מורים.ות ולא רק... מה דעתכם? זו צרות עין?

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
איך נועלים דיון שלא מועיל לאף אחד?
אחזור על דעתי ובזאת נסיים?! (ושכל אחד יעשה מה בא לו)
נתינה המולידה אהבה מצווה לעשותה
נתינה המולידה שנאה (הקרבה) פשע לעשותה.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה שאני נוקבת...
לדעתי, זאת צרות עין באורגינל!!!
בלי התפלספויות מיותרות... כל צר עין מפתח שנאה למקבלים...
אלפי מורות שישבו שעות כל כל שיעור שלהן מעבירות ונותנות בשמחה!!! ומעולם לא נתקלתי במורה שביקשה כסף... (מהמשכורת הדלה...) ההפך, פגשתי לא אחת ולא שתיים שאחרי שהעבירו את החומר הציעו לתת הסבר במהלך השנה... מי כמוך יודעת כמה עבודה זה כל שיעור ושיעור. לא היית שמחה לחסוך לקולגה???
מה זה לוקח לך???
לאיפה את רוצה לקחת את אותם שיעורים ושכפולים מושקעים???
למושב זקנים????....
מה המסר שאותו את מעבירה לתלמידותיך???
אם את מחפשת הערכה וכבוד, לא זו הדרך...
זה ממש לא דומה לגרפיקאית או בית תוכנה. זה לא מול אותו קהל... (וגם בכאלו מקרים שמענו על אנשים שעזרו ככל יכולתם...)
ואולי אכן, במהלך שנות הוראתך תתקלי פעמיים או שלוש בכיתה ששמעה את השיעור ממורה אחרת. בשביל זה ליצור אוירה לא נעימה בינכן??? בשביל זה לא לתת??? מעשים כאלו מובילים ל"בדידות "מזהירה""....
את מורה?
כשתהיי מורה, ותעבדי על שיעורים בשעות הכי קשות של היממה אולי תביני.
ננסה קצת להסביר.
המקצועות מתחלקים לשני קבוצות, יש מקצועות כמו: ג"ג, היסטוריה וכיוצ"ב... שעורים מקבוצה זו אתן בכיף, שתהנה.
(ותחזיר בשלום.... - זה נושא לדיון נוסף... מורה שלא יודעת איך מחזירים, גם לא מקבלת הזדמנות שניה.)
שיעורים מקבוצה שניה כמו: שעורי חברה, יהדות, פרשת שבוע, לא, אותם אני משאירה לעצמי. את רוצה שיעור שלי, בבקשה תשלמי עליו את מלוא התמורה.
למה? לא כי אני אנוכית, אני מאוד אוהבת לעזור, ודבר ראשון אני עוזרת לעצמי,
כי אף מורה לא יכולה להיות בטוחה אילו שיעורים, ואילו כיתות המנהלת תפיל בחלקה שנה אח"כ, אז, אם מסרתי שעור יפה על רחל אימנו בכיתה ו', זה שעור שאפשר למסור בהחלט בה' ואולי בז', ואולי אוסיף או אגרע ממנו, אבל, את הבסיס יש לי. אין שום סיבה בעולם, שאשחרר כזה שיעור. למה? כדי לעבוד אח"כ כפול.
אותה מורה מקבלת תשלום מלא כמוני, שתתכבד ותתחיל לעבוד. המשכורות שלנו זהות.
ומניסיוני, פנתה אלי מורה, אחרי שהשארתי בכיתה דף של פרשת שבוע, דף שבשביל להביא לבנות דף ברמה גבוהה, קניתי סט ספרים מסוים שרציתי, ועוד ספר, ישבתי עד שעות מאוחרות, היא באה אלי, נכון לא אכפת לך שאני מעבירה את הדפים לאחותי בירושלים? עניתי לה תשובה שלילית שלא משתמעת לשני פנים. למה? כי היא מוזמנת להשתתף גם בהוצאות אם היא רוצה...

רבקה רוקח

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
לא קראתי את כל השרשור רק את שאלתך הראשונה,
ואולי כבר ענו לך את תשובתי :)
בכל אופן אני כותבת לך, תתחברי לרגשות שלך
בתחילה תגידי לכולן לא רק כי את רוצה לעזור לעצמך
אח"כ תרגישי לבד שאת רוצה לתת להם ולאמר להן כן ,
כי את באמת רוצה לתת מתוכך ולא כי את לא יכולה לאמר לא,
וכשתתני בהרגשה שמחה וכפית תרגישי סיפוק של נתינה
המון המון הצלחה מחזיקה לך אצבעות

נערך לאחרונה ב:

קוברנטיס

משתמש רשום
זו זכות גדולה לתת ממה שנתנו לי משמיים נתנו לי כדי שאתן לאחרים.
אני נותנת בכיף!מרגישה מוחמאת ושמחה שזכיתי לעזור.
איך אפשר אחרת??

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
איך נועלים דיון שלא מועיל לאף אחד?
אחזור על דעתי ובזאת נסיים?! (ושכל אחד יעשה מה בא לו)
נתינה המולידה אהבה מצווה לעשותה
נתינה המולידה שנאה (הקרבה) פשע לעשותה.
את פתחת את הדיון,
נשים נתנו מעצמן כדי לענות לך
לא כל אחת חושבת כמוך
אולי מישהי נתרמה מדעה אחרת,
לא כדאי לזלזל ולומר:
דיון שלא מועיל לאף אחד.
לעולם אין לזלזל,
ותרומה מתחילה בכבוד לזולת!
וגם אני מכבדת את דעתך
שאם את לא מסוגלת לתת משהו שהשקעת בו,
ושתצטרכי אותו אז לא כדאי שתתני.
אבל אם את מסוגלת אז את במקום יותר נעלה.
(לא כל אחד מוכן לתת את הבגדים של עצמו, ולא כל אחד מחויב,
אבל מי שנותן מלביש את עצמו בלבוש של מעלה)
(לתת פירושו לרצות לתת)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בלת"ק חלקי,
אותי לימדו בבית שמחסד לא מפסידים,
נכון זה קשה,
השקעת על שיעור ועבדת עליו ואז מגיעה מורה אחרת ומקבלת שעור מושקע בחינם, זה מרגיש קצת ניצול,
אבל בורא עולם רואה הכל,
והוא תמיד משלם והרבה :).
גם בעולם הזה וגם בעולם הבא.
אלו דברים שהקרן קימת להם גם בעולם הזה וגם בעולם הבא...

כותבת מניסיון של הרבה חסדים....

R112233

משתמש צעיר
את מורה?
כשתהיי מורה, ותעבדי על שיעורים בשעות הכי קשות של היממה אולי תביני.
ננסה קצת להסביר.
המקצועות מתחלקים לשני קבוצות, יש מקצועות כמו: ג"ג, היסטוריה וכיוצ"ב... שעורים מקבוצה זו אתן בכיף, שתהנה.
(ותחזיר בשלום.... - זה נושא לדיון נוסף... מורה שלא יודעת איך מחזירים, גם לא מקבלת הזדמנות שניה.)
שיעורים מקבוצה שניה כמו: שעורי חברה, יהדות, פרשת שבוע, לא, אותם אני משאירה לעצמי. את רוצה שיעור שלי, בבקשה תשלמי עליו את מלוא התמורה.
למה? לא כי אני אנוכית, אני מאוד אוהבת לעזור, ודבר ראשון אני עוזרת לעצמי,
כי אף מורה לא יכולה להיות בטוחה אילו שיעורים, ואילו כיתות המנהלת תפיל בחלקה שנה אח"כ, אז, אם מסרתי שעור יפה על רחל אימנו בכיתה ו', זה שעור שאפשר למסור בהחלט בה' ואולי בז', ואולי אוסיף או אגרע ממנו, אבל, את הבסיס יש לי. אין שום סיבה בעולם, שאשחרר כזה שיעור. למה? כדי לעבוד אח"כ כפול.
אותה מורה מקבלת תשלום מלא כמוני, שתתכבד ותתחיל לעבוד. המשכורות שלנו זהות.
ומניסיוני, פנתה אלי מורה, אחרי שהשארתי בכיתה דף של פרשת שבוע, דף שבשביל להביא לבנות דף ברמה גבוהה, קניתי סט ספרים מסוים שרציתי, ועוד ספר, ישבתי עד שעות מאוחרות, היא באה אלי, נכון לא אכפת לך שאני מעבירה את הדפים לאחותי בירושלים? עניתי לה תשובה שלילית שלא משתמעת לשני פנים. למה? כי היא מוזמנת להשתתף גם בהוצאות אם היא רוצה...
תתפלאי, אני מורה...
ואין צורך להסביר לי מה כוללת ההוראה בתוכה, כולל הכל!!! הכל!!!!
ודווקא מהמקום הזה אמרתי את דעתי. ככל שאת מודעת לקושי כך את אמורה להיות מודעת לגודל החסד שאת גומלת.
וסתם, טיפ לחיים, אל תצפי שמישהו כאן בעולם יבין ויעריך ויחזיר לך על מה שגמלת לו, אין חיה כזאת... תבחרי להיות במקום של נתינה, ותתפללי לבורא עולם שיחזיר לך, תאמיני לי, הוא נאמן לשלם ובכפל כפליים!!!
ועוד משהו, אם את מחפשת לדעת אם אני יחידה בדעתי... את מוזמנת להצטרף לפורומים של המורות במניפה ולחזות במו עינייך בחומרים שווים שמועברים בחפץ לב לכל מבקשת...
ולגבי הגבולות שכדאי לך לשמור, כבר דובר...

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
תבחרי להיות במקום של נתינה
מסכימה עם הרעיון שלך.
שמתי לב,
שאם את בוחרת לתת מעצמך זה מאוד קל כי את רוצה לתת,
זה מגיע ממך.
אבל אם מישהו מבקש ממך אז זה הרבה יותר קשה כי את צריכה להחליט אם
זה משהו שאת בכלל רוצה לתת.
אבל דווקא אם מישהו מבקש אז סימן שהוא צריך את זה.
ושוב מכירה אנשים שהם נדיבים ברמות אחרות - ונותנים את הדברים היקרים שלהם,
לדעתי זה שורש נשמה שמגיע מכוח של נתינה - וזה אנשים מיוחדים - אפשר ללמוד מהם.
(ובאמת יש גם אנשים נצלנים ואז את בוחרת - לא לתת - וזה גם סוג של נתינה)

רבקה רוקח

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
כל מעשה חסד גדול מגיע מהתחלה קטנה,
אני מגיע ממשפחה בעלת חסד בקנה מידה שאי אפשר להבין,
בהתחלה זה לא היה מובן מאילו אצלי, וברוך ה' זכיתי בעבודת מידות להמשיך את המורשת הזאת,
זה דברים שאף אחד לא יודע , זה יכול להיות סכומים שלא יחזרו אליך אף פעם, זה להוציא הלוואות מהבנק בשביל לתת אותו לצדקה, אבל הכי חשוב שזה יגיע מרצונו הפנימי אחרת זה מתסכל וזה קשה מאוד,
נכון זה עבודת המידות ששווה מליונים כל צעד שעושים בשביל השני ה' חוסך 2 צעדים ממך,
זה שליחות זה סיפוק אבל הכי חשוב לא בכוח אלא מרצון שזה העבודת המידות ,
להבין את המשמעות לפתוח ספרי מוסר זה עבודה קשה אבל משתלמת ומתגמלת
המון הצלחה

R112233

משתמש צעיר
מצרפת קישורית
תבררי שם איך להגיע לקבוצה שאת מועניינת- גיל/מקצוע וכו'.
עוד משהו, זה מפציץ את המייל, מומלץ לפתוח כתבות נוספת ולהתחבר משם.
forum121314 שטורדל....

ר גן עדן

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הפעם אני חולקת עליכם, נתינה על חשבון שעות של מורה, היא נתינה על חשבון הגב של הילדים שלי בבית,
חסד נותנים לא על חשבון הבית. אצלי לימדו שחסד מתחיל בבית.
ברגע שאני צריכה להכין שיעור חדש ביהדות למשל, כי את השיעור הקבוע שלי נידבתי מטוב ליבי, זו לא נתינה. כי הילדים שלי יספגו את זה. הם יכלו לקבל עוד חתיכת אמא, ואת זה הם הפסידו.
לא חכמה לתת רק בחוץ. יש פה גבול דק מאוד שכדאי להכיר אותו.
והעיקר שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.
מי שמכיר אותי יודע שאני נותנת הרבה, אבל, למדתי איפה עובר הגבול בין חסד אמיתי לבין חסד שהיצר הרע שלח לי.
שלתנאים שלי הוא לא מתאים.

R112233

משתמש צעיר
היא לא צריכה להיות מטומטמת...
צרות עין- זה בעצם "זה נהנה וזה לא חסר..." (מידת סדום שכופים עליה..)את לא צריכה לתת ולהישאר בלי, יכולה לשמור על גבולות מסוימים כמו שנתון וכאלה, אבל אם אין לך מזה הפסד רק של יחודיות, כבוד וכאלה... זה בעיני צרות עין!!!!
ואגב, לא רק הפעם את חולקת :))

ר גן עדן

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ואגב, לא רק הפעם את חולקת :))
אני דיברתי נטו על שיעורים שמתאימים לשנתונים שונים ולא מוגבלים.
אגב, מערכים מושקעים מאוד במדעים, ג"ג ועוד... שנידבתי בחפץ לב, לא חזרו אלי כמו שנתתי, (חזרו פירורים פירורים, וגם אחרי מספר טלפונים...) כך שהיום אני באמת עושה סלקציה למי לתת ולמי לא. ובזה אני כן אנוכית ממש. ואנחנו לא חייבות להיות תמימות דעה.
כתבתי במפורש כל אחת תעשה מה שמתאים לה.
(את לא צריכה לתת ולהישאר בלי, יכולה לשמור על גבולות מסוימים - כתבתי במדויק איפה הגבול שלי. למה את זקוקה עכשיו למערך מסוים?)

ר גן עדן

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תתפלאי, אני מורה...
ואין צורך להסביר לי מה כוללת ההוראה בתוכה, כולל הכל!!! הכל!!!!
ודווקא מהמקום הזה אמרתי את דעתי. ככל שאת מודעת לקושי כך את אמורה להיות מודעת לגודל החסד שאת גומלת.
וסתם, טיפ לחיים, אל תצפי שמישהו כאן בעולם יבין ויעריך ויחזיר לך על מה שגמלת לו, אין חיה כזאת... תבחרי להיות במקום של נתינה, ותתפללי לבורא עולם שיחזיר לך, תאמיני לי, הוא נאמן לשלם ובכפל כפליים!!!
ועוד משהו, אם את מחפשת לדעת אם אני יחידה בדעתי... את מוזמנת להצטרף לפורומים של המורות במניפה ולחזות במו עינייך בחומרים שווים שמועברים בחפץ לב לכל מבקשת...
ולגבי הגבולות שכדאי לך לשמור, כבר דובר...
לא כתבתי לרגע על צפייה לתגמול, הסברתי בצורה ברורה איפה הגבול שלי. לא מתאים לך? תעברי להודעה הבאה!

רבקה רוקח

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
כל אחת צריכה להגיע לנקודה הפנימית והאמיתי בינה לבין עצמה ולהעמיד את הגבול בין חסד לע"ח ,
גם בחסד יש דרגות קחו לדוגמא יולדת, יש שישלחו עוגה ויש שישמרו על הילדים ויש ש... כל אחת לפי יכולותיה
המילה חסד היא הגדרה גדולה מידי ולכן הדיון הזה לא מובן לכולן, יש כאלה שחסד מבחינתם זה משהו בקטנה ולכן הם לא מבינים למה לאנשים קשה לגמול חסד , ויש אנשים שמבחינתם חסד זה נתינה ללא גבול ללא צרכים אישיים ועל חשבון הבית וכו, והם צריכים ללמוד את הגבול לכן כל אחת צריכה להגיע למקומה הפנימי והאמיתי של מה החסד שלה שעליו העולם עומד....
המון הצלחה :)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בדיוק דברנו על זה היום שיש אנשים שכולם לב ונתינה,
ותמיד רואים אותם חושבים על השני- וזה מתבטא בהרבה דברים.

ויש אנשים שבחיים לא תראו אותם עושים חסד בשביל השני.

אני מתפפלת ומקוה שילדי יהיו שיכים לקבוצה הראשונה :)

112123

משתמש מקצוען
/
הפעם אני חולקת עליכם, נתינה על חשבון שעות של מורה, היא נתינה על חשבון הגב של הילדים שלי בבית,
חסד נותנים לא על חשבון הבית. אצלי לימדו שחסד מתחיל בבית.
ברגע שאני צריכה להכין שיעור חדש ביהדות למשל, כי את השיעור הקבוע שלי נידבתי מטוב ליבי, זו לא נתינה. כי הילדים שלי יספגו את זה. הם יכלו לקבל עוד חתיכת אמא, ואת זה הם הפסידו.
לא חכמה לתת רק בחוץ. יש פה גבול דק מאוד שכדאי להכיר אותו.
והעיקר שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.
מי שמכיר אותי יודע שאני נותנת הרבה, אבל, למדתי איפה עובר הגבול בין חסד אמיתי לבין חסד שהיצר הרע שלח לי.
שלתנאים שלי הוא לא מתאים.
100% מדויק
המורה "הנצלנית" (אל תכעסו על הביטוי) תוכל לשבת לשחק בנחת עם ילדיה, תכין ארוחת ערב לבעלה. ואת תקרעי את עצמך גם השנה וגם שנה הבאה והכל על חשבונך ועל חשבון בני ביתך בזכות טוב ליבך...
מי התיר לך לטפח את ילדי חברותיך במקום את ילדיך?!
מי שלא מבין את זה כנראה לא נתקל בנצלנים...

ר גן עדן

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
/

100% מדויק
המורה "הנצלנית" (אל תכעסו על הביטוי) תוכל לשבת לשחק בנחת עם ילדיה, תכין ארוחת ערב לבעלה. ואת תקרעי את עצמך גם השנה וגם שנה הבאה והכל על חשבונך ועל חשבון בני ביתך בזכות טוב ליבך...
מי התיר לך לטפח את ילדי חברותיך במקום את ילדיך?!
מי שלא מבין את זה כנראה לא נתקל בנצלנים...
כל מילה שלך מדויקת!
הנצלנים לא יצליחו בחיים להבין את העמלנים. אין להם גם דרך להבין.

gazoz

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הנצלנים לא יצליחו בחיים להבין את העמלנים.
ולא יצליחו בכלל, בטח לא בתחום ההוראה,
באורח פלא מי שלא מכינה בעצמה את השיעור, בד"כ היא זו שקשה לה יותר להחזיק את הכיתה...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה