דרוש מידע מה יותר יקר דירה בהר נוף או ברמב"ש ג' / ד'?

מצב
הנושא נעול.

די

משתמש סופר מקצוען
אתה מתווכח עם מציאות....
אפשר לפתוח אתר רכבת ישראל ולראות נסיעה מבית שמש לתל אביב 41 דקות.
עריכה: אני רואה שתיקנתם הרצליה, אז אכן רכבת מבית שמש להרצליה זה שעה-שעה ורבע ועם הנסיעות באמצע אכן יכול להגיע לשעתיים.
אבל אני מאמין שגם בתל אביב יש מקומות עבודה... וגם בירושלים (אם כי במתכונת אחרת מגוש דן) שהיא מרחק נסיעה סביר בהחלט מבית שמש.

בעל בעמיו

משתמש פעיל

קבצים מצורפים

• הגירה.jpg
    הגירה.jpg
    KB 51.4 · צפיות: 35

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הביאו לעיל מוויז ומעדויות אישיות וכן אני מכיר אישית כמה חברים שאמרו לי על נשותיהם כמו שכתבתי סביבות 40 דק'. אולי לא מדובר בדיוק באותה שעה שאתם יוצאים. חוץ מזה שהנסיעה מהכניסה לקריית יערים עד הכניסה לרמת בית שמש זה סך הכל 15 דק' (תבדקו ותראו) כך שזה מסתדר גם עם החשבון שלכם.
זה לא נכון. הנסיעה מקרית יערים לבית שמש לביג היא 17-18 דקות. אני נוסעת הרבה את הדרך הזו. לרמה זה רחוק יותר
בסדר שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. גם 45 דקות הלוך ושוב יום יום לאמא שצריכה לאסוף ילדים זה קשה עד בלתי אפשרי לשלב עם משרה מלאה. וזה לא כך. וגם אם זה יצליח בשעות הבקר המוקדמות זה לא יקרה בין 15-16 (אם דברנו על אמהות אז לא דברנו על שעות אחרות)
אני מאד אוהבת את בית שמש. אבל צריך להיות ריאלים עם אפשרויות התעסוקה ולא ליצג מצג שוא. ולקחת את הדרך המינימלית בוויז ולהגיד שזה מה שיהיה כל יום הלוך ושוב. זה פשוט לא נכון.
חופשי יכול לקחת לי מאיקאה לקרית יערים 30+ דקות אם נפלתי לפקק די שגרתי בשער הגיא...
אם כבר הטענה שבמשרות הייטק לא צריך לסוע כל יום יותר תופסת בעיני. כי אם כמה פעמים בשבוע עובדים מהבית אז בימים האחרים אפשר להתאמץ יותר/ לעבוד פחות שעות שיושלמו בימים אחרים והגמישות הזו יכולה להפוך את זה לאפשרי.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מצרף בשביל הפרופורציות.
זה מצחיק ההשוואה הזו,
כי בבית שמש כמה הגירה שלילית יכול להיות מדובר בעיר צעירה ממש (אני לא מדברת על השכונה הוותיקה שהיא עם אכלוסיה קטנה יותר)
נ.ב. לגבי הגירה לפ"ת - לכאאורה זה היה באמת אמור להיות המוצא הראשון על פני בני בררק - עם איכות חיים, (למרות שעדיים מדובר בעיר ישנה יחסית)
אבל הרבה לא יהגרו לשם מבחינת סגנון אכלוסיה....

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בלתק חלקי
אין שום השוואה בין הר נוף לבית שמש
ובין נווה יעקב לבית שמש- זה ממש שמים וארץ!!!!!!!!!!!
נווה יעקב- שכונה מרוחקת עם פקקים איומים למרכז העיר בלי תעסוקה כמעט בתוך העיר (ממגורים ב2 המקומות- בעמנואל מצב התעסוקה יותר טוב- כ75% מהמשפחות לפחות אחד ההורים עובד, ובמרחק נסיעה בפועל של עד חצי שעה. נווה יעקב- כמעט ואין אופציות בתוך השכונה וליסוע לעיר מגיע בכיף לשעה נסיעה!)
בית שמש היא עיר בפני עצמה.
אם רוצים שכונה מתחרדת בירושלים (אגב נווה יעקב ב"ה כבר לא כל כך עונה על ההגדרה) יש את רמת אשכול, שמואל הנביא, ארץ חפץ, מקור ברוך, אפילו קרית יובל וקרית משה כבר יותר קרובים מנווה יעקב.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אם כבר הטענה שבמשרות הייטק לא צריך לסוע כל יום יותר תופסת בעיני. כי אם כמה פעמים בשבוע עובדים מהבית אז בימים האחרים אפשר להתאמץ יותר/ לעבוד פחות שעות שיושלמו בימים אחרים והגמישות הזו יכולה להפוך את זה לאפשרי.
האופציה של ההיברידיות הולכת ויורדת,
כרגע המצב הוא 3 פעמים בשבוע מהמשרד והכיוון הוא להחזיר באופן מלא...

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני דווקא ליטאי.
אז אתה מוכיח כאן שאתה לא מחובר למציאות.. סליחה.
אבל אין ליטאי בגיל הרלונטי שלא מכיר את העובדה שרב הנשים עובדות משרה מלאה וגם מנהלות את ביתן. גם אם האשה שלהם בחרה אחרת. מן הסתם עולה פה ושם דיון על השוני בין סדר יומה לשל חברותיה. זה משהו שמלוה כל אישה ליטאית בגיל הזה.
ואולי אם סדר היום השגרתי של אמא לילדים לא מוכר לך אין כל כך מה לדבר איזה אורך נסיעה היא יכולה לשאת. ולמה בשעות שהיא תסע הדרך עלולה להתארך. אז בעצם על מה הדיון?
בית שמש אכן נפלאה, מלאת גינות ומגון מוסדות לימוד. אפשר להמשיך הלאה.

א מרים

משתמש פעיל
קוראת את הדיון המרתק ומבינה שככל הנראה בית שמש מאד חסידית. (ברור שיש גם ליטאים) לציבור הליטאי יש את השיקולים שלו להשאר בב"ב ובי-ם. מבחינת הגירת הזו"צים לב"ש- החברות שלי נדדו הכי רחוק לאחיסמך, אבל רובן נשארו בב"ב. מכירה חברה אחת שקנתה בב"ש הישנה אבל לא גרה שם. לי יש משפחה בב"ש אבל חסידית למהדרין.
הדיון על דק' הנסיעה קצת מצחיק אותי. הפקקים בגוש דן נוראיים. ואני בטוחה שבכל הארץ ככה. תחנת רכבת לא צמודה לרוב מקומות העבודה ותמיד צריך ללכת לפחות כמה דק' או לנסוע אליה. זה מאריך את הדרך לב"ב וק"ו לב"ש.
ככל הנראה העניין הוא הפער- בב"ש תקבלו דירה חדשה ומרווחת במחיר של דירה קטנטנה בב"ב ובי-ם והפער ככל הנראה ישאר לתמיד. כי דירה של 120 מ' בב"ש לא תעלה כמו דירה של 120 מ' במרכז ירושלים. נקודה.
אני מניחה שמחירי הדירות בב"ש מיצו את עצמם והם לא יקפצו שוב ב800K בשנה. וגם אם כן זה בהתאמה לי-ם. בכל מקרה גם אם קניתם בי-ם וגם אם בב"ש המחירים לא ירדו, אז מה ההיסטריה לשווק?;)

די

משתמש סופר מקצוען
אז אתה מוכיח כאן שאתה לא מחובר למציאות.. סליחה.
אבל אין ליטאי בגיל הרלונטי שלא מכיר את העובדה שרב הנשים עובדות משרה מלאה וגם מנהלות את ביתן. גם אם האשה שלהם בחרה אחרת. מן הסתם עולה פה ושם דיון על השוני בין סדר יומה לשל חברותיה. זה משהו שמלוה כל אישה ליטאית בגיל הזה.
ואולי אם סדר היום השגרתי של אמא לילדים לא מוכר לך אין כל כך מה לדבר איזה אורך נסיעה היא יכולה לשאת. ולמה בשעות שהיא תסע הדרך עלולה להתארך. אז בעצם על מה הדיון?
דווקא אחיות וגיסות שלי רובם לא עובדות "משרה מלאה" (8 שעות) ולרובם יש דירה (כולם ליטאיות).
ממש לא נכון ש"כל הליטאיות" עובדות בהייטק ועבודות משרדיות.

א מרים

משתמש פעיל
דווקא אחיות וגיסות שלי רובם לא עובדות "משרה מלאה" (8 שעות) ולרובם יש דירה (כולם ליטאיות).
ממש לא נכון ש"כל הליטאיות" עובדות בהייטק ועבודות משרדיות.
האם הן סיימו סמינר ב7 שנים האחרונות? או שלהורים יש לתת?
ולא נכנס לזה שיש כל מיני ליטאים.

א מרים

משתמש פעיל
אם רוצים שכונה מתחרדת בירושלים (אגב נווה יעקב ב"ה כבר לא כל כך עונה על ההגדרה) יש את רמת אשכול, שמואל הנביא, ארץ חפץ, מקור ברוך, אפילו קרית יובל וקרית משה כבר יותר קרובים מנווה יעקב.
רמת אשכול הרבה יותר יקרה מנווה יעקב. המחיר שם הוא בערך כמו בסנהדריה המורחבת הסמוכה לרמת אשכול

בעל בעמיו

משתמש פעיל

קבצים מצורפים

• מנדטים.png
    מנדטים.png
    KB 17.9 · צפיות: 23

פירקוד!!

משתמש פעיל
אני חושבת שההבדל בין הדעות פה נובע מהשוני בין חסידים לליטאים. חסידים אכן יעדיפו את בית שמש וביתר בעבר כי פחות חשוב להם הענין של תעסוקה וחינוך - אם יש שם מוסדות של החסידות שלהם אין להם שום העדפה לגור במקום אחר. ומה שאני רואה סביבי רוב הליטאים נשארים בעיר המקור שלהם! גם כי יש להם יותר אפשרות לקנות במחיר יקר ולכן פחות רצו בהמוניהם לתוכנית של "מחיר למשתכן". וגם כי יש להם שיקולים של תעסוקה וחינוך שאני מתכוונת גם לאיכות הכוללים שמה לעשות - אי אפשר להשוות בין ירושלים ובני ברק לשאר הערים. בתור ירושלמית אני יכולה להעיד ש80% מבנות הכיתה שלי לשעבר גרות בירושלים. אני רואה שבבני ברק המצב אותו דבר..

ולא יעזור כמה שיגידו שנווה יעקב רחוקה - בסוף זה חינוך ירושלמי, ציבור ירושלמי וכו..

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
האם הן סיימו סמינר ב7 שנים האחרונות? או שלהורים יש לתת?
ולא נכנס לזה שיש כל מיני ליטאים.
למה 7? אני סיימתי לפני קרוב ל20 שנה.
נכון שיש לי מעט חברות מורות או גננות ברור שלא עליהן מדברים כאן כי להן תהיה בשפע עבודה בבית שמש.
ואנחנו גם לא מדברים על עצמאיות כי שוב העבודה בד"כ איתן בבית.
כל היתר מתכנתות, גרפיקאיות, חשבונאות, אדריכלות. כמה שעות ביום הן עובדות?
איזה עוד מקצועות יש?

א מרים

משתמש פעיל
למה 7? אני סיימתי לפני קרוב ל20 שנה.
נכון שיש לי מעט חברות מורות או גננות ברור שלא עליהן מדברים כאן כי להן תהיה בשפע עבודה בבית שמש.
ואנחנו גם לא מדברים על עצמאיות כי שוב העבודה בד"כ איתן בבית.
כל היתר מתכנתות, גרפיקאיות, חשבונאות, אדריכלות. כמה שעות ביום הן עובדות?
איזה עוד מקצועות יש?
זה לא מה ששאלתי.
אני שאלתי האם הגיסות והאחיות שאינן מתכנתות סיימו ב7 שנים האחרונות והאם להורים היה אפשרות לתת דירות.
כי המציאות שהוא תיאר במשפחתו הליטאית הייתה תמוהה בעיניי.
לא התעניינתי באפשרויות התעסוקה בב"ש.

בקבוק מים

משתמש פעיל
לסוע לתל אביב מבית שמש זה לא כזה נורא
בבוקר באוטובוס זה תוך שעה וחזור רכבת
אני עושה את זה

בעל בעמיו

משתמש פעיל
לציבור הליטאי יש את השיקולים שלו להשאר בב"ב ובי-ם.

בתור ירושלמית אני יכולה להעיד ש80% מבנות הכיתה שלי לשעבר גרות בירושלים.
המדינה טוענת אחרת:
1700570590538.png

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה