מושב חרדי

חכם ותם

משתמש פעיל
שלום,
עברתי קצת על האשכול, (לא קראתי את כל ההודעות)
האמת שהרעיון הוא נפלא בעיני, גם לי יש (היה) חלום כזה
אבל צר לי לומר (וכמו שכבר כתבו הרבה לפני)
אי אפשר גם וגם, או, להיות בלי ולהרגיש עם...
גם לחיות בשקט הרחק משאון העיר, לגדל ילדים בשלוה, מחוברים לאדמה מחוברים לעצמם..וכו'
וגם לחיות בקהילה "מיינסטרימית" עם חינוך ומסדות לימוד על רמה
וכבר הייטיבו קודמיי להתבטא הנושא.
לכן עם חלוף השנים הבנתי, שהחלום ילדות שלי, הוא בעצם חלום ילדותי.
אין ברירה, צריך לבחור מה אנחנו מעדיפים, זו החלטה כבדת משקל,
כל החלטה כאן היא לגיטימית לגמרי, אבל היא צריכה להעשות בצורה מושכלת, ובלי דמיונות.
אי אפשר לתפוס את החבל משני קצותיו, ובל נשלה את עצמנו שאפשר גם וגם.
יש בחיים בחירות קשות, וזו אחת מהם.

נ.ב. לא באתי לרפות ידיים, אלא להפך, זה רעיון טוב ומעולה, למי שבחר בזה.(הלוואי עלי)
רק באתי לשים את הדברים על השולחן, בלי פנטזיות.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
ה- ישובים בצפון אין להם מספיק ביקוש בגלל המרחק ובגלל המוסדות יש פה התפשרות לא קלה על החינוך
באמת,
למה לא ללכת על יצירת רצף חרדי?
לאט לאט אבל בטוח.
הרעיון של כרמיאל-יותר ערבים באזור...
אבל בדרך למירון יש מלא ישובים, א"א להכנס אליהם ולאט-לאט להוסיף עוד אנשים?
ושאלה נוספת, מה עם רמת הגולן?
שמעתי שלפני תקופה הממשלה נתנה שטחים בישובים על הגבול-לא בטוחה שזה מדויק, כמובן.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
ושאלה נוספת, מה עם רמת הגולן?
שמעתי שלפני תקופה הממשלה נתנה שטחים בישובים על הגבול-לא בטוחה שזה מדויק, כמובן.
רמת הגולן היא תשובה אחת בלבד-אנשים יזמים שיריצו את כל הפרוייקט הזה בכדי לכונן מקום שיענה על מירב הצרכים החרדיים.
בשביל לעשות את זה צריך כמות גדולה של משפחות שיסכימו לעבור ביחד ולא יפחדו מהקשיים. במקומות ששמים גרעין בונים על האזור סביב שיענה על דברים מרכזיים כמו מוסדות חינוך או לפחות נגישות מסוימת.
רמת הגולן הוא לא מקום מאד מפותח סתם ככה באופן כללי וק"ו לצרכים חרדיים.
יש את קצרין באזור שכמדוני יש שם איזה קהילה של וולפסון. איך הם מתמודדים? לא יודעת אבל מה שברור שזה לא ישוב חרדי.
ובנוסף לא בטוח שהציבור הדתי ישוש לתת לציבור חרדי להתבסס במקום.
דבר נוסף שמעכב התישבות בגולן מצריך עיסוק חקלאי - משק ולא נראה לי שזה הרציונל של אנשים מתוכינו שרוצים ללכת לשם.

nomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
תבררו על גבעת טראמפ

עלום

משתמש רשום
הבעיה הגדולה היא מקום עבודה
אני הייתי בראש ללכת לגור בפריפריה בבית גדול במקום להחנק עם משכנתת ענק במרכז
אלא שעדיף משכנתא גדולה במרכז מאשר אי עבודה בפריפריה
כדי להקים מושב באזורים הללו צריך אופק תעסוקתי נרחב
אי אפשר שכל הנשים יעבדו שם בחינוך והוראה גם מחוסר אופציות וגם בגלל גיוון הכרחי
אשמח אם מישהו יאיר את עיני ויתן לי פיתרון לבעיה

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ג- מיצד ומעלה עמוד למשל בעיתיים בגלל הסביבה הלא בטחונית שלהם וגם המיקום עם גישה קשה לכן כן באו לשם צעירים שחיפשו מגורים בזול בעיקר מאותה סיבה הם לא מאד מתוחזקים ומשגשגים
זה לא נכון.
הסביבה הביטחונית שלהם היא ממש כמו של ביתר, וגם המרחק מירושלים הוא דומה.
אני לא יודעת איך הגישה לביתר כרגע אבל בתחילת דרכה היא היתה גם כן עם גישה מאוד קשה.
ההבדל הוא שביתר נבנתה ע"מ להיות עיר ושווקה לכלל האוכלוסיה במטרה שיבואו מסות של אנשים ומספר רב של קהילות והישובים נבנו ע"מ להיות ישובים
מעלה עמוס ומיצד לא נבנו עבור צעירים שמחפשים מקום זול אלא אנשים עם אידיאולוגיה שרצו חיי קהילה ישוביים.
חוסר ההתפתחות היה מחוסר עניין לזה, אז לא נבנו עוד בתים וממילא אין מקום להוסיף תושבים.
בשנים האחרונות זה השתנה.

*ועוד אגב, באמת בציבור החרדי יש רצון למגורים בעיר מאשר בישוב.
ישוב כמו כרמיאל
כרמיאל היא עיר. אמנם רחבת ידיים וירוקה אבל עיר לכל דבר ולא ישוב קהילתי.

וסתם ככה-
ישוב או מושב לא צריך להיות בפריפריה,פשוט בפריפריה זה יהיה יותר זול :)
אני גם חושבת שבאזור הצפון עם גישה נוחה לרכבת זה יהיה מקום מצוין להקים ישוב חדש השאלה אם יש אדמות שמוצעות?
הבעיה הגדולה היא מקום עבודה
אני הייתי בראש ללכת לגור בפריפריה בבית גדול במקום להחנק עם משכנתת ענק במרכז
אלא שעדיף משכנתא גדולה במרכז מאשר אי עבודה בפריפריה
כדי להקים מושב באזורים הללו צריך אופק תעסוקתי נרחב
אי אפשר שכל הנשים יעבדו שם בחינוך והוראה גם מחוסר אופציות וגם בגלל גיוון הכרחי
אשמח אם מישהו יאיר את עיני ויתן לי פיתרון לבעיה

1. עבודה היברדית.
2. נסיעה לעיר קרובה, או עבודה בישובים סמוכים- לא רק בהוראה.

ואני אחזור על זה שוב-
אנשים שהולכים לגור בישוב קהילתי ע"מ לחסוך כסף בד"כ לא יהיו מרוצים
מאחר שאין חיסכון כספי במגורים בישוב, יש קשיים וצריך לרצות את המעלות של הישוב הקהילתי בשביל להנות מהמגורים שם.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ועוד הערה ל@כהנים -
להקים ישוב זה אתגר רציני (מאוד מאוד!)
אבל להרחיב ישוב ולשמור על הצביון שלו הוא אתגר לא פחות מהאתגר הראשוני
וגובה את המחירים שלו מהאנשים שהקימו אותו.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
ועוד הערה ל@כהנים -
להקים ישוב זה אתגר רציני (מאוד מאוד!)
אבל להרחיב ישוב ולשמור על הצביון שלו הוא אתגר לא פחות מהאתגר הראשוני
וגובה את המחירים שלו מהאנשים שהקימו אותו.
זה חייב להיות במודעות כחלק מתהליך הבניה.

chaia

משתמש מקצוען
רמת הגולן היא תשובה אחת בלבד-אנשים יזמים שיריצו את כל הפרוייקט הזה בכדי לכונן מקום שיענה על מירב הצרכים החרדיים.
בשביל לעשות את זה צריך כמות גדולה של משפחות שיסכימו לעבור ביחד ולא יפחדו מהקשיים. במקומות ששמים גרעין בונים על האזור סביב שיענה על דברים מרכזיים כמו מוסדות חינוך או לפחות נגישות מסוימת.
רמת הגולן הוא לא מקום מאד מפותח סתם ככה באופן כללי וק"ו לצרכים חרדיים.
יש את קצרין באזור שכמדוני יש שם איזה קהילה של וולפסון. איך הם מתמודדים? לא יודעת אבל מה שברור שזה לא ישוב חרדי.
ובנוסף לא בטוח שהציבור הדתי ישוש לתת לציבור חרדי להתבסס במקום.
דבר נוסף שמעכב התישבות בגולן מצריך עיסוק חקלאי - משק ולא נראה לי שזה הרציונל של אנשים מתוכינו שרוצים ללכת לשם.
לא כל היישובים הם יישובים חקלאיים, היתה תוכנית לעודד הגירה לצפון שבה דיברו על הקצאת שטחים לחקלאים חדשים- אולי לזה את מתכוונת.
מה שצריך להבין זה שליישובים ברמת הגולן יש ועדת קבלה וזה תהליך ארוך להתקבל ליישוב ולא בטוח שהם ישמחו לקבל קבוצה של משפחות חרדיות.
הנושא של המוסדות חינוך הוא מאד בעייתי כי גם לציבור הכללי אין מוסדות חינוך בכל יישוב.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
סתם ככה כדרך הטבע של העולם מקומות משתנים, גדלים, מתייצבים ומתעצבים עם הזמן והשנים. וזה נכון במוסדות לימוד ונכון בכל קהילה ישוב או עיר שקמים וגם אילו שקיימים הרבה זמן.
לפתוח משהו חדש זה שלב אחד, לדעת לשמר זה שלב שני. וצריך לקחת בחשבון שדור אחרינו לא יכול להיות בדיוק כמונו ומטבע הדברים יהיה משהו שונה לפחות בקצת.

אני מכירה ישוב לא חרדי שותיקי הישוב לא נותנים דריסת רגל ואיזה אחיזה של ניהול למי שלא ברצונם ואפילו לא הבנים. מה קורה שם כיום? רוב הצעירים עזבו ונשארו המבוגרים עם עצמם. וכנראה הצעירים מחכים שההורים שלהם יפטרו ואז יבואו להתנחל במקום(תרתי משמע..)
ככה זה. כשרוצים לתת למקום להתפתח חייבים לדעת להכניס אחרים אבל יחד עם זאת לשמור במצח נחושה ובחכמה על הקו הבראשיתי שטבעו.

ברוך אתה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אתם חולמים לעבור למושב כדי לתת לילדים לגדל עגבניות ולא לריב עם השכנים,
אז עד שהמושב יקום לתחיה (וכנראה שגם זה לא) הילדים כבר יהיו נשואים והורים לילדים. (ואולי אף לנכדים).

קשה לי להאמין שמאשכול בפרוג יקום מושב חרדי בארץ.

מדובר בפרוייקט קשה מאוד מאוד.
ובכלל מבחינה חינוכית חרדית מאוד קשה לגור במושב.

• אין מוסדות חינוך מסודרים
  • חייבים רכב (לפחות אחד)
  • עלות תחזוקת דירה גבוהה
  • בד"כ איזור מרוחק יותר
  • למגיעים מאיזורים אורבניים קשה להסתגל למקום שקט פתאום.
  • ועוד הרבה בעיות.

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
כרמיאל לא חרדית יש קצת מאד חרדים לעומת העיר
וכל האזור שם כפרים ערבים...
אני לא גרה בכרמיאל אבל כן באזור ...
אמרתי שאם מקמים ישוב כפרי ליד כרמיאל יכולים להנות מהמוסדות שכבר קיימים שם שהם ליטאיים ברמה טובה
ולכל המפחדות ...אין אזור בלי ערבים כמעט אבל יש ערבים של הצפון שהם חלקם הגדול בכל דרוזיים והשאר יושבים על אדמות שקנו מדורי דורות ורוצים לגור פה למחייתם
היתה לי חברה בעבודה ערביה מהכפרים פה והיא אמרה לי שאם נכנס לישוב שלהם למשל מישהו שברח מהגבול או מהכלא או כל סיבה שהיא הם בעצמם מסגירים אותו כי מאד חשוב להם לשמור על רוגע ביישוב שלהם
מירון ממש נחשב באותו אזור כך שזה ממש לא משנה את הבטחון
הכל בראש מרחוק הכל נשמע יותר מאיים וזה כ"כ מגוחך לפחד מערביי הגליל לעומת הערבים שליד קרית ספר /ירושלים / גוש עציון / ביתר וכו לתשומת ליבך @צחית ו @חוחית אגב יש רחוב כזה בכרמיאל חח

נערך לאחרונה ב:

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני לא גרה בכרמיאל אבל כן באזור ...
אמרתי שאם מקמים ישוב כפרי ליד כרמיאל יכולים להנות מהמוסדות שכבר קיימים שם שהם ליטאיים ברמה טובה
ולכל המפחדות ...אין אזור בלי ערבים כמעט אבל יש ערבים של הצפון שהם חלקם הגדול בכל דרוזיים והשאר יושבים על אדמות שקנו מדורי דורות ורוצים לגור פה למחייתם
היתה לי חברה בעבודה ערביה מהכפרים פה והיא אמרה לי שאם נכנס לישוב שלהם למשל מישהו שברח מהגבול או מהכלא או כל סיבה שהיא הם בעצמם מסגירים אותו כי מאד חשוב להם לשמור על רוגע ביישוב שלהם
מירון ממש נחשב באותו אזור כך שזה ממש לא משנה את הבטחון
הכל בראש מרחוק הכל נשמע יותר מאיים וזה כ"כ מגוחך לפחד מערביי הגליל לעומת הערבים שליד קרית ספר /ירושלים / גוש עציון / ביתר וכו לתשומת ליבך @צחית ו @חוחית אגב יש רחוב כזה בכרמיאל חח
ערבים בצפון הם עם תעודה כחולה וזה משהו אחר לגמרי ובנוסף דרוזים זה גם ספור שונה.

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
זה לא נכון.
הסביבה הביטחונית שלהם היא ממש כמו של ביתר, וגם המרחק מירושלים הוא דומה.
אני לא יודעת איך הגישה לביתר כרגע אבל בתחילת דרכה היא היתה גם כן עם גישה מאוד קשה.
הגישה הבטחונית דומה לביתר ,
אבל אל תשוי את הדרך למעלה עמוס היא יותר רחוקה מירושלים כבישים מפותלים צרים ומסובבים סביב כל הר רענן ...
והסיכוי שמישהו יטפל בכבושים האלו במובילים לכמה ישובים קטנים , מיצד פני קדם ומעלה עמוס הוא נמוך זה בדיוק כבר סיבה להעדיף עיר לפחות הדרך לביתר שודרגה וטופלה עם השנים במנהרות בגדרות הגנה וכו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה