דרוש מידע מוות בעריסה!!

מצב
הנושא נעול.

מתכנתת!!

משתמש פעיל
למה זה נראה לך שזה 100 אחוז בסדר? יש מחקרים ברורים בנושא ויש דין של ונשמרתם ולכן אולי כדאי לשאול רב אם מותר לעשות את זה ואני לא מגזימה . כמו שאנחנו שמים מעקה לגג למרות שלא בהכרח מי שיעמוד בקצה יפול. לא נוסעים באדום אפילו שזה לא בהכרח אומר שמי שנוסע באדום יפגע וכו... כך אנחנו עושים מה שהרופאים ממליצים בגדר השתדלות. ברור שזה לא חייב להיות שזה מונע את כל נמיקרים אבל אחוז גדול יכול להימנע כך.
ניתן להשכיב על הבטן להרדים ואז להפוך. מומלץ מידי פעם לשים על הבטן להתפתחות תקינה אבל לילה שלם אנחנו לא יכולים להשגי שהתינוק יקבל אוויר ולכן חייבים מחובת ונשמרתם להפוך את הינוק גם אם זה יותר נח לנו שהוא על הבטן. כותבת לך בתור חובשת שמכירה ויודעת את ההמלצות ויודעת גם את הסיבות להמלצה .

ציטוט:
שינה של התינוק על הבטן עלולה לגרום לו לשאוף מתוך הסדינים שראשו מונח עליהם.

קמפיין שנעשה בארצות־הברית בשנות ה־90 של המאה הקודמת להשכבת תינוקות על הגב לקראת השינה הפחית ב־50% את מספר המקרים של מוות בעריסה. כמעט כל החוקרים תמימי דעים שהירידה בשכיחות של מקרי המוות היא תוצאה של השינוי בהרגלי השינה של התינוקות.

השכבה על הבטן בזמן ערות, לעומת זאת, אינה מסכנת את התינוק ואפילו מומלצת: היא מחזקת את חגורת הכתפיים ומעודדת את ההתפתחות המוטורית. נוסף על כך, התנוחה הזאת מונעת את השטחת הגולגולת בחלקו האחורי של הראש - השטחה שנצפית לעיתים קרובות אצל תינוקות ששוכבים הרבה על הגב. עם זאת ההשטחה הזאת אינה גורמת לנזק כלשהו והיא חולפת, אך מדובר בבעיה אסתטית שבמקרים רבים מעוררת חרדה אצל הורים.
אמא שלי וסבתא שלי גדלו את כולם על הבטן.
הקטן שלי פלטן והרבה יותר מסוכן שהוא על הגב והפליטה נכנסת לאף!

ברכתי

משתמש פעיל
שמעתי מדיין בקהילה שלנו
שצריך לבדוק עם יש שרותים בחדר שינה
שפתח חגר השרותים יהיה לצד
או שתהיה דלת כפולה לשרותים
יכול להיות גם וגם אני לא זוכרת בדיוק, דבר שצריך לבדוק ירחם ה'

מרצדס!!

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ההוראות הן לא להשכיב על הבטן.
יש לקנות מכשיר 'מוניטור' ששמים מתחת לסדין העריסה, ואז רגוע יותר להשכיב על הבטן, כי הוא מצפצף במצב של הפסקת נשימה.
יש לי את המכשיר הזה
לא סומכת עליו
הבנתי שהוא טועה לפעמים

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית

tsivyaf

משתמש פעיל
אחינית שלי נפטרה ממות בעריסה
היא שכבה אז על הבטן
שמעתי מדיין בקהילה שלנו
שצריך לבדוק עם יש שרותים בחדר שינה
שפתח חגר השרותים יהיה לצד
או שתהיה דלת כפולה לשרותים
יכול להיות גם וגם אני לא זוכרת בדיוק, דבר שצריך לבדוק ירחם ה'
יכולה להגיד ברור יותר מה צריך לבדוק
לגבי דלת השירותים

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אכן. אמא סבתא ולמעלה בקודש
חבל..
תשמרו על הילדים שלכם לפי הכללים,פעם לא ידעו כלום היו מנענעים את התינוק שיפסיק לבכות

השכבת התינוק על הגב – להשכבת התינוק על הגב והימנעות מהשכבה על הבטן בזמן שינה בכל שעות היממה קיימת חשיבות רבה במניעת "מוות בעריסה"

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
מש חבל לזלזל בחומרת הענין,
בדורות קודמים גם לא היה אנטאיביוטיקה ולא ידעו לבצע צינתורים,
אתם גם נמנעים מהלהיעזר בזה?
כמובן, כמו כל הורה חדש, חקרתי שאלתי כולם אמרו לי שהם השכיבו ככה וכך הורו לי...
והם נעזרים שם כולם באנטיביוטיקה וכ'ו.

יאנקאלע

משתמש מקצוען
פשוט מאוד
פעם השכיבו על הבטן ורוב מקרי המות ל"ע היו באופן זה (כי רובם שכבו כך)
אז ציוו להפוך צד ואם יעשו סטטיסטיקה נוספת יגלו שהיום הרוב ממי ששוכב על הגב כי רובם שוכבים כך
בקיצור הסטטיסטיקה היא על אלו שמתו ל"ע ולא על 99% שנשארו לחיות ושכבו כך

שומרת החומות

משתמש מקצוען
תינוק שישן רגיל, לא מידי מכוסה, בחדר לא מדי מחומם, על הגב, שמיכה לא על הפנים,
יש סיכוי שזה ח"ו יקרה לו?
חשוב מאד גם בחורף וגם בקיץ לשמור על זרימת אוויר טבעי מבחוץ
הסיבה שהרופאים ממליצים על הגב כי אז השינה של התינוק פחות עמוקה-הוא מתעורר מידי פעם
בעוד שעל הבטן השינה עמוקה מאד

ברכתי

משתמש פעיל
אחינית שלי נפטרה ממות בעריסה
היא שכבה אז על הבטן

יכולה להגיד ברור יותר מה צריך לבדוק
לגבי דלת השירותים
דלת השרותים שתהיה צדדית ולא מול המיטות
או דלת כפולה לשרותים
זה היה אחרי מיקרה בשכונה

מצב
הנושא נעול.