דרוש מידע מה התפקיד של הפסיכולוגית בתוך הקהילה?

מצב
הנושא נעול.

sheen

משתמש מקצוען
איפה @GRN שכתבה השבוע באשכול בחכמת נשים על כאלו שלמדו איתה שהיא מכירה שיצאו בשאלה, מלימודים איתה יחד.
זה לא ממאמר מערכת מוכתב מראש של "יתד נאמן" או המודיע.
עדות אישית מאישה שלא חשודה בכלל בקיצוניות יתר.
בדיוק לאחרונה יצא לי להיתקל בשאלה כזו.
תשובתי היתה שראיתי כאלו שהשתנו במהלך לימודי התואר, אבל לא פחות מכך אני רואה שינויים אצל בוגרות הכיתה שלי בסמינר.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@מירי עוס בדיוק.
כל הנשים פה לא יצאו לאקדמיה כי בא להן. כי הן רוצות פרנסה בכבוד וגם קבלו היתר מרב.
והן לא אמורות להכנס למגננה כל פעם ולהוכיח באותות ומופתים שהן לא למדו על המפץ הגדול.

bat 7

משתמש סופר מקצוען
בדיוק לאחרונה יצא לי להיתקל בשאלה כזו.
תשובתי היתה שראיתי כאלו שהשתנו במהלך לימודי התואר, אבל לא פחות מכך אני רואה שינויים אצל בוגרות הכיתה שלי בסמינר.
ולמרות זאת הלימודים בחוץ הם גורם מאיץ לדבר הזה.
ואגב, אני הכי בעד לתת השקפה אמיתית לבנות שלנו, שתעזור להם לשרוד גם בעולם העבודה, וגם אם יזדקקו לעשות תואר.
ולא התכוונתי לכתוב שתואר מוציא בשאלה.
הגבתי על הודעות שנדמו כנחיתות חרדית, צר לי.
אחרי שדחקו אותי לפינה נאצלתי לכתוב את זה מחוסר ברירה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
וגם ככלי להכשרה מקצועית אמיתית. מותר להגיד את זה..
נכון שהאקדמיה מוטה, וגם המדע הוא לא טהור.
כמובן שכחרדית א"א לקבל את כל דבר כמובן מאילו, וכתורה למשה..
ועדיין לימודים אקדמאים נדרשים לעמוד בסטנדרט, שבינתיים, במקומות החרדים פחות מקפידים עליו..(תקחי אפילו את ענין הנוכחות..)
כיהודיה...

לבן

משתמש סופר מקצוען
איזו התקפה!
סתימת פיות של ממש.
זה פורום. וזכותי להגיב בו, גם אם הדעה שלי פחות מקובלת.
לא הטפתי לא"א לא לעשות תואר. במחילה.
מוזמנת לקרוא הודעה הודעה שלי.
יותר סתימת פיות היא מה שקורה כאן כל פעם- אישה פותחת אשכול בהתעניינות על לימודים.
מגיעות כל מיני תגובות נגד תואר ונפתח דיון שחוסם את האשכול, ומונע קבלת מידע ענייני.
ומי המגיבות? כאלו שיש להן תעודות ותארים שונים, יש להן פרנסה מבוססת ועכשיו הן יושבות בצומת הזה ומטיפות על אקדמיה, שקרים, ועל רוחניות.
בכלל האמירה "לי יש תואר ואקדמיה היא סכנה רוחנית שמיועדת רק לבעלות יכולת" היא אמירה יהירה ומרגיזה מאד. יושבות כאן נשים שלא קיבלו אישור לעשות תואר אקדמי, ומולן עומדות נשים בעלות תואר שחלקן מקושרות לרבנים שאישרו להן בשושו, מתנהל כאן מסע צלב נגד תואר ובו זמנית ל"חשובות" וה"מיוחסות" מותר לעשות. למה? כי יש להן יכולת רוחנית חזקה מזאת של ילדה שיושבת בכנס נגד אקדמיה. הפלא ופלא.

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
מסכימה איתך לגמרי שירה.
אבל, וכאן האבל הגדול.
להציג את זה כאילו אם יפתח מלג"ח חרדי, יהיה בו מיד עסקונה של שטיבל, ורבנים שיטו את הכף לפי הדעה שלהם.
כאילו באקדמיה החילונית הנערצת אין חבר מביא חבר, או פרופסורים שמטים את הכף לפי הדעה שלהם.
זה נחיתות חרדית. במחילה.
וקשה לקרוא את זה בלי להגיב, צר לי.

וברור לי שקראת את הספר "כל שקרי האקדמיה" נכון?
לא חושבת שאני צריכה להתנצל על הבעת דעה חופשית.
פלורזליזם זה ערך חשוב לא?
אבל הגבתי נקודתית הודעה, הודעה.

ובמקרה אני מכירה את הפסיכולוגית שכתבה כאן, אישה יר"ש מאד ובעלת ערכים חזקים מאד.
לא בטוחה שכל אחד מגיעה עם גב חזק כמוה.

איפה @GRN שכתבה השבוע באשכול בחכמת נשים על כאלו שלמדו איתה שהיא מכירה שיצאו בשאלה, מלימודים איתה יחד.
השאלה סביב מה הדיון.

אין ספק שהאקדמיה מקום מסוכן. (ויש עוד מקומות כאלה גם עבודה במשרד חילוני יכולה להיות כזו, וגם עוד כל מיני מקומות...)
היא מסכונת מאד לפרט! ומי שהולך לא רק שיחשוב פעמיים. אלא כל הדרך צריך להצליח להיות בספק ובאי נוחות ולהתפלל עם כל זה לעבור בשלום.
אבל כל הנל לא סותר את זה שבחיים לא אלך לרופא שלא עבר את ההכשרה הזו.
ולא אתן לנתח את גופי הפיזי.. קל וחומר גופי הנפשי (יש מילה כזו?) בידי מי שהוא לא בוגר ההכשרה אקדמית.

.אלא מה,
השאלה בעיני -
היא לא מי יותר מוסמך לטפל,עוס או פסיכולוג שלמדו באקדמיה לעומת מטפל רגשי שלמד בלא אקדמיה המפוקחת (כי חי התשובה ברורה, כנראה גם כי אני נגועה בזה).
לא מבינה איך אנשים נכנסים למקומות מסוכנים כל כל בלי הכשרה מספקת. ההוכחה בעיני, כי מטפלת רגישית תקח יותר בקלות טיפול מורכב על עצמה, מאשר אחת מוסמכת באמת, שבדרכ מקרה מורכב, תפנה למרפאה וכיוצא בזה.

אלא האם העוס או הפסיכולוג שלמד באקדמיה, הוא עדיין חרדי (ולא בלבוש...), לפי התפיסה שלי וההגדרות שלי, באופן שאסכים שהנפש שלי או של ילדי יהיו בטיפולו. ופה בעייני יש חסר גדול שמאפשר את הפניה לאנשי מקצוע שהם לא אנשי מקצוע...

bat 7

משתמש סופר מקצוען
יותר סתימת פיות היא מה שקורה כאן כל פעם- אישה פותחת אשכול בהתעניינות על לימודים.
מגיעות כל מיני תגובות נגד תואר ונפתח דיון שחוסם את האשכול, ומונע קבלת מידע ענייני.
ומי המגיבות? כאלו שיש להן תעודות ותארים שונים, יש להן פרנסה מבוססת ועכשיו הן יושבות בצומת הזה ומטיפות על אקדמיה, שקרים, ועל רוחניות.
בכלל האמירה "לי יש תואר ואקדמיה היא סכנה רוחנית שמיועדת רק לבעלות יכולת" היא אמירה יהירה ומרגיזה מאד. יושבות כאן נשים שלא קיבלו אישור לעשות תואר אקדמי, ומולן עומדות נשים בעלות תואר שחלקן מקושרות לרבנים שאישרו להן בשושו, מתנהל כאן מסע צלב נגד תואר ובו זמנית ל"חשובות" וה"מיוחסות" מותר לעשות. למה? כי יש להן יכולת רוחנית חזקה מזאת של ילדה שיושבת בכנס נגד אקדמיה. הפלא ופלא.
לא יודעת מה קורה כאן כל פעם.
אני. פה. היום.
קראתי הודעות שלא היו לרוחי, הגבתי נקודתית וזהו.

אוף!
אילו השמצות.
אני לא מקושרת לשום רב, לא בנש"קית, ולא שום דבר אחר.
לא חשובה ולא מיוחסת.
ציינתי רק שיוזרית היא אשת ת"ח, ות"ח בפני עצמה.
ולדעתי מי שחושבת שיש לה חוסן בבית, וחוסן בפני עצמה שתעשה תואר, אדרבא.
וזה גם תלוי גיל.
ואגב, עשיתי תואר בקמפוס חרדי, לא הייתי הולכת למקום מעורב, כי לא חושבת שהיה מתאים לי.
הנה לך הודעה מאישה לא חשובה, ולא מיוחסת שדואגת על עצמה.

sheen

משתמש מקצוען
ולמרות זאת הלימודים בחוץ הם גורם מאיץ לדבר הזה.
אני לא בטוחה בכלל.
לדעתי יש משהו בלימודים אקדמיים שמאד גורם לשמור. כאילו, עצם הידיעה שאני נמצאת באזור סיכון גורמת להיזהר מאד.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל בת שבע את לא היחידה שלמדה לתואר במקום חרדי!
איפה נראה לך שלמדו רוב המגיבות בפרוג?

bat 7

משתמש סופר מקצוען
אבל בת שבע את לא היחידה שלמדה לתואר במקום חרדי!
איפה נראה לך שלמדו רוב המגיבות בפרוג?
תקראי את ההקשר של מה שכתבתי.
מכיון שחשדו בין שאני חשובה ומיוחסת, ולכן יכולה ללמוד ככל העולה על רוחה.
הגבתי שגם אני דואגת לעצמי ולא עושה ככל העולה על רוחי.
ומכאן ואילך בהצלחה.
אפשר להמשיך בדיון.

sheen

משתמש מקצוען
למה?
לדעתי זה הפוך.
רוב המגיבות "בעד" הן בוגרות לימודים אקדמיים.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם לא שהייתי זוכרת מפורשות עוד דיונים בנושא לא הייתי טורחת להגיב.
האשכול דן בלימודי עו"ס קלינית לעומת פסיכולוגיה קלינית. היה מי שסטה מהדיון ודיבר על מל"ג חרדית.
זכותך להגיב איפה שאת רוצה ומה שאת רוצה, זכותם של אחרים לענות לך ולשאול על אלו עובדות את מתבססת כשאת מדברת באופן כה גורף.
אם ל @GRN יש עובדות בעניין שתדבר מנסיונה שלה אבל אי אפשר לקחת בעייתיות ששייכת לקשת מקצועות מאד מסוימים ולהחליט שהיא חלה על כלל התארים.
אכן, דיברתי באופן ספציפי על לימודי תרבות.
אני לא חושבת שאי אפשר ללמוד אותם, אני חושבת שצריך להגיע עם גב מאוד חזק, ולצערי, לרבות שמסיימות בית יעקב אין כזה דבר מאחורה.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אוף אתם!
לקחתי הפסקה כ"כ קצרה, איך הרחקתן נדוד?... :)
@bat 7 נראה לי שלא רצית לצטט אותי כי אני נחיתית....
קודם כל מעריכה אותך על הבעת דעות ברורה וכנה.
עכשיו לגוף הדברים: אני חרדית גאה. חושבת שיש לאחרים הרבה מאד מה ללמוד מאיתנו.
אם יש צורך בפירוט כדי להוציא מליבם- אפרט.
בענייני רפואה/פסיכולוגיה/וכדו' יש לי נחיתות קשה כלפי המגזר הכללי.
כן, הם לומדים בצורה רצינית.
כן, הם לוקחים את זה כמשימת חייהם בשונה מרבים אצלנו.
כן, הם נחשפים לתכנים ודעות מגיל נמוך בהרבה מאצלנו, ומתמידים בכך יותר מאיתנו.
כן, הם לומדים מקולגות בכל העולם.
יש בהם שוליים. רופאים מעצבנים שרותחים עלייך מעצם היותך שומרת מצוות. פסיכולוגים שלא מסוגלים להתאים את עצמם אלייך.
כאן התעוררה בעיה: אדם חרדי שצריך פסיכולוג- לאן ילך: לקבוצת פסיכולוגים+רבנים או לפסיכולוג שייתכן שיכניס בו דעות כפירה?
וכאן אמרתי: אפשר לשלב, ובפשטות רבה. לא להקים קבוצה סגורה אלא לפתוח רשימה של פסיכולוגים שרבנים מוערכים בדקו מקרוב, ומצאו אותם נקיים ממינות/מסוגלים להתפנות למטופל שמולם.
לערוך רשימה ארוכה כזאת, ומנגד- את רשימת הרבנים שבדקו אותם ויודעים מקרוב מה סגנון כל אחד מהם.
יהודי שצריך עזרה נפשית, פונה לרב המקובל עליו מהרשימה, בוחר בהמלצתו מספר רופאים/פסיכולוגים מתאימים,
מברר עליהם בעצמו את רמת מקצועיותם- ופונה לטיפול.

כמעט מגילת העצמאות יצאה לי פה.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תחום העיסוק שלי משיק וקרוב מאוד לתחום,
נחשפת לפסיכולגים (ופסיכאטרים) ופגישות טיפוליות בתדירות יומיומית,
ועדיין, רואה כאלו שלא מקבלות מטופלים בטענה של 'שפה'
מעניין אותי איך עברו את המתאם, שהוא נקודת הקושי בשבילי (מבחינת שפה)
שפה שמספיקה להבנת מאמרים אקדמיים אינה מספקת עבור טיפול מיטיב.
מתא"ם זה בסך הכל הבנת מאמרים.

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
תקראי את ההקשר של מה שכתבתי.
מכיון שחשדו בין שאני חשובה ומיוחסת, ולכן יכולה ללמוד ככל העולה על רוחה.
הגבתי שגם אני דואגת לעצמי ולא עושה ככל העולה על רוחי.
ומכאן ואילך בהצלחה.
אפשר להמשיך בדיון.
וכן ,דווקא אני בעד גם הודעות אילו, כי אקדמיה זה מסוכן! וכי חשוב לשמוע דעות..

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא חושבת שאני צריכה להתנצל על הבעת דעה חופשית.
פלורזליזם זה ערך חשוב לא?
אבל הגבתי נקודתית הודעה, הודעה.

ובמקרה אני מכירה את הפסיכולוגית שכתבה כאן, אישה יר"ש מאד ובעלת ערכים חזקים מאד.
לא בטוחה שכל אחד מגיעה עם גב חזק כמוה.

אני הפסיכולוגית שאת מכירה? :)
לא עקבתי אחרי האשכול אז לא יודעת מה יצא כאן מהדברים שאמרתי.

לא אמרתי שהלימודים כשרים למהדרין.
לא אמרתי שאין חומר בעיתי, השקפות בעיתיות, אווירה בעייתית.
רק אמרתי על נושאים מסויימים שנכתב כאן שהם חלק מהלימודים-
שהם לא.

ובעצמי המלצתי בחום לנשים שאני מכירה שלא להיכנס לזה.
זה מאד תלוי באשה. ברקע שלה. בידיעות שלה. במי שיש לה לשאול כשמתעוררת שאלה או סתירה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה