מה כדאי- משרה קבועה בבית יעקב או מילויי מקום בממ"ד חזק?

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
תמיד כדאי משרה קבועה על פני מילוי מקום. גם בקורות חיים זה נראה טוב יותר.
אני חושבת שלפחות לשנה הקרובה תקחי את בית יעקב. למה? א. זו משרה קבועה. ב. זה בית יעקב. ג. תצברי ותק.
אבל לגבי השנה שלאחר מכן, כבר תראי לבד מה עדיף.
יש אשכול שלם שנוגע לעוולות נגד מורות בבית יעקב, כמו חיוב מתן תרומה, שעות עבודה בהן לא מקבלים תשלום, תנאים סוציאליים שלא מכובדים ועוד. תראי כאן. אחר כך תחליטי איך להמשיך.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ידוע לך שבשביל חינוך בממ"ד גם החזק ביותר תידרשי להחזיק וואצאפ?
זה לא תמיד נכון.
מכירה הרבה ממ"דים שאמנם לרוב הצוות בהם יש וואצאפ, אבל לא לכולן, ולא מחייבים להחזיק. הודעות רשמיות שולחים במייל (זה באמת משהו שאני לא מכירה בי"ס שלא מחייב, אבל אני מניחה שלמי שיכולה להיכנס לפרוג אין בעיה להחזיק מייל) אמנם לפעמים קורה שמפספסים משהו, אבל לא מאשימים את המורה, אלא את מי ששלח רק בווצאפ ושלח לשלוח גם מייל...
ככל שהממ"ד יותר חזק- יש יותר סיכוי שלא ידרשו את הוואצאפ. כי יש גם הרבה חרד"לים שלא מחזיקים ווצאפ, ובממ"דים חזקים לרוב תהיה לפחות מורה אחת שלא מחזיקה סמארטפון.
אני מכירה הרבה ממ"דים. רק פעם אחת נתקלתי במקום שדרש זמינות בווצאפ, וגם שם אני לא בטוחה שהיו מתעקשים אם היה מישהו שלא מוכן להתפשר

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
תמיד כדאי משרה קבועה על פני מילוי מקום. גם בקורות חיים זה נראה טוב יותר.
אני חושבת שלפחות לשנה הקרובה תקחי את בית יעקב. למה? א. זו משרה קבועה. ב. זה בית יעקב. ג. תצברי ותק.
אבל לגבי השנה שלאחר מכן, כבר תראי לבד מה עדיף.
יש אשכול שלם שנוגע לעוולות נגד מורות בבית יעקב, כמו חיוב מתן תרומה, שעות עבודה בהן לא מקבלים תשלום, תנאים סוציאליים שלא מכובדים ועוד. תראי כאן. אחר כך תחליטי איך להמשיך.
מוסיפה לפן הכלכלי- גם אם רוצים בעיקרון לעבוד במשרד החינוך, עדיף לעבוד בשנים הראשונות לא באופק חדש, כלומר בבית יעקב, ואח"כ להיכנס לאופק חדש כמורה עם וותק בדרגה גבוהה יותר מהדרגה הראשונית. אמנם בהתחלה השכר נמוך יותר, אבל זה מחזיר את עצמו כשנקבעת דרגה גבוהה יותר באופק חדש (בכיתות ז-ח אחרי שנתיים של וותק אפשר להיכנס לאופק בדרגה 2.5-3. להגיע לשם אם מתחילים מלכתחילה לעבוד באופק חדש לוקח הרבה יותר זמן)

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
זקוקה לעצה: הוצעה לי משרה בבית ספר בית יעקב בזמן שאני כרגע ממלאת מקום (ממי"ם ארוכים) בבית ספר ממ"ד- חזק (יחסית לממ"ד).
בבי"ס הממ"ד זקוקים למורות כל הזמן ויתכן ובהמשך אקבל משרה, לא הובטח לי דבר.
מה הייתם עושים? מושכים עוד שנה במ"מ או לוקחים משרה מסודרת גם אם לא בתנאי משרד החינוך?
לא נכנסת לפאן ההלכתי/השקפתי.
עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ.
גם בבית יעקב יש כל הזמן ביקוש למורות ולמרות זאת מתגלגלות הרבה מורות הרבה שנים במילויי מקום.
אם מציעים משרה קבועה (ועוד בבית יעקב) כדאי לקחת בשתי ידיים.
בהצלחה רבה!
ושתשרה הברכה במה שנכנס.

שיבוא

משתמש פעיל
@שאלה חשובה אם השאלה היא באמת כלכלית נטו. אז לאורך זמן- בפרספקטיבה של 10 שנים תרוויחי יותר בממ"ד (זאת השערה שלי. אולי יש כאלה שיודעות ויאמרו אחרת).
אבל ממה שאת כותבת מרגיש שכן חשוב לך להישאר בחרדי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה