דרוש מידע מה בערך הסכום ליועץ משכנתאות?

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
לא תמיד השכר נגזר מהמאמץ והקושי אלא ממה שקיבלת ביד
אמת.

אם יועץ נותן לך חיסכון של עשרות או מאות אלפי שקלים (אם הוא נתן כמובן)
הבעיה שאין לך מושג כמה הוא חסך לך.
זה משהו שאפשר לשער ולהעריך, אבל אין לך ידיעה ברורה.

השכר שלו אמור להיות בהתאם
לא בהכרח.
עובדה שיועצי המשכנתאות לוקחים סכום קבוע לכל התיקים. או שגובים אחוזים לפי גובה המשכנתא.
אף אחד לא נכנס לאחוזים לפי מה שחסכת.

גם מתכנתת מרוויחה יותר ממנהלת חשבונות בדיוק בגלל התוצר שמקבלים ולא על מאמץ העבודה
אהמ...
דווקא מנהלת חשבונות ומתכנתת , יש הרבה שמרוויחות יותר.
אבל הרעיון נכון.
בואי נגיד שמוכרת בחנות בגדים עובדת יותר קשה ממתכנתת ומרוויחה פחות.
אבל הסיבה היא אחרת, כי המתכנתת (כמו עו"ד, רו"ח, מתווך משכנתאות וכד') מרוויחה כסף לא על העבודה אלא על השכל.
וכמו שאומרים אצלינו "לשכל אין מחיר..."

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אז אם אתה
בהחלט נכון !

אנחנו לא מאשימים אתכם
אנחנו מאשימים את הבנקים שרוצים לעבוד רק אתכם !
ואני מבין אותם אבל לא מצדיק אותם
אני העברתי משכנתא לבד !!
אבל בבנק התייחסו אילי כזבל עד שהראיתי להם מי עובד אצל מי
חייבים להיות רשעים איתם עד הסוף רק ככה זה עובד

אגב אני חושב שכל יועץ לוקח לו שנה + עד שהבנק מכיר אותו ומתנהג אליו יפה
עם ידע והבנה בתמהיל ולהבין איך אפשר לשחק בזה ולחסוך הרבה שיחקת אותה. אבל לפעמים בשינויים קטנים בתמהיל ואולי גם בריבית אתה יכול לחסוך באמת עשרות אלפים.. אולי הרווחת 7-10 אלף אבל הפסדת חסכון הרבה יותר גדול. כדאי ללמוד טוב את העסק לפני שהולכים לבד

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
וכמובן לא מר על בעיתיים שהיה החזרים או בעיות בהכנסה שאתה יכול לשרוף את עצמך בבנק ואז לתקן זה קשה פי מליון
משפט נכון.
שצריך להגדיל ולהזהיר.

אם יש לכם משכנתא שיש צד שאולי תהיה בעיתית לא לגשת לבנקים בלי יועץ!! אתם יכולים להשרף בבנקים ואז גם יועץ הכי טוב לא יעזור לכם.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני יודעת שיש פערים
אך האם זה עשר אלף
או חמש אלף
אולי 30000?
תודה
כמה עולה רכב?

בתור יועצת, זה מה שאני עונה לאנשים ששואלים אותי את השאלה הזו..

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ברעיון אפשר להוציא משכנתא גם לבד בלי יועץ

שלוקחים יועץ בדרך כלל המשכנתא לא 100 אחוז תקינה
ולכן לוקחים יועץ שיסדר את זה
ולכן נדרש יועץ שיהיה לך את היכולת לדבר איתו

ברור שאפשרי בכאלו סכומים {כי גם אפשר לבד }
אבל השאלה מה התוצאות שהם מביאים ובכמה זמן!
רב הציבור, מחילה,
לא מבין כלום בנושא
גם אם הוא חושב שכן.
לבד אפשר ברעיון גם לקנות רכב, לעשות ביטוח, לעצב בית...וכן הלאה..
וגם מי שאין לו בעיה ויכול להוציא לבד, מומלץ לו לקחת יועץ ולחסוך בזכות זה אפילו מאות אלפים.
הסכום של היועץ פעוט לעומת הרווח.

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
משפט נכון.
שצריך להגדיל ולהזהיר.

אם יש לכם משכנתא שיש צד שאולי תהיה בעיתית לא לגשת לבנקים בלי יועץ!! אתם יכולים להשרף בבנקים ואז גם יועץ הכי טוב לא יעזור לכם.
זה לא כ"כ נכון!
בתור אחת שעובדת בנק במשכנתאות, אני לא כ"כ מסכימה עם האימרה הזאת!

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
היום לצערינו הבנקים לא מתיחסים ללקוחות פרטיים
משהו על גבול ההזיה
וגם רוב האנשים עובדים ואין להם ראש לזה
לא מחייב מה שכתבתם
לא נכון! זה ממש לא נכון..
למה אתה ככה אומר?
בבנק שלנו מתייחסים מעולה גם ללקוחות פרטיים.
אצלנו מקום ראשון זה הלקוח!

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
לא נכון! זה ממש לא נכון..
למה אתה ככה אומר?
בבנק שלנו מתייחסים מעולה גם ללקוחות פרטיים.
אצלנו מקום ראשון זה הלקוח!
שלום.
ראשית לפי התגית שלי את כבר יודעת שאני יועץ משכנתאות..
ואכן, האינטראקציה בינינו לביניכם חשובה מאד. ואנחנו בהחלט מעריכים אתכם על עבודתכם המסורה, וכולי..
אבל!!
1. גם אם זה נכון שאצלכם הלקוח במקום הראשון - זה כיון שכשהוא מגיע לבד, אתם יכולים "לתפור" אותו חזק במרווח, ולפצות את המרווחים שלכם בכל החודש האחרון, ממה שעשו לכם היועצים..
2. בכל אופן אני מאמין - שגם בסניף שלכם, כשנכנס יועץ שהגיש בחודש האחרון 10 תיקים וצפונה.. ובשיחה של שעה איתו 3 תיקים עוברים מהגשה לבחינה, היחס לא כמו אל 'לקוח מזדמן ומתעניין' שאפילו אם הוא רציני, אבל יחס ההחזר שלו / אחוזי המימון המבוקשים / רמת ההכנסות / כמות ההתחייבויות / דירוג האשראי שלו / ועוד המון.. פשוט לא מתאימים.
במקרה הטוב לא לכם, ובמקרה הפחות טוב לאף בנק!!
ויצא ששרפת שעה סתם!
לא לחינם חברות כמו טריא / וויצ'ק / חברות ביטוח למיניהן - עובדות רק עם יועצים, כיון שזו הדרך לסגור עסקאות מהר ויעיל.

אז ברור - שהפנים ללקוח, אבל הלב אל הכסף.. וזה בסדר! כי בנק הוא זירת עסקים, רק שלפני שנכנסים לבורסה, כדאי ללמוד משהו על התחום.. והלקוח הקטן אולי חולם שהוא מבין - אבל זה בדיוק הג'ינגל של הבנקאי "לצחוק כל הדרך אל הבנק..".

אגב, אני מסוג היועצים שהבנקאי מסובב אליהם את המסך, ואנחנו עובדים לפי המרווח של הבנק.
זו רמת האמון והיחס שלי עם בנקאים - בכל הבנקים!!
אם זה לא מתאים לך - בשמחה! יש הרבה לקוחות שישמחו לשלם יםםםם כסף על היחס הטוב שלכם..
על הלקוחות שלי - אני אגן! חזק!!

רוצים דוגמא..?
לקוח טוב של פועלים קיבל שם אישור עקרוני למשכנתא לכל מטרה 800k לפני חודשיים וחצי ולא סגר (מכל מיני סיבות),
אצל אותו הבנקאי!!! הוצאתי לו (אתמול) אישור זול ב137,000 ₪! וזה כעבור חודשיים (העלייה הגדולה שהייתה)!

אגב, בזה לא סיימתי את עבודתי, ובדקתי מול כל הבנקים (פאגי, לאומי, דיסקונט, מרכנתיל, ירושלים, טפחות) כולל חוץ בנקאי + מחזור משכנתא קיימת שלו, וסגרתי לו בהפרש של 360,000 ₪ באותו החזר חודשי, וקיצור 7 שנים של תשלומים.
והיה לי סיפור דומה כעת בדיסקונט גם.

עכשיו תספרי לכולם - שלקוחות מקבלים אותו יחס כמו יועץ??..
יחס אולי כן, עסקאות רחוק משם מאד!

שוב, לעיתים קורה שלקוח עבד חזק והצליח להוציא עסקאות טובות כמו יועץ. אבל זה לא קורה הרבה!

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
שלום.
ראשית לפי התגית שלי את כבר יודעת שאני יועץ משכנתאות..
ואכן, האינטראקציה בינינו לביניכם חשובה מאד. ואנחנו בהחלט מעריכים אתכם על עבודתכם המסורה, וכולי..
אבל!!
1. גם אם זה נכון שאצלכם הלקוח במקום הראשון - זה כיון שכשהוא מגיע לבד, אתם יכולים "לתפור" אותו חזק במרווח, ולפצות את המרווחים שלכם בכל החודש האחרון, ממה שעשו לכם היועצים..
2. בכל אופן אני מאמין - שגם בסניף שלכם, כשנכנס יועץ שהגיש בחודש האחרון 10 תיקים וצפונה.. ובשיחה של שעה איתו 3 תיקים עוברים מהגשה לבחינה, היחס לא כמו אל 'לקוח מזדמן ומתעניין' שאפילו אם הוא רציני, אבל יחס ההחזר שלו / אחוזי המימון המבוקשים / רמת ההכנסות / כמות ההתחייבויות / דירוג האשראי שלו / ועוד המון.. פשוט לא מתאימים.
במקרה הטוב לא לכם, ובמקרה הפחות טוב לאף בנק!!
ויצא ששרפת שעה סתם!
לא לחינם חברות כמו טריא / וויצ'ק / חברות ביטוח למיניהן - עובדות רק עם יועצים, כיון שזו הדרך לסגור עסקאות מהר ויעיל.

אז ברור - שהפנים ללקוח, אבל הלב אל הכסף.. וזה בסדר! כי בנק הוא זירת עסקים, רק שלפני שנכנסים לבורסה, כדאי ללמוד משהו על התחום.. והלקוח הקטן אולי חולם שהוא מבין - אבל זה בדיוק הג'ינגל של הבנקאי "לצחוק כל הדרך אל הבנק..".

אגב, אני מסוג היועצים שהבנקאי מסובב אליהם את המסך, ואנחנו עובדים לפי המרווח של הבנק.
זו רמת האמון והיחס שלי עם בנקאים - בכל הבנקים!!
אם זה לא מתאים לך - בשמחה! יש הרבה לקוחות שישמחו לשלם יםםםם כסף על היחס הטוב שלכם..
על הלקוחות שלי - אני אגן! חזק!!

רוצים דוגמא..?
לקוח טוב של פועלים קיבל שם אישור עקרוני למשכנתא לכל מטרה 800k לפני חודשיים וחצי ולא סגר (מכל מיני סיבות),
אצל אותו הבנקאי!!! הוצאתי לו (אתמול) אישור זול ב137,000 ₪! וזה כעבור חודשיים (העלייה הגדולה שהייתה)!

אגב, בזה לא סיימתי את עבודתי, ובדקתי מול כל הבנקים (פאגי, לאומי, דיסקונט, מרכנתיל, ירושלים, טפחות) כולל חוץ בנקאי + מחזור משכנתא קיימת שלו, וסגרתי לו בהפרש של 360,000 ₪ באותו החזר חודשי, וקיצור 7 שנים של תשלומים.
והיה לי סיפור דומה כעת בדיסקונט גם.

עכשיו תספרי לכולם - שלקוחות מקבלים אותו יחס כמו יועץ??..
יחס אולי כן, עסקאות רחוק משם מאד!

שוב, לעיתים קורה שלקוח עבד חזק והצליח להוציא עסקאות טובות כמו יועץ. אבל זה לא קורה הרבה!
יש דברים נכונים במה שאתה אומר.
אבל ואבל ואבל קרה לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש שיועץ התקשר ועשה משהו ממש לא כדאי ללקוח היעקר לסגור אותו ולקבל את הכסף, וברגע שאני בתור בנקאית אנושית חשוב לי מהלקוח ביקשתי מהיועץ שיעלה לי את הלקוח על הקו כי אני רוצה לידע אותו מה היועץ עושה לו.,
ברגע שהיועץ שמע זאת ניבהל ושינה את כלח התוכניות מעניין למה??????
והרבה פעמים יש יועצים שבעצמם לא יודעים, שאני אומרת לו לדוגמא שהיחס החזר גבוה ולא יאשרו הוא אומר לי תגישי אז מה, יש גם יועצים פח! סליחה שאני אומרת.
ולא פעם ולא פעמיים צחקתי ליועץ בפרצוף שהוא לא אמיתי במה שהוא מבקש ועושה כי אם הוא קורה לעצמו מומחה והוא לא מבין דברים בסיסים כמו ש"מ וכו' הוא ממש ההפך מיועץ טוב.
ולא חסר דוגמאות...
בפרטי אני יכולה לכתוב ים........
שוב יש יועצים מעולים שיבנו ללקוח משהו טוב, ויש כאלה שכ"כ רחוקים מישם.
ואני בתור בנקאית אנושית יכולה לומר שאני ממש אנושית לגבי הלקוח ואני אתן לו באמת את כל מה שאני יכולה.
כי אחרי הכל הרווחים לא ניכנסים לכיס שלי!
אז אני נורא מבינה את הלקוחות ובאמת משתדלת הכי לעזור!

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
יש דברים נכונים במה שאתה אומר.
אבל ואבל ואבל קרה לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש שיועץ התקשר ועשה משהו ממש לא כדאי ללקוח היעקר לסגור אותו ולקבל את הכסף, וברגע שאני בתור בנקאית אנושית חשוב לי מהלקוח ביקשתי מהיועץ שיעלה לי את הלקוח על הקו כי אני רוצה לידע אותו מה היועץ עושה לו.,
ברגע שהיועץ שמע זאת ניבהל ושינה את כלח התוכניות מעניין למה??????
והרבה פעמים יש יועצים שבעצמם לא יודעים, שאני אומרת לו לדוגמא שהיחס החזר גבוה ולא יאשרו הוא אומר לי תגישי אז מה, יש גם יועצים פח! סליחה שאני אומרת.
ולא פעם ולא פעמיים צחקתי ליועץ בפרצוף שהוא לא אמיתי במה שהוא מבקש ועושה כי אם הוא קורה לעצמו מומחה והוא לא מבין דברים בסיסים כמו ש"מ וכו' הוא ממש ההפך מיועץ טוב.
ולא חסר דוגמאות...
בפרטי אני יכולה לכתוב ים........
שוב יש יועצים מעולים שיבנו ללקוח משהו טוב, ויש כאלה שכ"כ רחוקים מישם.
ואני בתור בנקאית אנושית יכולה לומר שאני ממש אנושית לגבי הלקוח ואני אתן לו באמת את כל מה שאני יכולה.
כי אחרי הכל הרווחים לא ניכנסים לכיס שלי!
אז אני נורא מבינה את הלקוחות ובאמת משתדלת הכי לעזור!
1. מסכים איתך מאד לגבי יועצים.. לצערינו כמו במקצועות רבים (עו"ד, רפואה, ועוד) יש יועצים שקוראים לעצמם מומחים - ואינם מבינים כלום ועושים גם נזקים.
2. אבל..! לעיתים היועץ לא חושף את כל הפרטים בפני הבנקאי, כמו פירעון מוקדם (פיתוי), ועוד.. ולכן, גם אם בענייך זה לא נכון, היועץ יודע מה שאת לא - ולמה זה כן נכון.
3. את אמורה לשמור על אינטרסים של הבנק - והם הפוכים מהלקוח! מהבנק את מקבלת תשלום. ואפילו שרווחי הבנק לא נכנסים לכיס שלך אבל יעדים כן!!
כך שלומר שאת שומרת על הלקוחות,
זה כמעט כמו שהחתול שומר על החלב..
בדיוק לנישה הזו נכנס יועץ שמקבל מהלקוח תשלום, ומגן עליו מהחתול.
(סליחה על הדימוי, זה רק לרעיון).

דינדושה

משתמש מקצוען
הבעיה שאין לך מושג כמה הוא חסך לך.
זה משהו שאפשר לשער ולהעריך, אבל אין לך ידיעה ברורה​
הולכים לבד עושים סבב בין הבנקים, בסוף מגיעים ליועץ
אם הוא מצליח לחסוך לך יפה, שווה לשלם לו את הטירחה
כך עשיתי ויועץ חסך לי 70,000 ש"ח (אחרי מו"מ שלי במשך חודש וחצי!)

האמת כשאני חושבת על זה אז אין שום הגיון שבנקאי ייתן ללקוח פרטי ריביות טובות יותר מליועץ שמביא לו 15 תיקים בחודש ואלוף פי כמה ממנו להעיף את הנתונים שלו גבוה.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום

האמת כשאני חושבת על זה אז אין שום הגיון שבנקאי ייתן ללקוח פרטי ריביות טובות יותר מליועץ שמביא לו 15 תיקים בחודש ואלוף פי כמה ממנו להעיף את הנתונים שלו גבוה.
זה הרבה מעבר..

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
1. מסכים איתך מאד לגבי יועצים.. לצערינו כמו במקצועות רבים (עו"ד, רפואה, ועוד) יש יועצים שקוראים לעצמם מומחים - ואינם מבינים כלום ועושים גם נזקים.
2. אבל..! לעיתים היועץ לא חושף את כל הפרטים בפני הבנקאי, כמו פירעון מוקדם (פיתוי), ועוד.. ולכן, גם אם בענייך זה לא נכון, היועץ יודע מה שאת לא - ולמה זה כן נכון.
3. את אמורה לשמור על אינטרסים של הבנק - והם הפוכים מהלקוח! מהבנק את מקבלת תשלום. ואפילו שרווחי הבנק לא נכנסים לכיס שלך אבל יעדים כן!!
כך שלומר שאת שומרת על הלקוחות,
זה כמעט כמו שהחתול שומר על החלב..
בדיוק לנישה הזו נכנס יועץ שמקבל מהלקוח תשלום, ומגן עליו מהחתול.
(סליחה על הדימוי, זה רק לרעיון).
אנחנו יכולים לדון בנושא הזה שעות!
אבל לא פעם ולא פעמים סגרתי לקוח עם ריוחיות נמוכה וריביות נמוכות ממש.
כי......
גם לנו כבנקאים יש שיטות להפעיל לחצים ולאשר נמוך מהרגיל, אם צריך מעבירים לסמכויות גבוהות של חיתום וכו.
כל מקרה לגופו!!!!!!!!!!!!!!!

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
יועצים זה עם נקודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הם גם לפעמים לא נעים לומר, חצופים ממש...
לנו בבנק הוציאו כמה יועצים שהיו מאושרים לעבודה איתנו בעקבות דברים הזויים שהם עשו...
וכאן לא המקום לפרט.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
אנחנו יכולים לדון בנושא הזה שעות!
אבל לא פעם ולא פעמים סגרתי לקוח עם ריוחיות נמוכה וריביות נמוכות ממש.
כי......
גם לנו כבנקאים יש שיטות להפעיל לחצים ולאשר נמוך מהרגיל, אם צריך מעבירים לסמכויות גבוהות של חיתום וכו.
כל מקרה לגופו!!!!!!!!!!!!!!!
את פעם ב.. ריביות טובות ברמת חיתום, יועצים פעם ב.. לא בריביות טובות!

אבל הכל בסדר, אף אחד לא מצפה שבנקאי ייתן סתם מרווחים טובים - וכנראה גם אצלך, זה לא היה מטוב לב טהור, אלא שיקולי כדאיות של הבנק.

אאאא....

משתמש פעיל
אפשר גם לעשות סיבוב בין כמה יועצים, ואז במקום לשלם 20,000 אפשר לשלם רק 5,000.

הפוך מזה הבנקים לא פרייארים הם לא ממש מאמינים ליועצים...

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
את פעם ב.. ריביות טובות ברמת חיתום, יועצים פעם ב.. לא בריביות טובות!

אבל הכל בסדר, אף אחד לא מצפה שבנקאי ייתן סתם מרווחים טובים - וכנראה גם אצלך, זה לא היה מטוב לב טהור, אלא שיקולי כדאיות של הבנק.
יש בנקים ויועצים שיובואו עם הצעות מתחרות נמוכות יותר מאיתנו ואין בעיה.
אם נוכל נתחרה בהצעה ואם לא מכל הלב נאחל בהצלחה..
אבל לפעמים לרוח מוכן לשלם עוד טיפה בריביות אבל לא להתפשר על שירות.,
שזה לא פחות טוב בעיני..
זה שהבנק פתוח עד שעות מאוחר בערב.
נותן מליון ואחת אפשרויות לדבר עם בנקאי ולא עם רובוט.
כי אחרי הכל זה להתקדם ולהשאר בן אדם..

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
אבל לפעמים לרוח מוכן לשלם עוד טיפה בריביות אבל לא להתפשר על שירות.,
שזה לא פחות טוב בעיני..
זה שהבנק פתוח עד שעות מאוחר בערב.
נותן מליון ואחת אפשרויות לדבר עם בנקאי ולא עם רובוט.
כי אחרי הכל זה להתקדם ולהשאר בן אדם..
את אמיתית..??!!!
לשלם המון כסף על מההה..??!!!!
שעות ערב, בנקאי שמחייך - זה שווה כסף?
.....
אני מאחל ללקוחות שלך - המון בהצלחה!

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
את אמיתית..??!!!
לשלם המון כסף על מההה..??!!!!
שעות ערב, בנקאי שמחייך - זה שווה כסף?
.....
אני מאחל ללקוחות שלך - המון בהצלחה!
אמן בהצלחה גם ללקוחות שלך!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה