עוגות/עוגיות מה גורם לעוגה בחושה לצאת אורירית?

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מאז שאני מנסה לעשות כמות כפולה של עוגה היא יוצאת צמיגית קצת,
מנסה להבין מה גורם לזה?
או אם יש לך מתכון של 16 ביצים ומעלה של עוגה כושית שמצליח טוב?
אשמח להתעדכן
תודה, תודה, תודה לכל מי שתתרום מזמנה!!
 

מונופול

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
אחד הטיפים המוצלחים ביותר:
הקצפת הביצים לפני הכנת הבלילה.
אם את מפרידה את הביצים זה הכי טוב, אפשרי גם ביצים שלמות למשך כ10 דקות.
אח"כ להכניס את כל החומרים ואת הקמח להוסיף בסוף ב"פולסים" קצרים.
וחשוב מאוד להכניס את העוגה מיד בגמר הההכנה בלי לחכות לתנור שחומם מראש.

בהצלחה רבה ובתאבון.
 

מונופול

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
עוגת שוקולד
מוצלחת במיוחד, ללא מיקסר

מצרכים:

2 כוסות קמח
2 אבקת אפייה
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
1 כוס קקאו

1 כוס שמן
4 ביצים

2 כוסות מים רתוחים

אופן ההכנה:
מומלץ לערבב את החומרים היבשים.
אח"כ לערבב את השמן והביצים.
לערב את 2 הנ"ל.
ואז להוסיף את המים החמים.
לערבב היטב!


לשמן תבנית ולשפוך את התערובת
להכניס לתנור 180 מעלות שחומם מראש
לאפות 40-45 דקות
לבדוק עם קיסם

בהצלחה רבה
ובתאבון!
 
  • תודה
Reactions: Tmj

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בנוסף למה שכתבו לפניי - להשאיר את העוגה בתנור ולא להוציא אותה מיד מכיוון שהבדלי הטמפרטורה יכולים לגרום לצניחת העוגה וליצור מרקם צמיגי, רטוב ודחוס. (פותחים את דלת התנור מעט כדי שהתנור יתקרר בהדרגה)
 

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
תודה ! יש פה כבר 3 טיפים אני הולכת לנסות אותם
 

מונופול

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
בנוסף למה שכתבו לפניי - להשאיר את העוגה בתנור ולא להוציא אותה מיד מכיוון שהבדלי הטמפרטורה יכולים לגרום לצניחת העוגה וליצור מרקם צמיגי, רטוב ודחוס. (פותחים את דלת התנור מעט כדי שהתנור יתקרר בהדרגה)
לרוב כן מומלץ להוציא מיד את העוגה מהתנור.
 

מפציעה

משתמש פעיל
אני מוציאה מהתנוה ואז משליכה בחבטה (כמובן בזהירות) על הרצפה, פעם ראיתי שזה מוציא אוויר ומונע מהצניחה.
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בעבר שמעתי כשמכפילים עוגת טורט לא מכילים את הא. אפיה
אם יש למשהו מידע בעניין אשמח לשמוע גם
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ממה שאני ראיתי ,הכי חשוב להוסיף את הקמח האחרון ולערבב אותו
כמה שפחות (רק עד שאין גושים ולא יותר).
יש לי תנור חזק אז אני אופה חלק מהזמן על
טמפרטורה נמוכה יותר (במקום 180 אני שמה על 160).
ולקראת הסוף מעלה את המעלות.
(לפעמים משך האפיה טיפה מתארך אבל העוגה יוצאת מושלם).
וב"ה העוגות יוצאות אווריריות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  22  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה