מה אתם נותנים לילדים לראות?

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י נתנאל10;1322019:
בס"ד
שימו לב לדבר אחד:
"שרשרת הסרטים"
1. רואים את הביקור של הרב שליט"א.
2. רואים את ההצגות החרדיות.
3. רואים את שאול חיון וכדומה.
4. רואים את גרובייס וכדומה.
5. רואים סרטים מצויירים.
6. רואים משהו לא בדיוק חרדי.
7. רואים משהו עם קצת פריצות. (שאסור מדאורייתא גם לנשים, "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם". כן כתוב בספר החינוך).
8. רואים משהו עם יותר פריצות. (כי חושבים מה כבר ההבדל בין הדרגא הקודמת לזה...).
9. סרטים כחולים רח"ל. (שנפסק להלכה שאסור באיסור דאורייתא של יהרג ואל יעבור, כדין אביזרייהו דג"ע, ואם מגיע גוי ומכריחו באיום אקדח לראות סרט כזה, מחוייב למסור עצמו למיתה על קידוש ה' ולא להסתכל).
וכדאי לציין שמספיק שאדם יראה רח"ל סרט כזה במשך 10 דק' - והוא גמור לשנתיים הבאות. וזה במקרה הטוב. וכנראה יצטרכו התערבות אנשי מקצוע וטיפולים וכו'.

זהו הסדר איך אדם נמשך ונמשך יותר ויותר מכביכול "טוב", עד עומק התהום.

מופיעים כאן 9 שלבים, אבל במקרים רבים מדובר על 4-5 שלבים בלבד.

לא תמיד קורה כך, אבל במקרים רבים מאוד, זה כך.

תראו: הדבר הבסיסי במה שכתבתי הוא, שסרט זה דבר מושך. נקודה. כל סרט מושך לראות עוד ועוד, וכמובן שלאט לאט מה שהיה מעניין אתמול עכשיו כבר לא מעניין, ומחפשים משהו יותר יפה, יותר מעניין, ועם יותר ריגושים, וכו'.

יתכן אולי, שאם אדם אחראי באמת יעשה לעצמו קו אדום מוחלט: אני לא עובר את שלב ב' או ג', בשום פנים ואופן, אולי זה פיתרון.
אך מי אמר שהילד ג"כ יעשה לעצמו את הקו האדום?
לדוגמא: אני מכיר בני נוער שכאשר החבר משך לראות סרט טרף, אז מכיוון שבעיקרון אבא מרשה לראות סרטים, אז גם זה לא בדיוק אסור, ומכאן נפלו עמוק מאוד.

תמיד דברים אלו, בכל דרגא שהיא, הולכים מדחי אל דחי, מה שאתמול לא רציתם בשפו"א לראות, היום זה לא כ"כ נורא, ובעוד תקופה זה כבר לגטימי.

שימו לב: זה כתבתי מתוך נסיון מתוך עיסוק בנושא זה עם בני נוער (ובזה גם מבוגרים לא שונים הרבה...).

ותזכרו עוד כלל שהילד תמיד יחקה את ההורה, אפילו אם ההורה לא רוצה ולא מרשה לו לחקותו.

בהצלחה רבה

נ.ב. מבחינתי עכשיו מי שרוצה יכול להתווכח עד אין קץ על מה שכתבתי, אך זה המציאות מתוך נסיון רב.
מה שאתה כותב הוא בפירוש לא נכון, אבל אני לא אתווכח עד אין קץ עם מה שכתבת כי מניסיון של קריאת אשכולות כאלה בפורום במקרים כאלה אין עם מי.
אני רק אציין שיש גדרים הלכתיים מה מותר ומה אסור גם במדיה ומי שעומד בהם לא עובר שום עברה-אין שום סיבה שיגרר למשהו אחר, וזה לא יזיק לו. כתוב לא לתור מהלכה ימין ושמאל, לא צריך לא את הימין ולא את השמאל. לקחת משהן שכן מותר לפי פוסקים וגדרים הלכתיים (לראות הסרטות של צדיקים למשל) ולהגיד שמזה אפשר להגיע לרחמנא ליצלן זה פשוט חולני, במחילה. ואם ילד גודל על השקפה שזה וזה כמעט אותו דבר לשיטתך אז יש לו הרבה יותר סיכוי להגיע למקומות מפחידים מאוד, וגם אני ראיתי נוער שקרה לו מה שקרה, זה נוער שכבר לא יגיע לטיפולך...
צריך להיות הבדל של שמיים וארץ בתוך ראש של ילד בין מה שמותר לו לפי ההלכה לבין מה שאסור לו, ולא חלילה להגיד שזה מוביל לזה.
ומי שרוצה להתווכח על זה מוזמן לראות איפה הילדים שלי יהיו עוד 20 שנה ואיפה שלו.

ברחתי מהאשכול הזה דרך אגב....

תרצה

משתמש מקצוען
מתי התחילו ספרי חולין בעמ"י? - כאן נעוצה התשובה לשאלתך האם ספרים זה בכלל טוב.
ספרי קריאה הם לא מלכתחילה! הרב ליהמן התחיל לכתוב בגלל צורך השעה ופגעי הדור.

וכמו שכתבתי - זה נושא לדיון פני עצמו. (ולכאורה לא ע"ג הפורום שאיננו פורום חינוך)

Art Studio

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sm05276;1321952:
לא קראתי את כל האשכול, אבל קצת מטרידה אותי נקודה.
בוודארי שסרטים במחשב הם לא ראויים, ומחשב הוא נטו עבודה וכו'.
אבל אם מחשב הוא נטו עבודה, אז למה אנחנו מורידים את כל הקליפים וההסרטות שמעלים כאן כמו על המלחמה ועוד, הרי זה לא חלק מענייני העבודה.וכהורים עלינו לחנך דבר ראשון את עצמינו ואח"כ לדרוש מהילדים.
תמהני...:rolleyes:

תזכי למצוות!

בזכותך אינני פותחת את אשכול ההסרטות. זה רווח מכל מיני בחינות.

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
אינה דומה קריאה לראיה.. תמונה אחת שווה אלף מילים.

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
"אינה דומה קריאה לראיה.. תמונה אחת שווה אלף מילים."

זה נכון !!!!אבל הרבה יותר רחב....

רק ההשפעה של סרט על חיי היום יום לעומת הספר שמשפיע פחות,

וללכת לסרט שאליאס לדוג' מפיקה זה שונה גם בגלל שצריך ללכת ולחזור ולהתכונן
ומבצעים פה הפרדה בין
סרט- לחיים המעשיים

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מראה לילדים רק מה שאני מסריטה במצלמה (משתדלת להסריט הרבה בכל מקום)
גני חיות, טיולים, נופשים, מסיבות, ימי הולדת וכו
וכמובן הסרטות שלהם בעצמם מכל השנים.
תאמינו לי, לא נמאס להם...

לאחרונה התחלתי להוריד במחשב בעבודה
הדרכות של גומיות
או הדרכות של יצירות לחופש
הבנות שלי ראו את זה
אחרי כמה הסרטות, הבת שלי אומרת,
הו, סוף סוף יש פה אחת צנועה לא חילונית כזו...
(מי שישמע, רואים שם רק ידיים עם מקסימום שרוול קצר ולק בציפורניים)
רק לראות כמה שהם שמים לב בסרט לכל פרטי שולי...

zoom

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קקטוס;1321327:
פשרה = שקר?

ממש לא
פשרה זאת האפשרות היחידה לחיות במערכת זוגית למשל
להסתדר בעסקים, להסתדר בחינוך.
האמת נהפכת לשקר, כשהולכים איתה עם הראש בקיר.

אמת אף פעם לא הופכת לשקר
אם היא אמיתית כי אמת זו אמת.
מי שהולך ראש בקיר כנראה הולך עקום או בעצימת עיניים
ואז הוא אולי סוטה מהאמת.
אבל אמת לעולם נשארת אמת!!!!!!!!!!!!!

והפשרה, הסברת יפה, היא מונח חשוב בדוגמאות שהעלית
אולם הכותבת הנכבדת ודאי התכוונה ל"פשרה" מלש' "פושר"
על דרך עמלק שבא לקרר את האמבטיה. וד"ל.

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אתם יודעים, אני דיווחתי על האשכול הזה. מקווה שבקרוב יראו וימחקו.
אתם יודעים למה?
כי כן, כמו שמישהי כתבה כאן כבר. הדיון התחיל כהבעת דעות, עבר לנימה "מחזקת וחינוכית", והפך לעוד במה להשתפכויות שאין לה קשר למטרת הפורום. אני אישית מתחרטת שהבעתי בו דעה, אבל מצד שני יש לי זכות להביע דעה בכל דיון שאני רואה כאן.

ובהיות ובנושאים רוחניים הדעה שלי שונה מהרבה אנשים כאן, ואני לא רוצה לקרא דעות שמעצבנות אותי, שמטיפות לי באופן ישיר או עקיף ולחילופין לעצבן אחרים עם דעות שונות, כמוכן לא רוצה להתחנך כאן, לא רוצה לשאוף מכאן "השראה רוחנית", לא-רו-צה. יש לנו דרך ברורה שאם הייתי מתחילה לשפוך אותה כאן על כל שומע/ת ולהראות לו כמה הוא/היא טועה בעיני (למשל בחבישת פאה, סליחה על הדוגמא ה"מעצבנת", בלבוש בצורה מסויימת, בהתעסקות בנושאים מסויימים, בסוג חיים מסויים) זה היה מעצבן מאוד כאן חלק גדול מהאנשים, אז אני נמנעת, ולא כי הנושאים שציינתי לא חשובים לי אלא כי לא כאן מקומם., ואם מקומם לא כאן אז גם המקום של הדיון הזה לא כאן, וזה עם הרבה כבוד לכולם.

אם יפתח כאן דיון שהכותרת שלו היא "האם כדאי לי לעבור לכיסוי ראש של פאה, כן/לא שיקולים...?" היה נעים כאן לגולשות שחושבות אחרת לגמרי ממני לקרא את הדעה הנחרצת שלי בעניין? לא. כי יש להן הלכה שמתירה גם את מה שהן עושות ואני לא שופטת אותן למרות שאני אישית לעולם לא הייתי עושה זאת, ולפי הדרך שלנו זה ממש ממש אסור. כנ"ל כאן.

אז בלי חילופי דעות רוחניות ואשכולות השקפה כאן, בשביל המשך האווירה הנעימה כאן והכל. חלק ממה שיפה בפורום זה התאגדויות למצוות, לתהילים, מענה לשאלות שכן כאן מקומן בלי הבדלי השקפה ומגזר, ואשכולות "רוחניים" מאוד מאוד יהרסו את זה.

ביתיפה

משתמש צעיר
איזה הקפצה...........

2014!

זה הזדמנות מצוינת של כל אחד לבדוק בפרספקטיבה של 10 שנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה