נושא חשוב מאוד. רק אל תחשבו שהילד שלכם טיפש ולא מבין איך להיזהר. אנחנו ההורים טיפשים מטופשים שאנחנו לא מנחילים לילדים את זה מגיל צעיר.
בבחרותי טיילתי בבין הזמנים עם חברים לצפונה ולדרומה של הארץ. מסלולים של כמה ימים עם אוהלים וסקש''ים.
מהניסיון שלי, חינוך לאחריות אישית מגיע מגיל קטן ממש. חשוב מאוד לטייל עם הילדים וללמד אותם על הסכנות, שתהיה להם מודעות לכמה ליטר אדם נצרך ביום רגיל וביום חם וכו'. להיזהר מנחשים, לא להרים סלעים.
תכניסו עיתונים הביתה שהילדים ייחשפו מגיל קטן לשטפונות, לחילוצים, לטביעות רח"ל. שתהיה להם מודעות. א"א להקנות הרגלי טיול והרגלי חיים בטוחים ביום אחד, לא ניתן גם לסגור את הילד שלך ולא לתת לו לטייל. הוא יטייל לבד באמצע הזמן, בלי פלאפון, בלי שתיה ובלי כסף. ואתם לא רוצים את זה מכל הסיבות שבעולם. (אני לא אומר את זה סתם, היה לי חבר טוב שהוריו לא הסכימו לו לטייל בבין הזמנים. וזה מה שהוא עשה)
כשאתם הולכים לטייל עם הילדים, תראו לבן שלכם איך מארגנים טיול. איפה בודקים מה אורך המסלול, האם יש נקודות יציאה באמצע הדרך כדי להצטייד מחדש במים וכדו' תראו לו מפות סימון שבילים (יש גמח"ים שמשאילים את זה) שידע לקרוא את זה.
והכי חשוב: דוגמא אישית. הייתי לא מזמן עם הילדים שלי בגן חיות. ליד הכלובים של העיזים היה שלט גדול לא להאכיל את החיות, זה מסכן אותם! וכווללללם מאכילים אותם. כולל אבות ואימהות עם ילדיהם הקטנים.
שאלתי את אשתי אם יש לנו דוגמא יותר טובה באיך להרוס משמעת של ילדים, אחריות אישית וכו'?
וזה ממשיך לכל תחומי החיים כמעט. אל תשכשכו רגליים בים כשאין לידכם מציל, ובמיוחד אם יש שלט גדול חוף לא מוכרז. הילדים קולטים את זה ומבינים כמה חשוב להישמע להוראות הבטיחות. ומי שכן עושה את זה - שלא יתפלא שהבחור ישיבה שלו נכנס לכנרת המסוכנת בחוף לא מוכרז וכמעט טבע. זה הכל.
בהצלחה!