כללי מה שווה העבודה שלנו בעיני אחרים

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שתיקה בתרי,
יישבת בעצמך את כל הסתירות...

1. את לא גרפיקאית. את מתפרנסת ממשהו אחר, ולכן אין לך בעיה להקדיש מזמנך הפנוי לתחביב שהוא גם חסד, אך אין לצפות שכל אם גרפיקאית שילדיה נמצאים בגנים תהיה מעוניינת לעשות את אותו סוג חסד שאת עושה...

2. אין כל זלזול בבקשת הגננת כי אם תמיהה על המחשבה כי אם אם גרפיקאית נמצאת בגן מן ההגיון שתעבוד בפחות משכר מינימום ותניח את כל עבודותיה בצד. אם כבר הזלזול נושב מהצד המורותי שבך הטוען ש"גרפיקאית עסוקה!" - כאילו היא חייבת לגננת משהו. עכשיו אני באמת תוהה איך יראה החינוך...

3. צודקת. מורה וגננת אברכיות או שאינן, לרוב לא יכולות לשלם 50 ש"ח לשבוע עבור דף קשר, ולכן - הפיתרונות עבורן הן:
א. להקליד בעצמן בוורד.
ב. לתת לילדות/אחיות שלהן לעשות זאת בהתנדבות.
ג. אם הן רוצות להשקיע - לשלם באופן חד פעמי על גריד מעוצב ולשתול בתוכו את הטקסט מידי שבוע.
ד. למצוא מישהי כמוך שמוכנה לעשות עימן חסד תמורת 5 ש"ח לשבוע.

אבל האפשרות ללכת לגרפיקאית ולתבוע ממנה עבודה בשכר רעב - אינה אופציה.
הגרפיקאית תבחר לעצמה את המצוות שלה...

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י eden7115;1364561:
שתיקה בתרי,
יישבת בעצמך את כל הסתירות...

1. את לא גרפיקאית. את מתפרנסת ממשהו אחר, ולכן אין לך בעיה להקדיש מזמנך הפנוי לתחביב שהוא גם חסד, אך אין לצפות שכל אם גרפיקאית שילדיה נמצאים בגנים תהיה מעוניינת לעשות את אותו סוג חסד שאת עושה...

2. אין כל זלזול בבקשת הגננת כי אם תמיהה על המחשבה כי אם אם גרפיקאית נמצאת בגן מן ההגיון שתעבוד בפחות משכר מינימום ותניח את כל עבודותיה בצד. אם כבר הזלזול נושב מהצד המורותי שבך הטוען ש"גרפיקאית עסוקה!" - כאילו היא חייבת לגננת משהו. עכשיו אני באמת תוהה איך יראה החינוך...

3. צודקת. מורה וגננת אברכיות או שאינן, לרוב לא יכולות לשלם 50 ש"ח לשבוע עבור דף קשר, ולכן - הפיתרונות עבורן הן:
א. להקליד בעצמן בוורד.
ב. לתת לילדות/אחיות שלהן לעשות זאת בהתנדבות.
ג. אם הן רוצות להשקיע - לשלם באופן חד פעמי על גריד מעוצב ולשתול בתוכו את הטקסט מידי שבוע.
ד. למצוא מישהי כמוך שמוכנה לעשות עימן חסד תמורת 5 ש"ח לשבוע.

אבל האפשרות ללכת לגרפיקאית ולתבוע ממנה עבודה בשכר רעב - אינה אופציה.
הגרפיקאית תבחר לעצמה את המצוות שלה...
נכון מאד!
אוי אוי אוי!
כל אחד מבין מצוין שבתחום פרנסתו לא יעבוד בהתנדבות ,אבל את השני ינדב בקלי קלות...
מה את אומרת, שתיקה בתרי, מוכנה להשאר בבית הספר כל שבוע 20 דקות כדי לתגבר מתקשות?
יוסיפו לך למשכורת 30 שח בחודש מההורים, כדי שלא יהיה נהמא דכיסופא...

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י שתיקה בתרי;1364520:
טוב, הבנו. ועשיו מכוון קצת אחר.
אני מורה. כן כזו, מסוג המורות וה

אופס, זה לא מדויק כי אני מבינה משהו (כן, לא יותר) בעיצוב תוצאת המסלול לגרפיקה בתיכון.

ועובדת נאמנה להכין כל שבוע דף קשר נעים לעין ומושקע אפילו ש

ובראשי עולה מחשבה איומה שאם ההורים של התלמידות'ים שלנו חושבים ש
אז איך יראה החינוך שלנו אם אפילו דף קשר (סליחה אפילו על הבקשה, גרפיקאית עסוקה!) שדורש כמה דקות עבודה מניב כ"כ הרבה זלזול, אז איפה יהיה החינוך?!

ובאמת איך?
נכון, אני לא גרפיקאית, אבל עשיתי בשמחה כל שבוע דפי קשר למורות מקסימות חכמות ומחנכות בחסד ואברכיות שאין להן את האמצעים, הידע והכלי (קרי המחשב) לעשות זאת בעצמן ולקחתי להן 5 ש"ח כדי שלא תרגשנה "נהמא דכיסופא"... אפילו שעל דף הקלדה ללא שום תוספות לכל משהו אחר אני אקח כפול...

אבל במחירים אני לא מבינה. נדהמתי. הוממתי. הופתעתי. ואולי שלא בצדק...
תגידו לי, שמורה אברכית (וגם כזו שלא...) סטנדרטית תשלם 50 ש"ח או אפילו חצי מזה לדף קשר שבועי?!
נראה לכם נורמלי?!
לי לא.
תחשבו על זה.
שבת שלום.

כבר ענו מעלי את התשובות הנכונות.
רק דבר אחד שאני חייבת להדגיש שוב :
זה ממש ממש לא בא מצד של זלזול בגגנת, חס וחלילה.
אני ממש מבינה שאין לה אפילו את החמישה שקלים האלה בתקציב להכין דף קשר.
אבל יש כאן משהו מן הזלזול דווקא מהצד שלה,
היא הרי יודעת שזה לוקח זמן והיא אפילו בעצמה אמרה את זה, רק שיותר מהר ממה שיקח לה לעשות את זה,
אז למה לי כן זה לא נורא אם אני יקבל חמישה שקלים??
את חושבת שהיא הייתה מוכנה לעשות את זה? להרוויח משכורת עתק של עשרים שקלים בחודש??
ושוב, אני לא מאלה המבטלים סכום כזה, כל שקל הוא חשוב בימינו,
אבל לא!
אני לא רואה את עצמי לוקחת על עצמי התחייבות למשך שנה שלמה, שבוע שבוע לעשות עבודת הקלדה , עיצוב והדפסה + שרות עד בית הלקוח,
במחיר של 20 ₪ לחודש.

נו באמת... זה נובע מזלזול?
כבר אמרתי קודם,
הייתי מקבלת את זה יפה יותר אם היא הייתה מבקשת ממני טובה ללא שום תשלום,
כי הרי היא יודעת שלא אתפרנס מהעשרים שקל האלה..
יותר עצוב לדעת שהיא חושבת שכל הטרחה הזאת שווה רק חמש שקל!!!

:mad::mad:

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
התעסקתי הרבה עם הקלדות ודפי קשר
אז ככה: אם זה דף 1 שאת בוחרת אחרי ההקלדה עם קונטרול A ומשנה את הגופן ואח"כ מדגישה כותרות וכו' זה יכול לקחת 10 דקות
אבל מה? לפעמים זה לא מגיע לסוף הדף / גולש לדף השני ואת צריכה לצמצם / לרווח בין השורות והפיסקאות, להגדיל / להקטין את הכותרת / חלק מהטקסט / כל הטקסט. המשחקים האלו לוקחים המון זמן ואם את צריכה להכניס תמונות ולשחק איתם גם זה לוקח זמן
למזלי עיצבתי חוברות A5 של דפי קשר שהיו צריכים להיות בכפולות של 4 עמודים, כלומר 4 8 12
במקרה הזה לפעמים זה יצא בדיוק ולפעמים יצא 5-6 / 9-10 עמודים ובמקרה הזה או שהוספתי עמוד ריק אחרי השער או שצימצמתי ואז התחיל להשתנות כל הטקסט והייתי צריכה שוב לעצב לפי הדף וכו'
בכל מקרה עבדתי על כמה קבצים ומיזגתי בקומביין שגם זה לוקח 2 דקות
אפילו הקלדה בלבד בלי שום עיצוב זה בערך 2600-2900 תוים לעמוד ולפי 4 ש"ח על 1000 תוים יוצא יותר מ-10 ש"ח לעמוד
בקיצור, עבודה על המחשב = כל דבר לוקח זמן וצריך המון סבלנות, אני כבר לא מדברת על תקלות או הפסקות חשמל שאם הם קורים בלי שעשיתי שמירה זה ממש נחמד...

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י חנון;1364578:
התעסקתי הרבה עם הקלדות ודפי קשר
אז ככה: אם זה דף 1 שאת בוחרת אחרי ההקלדה עם קונטרול A ומשנה את הגופן ואח"כ מדגישה כותרות וכו' זה יכול לקחת 10 דקות
אבל מה? לפעמים זה לא מגיע לסוף הדף / גולש לדף השני ואת צריכה לצמצם / לרווח בין השורות והפיסקאות, להגדיל / להקטין את הכותרת / חלק מהטקסט / כל הטקסט. המשחקים האלו לוקחים המון זמן ואם את צריכה להכניס תמונות ולשחק איתם גם זה לוקח זמן
למזלי עיצבתי חוברות A5 של דפי קשר שהיו צריכים להיות בכפולות של 4 עמודים, כלומר 4 8 12
במקרה הזה לפעמים זה יצא בדיוק ולפעמים יצא 5-6 / 9-10 עמודים ובמקרה הזה או שהוספתי עמוד ריק אחרי השער או שצימצמתי ואז התחיל להשתנות כל הטקסט והייתי צריכה שוב לעצב לפי הדף וכו'
בכל מקרה עבדתי על כמה קבצים ומיזגתי בקומביין שגם זה לוקח 2 דקות
אפילו הקלדה בלבד בלי שום עיצוב זה בערך 2600-2900 תוים לעמוד ולפי 4 ש"ח על 1000 תוים יוצא יותר מ-10 ש"ח לעמוד
בקיצור, עבודה על המחשב = כל דבר לוקח זמן וצריך המון סבלנות, אני כבר לא מדברת על תקלות או הפסקות חשמל שאם הם קורים בלי שעשיתי שמירה זה ממש נחמד...

ואני לא מדברת על זה שאין לה מייל או משהו, אני אצטרך להדפיס לה, ללכת להביא לה לגן ואם יש טעות לחזור הבית לסדר להדפיס וללכת שוב.....
:)

אני חושבת שאציע לה תבנית קבועה לתוך וורד ללא תשלום ושהיא תסתדר..

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אוהבת לפרגן לגננת של אותה שנה משהו נחמד מהעסק שלי לגן, אך באמת זה לא נח שמנצלים. (לא קרה לי עדיין).

אך מציעה לך- תאמרי לה שאת לא בטוחה שיהיה לך את הכמה דקות האלו כל שבוע וחבל לך שהיא תתקע, ולכן תציעי לה שתכיני דף קשר ערום אבל מאוד מושקע, שימי את זה כרקע בוורד, וכך היא תוכל למלא כל שבוע בקלות.
ואם אין לה מחשב... שתעשה ביד:rolleyes:

דיני 2013

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
היתה אצלי השבוע גננת שגם כן טענה
מה המחירים הגבוהים הללו?
מה לעשות שאין להם שמץ של מושג בגרפיקה.

נראה לי שזו בעיה שאין לה פתרון!
כי רק אנחנו הגרפיקאיות יודעות כמה השקעה יש מאחורי כל עיצוב!

העיקר שיהיה לנו ברכה והצלחה בכל מעשה ידינו!!!

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נכתב ע"י דיני 2013;1364631:
אני אישית אומרת ללקוחתי:
אני מתישבת על עבודה לא פחות מ30 שקל.
30? ש"ח?
נכתב ע"י דיני 2013;1364631:
העיקר שיהיה לנו ברכה והצלחה בכל מעשה ידינו!!!
אמן! הברכה במקומה!

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L

גלגלים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני לא מבינה למה אי אפשר לכתוב בכתב יד את ה"דף קשר"
מכינים בתחילת השנה מסגרת חמודה, ובתוכה כותבים כל שבוע.
כך היה אצל ביתי בשנה שעברה, ולהערכתי, גם היום היא תחזור כך מהגן
הגננות עושות את זה בשביל ההורים? הרי זה כאב ראש לא קטן,
להביא ביום רביעי לקלדנית, כדי שתכין עד חמישי וכו',
גננת שיש לה את האפשרות להקליד בעצמה, בבקשה.
מי שזה מסורבל בשבילה, ועולה לה כסף, שתכתוב בכתב יד, ואנחנו ההורים "נמחל" לה

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י דיני 2013;1364656:
למה 30???

משום שאין אשה שתתחיל פחות משעה.... בכל מקצוע.
למה מטפלת לא תקבל את ילדך רק לחצי שעה?
למה כשאת רוצה להזמין מנות לסעודה / שמחה אומרים לך לא פחות מ50 מנות?
למה כשאת נותנות תיקונים לתופרת היא לא תקח ממך פחות מ25 שקל?
למה למה למה.....?

תפקחי עיניים ותראי שזה הנוהל...

30 ש"ח ? הזוי!
אני מכירה כאלו שלא פותחות בפחות מ- 100 ש"ח מחשב
אבל 30 ? :eek:
עד שהמסך נפתח כבר עובר הזמן של ה- 30 ש"ח

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
המסך אמור להפתח בחלקיק שניה, לא זה הענין..
פשוט נורא ואיום לקרא לאיזו דיוטה תחתונה מדרדרים את המקצוע!
רבותי, טיפת כבוד והערכה לעבודתכם!
ונראה לי חובה על כל המכללות והקורסים לגרפיקה לטפל לפני הכל בקטסטרופה זו, כי כל עמלם ירד לטמיון!!

אות לי

משתמש סופר מקצוען
לא ממש התעמקתי בדיון - כפי שהבנתי לא מדובר בגננת שהיא לקוחה אלה בגננת של הילדים שלנו - אם כך מאוד מוזר לי הדעות שלכם.
אשתי גננת ומנהלת מעל 30 שנה כל שנה 36 ילדים = 72 הורים בעלי מקצוע.
לא כל מקצוע יכול לתרום משהו לגן = לילד שלהם אבל בכל שנה יש מספר בעלי מקצוע שיכולים לתרום משהו למערכת.
בכל השנים הארוכות שמעתי רק על הורים שרוצים לתרום מיוזמתם משהו לגן = תרומה לילד שלהם.
דוגמאות לא חסר:
אבא שהוא שף קונדיטור אדם שהזמן שלו נמדד בזהב מעביר לילדי הגן סדנת אפיה מקסימה כשכל הציוד והחומרים של חשבונו.
אמא שמנהלת בי"ס לעיצוב מוצאת שעה פנויה לעצב פינה בגן, חינם כמובן
ועוד אין ספור דברים קטנים שהורים תורמים מהמקצוע שלהם למערכת מזמנם החופשי.

תבינו כאשר הורה תורם לגן הוא תורם הרבה יותר לילד שלו, איזו הנאה יש לילד כאשר הגננת מספרת לילדים מי תרם להם, איזה כיף לילד לחזור ביום ו' עם מחברת קשר שכתוב בה 'תודה למשפחת ________ על הסדנה או עיצוב הגן'.

וגם אני אישית, איזה כיף היה לי כששלחתי לגן של ילדי חומרי יצירה לאורך כל השנה - ואם בגן או בכיתה הסמוכה קינאו גם הם קיבלו.
כמה הילדים שלי נהנו לומר 'אבא שלי מייצר את זה' או להשוויץ בדף קשר עם התודה ל'אות לי'

כאשר הילדים גדלו וכבר לא היה לעניין לשלוח מוצרים שלנו לכיתה - זה היה יום עצוב עבורי

היום הילדים שלי מבקשים 'אבא תשלח משהו לגן של הנכדים' הגננת לא מספיק מסתכלת עליהם...

לדעתי כשאתם תורמים לגן - אתם תורמים לילד שלכם​

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נכתב ע"י אות לי;1364696:
בכל השנים הארוכות שמעתי רק על הורים שרוצים לתרום מיוזמתם משהו לגן = תרומה לילד שלהם.

ברור! כשזה מגיע מכם ודאי וודאי שזה דבר מבורך.
לתרום לקהילה. לתרום לזולת. לתרום לשכבה הנמוכה.
אבל שיעזו לדרוש/לבקש מכם לעשות משהו במחיר מגוחך ומבזה?
למה מה קרה?
זה נקרא לתרום לאחרים שעושים כסף על גבכם.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י אות לי;1364696:
לא ממש התעמקתי בדיון - כפי שהבנתי לא מדובר בגננת שהיא לקוחה אלה בגננת של הילדים שלנו - אם כך מאוד מוזר לי הדעות שלכם.
אשתי גננת ומנהלת מעל 30 שנה כל שנה 36 ילדים = 72 הורים בעלי מקצוע.
לא כל מקצוע יכול לתרום משהו לגן = לילד שלהם אבל בכל שנה יש מספר בעלי מקצוע שיכולים לתרום משהו למערכת.
דוגמאות לא חסר:
אבא שהוא שף קונדיטור אדם שהזמן שלו נמדד בזהב מעביר לילדי הגן סדנת אפיה מקסימה כשכל הציוד והחומרים של חשבונו.
אמא שמנהלת בי"ס לעיצוב מוצאת שעה פנויה לעצב פינה בגן, חינם כמובן
ועוד אין ספור דברים קטנים שהורים תורמים מהמקצוע שלהם למערכת מזמנם החופשי.

תבינו כאשר הורה תורם לגן הוא תורם הרבה יותר לילד שלו, איזו הנאה יש לילד כאשר הגננת מספרת לילדים מי תרם להם, איזה כיף לילד לחזור ביום ו' עם מחברת קשר שכתוב בה 'תודה למשפחת ________ על הסדנה או עיצוב הגן'.

וגם אני אישית, איזה כיף היה לי כששלחתי לגן של ילדי חומרי יצירה לאורך כל השנה - ואם בגן או בכיתה הסמוכה קינאו גם הם קיבלו.
כמה הילדים שלי נהנו לומר 'אבא שלי מייצר את זה' או להשוויץ בדף קשר עם התודה ל'אות לי'

כאשר הילדים גדלו וכבר לא היה לעניין לשלוח מוצרים שלנו לכיתה - זה היה יום עצוב עבורי

היום הילדים שלי מבקשים 'אבא תשלח משהו לגן של הנכדים' הגננת לא מספיק מסתכלת עליהם...

צודק מאד - כשזה בא מיוזמת ההורים.

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ונתנו10;1364699:
ברור! כשזה מגיע מכם ודאי וודאי שזה דבר מבורך.
לתרום לקהילה. לתרום לזולת. לתרום לשכבה הנמוכה.
אבל שיעזו לדרוש/לבקש מכם לעשות משהו במחיר מגוחך ומבזה?
למה מה קרה?
זה נקרא לתרום לאחרים שעושים כסף על גבכם.

אז תלמד את 'הפטנט שלי' בגלל שאני מעריך מאוד את הנתינה אני לא ממתין אף פעם שיבקשו!
במפגש ההכרות הראשון אני אומר לאשתי להגיד לגננת/למורה אנחנו מייצרים מוצרים ליצירה ונשמח לתרום לכיתה/לגן כל השנה.
הערך הכספי של רוב המוצרים שלנו יותר מהסכומים שעולה עיצוב דף קשר ובכל זאת לא הרגשתי 'שרוכבים עלי'

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נכתב ע"י אות לי;1364704:
אז תלמד את 'הפטנט שלי' בגלל שאני מעריך מאוד את הנתינה אני לא ממתין אף פעם שיבקשו!
במפגש ההכרות הראשון אני אומר לאשתי להגיד לגננת/למורה אנחנו מייצרים מוצרים ליצירה ונשמח לתרום לכיתה/לגן כל השנה.
הערך הכספי של רוב המוצרים שלנו יותר מהסכומים שעולה עיצוב דף קשר ובכל זאת לא הרגשתי 'שרוכבים עלי'
זה לא פטנט - זה אופי :)

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י ariels;1364436:
הכותרת שלך לא משקפת את המציאות
גננות לא מבינות לא בעיצוב ולא במחירים.
הן פשוט מחפשות מי יכול לעשות טובה ולעזור להן, זה הכל.
זה לא מתוך חוסר הערכה, אלא מתוך חוסר מודעות.
(בדיוק כמו שאם תנחת אמא ממאדים ותרצה לשלם 5 שקלים לחודש על הגן - הגננת תהיה בשוק)

לא קראתי את כל התגובות אבל אני מוסיפה על זה משהו:
בשום אופן לא לבוא ובגישה של "איך את מעזה לזלזל כך במקצוע שלי/לנסות לנצל אותי ככה" ולהגיד לה "תשמעי המחיר זה 1000 שקל איך הגעת ל-10?" כמו שחלק מציעים פה. יחסים עם גננת זה כ"כ חשוב ליחס לילדה, מניסיון, שווה לתת מזמנך עבודה אחת חינם ואת קונה פרוטקציה לשנה.
להגיד לה ככה:"תשמעי זה ממש לא המחיר אז אני לא יכולה לקחת את זה כעבודה והלוואי ויכולתי לעשות את זה בחסד אבל אני עמוסה, אבל אם יהיה לי זמן אני אשמח לעשות לך איזה עבודה מתנה מתי שהוא, דפי קשר את יכולה להקליד בתוכנה פשוטה". ואז מאוחר יותר לעשות לה באמת גלויה מהממת לחנוכה מתנה שתשימי לה תמונות של כל הילדות בתוך סופגניה והיא תהיה מאושרת.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
כל הדיון הזה הוא עקר.
גננות הרי לא מרוויחות רווח כלכלי מהגרפיקה שהן מזמינות, הן רק משביחות את התוצרים שהן נותנות לילדי הגן. אי לכך, ברור גם שאין להן תקציבים ראויים לצורך תשלום לגרפיקאית.

מהצד השני נמצאות גרפיקאיות שכנראה אין להן יותר מידי ניסיון, ולכן גם אין להם יותר מידי עבודה, ולכן הן מוכנות לקבל עבודה אפילו אם זה בתקציב אפסי.

אז ברור ש30 שקל לשעת עבודה של עצמאי בישראל 2014, זה מחפיר, אבל אין הרבה מה לעשות, תמיד יהיו לקוחות שאין להם כסף ותמיד יהיו הגרפיקאיות/ים שאין להם עבודה.

אבל אם ישמעו לי אותם גרפיקאים/יות מחוסרי ניסיון ועבודה, אני ממליץ שישקיעו את זמנם ומרצם בעיצוב וגרפיקה בהתנדבות לארגון חסד מקומי או לבן משפחה קרוב וכך לזכות בפרסום וחשיפה ותחושת סיפוק, מבלי להרגיש מנוצלים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה