מדינת ישראל ושליטה מלאה עליה בלי דיון בכלל כמו תל אביב, ירושלים, באר שבע ויש שרוצים לטעון שכל מזרח ירושלים זה צריך להיות שטח A

רק לצבא כשיש צורך
מהפורום הזה אני לומד כמה חסר לי לימודי ליבה..:)

פרידה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תגגלו על זה
-שטח ששייך לשליטה מלאה של הרשות הפלסטינאית ויש שם אחריות אזרחית ובטחונית כמו עזה
-שטח ששייך לרשות הישראלית וזה לא חטיבה אחת עם מדינת ישראל וזה השטחים יהודה ושומרון ובתוך זה נמצא למשל הישוב -דרך אמונה שבתוך השטחים שם יש ישובים שכן קיבלו בעלות ישראלית מלאה כמו הישובים הקיימים ויש עוד שטחים שלא בנויים אבל עם עם אישור. זה יותר שטחים סביבות ישוב קיים. נקרא בתוך הקו הכחול.
שטח שנמצא בידי מדינת ישראל ושליטה מלאה עליה בלי דיון בכלל כמו תל אביב, ירושלים, באר שבע ויש שרוצים לטעון שכל מזרח ירושלים זה צריך להיות שטח A

רק לצבא כשיש צורך

היינו פעם סיור בשומרון והמדריך נתן סימנים

A - אין לנו.. שלהם בשליטה מלאה
B- ביחד. שלטון אזרחי שלהם, צבאי שלנו.
C- סלנו (=שלנו)

פצצת תאורה

משתמש מקצוען
היינו פעם סיור בשומרון והמדריך נתן סימנים

A - אין לנו.. שלהם בשליטה מלאה
B- ביחד. שלטון אזרחי שלהם, צבאי שלנו.
C- סלנו (=שלנו)
חמוד, אבל זה מסתדר גם הפוך:unsure:
A - אין להם.. שלנו בשליטה מלאה
B - בנפרד. xxxxx
C - סלהם (=שלהם)
:rolleyes:

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
C-שטח שנמצא בידי מדינת ישראל ושליטה מלאה עליה בלי דיון בכלל כמו תל אביב, ירושלים, באר שבע
C זה שטח בגדה המערבית שלא נמצא בשליטת הרשות הפלסטינית לא בטחונית ולא אזרחית
באר שבע וירושלים לא נמצאים בתוך החלוקה הזאת של ABC

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
תחשבו על מה שמגבש אנשים לקבוצות תובעניות.
בדרך כלל זה מטרה משותפת/תפיסת עולם משותפת/היסטוריה משותפת/מנהיג משותף.

במקרה הזה לכאורה זו מטרה משותפת 'לגור במושב'.
אבל מתחת לפני הקרקע, כל אחד מנסח אחרת את המונח הזה.
האחד רואה בית עם גג אדום וחצר פורחת, השני רואה שקט מהמולת העיר, השלישי מחפש מקום לא מוגדר שמאפשר להגמיש קצת את הכללים, הרביעי רוצה בית צמוד קרקע בגלל צורך בנגישות, החמישי נמאס לו ממחלוקת, השישי מפנטז על חקלאות וכו' וכו'. ומכאן המורכבות.

כדי להגדיר מטרה משותפת, היא נדרשת להיות משהו מאד משמעותי ועמוק אצל החברים בקבוצה, כך שהם מוכנים להתגמש כדי לבסס את מטרת העל שלהם.
אם המטרה חשובה אבל היא לא עומדת בליבת החיים, סביר שהמתח הקיים באופן טבעי בשאר התחומים שאינם המטרה, יפרקו את הקבוצה.

בעבר, אנשים ידעו שאם הם הולכים למושב זה אומר עבודה בתחום של חקלאות וחיים בסגנון מאד מסויים. הם נכונו לקשיים ולמחירים שזה דורש, ומי שלא, נטש.

בשונה מההרחבות בקיבוצים החילוניים, ששם אכן אין ממש חיי קהילה וכל אחד חי את חייו ונפגשים רק בערב, בסיבוב עם הכלבה, החיים שלנו הרבה יותר דומיננטיים מבחינת הצורך שלנו בקבוצה או בקהילה.
כאשר המכנה המשותף הוא, לדוגמא, איכות חיים, ועבורו נדרשים להתגמש בתחומים אחרים שלעיתים פוגעים באיכות החיים, אזי יכול אדם לחוש שהוא עשה טעות כשהחליף איכות חיים של בנין רב קומות מחד ושטיבלאך, ומרכזי קניות ומגוון מוסדות חינוך מאידך, בחיי רוגע ושלווה מחד ומכולת של רפי מאידך...

נאום אחד שרוצה מושב מסיבה אישית ואחרת לחלוטין..
הודעה סופר סופר חשובה!
מבדיקה מלמעלה שעשיתי ביישובים שהוקמו לאחרונה היתה אג'נדה של יישוב הארץ ואיזון דמוגרפי או לכה"פ קבוצה מגובשת שעלתה לקרקע ללא תנאים (קרוואנים וכו') ולכן זה לכאורה עבד.

אג'נדה של איכות חיים לענ"ד לא יכולה להחזיק רצון של הקמת יישוב לאור הדרך המאתגרת.

הלוואי ואתבדה.

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
@כהנים
גם לי יש /היה חלום כזה
ואני גרה בצפון באזור דוקא עירוני אבל מוקף ישובים מקסימים שבהם יש מעט משפחות חרדיות ממש ,
ולא אין הגירה המונית להצטרף אליהם למרות הפסטרליות :
א- כי היום גם בית פרטי בצפון לא עולה זול וממילא צעירים פחות יכולים להרשות לעצמם עכשיו לכו תמצאו אנשים בגיל 45+ שכבר בד"כ מבוססים יותר והמשפחה בנתה לה חיים ושיהיו עם רוח צעירה לשנות כל כך הרבה דברים מיקום מוסדות עבודה וכו וכו לא ואומרת שאין אבל לא קל למצא
ב- הציבור החרדי הקלאסי -מינסטרים לא גמיש מספיק לוותר על מה שצריך לוותר בישוב מרוחק ממילא אנשי שכן ירצו יהיו קצת יותר "צבעוניים " ואז זה כבר לא יקרא חרדי מינסטרים
אני מאד אוהבת את היוזמה הזו רק רוצה להניח פה דברים שצריך להיות מודעים אליהם ע"מ לבדוק מי באמת מצאים לגרעין כזה שתוכלו לבנות עליו
בבדיקה של המושבים החרדים רואים ש:
א- מה שמצליח בד"כ זה התישבות שסמוכה לעיר מרכזית עם חרדים או אזור מרכז הארץ כך מקבלים מהעיר הסמוכה מוסדות ,עבודה וכל מיני שרותים (יסודות , יד בנימין וכו )
ב- רב הישובים הללו התחילו עם אנשים יותר צבעוניים או עובדי אדמה וכו לאט לאט השינוי קרה
ג- מיצד ומעלה עמוד למשל בעיתיים בגלל הסביבה הלא בטחונית שלהם וגם המיקום עם גישה קשה לכן כן באו לשם צעירים שחיפשו מגורים בזול בעיקר מאותה סיבה הם לא מאד מתוחזקים ומשגשגים
ד- ישיבה או קהילה עם רב שתהווה גרעים של התחלה יכול מאד לתרום לעניין הקהילתי ושמירת הסגנון
ה- ישובים בצפון אין להם מספיק ביקוש בגלל המרחק ובגלל המוסדות יש פה התפשרות לא קלה על החינוך
לאור כל הנ"ל אני חושבת אם יתאגדו קבוצה יפה ליד ישוב כמו כרמיאל ויהנו מהמוסדות שם שהם ברמה טובה וגם הבניה פה יותר זולה , והצפון מקסים ,באמת , יכול ללכת , אבל זה ילך רק אם יבואו ממש קבוצה רצינית שיכולה ליישב כמה רחובות מלאים בישוב קיים או להקים
לעניין מחיר הבתים זה לא יהיה קל רצוי שיהיה גורם מממן לפחות לתשתיות של הישוב
שיהיה בהצלחה
תעדכנו :)

נערך לאחרונה ב:

כהנים

משתמש פעיל
@כהנים
גם לי יש /היה חלום כזה
ואני גרה בצפון באזור דוקא עירוני אבל מוקף ישובים מקסימים שבהם יש מעט משפחות חרדיות ממש ,
ולא אין הגירה המונית להצטרף אליהם למרות הפסטרליות :
א- כי היום גם בית פרטי בצפון לא עולה זול וממילא צעירים פחות יכולים להרשות לעצמם עכשיו לכו תמצאו אנשים בגיל 45+ שכבר בד"כ מבוססים יותר והמשפחה בנתה לה חיים ושיהיו עם רוח צעירה לשנות כל כך הרבה דברים מיקום מוסדות עבודה וכו וכו לא ואומרת שאין אבל לא קל למצא
ב- הציבור החרדי הקלאסי -מינסטרים לא גמיש מספיק לוותר על מה שצריך לוותר בישוב מרוחק ממילא אנשי שכן ירצו יהיו קצת יותר "צבעוניים " ואז זה כבר לא יקרא חרדי מינסטרים
אני מאד אוהבת את היוזמה הזו רק רוצה להניח פה דברים שצריך להיות מודעים אליהם ע"מ לבדוק מי באמת מצאים לגרעין כזה שתוכלו לבנות עליו
בבדיקה של המושבים החרדים רואים ש:
א- מה שמצליח בד"כ זה התישבות שסמוכה לעיר מרכזית עם חרדים או אזור מרכז הארץ כך מקבלים מהעיר הסמוכה מוסדות ,עבודה וכל מיני שרותים (יסודות , יד בנימין וכו )
ב- רב הישובים הללו התחילו עם אנשים יותר צבעוניים או עובדי אדמה וכו לאט לאט השינוי קרה
ג- מיצד ומעלה עמוד למשל בעיתיים בגלל הסביבה הלא בטחונית שלהם וגם המיקום עם גישה קשה לכן כן באו לשם צעירים שחיפשו מגורים בזול בעיקר מאותה סיבה הם לא מאד מתוחזקים ומשגשגים
ד- ישיבה או קהילה עם רב שתהווה גרעים של התחלה יכול מאד לתרום לעניין הקהילתי ושמירת הסגנון
ה- ישובים בצפון אין להם מספיק ביקוש בגלל המרחק ובגלל המוסדות יש פה התפשרות לא קלה על החינוך
לאור כל הנ"ל אני חושבת אם יתאגדו קבוצה יפה ליד ישוב כמו כרמיאל ויהנו מהמוסדות שם שהם ברמה טובה וגם הבניה פה יותר זולה , והצפון מקסים ,באמת , יכול ללכת , אבל זה ילך רק אם יבואו ממש קבוצה רצינית שיכולה ליישב כמה רחובות מלאים בישוב קיים או להקים
שיהיה בהצלחה
אנסה לענות על כמה מהנקודות, כמובן לצורך הבהרת הדברים ומציאת אנשים מתאימים בלבד ולא על מנת להתנצח או משהו כזה....
1 אני חרדית מיינסטרים צעירה, פשוטה ורגילה. אני מורה ובעלי אברך. קלאסי מספיק?
והנה, אנחנו כן מוכנים לוותר על נוחות שלגור על ר' עקיבא בבני ברק בשביל החלום שלנו.
אנחנו יודעים מה החלום כולל ומה הוא טומן בחובו ובכל זאת מעיזים לחלום ומעיזים גם לפעול.
אם תשאלי אותי, לכם הגרים גם רחוק וגם לא במושב הכי קשה...
אני גם גרתי בעבר בכזה מקום והרגשתי שרובם שם אנשים שמרגישים או מורמרים ומסכנים על זה שנתנו להם רק אפשרות לקנות דירה בפוריה\ הר יונה\ עפולה וכו ולא בקרית ספר... וחלק אחר מהם מרגיש גיבורי על שלמרות כל הקשיים וזה שאין להם עבודה וכו, הם מצליחים גם שם.
2 כמובן שאם היית נותנת לי את מפת ארץ ישראל ואומרת לי "ראי נתתי לפניך את הארץ הזו לעשות בה כטוב בעיניך ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה..." הייתי בוחרת נקודה מאוד מסוימת במפה... אך היות וזה לא המצב. אני מסתדרת עם מה שיש וזה אישור הממשלה להקמת מושב בנגב בין ערד לבית באר שבע.
אגב גם בערד וגם בבאר שבע יש חרדים שלא לדבר על ירוחם, תפרח ואופקים קצת בהמשך משם...
3 כמבון שחשוב לשמור על צביון המקום. אבל קודם צריך ציביון כדי לשמור עליו. אני עסוקה כרגע בברירת אנשים מתאימים, בהמשך להפגש ולהכיר אותם וברגע שנהיה קבוצה מגובשת בעלת חזון אחיד, כמובן נדאג בכל צורה ודרך על שמירת הציביון במיוחד הציביון הרוחני החשוב ככ!.

צחית

משתמש מקצוען
לעניין מחיר הבתים זה לא יהיה קל רצוי שיהיה גורם מממן לפחות לתשתיות של הישוב
שיהיה בהצלחה
כרמיאל לא חרדית יש קצת מאד חרדים לעומת העיר
וכל האזור שם כפרים ערבים...

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מדינת ישראל היא שטח אחד...
שטחי יהודה ושומרון-נחלת אבותינו הנקראים שפיהם של שונאי ישראל "השטחים הכבושים" הם אלו המחולקים ל3 אזורים, לצערינו אין לזה משמעות עוד כמה שנים הכל יהיה כמו שטחי A...

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בלת"ק
אם יש לכם עניין להקים יישוב / מושב חרדי בלי אישורים, תתיאשו מזה כבר מעכשיו!!!
אחרת יהיה לכם כמו: "דרך אמונה"...
(יישוב חרדי בגוש עציון אחרי מיצד, שניסו להקים יישוב בלי אישורים, הגיעו לשם משפחות וילדים-והרסו להם הכל! )
אני מכיר מישהו שהספיק להיות שם...
זה לא יישוב זה בדיחה...
אפילו בתור יום אוהלים א"א לקרוא לזה...
כולם שם ידעו שמחר זה מתפנה, הקימו כמה סוכות רעועות בשביל התמונות... והנה יש עוד כמה תורמים לסיבוב הבא...
אפי' שירותים לא היה שם...
(אני לא מזלזל אני תומך ביישוב הארץ אבל זה לא היה רציני...).

נחמי ברלינגר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
דווקא ליד עפולה יש כמה כפרים וישובים חרדיים ממש-
רק רובם ישובים וכו' פתוחים ממש ממש-
המשפחות השמורות ממש שולחות למוסדות בעפולה...

(תמיד מספרים שבכיתה הראשונה שנפתחה בעפולה בגבעה לפני 20 שנה - בא ילד מכפר גדעון למנהל-
ושאל אותו איפה יש מקום להחנות את החמור...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה