דרוש מידע מה עושים עם הבחורים שמטפסים על הקירות, וכל הזמן מחפשים ריגושים מסוכנים ?

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
טוב אני אישה ויש לי כבר ב"ה ילדים ואני סופר אמא פחדנית, אתמול הם הלכו עם בעלי לצפון קייקים וכו' ועד שלא ראיתי אותם במפתן הדלת לא נרגעתי
אבלל ....
כשאני הייתי בחורה לא חשבתי והסתכלתי כך על החיים, עשינו הרבה דברים מסוכנים שהיום אם אני אשמע שאחד מילדי עושה את זה אני אתעלף,
לא יודעת איך יוצרים אצל ילדים חשיבה למרחוק , של תוצאות , של סכנות
אבל ברור שההורים לא יודעים הכל על מה עושים ילדיהם בכל רגע נתון וזה גם לגבי ילדים בגילאי תלמוד תורה,
בקיצור אתם רואים את הילדים שלכם בראים ושלמים תודו לה' ותמשיכו להתפלל

שרי ש.

משתמש פעיל
לתת להם לנסוע חופשי אבל להתעקש שלפחות הורה אחד אנא אחראי (או מישהו מבוגר שאתם סומכים עליו) יצטרף אליהם.
נו, ברצינות......
מישהו כאן מכיר בחורים ביש"ג או אפילו שיעור ג' יש"ק שיסכימו לצאת עם הורה מלווה?!
חסר סיכוי.

אני משחררת.... עם אלף אזהרות, פרוטה לצדקה ופרק תהלים.

מה שכן - שומרת אצלי כמה ממספרי הניידים של החברים של בני, על כל מקרה שהסוללה שלו תיגמר.
היא תמיד נגמרת.

אופססס ;)

משתמש מקצוען
איזה כואב זה שרק כשאנחנו במבט של הורים אנחנו מבינים את זה.
המסקנה היא שצריך לדעת איך להעביר מסרים. לא?
נכון שצריך לדעת איך להעביר מסרים אבל עדיין יש דברים שילדים/ בחורים לא יבינו גם אם נהיה אלופים בזה.
זה לא התחום היחיד שרק במבט של הורים מבינים...
חברויות לא טובות, חזרה הביתה בשעה מאוחרת, עזרה בבית ועוד ועוד זה רק דוגמאות לכך

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
נו, ברצינות......
חסר סיכוי.

מה שכן - שומרת אצלי כמה ממספרי הניידים של החברים של בני, על כל מקרה שהסוללה שלו תיגמר.
היא תמיד נגמרת.
זו האופציה היחידה.
אין באמת אופציה להחזיק גבר בן עשרים כהורים ולמנוע ממנו דברים. אלא אם כן דואגים לדאוג שח''ו הוא לא יהיה עצמאי בשום שלב בחיים שלו עד אז ואז ממש רחמים על אשתו לעתיד (שכמובן היא תיבחר רק באישור ההורים).

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
בחור בגיל 21?
בהרבה מקומות הוא כבר נשוי+1-2..
זה בדיוק ההבדל
כי הסטטוס הרבה פעמים גורם לאחריות .
בעלי אמר בפירוש שבתור בחור הוא עשה דברים שלא היה מעי אחרי החתונה שיש כבר עול של משפחה.

3524

משתמש סופר מקצוען
נו, ברצינות......
חסר סיכוי.

היא תמיד נגמרת.
ייתכן שדעתי לא פופולרית, אבל לדעתי זה כמו לתת לילדים קטנים לחצות לבד כביש סואן בתוספת אלף ואחד אזהרות.

עדיף להיות 'הורים חונקים' מאשר להיות חלילה 'הורים שכולים'.

לא אפתח פה לשטן, אבל לא זכור לי בשנים האחרונות בינהזמנים אחד ללא לוויות.
כל מי שחושב 'לי זה לא יקרה' שישלח את ילדיו לחגוג לבד במקומות המסוכנים האלו.

אופססס ;)

משתמש מקצוען
ייתכן שדעתי לא פופולרית, אבל לדעתי זה כמו לתת לילדים קטנים לחצות לבד כביש סואן בתוספת אלף ואחד אזהרות.

לא אפתח פה לשטן, אבל לא זכור לי בשנים האחרונות בינהזמנים אחד ללא לוויות.
כל מי שחושב 'לי זה לא יקרה' שישלח את ילדיו לחגוג לבד במקומות המסוכנים האלו.
זה לא כיוון האשכול אבל-
חלק מהמקרים היו בחורים שיצאו לטיול עם האבא. אני לא זוכרת שמות.
היה אחד בבריכת המשושים אאל"ט
אני חושבת שגם בקיץ בחור שטבע בכינרת זה היה כשהאבא היה על החוף.

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
מחשבה אגואיסטית.
לא יעזור שום חנק במקום שנגזרה הגזירה ח''ו.

3524

משתמש סופר מקצוען
זה לא כיוון האשכול אבל-
חלק מהמקרים היו בחורים שיצאו לטיול עם האבא. אני לא זוכרת שמות.
היה אחד בבריכת המשושים אאל"ט
אני חושבת שגם בקיץ בחור שטבע בכינרת זה היה כשהאבא היה על החוף.
ולכן מה? זה עדיין מינימום של השתדלות.

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית

3524

משתמש סופר מקצוען
מחשבה אגואיסטית.
לא יעזור שום חנק במקום שנגזרה הגזירה ח''ו.
אה, הבנתי, נוכל לתת להם להסתובב חופשי במקומות המסוכנים ביותר תוך ידיעה שאם לא נגזרה הגזירה אין לנו מה לחשוש.

כנ"ל ילדים קטנים בכביש סואן.

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אה, הבנתי, נוכל לתת להם להסתובב חופשי במקומות המסוכנים ביותר תוך ידיעה שאם לא נגזרה הגזירה אין לנו מה לחשוש.

כנ"ל ילדים קטנים בכביש סואן.
בנוגע לילדים קטנים האחריות מוטלת עליכם במלואה כמובן תוך הסברה נכונה והעברת לקיחת האחריות לילדים בהתאם לגיל.
במבוגרים (18 ומעלה) האחריות ממש לא מוטלת עיכם מלבד תמיכה והכונה בצורה מכבדת ונעימה.
אל תשכחו ש''ילדים'' בגיל הזה משרתים בצבא ונכנסים לגנין ולעזה ולמקומות הרבה יותר מסוכנים.
אין לכם שום אופציה לעשות בהם כרצונכם גם אם זה נורא מפחיד וגם אם זה באמת מדאגה כנה.

אזרחית אמריקאית

משתמש מקצוען
חשוב שהבחורים יהיו מודעים לסכנות.וזה התפקיד שלנו, ההורים.
אתמול היינו בכנרת , היא היתה נראת כ"כ מזמינה ולא מסוכנת. ראיתי בחורים קופצים לעומק הים. מזרון ים בעומק...
הכל נראה תמים ונחמד.באיזור שלנו לא קרה כלום...
הסברתי לבחור שלי שהכנרת על אף שהיא נראית נעימה ומזמינה היא מסוכנת ביותר, סוחפת,וצריך לנהוג מולה תמיד בזהירות.מקווה שלאור הסיפור הקשה שקרה(מתפללים לבשורות טובות...) הפנים והבין....
היום בבוקר כבר לא רצה בכלל להיכנס לכנרת....

אדס

משתמש רשום
התפיסה הזו שכל טיול ומסלול הוא סכנה היא מוטעית
החוק מאפשר לטייל וצריך לדעת ממה צריך להיזהר
ובזה עדיף להשקיע את המאמצים בלמידה נכונה מה הם הסכנות שבמסלולים
כמו קפיצה למים כשהגוף מאד חם ללמוד את המסלול היטב ולהצטייד במפות טובות
ולא להשקיע בלהזהיר אלף פעמים לא לעשות שטויות זה ממילא לא עוזר

אופססס ;)

משתמש מקצוען
ולכן מה? זה עדיין מינימום של השתדלות.
אם הבחור יסכים לזה מקסים ואני בעד שאבא ילווה את הילד שלו (לא רק בגלל בטיחות, בעיני זו חוויה מדהימה)
אבל בחור בן 18/19 ומעלה ירצה תמיד גם טיול עם חברים ואם אני בתור אמא לא אסכים לו אז הוא מסוגל לא לספר לי שנסע. זה טבעו של הנער המתבגר/ הבוגר.
לכן החובה שלי כאמא זה לחדד נהלי בטיחות, לדעת לאיפה הלך ועם מי ולהתפלל המון המון.
שלא יהיו טעויות, הייתי אמא חרדתית ברמות אחרות ולאט לאט הבנתי שאין לי ברירה לא כי המשמעת שלי דפוקה כי זה הצורך של הבחורים

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
סתם מעניין , ברביעי בערב בואכה חמישי אחה"צ אתם נזכרים לדון מה עושים בבין הזמנים שנגמר עוד שתי שניות ?
או שפשוט עכשיו כבר גמרתם את כל מה שהיה ליסוע והדיון זה התעסוקה היחידה שנשארה כדי להעביר את הזמן ??? :p

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לתת ליסוע למקומות הגונים- טיולים אטרקטיבים מספיק אבל לא מסוכנים- קיאקים, ארבל, נחל דרגות וכדו'. תנו להם רעיונות למקומות כאלו ושיסעו לשם, עם הרבה הרבה הרבה שתיה, בטריה מוטענת* כל אחד מהבחורים, כובעי שמש ולפני ואחרי הכל תפילות, אולי להציע שישלבו מקומות קדושים כלשהם על הדרך. (אם הם עם רכב אולי קברי צדיקים פחות ידועים, נגיד אביי ורבא- נמצא במקום נידח מאוד, רבי טרפון- מי הלך לשם לאחרונה? ליד עין זיתים. ועוד הרבה ציונים כאלו, זה אטרקציה בפני עצמה,) אבל לשלב גם אטרקציות גשמיות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה