כשynet יהיה כתב עת מדעי ספרו לי על זההחיסון לשפעת: יעילות נמוכה בפעוטות ומזערית במבוגרים
מתכוננים להתחסן נגד שפעת? נתונים מהחורף האחרון מצביעים: יעילותו בקרב ילדים עד גיל חמש נמוכה, ובקבוצת הגיל של 65 ומעלה היא אפסיתwww.ynet.co.il
כשynet יהיה כתב עת מדעי ספרו לי על זההחיסון לשפעת: יעילות נמוכה בפעוטות ומזערית במבוגרים
מתכוננים להתחסן נגד שפעת? נתונים מהחורף האחרון מצביעים: יעילותו בקרב ילדים עד גיל חמש נמוכה, ובקבוצת הגיל של 65 ומעלה היא אפסיתwww.ynet.co.il
הכתבה שהבאתי זה לא של יפה שיר רז, זה כתבה אחרת.
עוד מישהו יכול להסביר לי, לא הבנתי.באיזו חברה קדישא אתה עובד, שאתה יכול לקבוע זאת?
התוספת של 10 אנשים הם כנראה תושבי חו"ל שהובאו בטיסות פרטיות לארץ.
לא התחלתי להבין מה שאת טוענתסו, אתה בעד לעצור את הרפואה המערבית בשנת 2000 ולא להתקדם משם יותר?
לדעתך הגיעו אז לשיא?
האמת שזה אפשרי.
יש מדינות בעולם, ואפילו אזורים בארצנו הקטנה שתקועים בערך שם.
אני יכולה להמליץ באישי על בתי חולים שזה בערך הגיל הטכנולוגי שלהם.
המספרים 17 ו14 זה נפטרים ישיר מהשפעת, המספרים הגבוהים זה הערכה של משרד הבריאות שהרבה מתים ממחלות אחרות שהשפעת תרם למותם, כגון מחלות לב שלפעמים השפעת גורם לחולי לב לקבל התקף לב וכדומה.מאיפה הנתון ההזוי של האלף?
השפעת השנה נחשבה לקשה במיוחד, והיא קטלה 40 חולים. (לעומת 17 בשנה לפני זה, או מספר דומה).
אני לא 'אתה', וזה מפריע לי שמנסים לפנות אלי כך, במחילה.לא התחלתי להבין מה שאתה טוען
נו, וכמה נפטרו?אגב, לא צריך לעבוד בחברא קדישא בשביל לדעת כמה נפטרו מתחילת המגיפה, באיזור ירושלים.
זה מפורסם בכל העיתונים.
אותו עיקרון.הכתבה שהבאתי זה לא של יפה שיר רז, זה כתבה אחרת.
רק.ואילו אצל בני 65 ומעלה היעילות נמוכה יותר - החיסון מצליח למנוע רק 50%-60% ממקרי המחלה.
לא הבנתי כללבלי ציניות, יש כאן זילות הקורונה.
נראה לי שרוב הכותבים בפורום הזה לא התחסנו מהשפעת כמו שרוב מדינת ישראל לא מתחסנת.
לא נראה לי שעל זה יצא הקצף.
יש הרבה מדינות בעולם שבכלל אין חיסונים לשפעת. בקיצור, גם המחמירים בפורום הזה לא יסכימו שזה הסיבה.
זה נשמע אלרגיה.אני חושבת שחייבת להיות זהירות. אבל זה חייב להיות מושכל ולא ריגשי.
המגיפה כעת היא בהחלט בנסיגה. והכל נראה אופטימי יותר.
אבל
אני רוצה להאמין שחוץ מאנשי רפואה יש גם אסטרטגים, שיודעים לנהל את הסיכונים שיש בחזרה לשגרה ובהקלות.
ולכן ההשתדלות הנכונה היא להשמע להוראות של עכשיו.
מתוך תפילה, למי ששלח את המחלה, שיקח אותה חזרה.
ואגב, יוצא לי הרבה כל יום ללכת במסיכה (כשלוש שעות דרכים ביום), ניסתי כמה סוגים. ואני סובלת מכולם. הפנים באיזור הסנטר והאף נפצעים מאוד, וכן קבוע אחרי חבישה ממושכת סובלת לזמן מה מגודש באף בגרון ובאזניים. ולפעמים עד כדי הפרשות בעיניים. יש למישהו עיצה בענין? צריך לציין שזה ממש סבל.
אני אשמח.זה נשמע אלרגיה.
אני יכולה להמליץ לך על מישהי שמייצרת מסכות מכותנה לאטופיים.
אבל הן צבעוניות למדי, תביאי בחשבון.
מה הקשר?בלי ציניות, יש כאן זילות הקורונה.
נראה לי שרוב הכותבים בפורום הזה לא התחסנו מהשפעת כמו שרוב מדינת ישראל לא מתחסנת.
לא נראה לי שעל זה יצא הקצף.
יש הרבה מדינות בעולם שבכלל אין חיסונים לשפעת. בקיצור, גם המחמירים בפורום הזה לא יסכימו שזה הסיבה.
נו, וכמה נפטרו?
ואולי תאמר לי באיזה עיתון בדיוק זה התפרסם, באיזה תאריך ובאיזה עמוד?
הנושא הוא לא אם להתחסן או לא, הנושא הוא אם בעונת שפעת לשמור מרחק בגלל אנשים בסיכון.אותו עיקרון.
רק.
בסה"כ 50%-60% ינצלו. נתון זניח.
הנושא הוא לא אם להתחסן או לא, הנושא הוא אם בעונת שפעת לשמור מרחק בגלל אנשים בסיכון.
וכמובן שאם אתה מנוזל ומשתעל עדיף שתמנע מלחבק את סבתא שלך.אוכלוסיות בסיכון מתחסנות נגד שפעת כי עבורן זו מחלה מסכנת חיים.
שאר האוכלוסיה עושה כרצונה (אגב, יש הרבה כאלו שמתחסנים ואינם נכללים בקבוצות סיכון) אך במידה ונדבקת - אינה מסתכנת!
זאת אומרת, גם אם בחרת לא להתחסן - יש לקבוצות הסיכון דרך להתמודד איתך.
כאן לא.
אתה לוקח על גבך סכנת חיים של אנשים שאין להם דרך להתמגן.
אולי זה לא אלרגיה, אבל את מתארת ממש תגובה אלרגית: גם פציעה בעור, וגם גודש בריריות.אני אשמח.
למרות שלא ידוע לי על אלרגיה. זה נראה לי מרב לחות גבוהה בתוך המסיכה. (לא יכולה ללבוש פעמיים את המסיכה בלי כביסה, כי היא יורדת ממש רטובה מלחות אחרי שאני לובשת כשעה שעה וחצי.)
תשלחי לי לכאן: (מיד אחרי שתשלחי, אמחוק)אולי זה לא אלרגיה, אבל את מתארת ממש תגובה אלרגית: גם פציעה בעור, וגם גודש בריריות.
השאלה היחידה איך להעביר לך את המידע, הבנתי שאין הודעות אישיות יותר?
בסין אין חיסונים על שפעת, יש עוד הרבה מדינות שאין.מה הקשר?
האוכלוסיות בסיכון מתחסנות נגד שפעת כי עבורן זו מחלה מסכנת חיים.
שאר האוכלוסיה עושה כרצונה (אגב, יש הרבה כאלו שמתחסנים ואינם נכללים בקבוצות סיכון) אך במידה ונדבקת - אינה מסתכנת!
זאת אומרת, גם אם בחרת לא להתחסן - יש לקבוצות הסיכון דרך להתמודד איתך.
כאן לא.
אתה לוקח על גבך סכנת חיים של אנשים שאין להם דרך להתמגן.
תשלחי לי לכאן: (מיד אחרי שתשלחי, אמחוק)
תודה רבה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: