מה כדאי- משרה קבועה בבית יעקב או מילויי מקום בממ"ד חזק?

שאלה חשובה

משתמש חדש
זקוקה לעצה: הוצעה לי משרה בבית ספר בית יעקב בזמן שאני כרגע ממלאת מקום (ממי"ם ארוכים) בבית ספר ממ"ד- חזק (יחסית לממ"ד).
בבי"ס הממ"ד זקוקים למורות כל הזמן ויתכן ובהמשך אקבל משרה, לא הובטח לי דבר.
מה הייתם עושים? מושכים עוד שנה במ"מ או לוקחים משרה מסודרת גם אם לא בתנאי משרד החינוך?

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מנהלי תתי"ם שאלו לפני מספר שבועות את הרב אדלשטיין על ממ"ח..והיה ברור ממנו שחרדי לגמרי עדיף ואפי' חובה..

נערך לאחרונה ב:

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אין מה לדבר יותר...
למי שאין כח להיכנס לקישור: (קרדיט JDN)
מספר מנהלי תלמודי תורה עלו במהלך היממה האחרונה למעונו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין שליט"א להתייעצות בנושאי חינוך, במהלך ההתייעצות שאלו המנהלים מה לומר למלמדים שעוברים לחינוך ממלכתי חרדי, מרן ראש השיב כי הם מפסידים את העולם הבא שלהם בכך.

'חדשות JDN' מגיש השו"ת המלא שנערך במעונו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין שליט"א ובהם הוראות מעניינות בנושאי חינוך. תחילה הקשו המנהלים: "מוסדות ה'ממלכתי חרדי' מציעים למלמדים שלנו לעבור ללמד אצלם תמורת משכורת גבוהה יותר ויש שנמשכים לזה ונגרם נזק לחדרים שמלמדים עוזבים, מה לומר למלמדים על כך? מרן ראש הישיבה השיב: "הם מפסידים עולם הבא, מפסידים את העולם הבא".

המנהלים הקשו: אפילו שהם מלמדים שם את אותה התורה, הם מפסידים עולם הבא? מרן שליט"א: "בודאי, המלמד מפסיד עולם הבא, זה מזיק לחדרים". המנהלים שאלו עוד: ואם נחדד את זה, כל צורה שמחזקים את הממלכתי חרדי שהוא גוף שהוקם נגד גדולי ישראל, אפילו שמלמדים שם תורה מפסידים עולם הבא? מרן שליט"א: "כן, נכון".

מנהלי תלמודי התורה הפנו עוד שאלה במהלך ההתייעצות: בדרך כלל השעה שלומדים לימודי חול אחרי הצהריים בחדרים, זה זמן שיש בו רפיון, האם ראוי לעשות מבצעים לחזק לימודי חול, או שיש להשאיר את המבצעים רק על לימודי קודש, ולא לחזק במבצעים על לימודי החול. מרן ראש הישיבה השיב כי: "לא כדאי לחזק לימודי חול".
נ.ב. ייתכן שזו הוראה רק לגבי תתי"ם, צריך לשאול דעת גדולים..

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
הוא אמר את זה על ממלכתי חרדי
מה עם ממ''ד?
שאלת רב..פה לא נראה לי שיש רבנים..ובמיוחד לא כאלו שהייתם שואלים אם לעבור דירה או על בשר וחלב..

שנים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שאלת רב..פה לא נראה לי שיש רבנים..ובמיוחד לא כאלו שהייתם שואלים אם לעבור דירה או על בשר וחלב..
מאה אחוז.
נראה בכל זאת, שהשאלה הייתה כלכלית. לא דתית. אחרי שיש צדדים ברורים, אפשר לגשת לרב.

שיבוא

משתמש פעיל
נראה לי רק בלבלו אותך יותר... יש לדעתי כמה שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך.
איפה את נהנית יותר? מאיפה יש יותר סיכויים שתחזרי הביתה עם חיוך?
איפה ההנהלה אנושית יותר, איפה מעריכים אותך יותר?
איך תיראי אחרי שנתיים בממ"ד ואחרי שנתיים בחרדי? וכמה זה חשוב לך אם בכלל?
ידוע לך שבשביל חינוך בממ"ד גם החזק ביותר תידרשי להחזיק וואצאפ?

שאלה חשובה

משתמש חדש
ידוע לך שבשביל חינוך בממ"ד גם החזק ביותר תידרשי להחזיק וואצאפ?
אז בגדול מהבחינה הזו-היות ואני לא חדשה שם- ההנהלה מכירה אותי ולא מחייבת במידה ואהיה זמינה בטל' או במייל.

השאלה יותר כלכלית באמת- האם שווה להשקיע שנה נוספת בחוסר וודאות ולקוות לעתיד כלכלי יותר או לקחת משרה שמראש אני מוגבלת בתקרת השכר שבה אבל מסודרת וקבועה. וכמובן- כשרה יותר שזה פלוס ענק מבחינתי.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קחי בחשבון שלעבוד בבית יעקב כנראה יותר קל מבחינת החומר האנושי (- התלמידות וההורים)
מה שתעשי שיהיה לך בהצלחה,
ושתמצאי חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם.

נימים

משתמש רשום
יש תשובה רוחנית ויש גשמית
רוחנית בית יעקב
גשמית משרה קבועה עדיף

מה יצא שומרים על הזאות שלנו !!!

פינגווין

משתמש מקצוען
לכאורה תוך כמה שנים גם בתי הספר של בית יעקב יהיו באופק חדש
זה עניין של זמן
ככה שאני לא רואה טעם להמר ולוותר על משרה כשמירב הסיכויים הם שאוטוטו התנאים יהיו זהים או כמעט
בהצלחה

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
ולגבי מי שהעלה כאן שמי שעובד בממ"ח אין לו חלק בעולם הבא- נשמע לי לא אמין שהרב אמר זאת , אני יודעת ממקור אישי על בית ספר ממ"ח שקיבל אישור והסכמה של הרב חיים קנייבסקי,
ומי שעובד בממ"ד - אולי אין לו חלק בעולם הזה????
הכל תלוי היכן עובדים, בכל מקום יש מכשול- וצריך לדעת להישמר ולהיזהר!!!! גם ברשת גם באגודה וגם בחינוך העצמאי וגם בממ"ח וגם בממ"ד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה