מה אתם נותנים לילדים לראות?

5959

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מרגש לראות שיש עוד אנשים עם דעות כאלו

טיגר

משתמש מקצוען
אישית, משתדלת לא להראות לילדי סרטים בכלל!
בקשר לשאלת הפתיחה- יש סרטים מצוירים חמודים כמו שון הכבשון, טום וג'רי וכו'.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הבן שלי (כיתה ז') בא לפני בטענה שרק הוא ואולי עוד אחד מהכיתה לא ראו אף פעם סרטים.
(הוא לומד בחיידר חזק מאוד בק"ס) כשאמר את זה נבהלתי:"אויש מסכנים"...
כמובן, הוא רוצה גם. אני לא בטוחה שהנתונים הסטטיסטיים שלו נכונים, אבל לא משנה.
אמנם הראיתי לו ולאחיו לפני שנים את הדיסק של עורה (ערב פסח- נשברתי...) אבל היום כלום. כלום. -חוץ מכמה מצגות שערכתי וילדי זכו לראות את התוצרת.
מחשב הוא כלי עבודה. נקודה.
מצד שני אנו משתדלים לאפשר לו המון דברים אחרים שלא מזיקים לריכוז ולנשמה גם יחד.
דוגמית: אופניים טובות ויקרות, או עיתון "זמן" לבחורצ'יק הסקרן. (אחרי שאני עושה לו צנזורה. למה הם מביאים כתבות על פשע, למה?) ועוד. הוא לא ילד מסכן שיושב כל היום על הספסל הקשה, ומשנן משניות בעל פה.
אני באה מבית בריא ומאפשר ולא צו"ל, ומשתדלת לחנך באותו כיוון. אבל סרטי מחשב? אם נתחיל בקטן, ה' ירחם לאן נגיע.
אבל למי שגרה באזור שזה הנורמה, כמו פותחת האשכול? באמת בעיה. לא יודעת מה להגיד לך.

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
אצלינו לא מראים. ובפעמים נדירות כמו בחופש או אחת ל.. מראים הסרטות משפחתיות חתונות וכו'...
מאחלת הרבה הצלחה ס"ד וכח לעמוד בזה!

5959

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני שואלת באמת מתמימות וראיתי שנגעתם בנושא אז אני קופצת על האשכול, סליחה.
אני אומרת את זה רק מכיוון המחשבה שלי ולא מהכרות עם אנשים הייתי מופתעת שיש אנשים שלא מראים סרטים לילדים שלהם
אני לא נשואה אבל אני מאד מתלבטת איך להתנהג בנושא הזה עם הילדים שלי כי אני לא רוצה שיהיו להם חסכים ושיהיו שונים מהחברה
באמת סרטים כ"כ מזיקים הכוונה לטובים בלבד
בסרטי נשים שעושים בחגים יש בעיה?
ומצוירים של פעם שהם צנועים ואין בהם בעיה מיוחדת ומדלגים על קטעים של אהבה יש בזה בעיה?
וכמה אלימות ילד יכול כבר ללמוד מטום וג'רי למשל?
ומה הבעיה אם ילד יראה סרט ביום לפני השינה למשל?

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י 5959;1320874:
אני אומרת את זה רק מכיוון המחשבה שלי ולא מהכרות עם אנשים הייתי מופתעת שיש אנשים שלא מראים סרטים לילדים שלהם
אני לא נשואה אבל אני מאד מתלבטת איך להתנהג בנושא הזה עם הילדים שלי כי אני לא רוצה שיהיו להם חסכים ושיהיו שונים מהחברה
ומצוירים של פעם שהם צנועים ואין בהם בעיה מיוחדת ומדלגים על קטעים של אהבה יש בזה בעיה?

תעברי על האשכול הזה. ב ע י ו ן.

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=128206

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י shiran a;1320706:
התוכן מדהים, אבל סגנון הדיבור ואיך שהשחקנים נראים, מושגים לא מעולמנו, צרם לי...
ושוב, התוכן מדהים!! הלוואי שהייתה סדרה כזאת מותאמת לציבור החרדי.

אכן מספיק שצור אומר: "ואוו גיל יהרוג אותי..." או: "איך אני מת על זה"
וזה אכן מוריד מהפלוס הגדול של התוכנית.

באמת סדרה מדהימה ואיכותית מבחינת השחקנים התוכן וצורת ההגשה וההמחשה.
(גם שמות השחקנים מסגירים את הריח השונה ממה שהורגלנו)

למרות שבשביל ילדים חילונים, שבדיוק בשבילם יצרו את הסדרה הזאת, זו יצירת מופת והעברת ערכים חזקה ביותר. אלוף מי שאחראי על ההפקה.

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
לראות סרטים מטמטם את המוח
וזה לא משנה אם הם סרטים טובים או רעים
כמובן שהסרטים הרעים מטמטמים יותר
ככל שאנחנו יותר מבוגרים אנחנו פחות מושפעים
ילד קטן שתתני לו לאל המון ממתקים יהיה חולה
מבוגר שיאכל אותה כמות זה ישפיע עליו פחות
כי הוא אוכל יותר מדברים אחרים והגוף שלו פחות מושפע.

כל העיניין הזה של לראות סרט זה לא דבר חיובי משום כיוון
את כל ההנאה שאפשר להפיק מסרט אפשר להפיק גם מספר טוב
רק מה אנחנו מתעצלים או באמת לא יכולים טכנית לשבת עם הילדים
וחושבים שלא נורא אם הם יראו סרט פה וסרט שם
וזה פשוט מטמטם אותם לאט לאט.

אני מתפלאת שאת מופתעת שיש הורים שלא נותנים לילדים לראות כלום במחשב
אני חושבת שברוב החיידרים הטובים מחתימים את ההורים שלא יראו לילדים כלום במחשב,
ואם אף אחד לא רואה
אין את הסחף הקבוצתי אסור לכולם במידה שווה

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שכשבאים לדון על נושא כזה, ההורים בתוך הבית, צריך ללכת שלב אחרי שלב.
דבר ראשון, לחשוב מה דעתנו על סרטים בלי להתחשב אם הסביבה רואה או לא.
פשוט לעבור על כל סוגי הסרטים בע"פ ולהחליט מה מתאים לרמה הרוחנית והאישית של הבית.

יש ילדים שמסוגלים לקרוא ספר מתח וזה לא ישפיע עליהם כהוא זה, ויש ילדים ששומעים את הסיפור של הילד שניצל ולא ישנים לילה שלם.

אחרי ההחלטה הזו, לבחון מה מקובל באזורנו, ואם החלטנו שאנחנו לא רואים סרט מסויים, או בכלל לא, והסביבה כן, אז א. להסביר לילדים את ההחלטה. למה החלטנו ושזה עבורם. ב. להשתדל לא לתת להם לשהות בחברה שכן מתירה מה שאנחנו אוסרים כי זה נורא קשה לעמוד בזה.

לגבי תום וג'רי- זה סרט אכזרי בו כל אחד מנסה להתעלל בשני. לא רוצה שהילדים שלי ינסו לחקות את ההתנהגות הזו ועוד לצחוק ולהנות מכזה דבר.

היה פה לא מזמן את דמבו, הורדתי אותו והראתי לילדות ביום העצמאות. באמצע הפסקתי את הסרט, המצאתי סוף אחר, הראתי 'קטע' מהסוף איך כבר הכל בסדר, ומחקתי את הסרט מהמחשב. זו פשוט התעללות אכזרית בנפש הילדים. הילדות שלי ישבו ובכו מול המחשב.

הערה חשובה: אי אפשר להקיש מנתונים של בית אחד לבית שני. יש ילדים שמסוגלים להתעסק שעות עם קפלה וקליקס, ולא יצטרכו להתעסק עם סרטים. יש ילדים שישכבו בצהרי יום שישי בחדר שקט עם סיפור בטייפ, ויש כאלו שקשה להם להתעסק הרבה זמן או לישון, ועדיף סרט על פני עצבים ביום שישי.

לכן אם החלטתם מה מכניסים הביתה ומה לא, ומתי, אם בכלל, נשאר לכם להיות שלמים עם ההחלטה ללא כל קשר למה שהשכנים עושים.

אם הם החליטו בכלל לא להכניס סרטים, זו בחירה שלהם, ואם הם החליטו על תום וג'רי זו גם החלטה שלהם. (אלא א"כ הם החליטו להכניס סרטים שעלולים לקלקל אותם ולגרור גם את הילדים שלנו). וכמו תמיד צריך להיות עם יד על הדופק בנוגע לחברים גם ללא קשר לסרטים, ואם החבר הוא דמות חיובית ועם מידות טובות, כל עוד התכנים שהוא רואה הינם בגדר הרמה הרוחנית שחיים בה, אז אין צורך ל'היכנס לסרטים'...

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י 5959;1320874:

בטום וג'רי יש הרבה ניואנסים זרים שלא היית רוצה באמת שהילד שלך יגדל עליהם.
אפילו הקצב של האנימציה מבלבל אותם ומכניס אותם לעולם מאוד אחר.

לא צריכה להיות סצינת אהבה כדי שזה אכן לא יהיה מתאים. (ויש הרבה סצינות כאלה..)
יש הרבה אכזריות במרדף הבלתי פוסק בין שניהם גם אם זה בדרך צחוק.

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י לאה ורחל;1320907:
לראות סרטים מטמטם את המוח
וזה לא משנה אם הם סרטים טובים או רעים
כמובן שהסרטים הרעים מטמטמים יותר
ככל שאנחנו יותר מבוגרים אנחנו פחות מושפעים
ילד קטן שתתני לו לאל המון ממתקים יהיה חולה
מבוגר שיאכל אותה כמות זה ישפיע עליו פחות
כי הוא אוכל יותר מדברים אחרים והגוף שלו פחות מושפע.

כל העיניין הזה של לראות סרט זה לא דבר חיובי משום כיוון
את כל ההנאה שאפשר להפיק מסרט אפשר להפיק גם מספר טוב
רק מה אנחנו מתעצלים או באמת לא יכולים טכנית לשבת עם הילדים
וחושבים שלא נורא אם הם יראו סרט פה וסרט שם
וזה פשוט מטמטם אותם לאט לאט.

אני מתפלאת שאת מופתעת שיש הורים שלא נותנים לילדים לראות כלום במחשב
אני חושבת שברוב החיידרים הטובים מחתימים את ההורים שלא יראו לילדים כלום במחשב,
ואם אף אחד לא רואה
אין את הסחף הקבוצתי אסור לכולם במידה שווה

אני יכולה לומר לך, כמי שגדלה על חרם מובהק נגד כל ריצוד במסך המחשב. ולא הורשינו מעולם לצפות אלא בשקופיות בגלגל בחדר מחניק עם מאה ילדים,

לי אישית זה גרם לרצות הרבה יותר לראות בכל הזדמנות שהייתה לי. (בגיל הנערות)
וכיום קשה לי מאוד למנוע מהילדים שלי באופן חד משמעי צפיה בסרטים וכ"ו. אבל אני עדיין חושבת שהדרך הנכונה יותר היא למנוע כמה שרק ניתן.

רק לעשות את זה בחכמה ולא באובססיביות.

מלי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי בן שימול;1320903:
אכן מספיק שצור אומר: "ואוו גיל יהרוג אותי..." או: "איך אני מת על זה"
וזה אכן מוריד מהפלוס הגדול של התוכנית.

באמת סדרה מדהימה ואיכותית מבחינת השחקנים התוכן וצורת ההגשה וההמחשה.
(גם שמות השחקנים מסגירים את הריח השונה ממה שהורגלנו)

למרות שבשביל ילדים חילונים, שבדיוק בשבילם יצרו את הסדרה הזאת, זו יצירת מופת והעברת ערכים חזקה ביותר. אלוף מי שאחראי על ההפקה.

אפשר להוריד את התוכניות של מנוחה פוקס או של חנן לדרמן שזה ממש נקי נקי

שפרה קהלני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אצלנו במשפחה מצאנו פתרון נחמד
בבית לא מראים סרטים אבל אצל סבתא כן וגם רק מנוחה פוקס וכד',
וכך הילד מצד אחד כן רואה סרטים ולא מרגיש חנוק
ומצד שני בבית אין לו את זה והוא לא עובר שטיפת מוח יומיומית של אותן דמויות שעל המסך

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא קראתי את כל התגובות, רק ברפרוף, אבל אפתח ואומר שהלוואי ולא הייתי נותנת לילדים להתקרב למחשב בכלל, אבל בפועל יש מצבים שאני כן מראה,ברור שהלוואי ויכולתי כל היום להיות איתם סביב יצירות והקראת סיפורים אבל זה לא המצב ומה לעשות שיש מצבים שחייבים שחבורת ילדים גדולה תהיה מועסקת במשהו שלא דורש הרבה התערבות מההורה. לכן אני כן מראה א-ב-ל:
בשום אופן לא סרטים של גויים, סרטי דיסני=מוקצה גמור, תרבות גויים ובאמת לוקח את הילדים למקום אחר וגויי, מי שאומר שלא כנראה קצת נאיבי, מספיק שזה משדר לילדים אלמנטים של נצרות, תפיסת עולם ותכליתו שונה לחלוטין מתפיסה יהודית ועוד שלל דברים זרים. אני אומרת את זה בתור מי שגדלה על הנ"ל בבית לא דתי. בכלל סרטים מצויירים מבית יוצר חילוני לא בא בחשבון.
מה כן? קליפים חסידיים שעברתי עליהם(יש הרבה טובים ונקיים ומה לעשות שלפעמים זה הבייביסיטר), סרטונים שמצלמים את הרבי שלנו מדבר בעריכות שעברתי עליהן ומתאימות פיקס להשקפה שלנו(גם בזה יש מה לסנן כי יש עריכות שלא מתאימות לנו) ואז זה לכתחילה גמור מבחינתינו. זה מספיק להם ויש המון דברים טובים. לא מרשה סרטים חרדיים שונים לילדים, ממש לא כל מה שחרדי מתאים להשקפת העולם שלנו.הילדים שלי יודעים בדיוק שמה שמרשים להם זה מה שטוב להם ומה שלא-לא,כי הילדים גדלים על השקפה ספציפית ברורה שהם חזקים בה בעצמם.

chani2006

משתמש מקצוען
נכתב ע"י shifra19875;1320970:
אצלנו במשפחה מצאנו פתרון נחמד
בבית לא מראים סרטים אבל אצל סבתא כן וגם רק מנוחה פוקס וכד',
וכך הילד מצד אחד כן רואה סרטים ולא מרגיש חנוק
ומצד שני בבית אין לו את זה והוא לא עובר שטיפת מוח יומיומית של אותן דמויות שעל המסך

כנ"ל. המחשב בבית הוא רק של העבודה. אין סרטים. אין משחקים. אין מצגות. אפילו אין תמונות מהמצלמה. ילדים לא מתקרבים למחשב בכלל.
בביקורים אצל סבא וסבתא מדי פעם, מותר לשבת ליד המחשב לזמן מוגבל, בד"כ לא לסרט אלא לפעילות במחשב- הקלדה, ציור או יצירה לפי התור. לקטנטנים ממליצה בחום על האתר הזה- נקי, תמים ומיושן לגמרי...
לעיתים רחוקות מרשים גם סרט מהסגנון שהוזכר לעיל, בעיקר במצבים שהילדים נשארים אצל סבתא לביביסיטר, וזה יכול להקל עליה...
אני אישית אוהבת את הסדרה של ג'ורג' הסקרן. תמים, נקי, ילדים מאד אוהבים, אבל לא משאיר אחריו רושם חזק מדי, כמו במקרים של סרטים אחרים, מרתקים יותר...
מי שרוצה- אשמח להעלות או לשלוח דוגמא.

לגבי הנזק של הסרטים, בדידי הוי עובדה-
לפני כמה שנים, סבתא הראתה לילדים סרט של טום וג'רי. מיד לאחר מכן הילדים נכנסו להתרחץ. (הם היו ממש קטנים והתרחצו יחד.)
הבן שלי שהיה בן 4, מילא ספל במים רותחים, ושפך על אחותו בת השנתיים!!!
נשמע מחריד? כנראה שכשיושבים ורואים במשך שעה או יותר, התנהגויות אלימות ואכזריות, (גם אם מצויירות ומונפשות בחן), משהו בזעזוע הטבעי נפגם.

כששהינו תקופות אצל סבא וסבתא (בין הזמנים וכדו') והילד שלי ביקש יותר מדי מחשב, ישבתי איתו וסיפרתי לו באריכות וברגש על ילד בחיידר בכיתה ד' או ה' שנורא רוצה ללמוד ולהבין מה שהרב'ה אומר, אבל הוא לא מצליח. הרב'ה מלמד מהחומש, וכל הילדים מקשיבים ומבינים, אבל הוא, כל הזמן קופצות לו לראש תמונות מהסרטים שהוא ראה אתמול ושלשום ומבלבלות אותו, וכמה שהוא עצוב ומצטער, ואומר- חבל שראיתי את כל הסרטים האלה.
הסברתי לו שהמוח הוא כמו קופסא, ומה שמכניסים תופס מקום, ואם הכל מלא סרטים, כבר אין מקום לדברים אחרים להיכנס, ואז מפסידים דברים הרבה יותר חשובים, ומצטערים כל כך שבזבזו את המקום בקופסא על שטויות, כי מאד מאד קשה להוציא מהקופסא הזו דברים, גם אם כבר לא רוצים אותם שם.
אמרתי לו- אם אני אתן לך עכשיו, עוד כמה שנים אתה תגיד לי: אמא! למה הרשית לי לראות סרטים? בגלל זה אני לא מצליח ללמוד כמו שצריך! אין לי מקום בקופסא!
חייבת לומר שמאז, הוא כמעט לא מבקש.
ה' יעזור הלאה...

Art Studio

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
התגובות כאן כל כך יפות.

רק דבר אחד מציק לי, יתכן שאני טועה: בעיני, עקרון זה עקרון, ואם עקרונית אני לא מרשה לראות סרטים - אז המיקום אינו משנה.
אני טועה?

לא מדברת על סרטים כמו של רעכי אליאס, שבאמת אין לי מושג מה יהיה כשביתי תהיה בכיתות הגבוהות... אני רק יכולה לקוות שיעסיקו אותה עניינים גבוהים יותר. וגם אם היא תרצה לראות כאלו סרטים עם החברות - אני לא חושבת שיהיה נכון מצידי למנוע זאת ממנה פעם ב... אם אין בכך פסול.
ימים יגידו...

sh12

משתמש מקצוען
הסרטים היחידים שמצאתי אותם כחמודים לילדים
הם סרטים של פישר פרייס - הבובות
היתרון: השפה אנגלית- כך שהילדים נהנים רק מהסרט ולא לומדים ביטויים.
וזה לא ממש סרט מצויר, אלא עם הבובות של פישר פרייס המתוקות.

גם את אלו אני מראה פעם ב.... ו5 דקות של צפיה. לא שעות...

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אם ההורים שלמים מאד עם עצמם ועם הדרך, והם מספקים הרבה תשומת לב ואהבה ותעסוקה מעניינת שמהווה תחליף טוב, ה' יעזור ולא תהיה לילדים בעיה עם זה. גם אצלי, המחשב הוא נטו לעבודה.
אבל ברגע שהחלטתי עקרונית שבבית לא מסתכלים, אז לא. אצל סבא וסבתא כן, אצל דודים, כן (אני יודעת שהם מסתכלים רק את התמונות והקליפים שצילמו)
תאמינו לי, הכי קל לפתוח להם סרטים, הילדים צופים כמכושפים. יותר קשה להעסיק אותם ביום חמישי אחרי צהרים עם אפיית עוגיות למשל:rolleyes: או לשבת ולשחק איתם רמי כשערימות הכביסה מדגדגות את התקרה.

לגבי סרטי חול המועד, אני חושבת שלא נכון לאסור. ממה חוששים? הרי אין סרטים כאלו יום יום, אלא רק בחול המועד ובהזדמנויות פנויות נוספות, נכון? אז למה לא להרשות?
כמובן חשוב לדעת שגם על הסרטים האלו יש הרבה ביקורת, ותלוי מאד מי היוצרת. רעכי אליאס כבר הוכיחה את עצמה אני חושבת,ללא פקפוק.

ts4

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
אני מכירה אדם חשוב שבנה בית יהודי לתפארת עם ישראל ומבין מאוד בחינוך. כל השנה סרטים אצלם הם אפילו לא אופציה. אבל פעם בשנה בבין הזמנים הוא משכיר מחשב נייד ונותן לילדים לראות (הופעות חסידיות של מיאמי, האסק ותסלחו לי שאני לא יודעת מה עוד, אבל וודאי לא סרטי דיסני וגם לא גרובייס..)
הוא נותן לילדים לראות עד שנפשם נוקעת.
ושנה הבאה חוזר חלילה..

כמובן שזה רעיון שנועד להורים שרואים בסרטים כלשהם כאופציה. אבל לדעתי יש בכך עומק חינוכי מסוים, בפרט שהוא גר בירושלים, ששם החברה החרדית היא מאוד מעורבת (גם אם אתה שולח לחיידר הכי הכי הכי)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה