חיסכון לכל ילד מה עדיף בחיסכון לכל ילד - איניפינטי או הראל S&P

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

יון יון

משתמש חדש
משהו חדשני בגלאט הון, המסלול החדש שיפתח בחסכון לכל ילד בהראל
יהיה ללא צורך בהסתמכות על היתר עיסקה
[לענ"ד זה לא יוכל להיקרא s&p אלא מסלול בסיכון גבוה אבל זה כמעט אותו דבר]
אני ועוד אחרים שמקפידים ע"ז, מחכים למסלול דומה בפנסיה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
משהו חדשני בגלאט הון, המסלול החדש שיפתח בחסכון לכל ילד בהראל
יהיה ללא צורך בהסתמכות על היתר עיסקה
[לענ"ד זה לא יוכל להיקרא s&p אלא מסלול בסיכון גבוה אבל זה כמעט אותו דבר]
אני ועוד אחרים שמקפידים ע"ז, מחכים למסלול דומה בפנסיה.
זה נקרא וימשיך להיקרות "הלכה".
לא ישתנה השם.
רק מדיניות ההשקעה של המסלול תשתנה.

1 היה אברהם

משתמש מקצוען
מתי זה אמור להשתנות ?
ואיך בדיוק זה יעבוד איפה הכסף מושקע ?

גלאט הון​

14:55 ‎(לפני 8 שעות)‎
לרבים השואלים: בנוגע למסלולי ההלכה שבחיסכון לכל ילד;
כידוע מיטב שינתה את המסלול, ממסלול הנקרא מסלול הלכה – אשר אינו מסתמך על הת"ע של בנקים וחברות, למסלול מחקה מדד, הנקרא s&p500 שמתבסס על הת"ע פרטי של בנקים וחברות.
השאלה ששואלים רבים מה המגמה במסלול ההלכה של חברת הראל?
ולהוי ידוע, שחברת הראל גם כן תשנה בעוד כחודש [1,1,2025] את מסלול ההלכה שיהיה זהה מבחינה רווחית למסלולי מחקי מדד [- סיכון מוגבר], אולם השינוי יהיה רק מבחינה רווחית, ומבחינה הלכתית ישאר באותה מתכונת המקובלת של מסלולי הלכה 'גלאט הון' שאינו מסתמך על הת"ע של בנקים וחברות.
כך שמסלול ההלכה של הראל יהיה במתכונת הרווחית שמתאימה לדרישת הציבור שמחפשים סיכון מוגבר, [בלשון העם s&p500], ומאידך מהודרת וגלאט ממש מבחינה הלכתית כמו מסלולי גלאט הון הנקראים 'מסלול הלכה'.
יצויין שמסלולי סיכון מוגבר הנקראים בלשון העם s&p500 קיימים בהרבה חברות, אבל כל חברה מנהלת זאת באופן שונה, ולכן יש מסלולים כאלו כשרים ויש כאלו לא כשרים, וכמו כן ישנם דרגות שונות בכשרותם של המסלולים האלו, ולכן יש לשים לב לפרטים שמתעדכנים בעדכונים.

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
תודה רבה רבה
גם להעביר חיסכון קיים או רק ילדים הבאים?
אני מתכנן להעביר את ילדי.
להראל או למיטב.
@השקעות R הון
אפשר קצת פרוט למה?
רק עכשיו העברתי את כל הילדים לאינפיניטי.

ואן להעביר,
האם שווה לחכות להראל?

דף גמרא

משתמש מקצוען
אלה מה הכונה מסלול מחקה מדד. מה הכונה מלשון חיקוי? כאילו הוא לא הדבר בעמצו אלא חיקוי?
אין דרך להשקיע במדד
מדד הוא כלי שמודד תשואה של השקעות מסויימות ואי אפשר לרכוש אותו.
הדרך היחידה היא לחקות אותו
כלומר: להשיג תשואה דומה לזו של המדד
הדרך הפשוטה היא: לקנות את המניות שמרכיבות את המדד ואז להשיג את התשואה של המדד
ודרך נוספת לעשות זאת בצורה סינטטית

דירה בבית שמש

משתמש פעיל
אין דרך להשקיע במדד
מדד הוא כלי שמודד תשואה של השקעות מסויימות ואי אפשר לרכוש אותו.
הדרך היחידה היא לחקות אותו
כלומר: להשיג תשואה דומה לזו של המדד
הדרך הפשוטה היא: לקנות את המניות שמרכיבות את המדד ואז להשיג את התשואה של המדד
ודרך נוספת לעשות זאת בצורה סינטטית

תודה אז לא הבנתי איך הוא יודע לחקות את המניה לדוגמא s&p 500 זה מדד של 500 חברות. שלכל חברה יש מניות שונות ועליות ומורדות. אני מבין כאילו שבסוף יום מסחר. אפשר למדוד את כל ה500 חברות והמדד אומר עלה ירד בכמה. אבל איך אפשר לחקות את זה בעצם זה בעיקוב של זמן מהמניה באמת? ואם לא אז החיקוי יודע מה הולך להיות?
@דף גמרא תודה. וסליחה אם אני לא ברור. אני שואלת שאלת תם אבל בסיסי להבנת הסוגיה....

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תודה אז לא הבנתי איך הוא יודע לחקות את המניה לדוגמא s&p 500 זה מדד של 500 חברות. שלכל חברה יש מניות שונות ועליות ומורדות. אני מבין כאילו שבסוף יום מסחר. אפשר למדוד את כל ה500 חברות והמדד אומר עלה ירד בכמה. אבל איך אפשר לחקות את זה בעצם זה בעיקוב של זמן מהמניה באמת? ואם לא אז החיקוי יודע מה הולך להיות?
@דף גמרא תודה. וסליחה אם אני לא ברור. אני שואלת שאלת תם אבל בסיסי להבנת הסוגיה....
המדד מתעדכן בכל רגע נתון ע"י שקלול שווי המניות שהוא מודד.

אם אני רוצה להשקיע באופן שהתשואה שלי תחקה את התשואה הנמדדת, אני קונה את החברות הכלולות במדד, וכך אני עוקב היטב אחרי המדד.

דירה בבית שמש

משתמש פעיל
המדד מתעדכן בכל רגע נתון ע"י שקלול שווי המניות שהוא מודד.

אם אני רוצה להשקיע באופן שהתשואה שלי תחקה את התשואה הנמדדת, אני קונה את החברות הכלולות במדד, וכך אני עוקב היטב אחרי המדד.
יפה אז בעצם זה הפרש של שניה או של רגע מהחברה עמצה. ועכשיו לשאלה הגדולה אני מבין כשזה חברה אחת אני יכול לחקות אותה עולה המני אני קונה כמו העליה יורד כמו הירידה. או להיפך. אבל כשזה 500 חברות איך אתה יודע איזה חברה מתוך ה500 גרם לתזוזה במדד?

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יפה אז בעצם זה הפרש של שניה או של רגע מהחברה עמצה. ועכשיו לשאלה הגדולה אני מבין כשזה חברה אחת אני יכול לחקות אותה עולה המני אני קונה כמו העליה יורד כמו הירידה. או להיפך. אבל כשזה 500 חברות איך אתה יודע איזה חברה מתוך ה500 גרם לתזוזה במדד?
נראה שלא הובנתי.
לשם המחשה,
הגעתי למכולת עם רשימת קניות של 500 מוצרים.
נניח ושילמתי על כל מוצר שקל.
כלומר מדד ה500 מוצרים היה שוה 500 ש"ח.
אני חוזר הביתה עם עגלת קניות עם 500 מוצרים.
אך כעת המחיר בחנות התעדכן על מרבית המוצרים, כשהשווי הכולל של המוצרים עומד על 650 ש"ח.
מה השווי של תכולת העגלה שבידי?
והאם זה משנה לי איזה מוצר עלה יותר ואיזה פחות?

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה