כללי מה שווה העבודה שלנו בעיני אחרים

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לי שהצעת התשלום נחשבת רק בתור תשלום סמלי לאמא שודאי רוצה למען הילד שלה לתרום.
אני כל השנים בתחילת שנה מודיעה לגננת/מורה/רבי שאשמח לעזור בתחום שלי ושיקחו אותי בחשבון,
ואני לא סובלת מעודף זמן...
כל השנים הילדים חזרו ששאלו מי יכולה לצייר/ליצור קישוט כתה מסוים או עטיפת מחברת כיתית, עוגה מיוחדת, גם למסיבות, אסיפות הורים ועוד ועוד...
וילדי תמיד ענו שאמא שלי תשמח, ואכן לאחר שנים הנכדות שלי עכשיו בתחילת שנה חזרו הביתה שהמורה סיפרה בקריאת שמות וואו! הסבתא של הילדה המתוקה הזאת ציירה לנו את הקישוט הזה עוד לדודה הנשואה!
אתם יודעים מה זה נותן לילדה?
אז נכון זה על חשבון זמנינו היקר מאד אבל כל אחת תעשה את החשבון שלה,אם לא כדאי להשקיע!
ואם האמא היא זו שמציעה, אז אני מאמינה שההרגשה שונה לגמרי!

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י eden7115;1364561:
שתיקה בתרי,
יישבת בעצמך את כל הסתירות...

1. את לא גרפיקאית. את מתפרנסת ממשהו אחר, ולכן אין לך בעיה להקדיש מזמנך הפנוי לתחביב שהוא גם חסד, אך אין לצפות שכל אם גרפיקאית שילדיה נמצאים בגנים תהיה מעוניינת לעשות את אותו סוג חסד שאת עושה...

3. צודקת. מורה וגננת אברכיות או שאינן, לרוב לא יכולות לשלם 50 ש"ח לשבוע עבור דף קשר, ולכן - הפיתרונות עבורן הן:
א. להקליד בעצמן בוורד.
ב. לתת לילדות/אחיות שלהן לעשות זאת בהתנדבות.

אבל האפשרות ללכת לגרפיקאית ולתבוע ממנה עבודה בשכר רעב - אינה אופציה.
הגרפיקאית תבחר לעצמה את המצוות שלה...

לא הבנתי את החוצפה האיומה שבאפשרות ב.
למה, האחיות הם פרייריות ?ילדים הם לא בני אדם ? לא מגיע להם תשלום על העבודה ? איך אפשר, ה' ישמור, לדרוש מילדה/אחות שיעשו לך את העבודה שאת צריכה לעשות ?

כנראה.... שהתכוונת שאפשר לבקש יפה.

אותו דבר אפשר גם לבקש מאמא של ילדה בגן. היא יכולה כמובן לסרב, אבל לא צריך לקפוץ על זה עד כדי כך.

mim

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מן הסתם את צודקת ואין לך סיבה לעשות את העבודה. אבל חשבי על הילד שלך. היה לי פעם סיפור עם אחת שבקשה ממני להקליד עבודה לסמינר. הכתב היה מזעזע - הדפים בלי סדר ועוד המון המון בעיות.
לא גמרנו בטוב, וזה לא הפריע לי עד שנודע לי שנתיים אחר כך שהיא תהיה גננת של בני. אני בטוחה במאה אחוז שהיא לא התכוונה להתיחס לא יפה בגלל מה שהיה , אבל כנראה בתת מודע זה השפיע. הילד שלי סבל שנה שלמה ושמח רק כשנשאר בבית.
אולי בתחילת השנה תוכלי לעשות לה ואחר כך איכשהו לצאת מזה. אולי כך תרוויחי יחס טוב לילד.

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י mim;1364821:
אולי בתחילת השנה תוכלי לעשות לה ואחר כך איכשהו לצאת מזה. אולי כך תרוויחי יחס טוב לילד.

רק שאם את כן עושה את זה תבהירי שזה חסד ולא המחיר :eek:
לדעתי עדיף לעשות חינם ממחיר כזה
ככה תקבלי את האפקט של יחס מועדף לילד

לאהש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לי יש 2 ילדים בגן
ושתי הגננות כותבות בכתב יד
מי שאין לה תקציב
אפשר באמת שיהיה לה גריד יפה ( את זה הייתי מכינה -חד פעמי )
והיא תכתוב על זה
וזהו
מי שיכולה תכתוב במחשב
אני מבינה שבאמת אין להם תקציב לזה
אני אישית מעדיפה לא לעבוד עם גננות ומורות.

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רעיון מצוין!!
היום אנשים יותר עסוקים, ואם היא רואה שין לה זמן - היא לא חיבת לעשות את זה, במיוחד לא במחיר כזה.ן. לא מתאים - אז לא!! עדיף שכן תכיני עיצוב חמוד לדף, מין שער או משהו דומה, תדפיסי ותראי לה אותו - תסבירי לה שאין לך זמן לעשות דברים כאלו, ולא בתקציב כזה, אבל את השער עשית לה בשמחה - כי זה משהו שכן אפשרי בשבילך.
לא נראה לי שהיא תוכל להיעלב מדבר יפה כזה.
לדעתי להפיל את אי העבודה כי הבעל / האבא האמא וכו' לא מסכימים / מיעצים שלא כדאי.. זה סתם סיבובי ולא נעים, היא לא ילדה קטנה, ויש לה דעה וגם מילה בנשא. הגננת יכולה לחשוב שאם זה כן הי'ה חשוב לה - היא כבר היתה מוצאת דרך לשכנע את המפקפקים...
תהי'י ישירה אבל נעימה וגם תבואי לקראת, רק תדעי לעמוד על שלך, בנעימות אבל בידיעה שאם לא - את ח"ו בסופו של דבר תפסידי ותקבלי את הבום, אם בחוסר הספקים או במשהו דומה.
בהצלחה! ושבוע טוב.
מה שכן, אולי
מתאי - מצוי

ניסים 10

משתמש רשום
עיצוב גרפי
מליון תגובות

אני חושב שכל התגובות הללו עלו כבר יותר מ-10 שקלים חדשים
תודה על החיוכים שגרמתם לי
שבוע טוב:)

design08

משתמש רשום
עדיין לא הבנתי מה הרעש?
כשאנחנו מאחרות ב- 5 דק' לקחת את הילדים לפעמים (קורה לא?)
אנחנו משלמות גם 100 ש" לשעה (פרוט הוצאות: 5 דק' איחור + הפסידה את האוטובוס + המתנה 1/2 שעה +נסיעה בעומס תנועהתוספת 15 דק'+ תוספת של איחור לגן של הילד סה"כ 50 דק' תשלום בגין נזק- על משקל תגובת שרשרת!)
לענייננו- לא חייבים לקבל את ההצעה, וודאי שלא באופן תמידי, מאחר וזה מחייב (לא בגלל התשלום) בחיוך נעים ומעריך!! כמו"כ חשוב לציין שחוץ מהיותנו גרפיקאיות אנו אמהות וזה תורם המון לגאווה של הילד שלנו "אמא שלי עשתה את זה!!!" וזה שווה כל הון...

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פותחת האשכול, תשמחי שהגננת של הבת שלך ביקשה את זה. יש בזה משהו מן ההגיון.
שבוע שעבר באה אלי סתם איזו גננת וביקשה ממני להקליד לה דף קשר. כמובן שסרבתי מיד. היא אומרת לי: אני משלמת!
שאלתי אותה : מה היה שנה שעברה? (בכוונה התעלמתי מלשאול: כמה?)
הגננת: בחורה X עשתה לי את זה, אבל היא התחתנה ועכשיו היא כבר לא מקלידה...
אהה..
היא התחתנה אתמול הבחורה הענוגה ויש לה בעל להתייחס אליו בבית...
ולי יש ב"ה בעל וילדים בלעה"ר, הם יכולים לטפל אחד בשני, ואני אהיה פנויה לטפל בדף קשר שלה...
אממ.... 15 שקלים שלמים על כל שבוע, תשלום פעם בחודש.

והיא לא הגננת של הבת שלי.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י גפ"ן;1365657:
פותחת האשכול, תשמחי שהגננת של הבת שלך ביקשה את זה. יש בזה משהו מן ההגיון.
שבוע שעבר באה אלי סתם איזו גננת וביקשה ממני להקליד לה דף קשר. כמובן שסרבתי מיד. היא אומרת לי: אני משלמת!
שאלתי אותה : מה היה שנה שעברה? (בכוונה התעלמתי מלשאול: כמה?)
הגננת: בחורה X עשתה לי את זה, אבל היא התחתנה ועכשיו היא כבר לא מקלידה...
אהה..
היא התחתנה אתמול הבחורה הענוגה ויש לה בעל להתייחס אליו בבית...
ולי יש ב"ה בעל וילדים בלעה"ר, הם יכולים לטפל אחד בשני, ואני אהיה פנויה לטפל בדף קשר שלה...
אממ.... 15 שקלים שלמים על כל שבוע, תשלום פעם בחודש.

והיא לא הגננת של הבת שלי.

האמת כתבתי שזה הגננת של הבת שלי,
למרות שבעצם היא מהגן הסמוך שלה ורק שנה הבאה א ו ל י היא תלמד אותה..
לא חשבתי שזה כ"כ משנה העניין הזה, למרות שאני חושבת שאם הגננת של השנה הייתה מבקשת יכול להיות שכן הייתי עושה את זה..

לכן איפה שהוא אני לא ממהרת להסכים כי תכל'ס הבת שלי ממש לא הולכת להנות מזה שאמא שלה מכינה דף קשר לגן השני..
ומי אמר בכלל ששנה הבאה היא תישאר שם גננת (יש בעיות עם הגנים האלה כל שנה מחליפים...)

יותר היה לי לא נעים כי אני מכירה די טוב את הגננת הזאת אז...
תודה לכולכם על התגובות!!

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
באתי לבנין חדש
ויש כאן כמה גננות
באה אחת:
"וואו שמעתי את גרפיקאית
אני עובדת הרבה עם גרפיקאיות (משמע מזילה כסף עם הרבה עבודות :p)
אמרתי לה כן אבל אני לא עובדת עם גננות
אני עובדת בתחום אחר, אז ככה זה לא משתלם לי להתחיל עם זה

באה השניה
"יש לי כאן דף קשר אני צריכה שתגזרי לי ותעשי מסגרת לשמות על המגירות
שאלה כמה יעלה, אמרתי לה אני לא יודעת לחשב כאלה דברים...
ישבה אצלי 5 דק' עשיתי לה ושאלה כמה עולה אמרתי לה כמה את רוצה לשלם 50?
לא ענתה ראיתי שזה לא הכיוון אמרתי לה בשמחה קחי בחינם , טובה של שכנה כמו לשמור שניה על הילד , בליבי אמרתי עדיף חינם מאשר 5 ש"ח)
ואז עשתה לי פירסום בכל הבניין שאני וואו וזה... (וכולם התלהבו...)והגננות השניות באו אם הייתי יודעת הייתי נותנת לך מאשר למי שעשתה לי :D

מה אני יגיד לכם
זה העולם...

איך קוסמטיקאית לוקחת 50 ש"ח על 10 דק' לעבודה די פשוטה (אולי השקעה של שכירות ולא תמיד) ושאני יבקש ממנה על לוגו 500,1000 ש"ח היא תגיד שזה יקר
וזה יותר שעות עבודה ומחשבה לעומת מה שהיא עשתה.

צריך לענות זה לא התחום שלי
אני נקראת יקרה ולא ישתלם לך לעבוד איתי
תנסי משהו אחרת

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י OR_Design;1365681:
לא חשבתי שזה כ"כ משנה העניין הזה, למרות שאני חושבת שאם הגננת של השנה הייתה מבקשת יכול להיות שכן הייתי עושה את זה..

לכן איפה שהוא אני לא ממהרת להסכים כי תכל'ס הבת שלי ממש לא הולכת להנות מזה שאמא שלה מכינה דף קשר לגן השני..
ומי אמר בכלל ששנה הבאה היא תישאר שם גננת (יש בעיות עם הגנים האלה כל שנה מחליפים...)

תודה לכולכם על התגובות!!

ת'אמת, לא היה בא לי להיות במקומך... לחשוב כל השנה בלחץ על היחס שהבת שלך עשויה (לא) לקבל כי אמא שלה הגרפיקאית הסנובית והעסוקה לא הסכימה ...
ולאור הנתונים החדשים, בוודאי ובוודאי שהייתי מתנערת, כי זה הולך להיות חוזה של שנתיים: שנה ראשונה 5 ש"ח לדף, שנה שניה בחינם. בשביל הילדה...:eek:

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י OR_Design;1365681:

תודה לכולכם על התגובות!!

אם ככה זה אחרת לגמרי כי זה לא שאת עושה לה את זה חינם בתור הכרת הטוב על טיפול מסור או כפתח לטיפול מסור אלא סתם מישהי שמבקשת ממך לעשות עבודה במחיר לא הגיוני, ובמקרה כזה אומרים בצורה יפה"לא יכולה" וזהו...
אם אכן שנה הבאה היא תהיה גננת שלה אולי כבר מתחילת השנה תציעי לה עבודה חד פעמית מושקעת שהיא צריכה שתעשי בכיף ומהלב כפתח לשנה טובה.
אני מגיבה פה כזה הרבה כי יש לי המון ניסיון עם דברים כאלה...מה שכן מחוות כאלה עם אלו שהם כן המטפלים בילדים שלך (כמובן בגבול היכולת והטעם הטוב) עושות רק טוב. תמיד יש את האמהות האלה שמגיעות עם 3 עוגות למסיבה, אני לא מאלה אז עבודות כאלה נחמדות זה המחווה שלי לפעמים וזה מתקבל ממש בברכה.

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני כבר מזמן אמרתי שאני יכולה למלא ימים שלמים רק בלעשות "גרפיקות" וטובות לחברות-שכנות-משפחה.
רק תשלחי לי במייל, ורק תעצבי לי ברכה, ורק תסרקי לי את התלוש, ו"יש לך כבר מוכן אז תשני את המספר", וכל מכרה שאי פעם פגשתי בה וזקוקה לעבודה במחשב פתאם נזכרת בי ואני חייבת לה את כל העולם....
מה לעשות ככה זה..
אבל עם דף קשר לגננת- אל תתחילי, זה התחייבות שקשה לעמוד בה.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ממני תמיד הרבהס בכיתות של הבנים שלי מבקשים בריסטול מצויר לכתה...
אני מציירת בכיף אבל פנאי לצבוע אין לי, אז הילד לוקח לכתה את הציור הגדול וכולם יושבים לצבוע.
גם תעסוקה לילדים, גם קישוט יפה-הם צובעים יפה מאד!-וגם "תודה לאמא של..." בדף קשר בסוף שבוע!
win-win לדעתי. כולם מרוויחים.
אבל התחייבות שבועית בגרושים-זה כבר עניין אחר.
אגב אני מזמן הודעתי לצבור הגננות שאינני מתעסקת באיור שכפולים לפרטיים.

Sari Shachar

משתמש רשום
עיצוב גרפי
חחחח... איזה תיאור!! אני חושבת שמעבר ללהיות גרפיקאית, את יכולה להסב את עצמיך גם לכתיבת שירים.. נראה לי שאת בכיוון. :)
I like this..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה