היי ,אני לומדת קמא טק באחד הסמינרים החרדים,תכלס כל פעם שאנחנו שואלות על הסילבוס לימודים או על אחוזי ההשמה מתחמקים מאיתנו,מישהי יודעת מה זה הבוט קאמפ ??? מה אחוזי ההשמה דרך קמא טק??? זה שהם מביאים חומרי לימוד נצרכים זה ברור,השאלה כמה להשתגע לדוגמה על המאסות מתמטיקה שלהם..יש ענין בכלל??
הי,
אני אנסה לענות על השאלות שלך .
סילבוס הלימודים קבוע בד"כ לפעמים יש שינויים.
בד"כ לומדים מערכות הפעלה, סיבוכיות, וקורסים שונים במתמטיקה.
מתוך כל הבנות לוקחים אחוז מסוים לבוטקמפים בחברות, זה בד"כ תוכנית לימודים של חודשיים בערך של טכנולוגיה ספציפית בחברות הייטק שונות.
לפי מה לוקחים בנות לבוטקמפים? ציונים, וגם המלצות של הרכזת, אז אם תיהיי מה20 אחוז עם הציונים הגבוהים ביותר כמעט בטוח שתתקבלי לבוטקמפ.
אחרי שהבוטקמפ מסתיים קמא טק דואגים להשמה, יש חברות שלוקחות בנות מתוך הבוטקמפ הספציפי שלהן,
ויש גם ימי מיון מרוכזים בחברות שונות.
גם אל הימי מיון לא כולן נשלחות.
יש כאלו שנשלחו השנה ל5-6 ימי מיונים, ויש כאלו שנשלחו השנה רק פעם אחת...
לפי מה בנות נשלחות לימי מיון?
לא מובן כ"כ, אבל גם כאן יש שילוב של ויטמין P כנראה.
בכל אופן מתוך בערך 700 בנות שלומדות את התוכנית של קמא טק,
250 התקבלו השנה לבוטקמפים,
מתוכן 150 בנות מסודרות.
אבל השנה היתה שנה קשה, ויחסית למיתון אלו נתונים מאוד יפים.
הימור שלי, בשנה הבאה יהיה ביקוש גבוה בחזרה(הימור לכל דבר...)
אבל בכל מקרה, אחרי שהבוטקמפ מסתיים אפשר ומומלץ לחפש עבודה גם לבד, איך?
תסתכלי
כאן
אם את רואה שאת לא מה20 אחוז שמקבלות את הציונים הכי גבוהים, או שאת שמה לב שזה בא על חשבון יכולת הלמידה שלך בשאר הלימודים, אז אפשר לשחרר.
כן ללמוד את התוכנית אבל לא לחפור על זה יומם וליל...
אם בעבר הייתרון היחסי של לימודי מה"ט היה הידע הטוב של הבנות בקוד, בשנים האחרונות די איבדנו את הייתרון הזה בגלל קמא טק.
אני פוגשת בנות שיודעות מתמטיקה וסיבוכיות מצוין, אבל אין להן מושג איך להקים פרויקט פשוט של ריאקט מאפס, או מושגים פשוטים של קוד.
העיקר לא לסמוך על אף אחד חוץ מהקב"ה,
ולא לחכות לאף אחד.
לדאוג להיות הכי טובה שאת יכולה, וכן אם את בי"ד את כבר בהחלט יכולה לחשוב רציני על חיפוש עבודה.