ככה היה מלכתחילההזוצים הגיעו לבית שמש אך ורק בגלל המחיר!,
סליחה. תיקנתי.א. צירפת רק את בית שמש פעמיים.
נכון, לכן מדדתי מהכניסות לערים.ב. יש הבדל בין מרכז ביג לבין רמב"ש. עוד לפחות רבע שעה. (באוטובוסים) אם לא יותר. (נכון, גם בירושלים תלוי איפה.)
מסכימה חלקית,ככה היה מלכתחילה
אבל היום- אני מכירה כמה וכמה משפחות שבחרו בב"ש ולא ב"ב ולא שכונות מסוימות בי-ם נטו! בגלל האיכות חיים הגבוהה שבה,
ולא בגלל שהיא יותר זולה מב"ב או נווה יעקב וכדומה
לא נטו, אלא חלק גדול מהשיקול מכיון שהציבור החרדי מעדיף בעיקר לגור ליד ההוריםאבל זה בדיוק הנושא!
את טוענת שמי שלא גר בב"ב אלא ב"ש זה נטו כי ב"ש יותר זולה בשבילו
אם זה היה אותו מחיר בדיוק המספר שלהם היה כנראה שונה לגמרי...ואני ועוד רבים כאן טוענים שלא!
יש הרבה אנשים שיש להם אפשרות לקנות או בב"ב או בב"ש
והם בחרו בב"ש לא כי לא היתה להם יכולת לקנות בב"ב המעטירה אלא כי הם רצו לגור בעיר עם איכות חיים כלשהיא ובב"ב אין להם את המענה הזה
אז גם אם זה אומר לא לגור בעיר של ההורים זה עדיין עדיף להם
ממה שאני רואה סביבי רוב מוחלט של זוצים חרדים יעדיפו לגור ליד ההורים.העבודה זה עוד נושא,
אבל את טענת פה שאם יש זוג נגיד שהבעל אברך והאשה מורה= עדיין יש בהלט הרבה! זוגות כאלה וההורים גרים בב"ב הסיבה היחידה שהם ילכן לב"ש זה כי היא יותר זולה
והמון ניקים פה (כולל אני) חושבים שזה לא נכון!
זאת דעתך בלבד, מענין שאפילו בת אחת מהכיתה שלי לא הלכה לגור בבית שמש...גם אם ב"ש תעלה בדיוק כמו ב"ב עדיין המון משפחות יבחרו בב"ש
נכון מאד!מסכימה חלקית,
אבל עדיין כנראה אם היתה להם אופציה לקנות בהר נוף (או בשכונה אחרת דומה מבחינת מחיר לדירה)
הם ככל הנראה היו בוחרים בשכונה הטובה שבירושלים...
ועל זה התחיל הדיון....
אני מדברת עליהם בדיוק,ככה היה מלכתחילה
אבל היום- אני מכירה כמה וכמה משפחות שבחרו בב"ש ולא ב"ב ולא שכונות מסוימות בי-ם נטו! בגלל האיכות חיים הגבוהה שבה,
ולא בגלל שהיא יותר זולה מב"ב או נווה יעקב וכדומה
מחריגה את אלה שעובדים במקצועות שב"ש לא נותנת מענה בשבילם
ואז זה אכן שיקול משמעותי ביותר!
כנראה את רואה ומכירה משפחות מסוימותממה שאני רואה סביבי רוב מוחלט של זוצים חרדים יעדיפו לגור ליד ההורים.
הופהאני מדברת עליהם בדיוק,
ובציבור הליטאי (מנחשת שאת לא ממנו) זה רוב מוחלט.
יכול להיות שבציבור החסידי (שאני באמת פחות מכירה) המצב שונה,
אבל עדיין, איך בציבור החסידי (שממה שאני יודעת רוב ההורים לא מביאים הרבה) יקנו דירות במחירים האלו?
למה נפגעת?הופה
אני הכי ליטאית שיש- אחת ממשפחות המיינסטרים החשובות של הציבור הליטאי!
זה האבחנות שלך בכללי?
מי שלא חושב כמוך הוא מציבור זר ואחר?
אוקי
מבינה את הרמה..
כך שבזה סיימתי את הדיון
ולעבוד 8 שעות עם 20 דק' נסיעה כל צד, לתחזק בית ולגדל משפחה זה כן רלוונטי?!לאמא לילדים זה לא רלונטי לעבוד 8 שעות ולהעביר יותר משעה וחצי נסיעה לכל צד....
מדובר על עבודה בירושלים=הר חוצבים/גבעת שאול, נסיעה של 30-45 דק' מבית שמש.להעביר יותר משעה וחצי נסיעה לכל צד....
כמה זוגות את מכירה ששני הצדדים לא מבני ברק, והם קנו בבני ברק בגלל התעסוקה?תעסוקה זה שיקול חשוב מאוד!
בייחוד עם המשכנתאות שזוגות לוקחים על עצמם...
כן,ולעבוד 8 שעות עם 20 דק' נסיעה כל צד, לתחזק בית ולגדל משפחה זה כן רלוונטי?!
עונה רק כדי להבירלמה נפגעת?
לא התכוונתי,
את רואה את המצב בסמינרים??
מי בכלל הולכת להיות מורה או גננת (לצערי כמובן!)
רוב מוחלט הולכות למקצועות ההיטק והחשבונאות,
איפה הן בדיוק יעבדו בבית שמש?
מכירה הרבה.כמה זוגות את מכירה ששני הצדדים לא מבני ברק, והם קנו בבני ברק בגלל התעסוקה?
אז במקרים דנן,נכון מאד!
אבל הדיון המשיך לעמוד 8
והסתעף לאם עדיף ב"ב או נווה יעקב לעומת ב"ש
ועל זה אני עניתי
לא על הר נוף
שאז מה שמשחק זה כמובן המחיר
כתבתי שתי נקודות שלא התייחסת אליהם:הפער הוא ענק,
אתה מדבר על תחושה.. תסתכל על נתונים באשכולות שכר של מקצועות שונים...
בפיתוח תוכנה הפער הוא באזור ה10K לחודש,
שלא לדבר על היצע המקומות בכללי... והקושי ההזוי למצוא עבודה בירושלים במקצועות האלו, שרלוונטי מאוד במצב של קיצוצים.
ההיצע בירושלים במקצועות ההיטק והחשבונאות נמוך משמעותית, ובבית שמש אין היצע בכלל!
(2-3 חברות זה לא נחשב היצע...)
נו, זה לא עובד.מדובר על עבודה בירושלים=הר חוצבים/גבעת שאול, נסיעה של 30-45 דק' מבית שמש.
הרבה?עונה רק כדי להביר
שלא, ממש ממש לא נפגעתי!
פשוט תמהתי
כי אכן איך הרבה מורות וגננות (כן יש קצת)
אבל יש הרבה מזכירות, גרפיקאית, ח"מ וכו'
דיברתי על זה שיש שני פרמטרים חשובים.אבל שוב= את הנושא של העבודה החרגתי
את דברת גם על קרבה להורים לא?
ועל זה כתבתי שאני מכירה משפחות שמעדיפות עיר ברמה מאשר קרבה להורים
זה הכל!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: