דרוש מידע מה עושים עם הבחורים שמטפסים על הקירות, וכל הזמן מחפשים ריגושים מסוכנים ?

אני וביתי

משתמש מקצוען
חשוב שהבחורים יהיו מודעים לסכנות.וזה התפקיד שלנו, ההורים.
אתמול היינו בכנרת , היא היתה נראת כ"כ מזמינה ולא מסוכנת. ראיתי בחורים קופצים לעומק הים. מזרון ים בעומק...
הכל נראה תמים ונחמד.באיזור שלנו לא קרה כלום...
הסברתי לבחור שלי שהכנרת על אף שהיא נראית נעימה ומזמינה היא מסוכנת ביותר, סוחפת,וצריך לנהוג מולה תמיד בזהירות.מקווה שלאור הסיפור הקשה שקרה(מתפללים לבשורות טובות...) הפנים והבין....
היום בבוקר כבר לא רצה בכלל להיכנס לכנרת....
צריך ללמד בטיחות ולא על רגל אחת לפני שיוצאים לטיול אלא לשבת על זה ממש זה שיעור לחיים.
לא נעים להגיד אבל אם בבני ברק קופצים לכביש איפה שבא זה ממשיך גם לטיול. מי שיודע להיזהר יודע גם בטיולים מה מסוכן לעשות.

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נושא חשוב מאוד. רק אל תחשבו שהילד שלכם טיפש ולא מבין איך להיזהר. אנחנו ההורים טיפשים מטופשים שאנחנו לא מנחילים לילדים את זה מגיל צעיר.

בבחרותי טיילתי בבין הזמנים עם חברים לצפונה ולדרומה של הארץ. מסלולים של כמה ימים עם אוהלים וסקש''ים.

מהניסיון שלי, חינוך לאחריות אישית מגיע מגיל קטן ממש. חשוב מאוד לטייל עם הילדים וללמד אותם על הסכנות, שתהיה להם מודעות לכמה ליטר אדם נצרך ביום רגיל וביום חם וכו'. להיזהר מנחשים, לא להרים סלעים.

תכניסו עיתונים הביתה שהילדים ייחשפו מגיל קטן לשטפונות, לחילוצים, לטביעות רח"ל. שתהיה להם מודעות. א"א להקנות הרגלי טיול והרגלי חיים בטוחים ביום אחד, לא ניתן גם לסגור את הילד שלך ולא לתת לו לטייל. הוא יטייל לבד באמצע הזמן, בלי פלאפון, בלי שתיה ובלי כסף. ואתם לא רוצים את זה מכל הסיבות שבעולם. (אני לא אומר את זה סתם, היה לי חבר טוב שהוריו לא הסכימו לו לטייל בבין הזמנים. וזה מה שהוא עשה)

כשאתם הולכים לטייל עם הילדים, תראו לבן שלכם איך מארגנים טיול. איפה בודקים מה אורך המסלול, האם יש נקודות יציאה באמצע הדרך כדי להצטייד מחדש במים וכדו' תראו לו מפות סימון שבילים (יש גמח"ים שמשאילים את זה) שידע לקרוא את זה.

והכי חשוב: דוגמא אישית. הייתי לא מזמן עם הילדים שלי בגן חיות. ליד הכלובים של העיזים היה שלט גדול לא להאכיל את החיות, זה מסכן אותם! וכווללללם מאכילים אותם. כולל אבות ואימהות עם ילדיהם הקטנים.
שאלתי את אשתי אם יש לנו דוגמא יותר טובה באיך להרוס משמעת של ילדים, אחריות אישית וכו'?

וזה ממשיך לכל תחומי החיים כמעט. אל תשכשכו רגליים בים כשאין לידכם מציל, ובמיוחד אם יש שלט גדול חוף לא מוכרז. הילדים קולטים את זה ומבינים כמה חשוב להישמע להוראות הבטיחות. ומי שכן עושה את זה - שלא יתפלא שהבחור ישיבה שלו נכנס לכנרת המסוכנת בחוף לא מוכרז וכמעט טבע. זה הכל.

בהצלחה!

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חלק מהבעיה של ההורים שלא נותנים לילדים שלהם כלום ולא סומכים עליהם ומגוננים עליהם כל הזמן היא שהילדים אכן יוצאים לא אחראיים כי זה בעיה של ההורים ואז להורים יש גם הוכחה שהם לא אחראיים,
בגיל העשרה הילדים ממילא לא בשליטת ההורים ואולי הבנות קצת כן אבל הבנים ודאי שלא,
ובלי חינוך לאחריות אישית וזהירות מסכנות לא יעזור שום דבר,

אפשר לדוגמא להראות לילדים שהולכים לכנרת כמה טבעו שם בעבר וכמה צריך להיזהר,

דרך אגב כל הרוחות מובילות לכיוון מזרח ובאמת בחוף כינר שנמצא בצד מזרח הרוח סוחפת לכיוון החוף ולא לכיוון הכנרת

נץ

משתמש פעיל
באמת יש מישהו שחושב שבחור בן 21 לא יודע לשמור על עצמו וחייב את האבא שיעזור לו
מה שברור שאין מחובת ההשתדלות להצמיד אבא או מישהו מבוגר לאדם בוגר
הוא לא צריך בייביסיטר
קצת אמונה והרבה תפילות

יאנקאלע

משתמש מקצוען

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
יש פתרון פשוט
לחתן אותם

ואז תהיה להם מודעות אישית? תהיה להם יותר אחריות?

הם רק יורישו לילדים שלהם את חוסר האחריות ואת תרבות ה'סמוך'. זה הכל.

אולי לנו ההורים יהיה יותר רגוע בלב ש'זו כבר לא הבעיה שלנו'. לזה התכוונת?

יאנקאלע

משתמש מקצוען

ואתם מחנכים לכל הרשימה הנ"ל?
זאת אומרת הם לא מתחתנים עד שיהיה להם אחריות ומודעות אישית?
זה נהיה לבד אחרי החתונה

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נושא חשוב מאוד. רק אל תחשבו שהילד שלכם טיפש ולא מבין איך להיזהר. אנחנו ההורים טיפשים מטופשים שאנחנו לא מנחילים לילדים את זה מגיל צעיר.

בבחרותי טיילתי בבין הזמנים עם חברים לצפונה ולדרומה של הארץ. מסלולים של כמה ימים עם אוהלים וסקש''ים.

מהניסיון שלי, חינוך לאחריות אישית מגיע מגיל קטן ממש. חשוב מאוד לטייל עם הילדים וללמד אותם על הסכנות, שתהיה להם מודעות לכמה ליטר אדם נצרך ביום רגיל וביום חם וכו'. להיזהר מנחשים, לא להרים סלעים.

תכניסו עיתונים הביתה שהילדים ייחשפו מגיל קטן לשטפונות, לחילוצים, לטביעות רח"ל. שתהיה להם מודעות. א"א להקנות הרגלי טיול והרגלי חיים בטוחים ביום אחד, לא ניתן גם לסגור את הילד שלך ולא לתת לו לטייל. הוא יטייל לבד באמצע הזמן, בלי פלאפון, בלי שתיה ובלי כסף. ואתם לא רוצים את זה מכל הסיבות שבעולם. (אני לא אומר את זה סתם, היה לי חבר טוב שהוריו לא הסכימו לו לטייל בבין הזמנים. וזה מה שהוא עשה)

כשאתם הולכים לטייל עם הילדים, תראו לבן שלכם איך מארגנים טיול. איפה בודקים מה אורך המסלול, האם יש נקודות יציאה באמצע הדרך כדי להצטייד מחדש במים וכדו' תראו לו מפות סימון שבילים (יש גמח"ים שמשאילים את זה) שידע לקרוא את זה.

והכי חשוב: דוגמא אישית. הייתי לא מזמן עם הילדים שלי בגן חיות. ליד הכלובים של העיזים היה שלט גדול לא להאכיל את החיות, זה מסכן אותם! וכווללללם מאכילים אותם. כולל אבות ואימהות עם ילדיהם הקטנים.
שאלתי את אשתי אם יש לנו דוגמא יותר טובה באיך להרוס משמעת של ילדים, אחריות אישית וכו'?

וזה ממשיך לכל תחומי החיים כמעט. אל תשכשכו רגליים בים כשאין לידכם מציל, ובמיוחד אם יש שלט גדול חוף לא מוכרז. הילדים קולטים את זה ומבינים כמה חשוב להישמע להוראות הבטיחות. ומי שכן עושה את זה - שלא יתפלא שהבחור ישיבה שלו נכנס לכנרת המסוכנת בחוף לא מוכרז וכמעט טבע. זה הכל.

בהצלחה!

ואתם מחנכים לכל הרשימה הנ"ל?
זאת אומרת הם לא מתחתנים עד שיהיה להם אחריות ומודעות אישית?
זה נהיה לבד אחרי החתונה
תקרא את מה שכתבתי לעיל. אני מאוד שואף ורוצה ליישם את כל זה.

yj

משתמש רשום

יורישו כמו שהדור הקודם הוריש להם...

3524

משתמש סופר מקצוען
מילים יפות וגבוהות, אבל בבפועל זה לא בדיוק נכון. לדעתי.

כי בשורה תחתונה זה כמו רולטה. לאסוננו אין בין הזמנים אחד שלא היו בו משפחות שישבו שבעה על יקיריהם. זה כבר הפך לסטטיסטיקה. 20 אלף בחורים יוצאים להרפתקאות וכמה בודדים מהם לא חוזרים הביתה. גזירת שמים? אולי. אבל באמת, שווה לך לצאת לכייף כשאתה יודע שאתה חלילה חלק מקבוצה שלא כולה תישאר בחיים ל"ע? שווה לך לקחת את הסיכון?

חלילה, לא אפתח פה לשטן, אבל לדאבוננו זו מציאות, הכינרת היא מקום מסוכן שלא כל באיה ישובון. איך אנחנו, ההורים, בשם חופש התנועה של ילדינו הבוגרים, איך נוכל לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה כשהסכמנו להם ללכת למקום סכנה מוחשית?

נשגב מבינתי. החיים הם לא ערך עליון אצלינו?

לפני שנתיים שלוש, כשהקורונה שלטה בעולם וחללים נפלו על ימין ועל שמאל, גם מאנ"ש, ידענו שבזמני סכנה עוצרים הכל, מסתגרים בבתים ומוותרים על ריגושים בחוץ, כדי לא ליפול חלילה קרבן. כי קדושת החיים קודמת לכל. מנענו גם מילדינו כי חרדנו לחייהם. זה היה מובן מאליו.

הכינרת היא מלאך המוות לא פחות מהקורונה. בולעת קרבנות. איפה קדושת החיים שכה חשובה אצלינו?

נערך לאחרונה ב:

נועה noa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אתם באמת חושבים שאפשר לדרוש מבחור בוגר בן 20 ללכת לטיול רק עם אבא?
מה, הוא בן שנתיים?
אני ממש מבינה את הפחד והדאגה של הורה לילד, אבל חשוב לזכור שהוא כבר לא כ"כ ילד, ויש לו רצונות וצרכים משלו!
הדבר היחיד שהורים יכולים לעשות ל "ילד" בן 20 זה להתפלל, להתפלל, ושוב להתפלל.

3524

משתמש סופר מקצוען
אתם באמת חושבים שאפשר לדרוש מבחור בוגר בן 20 ללכת לטיול רק עם אבא?
מה, הוא בן שנתיים?
אני ממש מבינה את הפחד והדאגה של הורה לילד, אבל חשוב לזכור שהוא כבר לא כ"כ ילד, ויש לו רצונות וצרכים משלו!
הדבר היחיד שהורים יכולים לעשות ל "ילד" בן 20 זה להתפלל, להתפלל, ושוב להתפלל.
כן כן, גם אותה אם שכולה שקברה את בנה מחמדה, גם היא חשבה כך.

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מילים יפות וגבוהות, אבל בבפועל זה לא בדיוק נכון. לדעתי.

כי בשורה תחתונה זה כמו רולטה. לאסוננו אין בין הזמנים אחד שלא היו בו משפחות שישבו שבעה על יקיריהם. זה כבר הפך לסטטיסטיקה. 20 אלף בחורים יוצאים להרפתקאות וכמה בודדים מהם לא חוזרים הביתה. גזירת שמים? אולי. אבל באמת, שווה לך לצאת לכייף כשאתה יודע שאתה חלילה חלק מקבוצה שלא כולה תישאר בחיים ל"ע? שווה לך לקחת את הסיכון?

חלילה, לא אפתח פה לשטן, אבל לדאבוננו זו מציאות, הכינרת היא מקום מסוכן שלא כל באיה ישובון. איך אנחנו, ההורים, בשם חופש התנועה של ילדינו הבוגרים, איך נוכל לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה כשהסכמנו להם ללכת למקום סכנה מוחשית?

נשגב מבינתי. החיים הם לא ערך עליון אצלינו?

לפני שנתיים שלוש, כשהקורונה שלטה בעולם וחללים נפלו על ימין ועל שמאל, גם מאנ"ש, ידענו שבזמני סכנה עוצרים הכל, מסתגרים בבתים ומוותרים על ריגושים בחוץ, כדי לא ליפול חלילה קרבן. כי קדושת החיים קודמת לכל. מנענו גם מילדינו כי חרדנו לחייהם. זה היה מובן מאליו.

הכינרת היא מלאך המוות לא פחות מהקורונה. בולעת קרבנות. איפה קדושת החיים שכה חשובה אצלינו?
אני מבין שאתה מדבר ממקרה אישי קשה מאוד. לא אחפור. רק אומר לך שחלק מהאחריות האישית שאני מדבר עליה זה לא להיכנס לכינרת בחופים לא מוכרזים. מאז שאני קטן אני מודע לעניין, יש לאחותי הבכורה חברה טובה, שאח שלה בחור חמד, הלך לכינרת לפני 25 שנה ועוד לא חזר ממנה. ה’’י.

אני גדלתי על הסיפור הזה. וזה נתן לי המון המון פרספקטיבה לחיים.

למה לדעתך יש פחות סיפורים טראגיים אצל אחינו החילונים והדתיים? אפשר לתרץ תירוצים רבים מפה ועד אמריקה. לענ’’ד עניין המודעות והחשיפה לתקשורת ולידיעות בעניין, זה מה שמשנה את התמונה.

3524

משתמש סופר מקצוען
אני מבין שאתה מדבר ממקרה אישי קשה מאוד. לא אחפור. רק אומר לך שחלק מהאחריות האישית שאני מדבר עליה זה לא להיכנס לכינרת בחופים לא מוכרזים. מאז שאני קטן אני מודע לעניין, יש לאחותי הבכורה חברה טובה, שאח שלה בחור חמד, הלך לכינרת לפני 25 שנה ועוד לא חזר ממנה. ה’’י.

אני גדלתי על הסיפור הזה. וזה נתן לי המון המון פרספקטיבה לחיים.

למה לדעתך יש פחות סיפורים טראגיים אצל אחינו החילונים והדתיים? אפשר לתרץ תירוצים רבים מפה ועד אמריקה. לענ’’ד עניין המודעות והחשיפה לתקשורת ולידיעות בעניין, זה מה שמשנה את התמונה.
תודה. אכן מקרה אישי.

אבל זאת לא הנקודה. הבעיה האמיתית היא שהצעירים בזים בליבם להוריהם הפחדנים מלאי החששות. הם אמיצים, לא נרתעים מלהתגרות במלאך המוות, כי הרי 'כמעט' בכל הפעמים הם יכלו לו...

אין הרבה ברירות, לפעמים עלינו להיות רעים, עדיף מאשר להיות חלילה שכולים. פשוט להגיד להם לא.

ולא אמרתי לחנוק אותם בבית, אלא לעודד אותם לטייל במקומות שאינם בחזקת סכנה, אבל במקביל גם לאסור עליהם ללכת למקום שבעינינו הוא סכנה, גם אם 'כולם' שם.

• תודה
Reactions: yj

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
תודה. אכן מקרה אישי.

אבל זאת לא הנקודה. הבעיה האמיתית היא שהצעירים בזים בליבם להוריהם הפחדנים מלאי החששות. הם אמיצים, לא נרתעים מלהתגרות במלאך המוות, כי הרי 'כמעט' בכל הפעמים הם יכלו לו...

אין הרבה ברירות, לפעמים עלינו להיות רעים, עדיף מאשר להיות חלילה שכולים. פשוט להגיד להם לא.

ולא אמרתי לחנוק אותם בבית, אלא לעודד אותם לטייל במקומות שאינם בחזקת סכנה, אבל במקביל גם לאסור עליהם ללכת למקום שבעינינו הוא סכנה, גם אם 'כולם' שם.
אני מתחיל לחזור על עצמי, וזה מבאס אותי.

אתה צריך להבין שאנחנו מדברים על 2 מצבים שונים לחלוטין. אני מדבר על איך נפתור את הבעיה מהשורש, אם תנחיל לילד שלך מודעות ואחריות - הוא לא יזלזל בפחדים ובחששות שלך!

אם אכן לא תנחיל לילד שלך מודעות ואחריות - הוא יזלזל בפחדים שלך ועוד איך!

ואם אתה חושב שאתה יכול לכלוא את הרצונות שלו ואת הלחצים החברתיים שהוא נתון בהם בגלל הפחדים שלך - אתה טועה בענק. וכמו שכתבתי למעלה, הוא ילך לטייל באמצע הזמן. בלי טלפון. בלי כסף. בלי מים. בלי כובע שמש. בלי שאף אחד יידע בכלל שהוא הלך. ואז הסכנה גדולה פי מיליון. גם רוחנית וגם גשמית.

עכשיו, תבחר מבין האפשרויות מה אתה מעדיף.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
ולדמיין שהם מצייתים. ולישון בשקט בבית כשאין לכם שמץ של מושג שברגעים אלו ממש הבן שלכם סוגר שעה חמישית ברצף בטרמפיאדה בגולן, בלי טיפת מים ובלי סוללה בטלפון. במקרה הטוב.

שילת הראל

משתמש רשום
צריך לאפשר להם לצאת במיוחד שהוא ב21 שיטיילו יהנו יחזרו עם מרץ לישיבה
כמובן להזהיר מכל הסכנות שיכולות להיות
להתפלל להיות בקשר במהלך הטיול,
ואחרי הכל כל אמא מכירה את הילד שלה ויודעת במה להזהיר אותו ומה הוא לא יעשה לעולם ...
העיקר צריך לתת להם לצאת בהרגשה טובה גם אם אנחנו דואגים

יאנקאלע

משתמש מקצוען
בחור שיוצא לטיול
אפילו שהוא מזלזל/כועס/מצוברח
על ההורים שלא מרשים לו והוא לא ילד קטן
גם אם הוא יצפצף ויעשה דברים בלי רשות עדיין זה יהיה בטווח של פסיעה אחת יותר שלדעתו זה לא מסוכן
לדעתי הוא לא ילך מידי רחוק להסתכן ממש
ובכל מקרה זה מחמם לו את הלב שחושבים עליו ודואגים לו

אבו מאיר

משתמש מקצוען
אני יאמר משהו מעצבן ואולי נכון שחבר טוב שחזר בתשובה אמר לי שבחורי ישיבות עם כל זה שהם נזר הבריאה וכו' וכו' והם הרבה יותר טובים ברוב הדברים...בכל אופן הם הרבה יותר ילדותיים מבחורים חילונים באותו הגיל.
וזה כנראה בגלל השירות בצבא שעושה משהו בכל אופן.
וזה כנראה הסיבה שהם חסרי אחריות.
אני מקווה שהבחורי ישיבות שכאן יגלו בגרות ולא יפגעו...:)
וכל אלה שכתבו שההורים מכירים את הילדים וכו'.. שישאלו את עצמם האם ההורים שלהם ידעו מה שהם עשו...;);)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה