מה אתם נותנים לילדים לראות?

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י OR_Design;1320663:
איזה סרטים אתם נותנים לילדים לראות במחשב? (אם בכלל ;))
יש לכם המלצות על כל מיני שמות?
מעבר למלכהלי ובגן של דודו ואיזה כמה תיאטרון בובות.. כבר נמאס להם אפילו שאני נותנת להם לראות רק פעמיים בשבוע..

סליחה מראש מאותם הורים שזה נראה להם בעייתי.
אני אישית בתור ילדה כן ראיתי ואני חושבת שעדיף לראות בבית מאשר להתחבא ולראות אצל חבר משהו שאוי ואבוי אם אמא תדע... הדור של היום ממש בעייתי.

אני זוכרת שאמא שלי נתנה לנו לראות "מומינים" מישהי מכירה?
איך זה להראות לילדים?
אני האמת לא זוכרת בדיוק אבל לא חושבת שהיה שם משהו בעייתי.
:eek:

סמי הכבאי?? הבן שלי אומר שלילד מהגן יש את זה בבית, והייתי קצת בהלם כי המשפחה שלו ממש ממש חזקה :eek: אולי כי אני גרה בעיר כזאת "פתוחה"...
אז הוא ביקש שאני יקנה לו גם :)
מישהו מכיר??

יש את סדרת "רכבת המצוות" של ר' מיכאל וייגל - מאוד תמים, בכל דיסק מעבירים ערך אחר - שבת, כשרות, אמירת אמת.... לא זוכרת את שאר הנושאים, ראינו את זה מזמן....

יש גם דיסק מקסים של מכון המקדש שנקרא "פסח בבית המקדש" אם אני לא טועה, ומגולל סיפור עליה לרגל של משפחה, זה לא ממש סרט אלא מצגת מצויירת עם קריינות.

סרטים מצויירים והפקות לא חרדיות - לא הייתי חולמת
וגם את רוב-רובם של הסרטים החרדיים לא.

סיפי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סתם ככה, תגידו, לא נמאס לכם שכל אשכול בקשה ועזרה נכנס להשקפות ודיונים שאינם ענייניים?!
אוף, נמאס!!!!
יש לכם בעיה עם פותח האשכול - אנא שגרו לו הודעה פרטית...
חושבים שהאשכול לא מתאים לפורום - פנו למנהל...
מספיק כבר עם זה!!!

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י Art Studio;1321072:
התגובות כאן כל כך יפות.

רק דבר אחד מציק לי, יתכן שאני טועה: בעיני, עקרון זה עקרון, ואם עקרונית אני לא מרשה לראות סרטים - אז המיקום אינו משנה.
אני טועה?

לא מדברת על סרטים כמו של רעכי אליאס, שבאמת אין לי מושג מה יהיה כשביתי תהיה בכיתות הגבוהות... אני רק יכולה לקוות שיעסיקו אותה עניינים גבוהים יותר. וגם אם היא תרצה לראות כאלו סרטים עם החברות - אני לא חושבת שיהיה נכון מצידי למנוע זאת ממנה פעם ב... אם אין בכך פסול.
ימים יגידו...
להבדיל מהענין הזה- אצל משפחה מסוימת אוכלים מקמח מלא וכו' אבל כשבאים לסבתא האמא[ החכמה] לא מונעת מהם אוכל אחר. כך זה גם כאן. ילדים קולטים יפה מאד מה זה "תקנת הבית".
נקודה חשובה בענין של הסרטים- ברגע שרגילים בזה- מאד קשה הדרך חזרה. במיוחד בגיל היותר גדול. גם להורים קשה לוותר על הבייביסיטר המוצלח. אבל זה שווה.

ch3

משתמש פעיל
נכתב ע"י OR_Design;1320834:
ואני חייבת לתת דוגמא, של שכנה מעלי ששמעתי לא פעם ולא פעמיים ילדה בת 14 שמתחננת לאמא שלה ללכת לסרט שמוקרן באולם בעיר,
סרט חרדי לכל דבר , כמו של אליאס וכו', לא עולה לי שמות כרגע.
והאמא אמרה בשום פנים ואופן.

מה אתם חושבים שהילדה הרגישה?
היא הייתה למטה עם חברות ושאלה את אמא שלה מהחלון.
כשהיא לא הסכימה היא אמרה לכולם שלום.. הם הלכו לסרט (כשר!!!)
והיא עלתה לישון (?)

היום יש למשפחה הזו ר"ל 2 ילדים ללא כיפה.
אז.. זה רק נקודה למחשבה שמטרידה אותי המון.

אולי עדיף להיות פחות מגבילים.
:confused::confused:
בדיוק היתה לנו מסיבה של אחותי, על אמת ופשרה, פשרה=שקר. משום מה הדור שלנו חושב שצריך להתפשר...
אל תדון, שלא תגיעי למקומו.

Art Studio

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סיפי;1321306:
סתם ככה, תגידו, לא נמאס לכם שכל אשכול בקשה ועזרה נכנס להשקפות ודיונים שאינם ענייניים?!
אוף, נמאס!!!!
יש לכם בעיה עם פותח האשכול - אנא שגרו לו הודעה פרטית...
חושבים שהאשכול לא מתאים לפורום - פנו למנהל...
מספיק כבר עם זה!!!

לא נמאס...

כשזה ברוח טובה בלי לשפוט בני אדם ו/או מעשיהם - למה לא. זה פותח את הראש במסגרת טובה.
האשכול פה באמת בדיון מעשי וענייני, ואין כאן קטילות. אינכם חושבים?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י ch3;1321314:
בדיוק היתה לנו מסיבה של אחותי, על אמת ופשרה, פשרה=שקר. משום מה הדור שלנו חושב שצריך להתפשר...
אל תדון, שלא תגיעי למקומו.
פשרה = שקר?

ממש לא
פשרה זאת האפשרות היחידה לחיות במערכת זוגית למשל
להסתדר בעסקים, להסתדר בחינוך.
האמת נהפכת לשקר, כשהולכים איתה עם הראש בקיר.

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דדוקא זה אשכול שהתנהל בשיא הנעימות-ממש דיון פורה.
בקשר לצפיה אצל הסבתא-המטרה היא שבבית שלנו לא רואים. ואין את הפיתוי הזה כל היום מול העניים...
אצלינו לא רואים וזה מאד מקובל... מקסימום אחת ל... שמגיעים לסבתא בחול המועד או מלחמה- רואים חתונות.... וגם בעיקר רק בנות.. בנים לא.... (ולמה? chani2006 היטיבה לתאר....)
(הכי מצחיק שלי בבית יש נייח ואצל הסבתא רואים בנייד. הילדים שלי כבר גדולים (7-9) בככל לא מבקשים לראות בבית סרטים. הם לא חושבים שאפשר......)

ch3

משתמש פעיל
נכתב ע"י קקטוס;1321327:
פשרה = שקר?

ממש לא
פשרה זאת האפשרות היחידה לחיות במערכת זוגית למשל
להסתדר בעסקים, להסתדר בחינוך.
האמת נהפכת לשקר, כשהולכים איתה עם הראש בקיר.
אולי בפורום אי אפשר להסביר הכל על רגל אחת.
אולי כדאי שאני יוריד את תגובתי ושלא יבינו אותי בצורה שגויה.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י ch3;1321335:
אולי בפורום אי אפשר להסביר הכל על רגל אחת.
אולי כדאי שאני יוריד את תגובתי ושלא יבינו אותי בצורה שגויה.
את התכוונת לפשרה בעניינים של בין אדם למקום.
וקקטוס התכוון בעניינים של בין אדם לחברו.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אגב, יש טיפוסים של ילדים שרק רואים משהו מרצד וכבר מזמרים את זהב במשך שבוע.
לאלה-לא מאד מומלץ להראות הרבה מדי...
ודעו לכם שבכל-אבל בכל-הסרטים של דיסני יש סצנות "בינו ובינה" גם בסרטי בעלי חיים וסרט תמים כמו במבי למשל, גם יש בו קטעים מפחידים מאד וגם מה שהזכרתי לעיל. אל תראו סרט לפני שעברתם עליו!

חמישיה

משתמש פעיל
אני רואה את פני הדברים כבחירת הדרך אמצע, לא קיצוני לשום כיוון.
אני גרה בעיר חילונית לרובם יש מחשב שמראים בו סרטים, אבל הכל תלוי באיכות ובכמות,
אני לא רואה פסול חמור להראות לילדים פעם בשבוע (ימי חמישי) .
אבל כל אחד יעשה כטוב בעיניו!!

השראה

משתמש רשום
יש נקודה מסוימת בדיון כאן שלא הועלתה.
ספרה פה מישהי שלה לא נתנו לראות סרטים ובגלל זה היצר לצפייה בסרטים רק התגבר אצלה.
לא בטוח שזו תהיה התוצאה אצל כל אחד מהילדים שמנעו ממנו לצפות.

זה מאוד תלוי אופי.

יש ילדים שנמשכים לסרטים כמו לקריאת ספרים ולמנוע מהם צפייה בסרט כרוך בהרבה איפוק ועוגמת נפש- מה שלילד אחר ממש לא מזיז.

יש ילדים שמעסיקים את עצמם ורוב הזמן ההורים יכולים להיות רגועים ולא לטפס על הקירות במה הילד יעשה עכשיו.

אני לא לוקחת אף צד בנתים בדיון אבל צריך לקחת בחשבון שכיש פה ניקים שכתבו שב"ה בשום אופן לא נכנס אליהם הביתה סרט כלשהוא- לכל אחד יש את ההתמודדות שלו עם הילדים הפרטיים שלו ולכן קצת קשה לצפות מפורום באינטרנט שיראה את הנתונים האמיתיים ויתווה לך קו התנהגות.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אסתר;1321395:
את התכוונת לפשרה בעניינים של בין אדם למקום.
וקקטוס התכוון בעניינים של בין אדם לחברו.
לא מדוייק
אני דיברתי בעיקר על הפשרה בין העקרונות שנובעים מהאמת, לבין רמת ההשפעה שלהם על החינוך להמשך הדרך.
ובדרך כלל הכישלונות בחינוך נטועים באיזה שהוא מקום שבין בין אדם למקום, לבין בין אאדם לחברו.

תרצה

משתמש מקצוען
ספרים - זה דיון חדש.
דבר ראשון שיהיה ברור: לא כל ספר שנכתב ע" חרדי הוא ספר טוב!
יש המון ספרים גרועים (חינוכית וגם ספרותית) שנכתבו ע"י סופרים חרדים. ולפחות אחד הספרים שמנית כאן ידוע כשייך לקטגוריה הלא מחמיאה הזו.

לי זכור שהרב פינקוס יצא בחיפות נגד סרטים, לא זוכרת שכתב נגד ספרים. על עניין הסרטים הוא כתב שגם אם היו מציעים לראות בהסרטה את החפץ חיים לומד עם גדול נוסף (שכחתי איזה גדול הוא מציין שם) גם אז היה יוצא נגד הסרט - והוא מסביר שם מדוע. אינני זוכרת כרגע, זהו מאמר שמופיע בספר בנושאי חינוך. (אשתדל לחפש זאת בתכנת אוצר החכמה, ואם אמצא את המאמר אעלה אותו לכאן בעז"ה)

תרצה

משתמש מקצוען
חיפשתי באוצר החכמה, וגם מצאתי.
מה שהוא כותב נגד ספרים הוא מכנה "ספרים פרווה" - [כלומר, ספרים שאת לא יכולה לומר שהם גרועים אולי כי נכתבו ע"י חרדים... - זו פרשנות שלי, כמובן] אבל גם לא יכולה לומר שהם טובים... כמו הדוגמאות שהעלית לעיל.
ברור שהורים חייבים לבדוק ספרים שילדיהם קוראים! ויש לי בבית כמה תולעי ספרים בגילאי 10 - 15 ובהחלט המשימה קשה ומורכבת, אבל הילדים יודעים שלא קוראים ספר לפני שמראים לי מי הכותב של הספר ואני עוברת עליו אפילו רק מלמעלה. באופן כללי, דיברנו בבית הרבה בביקורתיות על ספרים כך שהם קוראים גם עם ביקורת וקורה הרבה פעמים שהם באים לשוחח על ספר מסויים בגלל הביקורת או דווקא ההנאה וההתחברות שהיתה להם לגביו.

הנה מה שהדפסתי מהאוצר החכמה מאוצרותיו של הרב פינקוס:
צפה בקובץ המצורף 201921
צפה בקובץ המצורף 201922
צפה בקובץ המצורף 201923

קבצים מצורפים

• סכנת המחשב הרב פינקוס.PDF
    KB 221.5 · צפיות: 27
  • ספרים פרווה וסרטים הרב פינקוס.PDF
    KB 304.7 · צפיות: 23
  • סרטים ונזקם לנשים הרב פינקוס.PDF
    KB 102.7 · צפיות: 22

sm05276

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא קראתי את כל האשכול, אבל קצת מטרידה אותי נקודה.
בוודארי שסרטים במחשב הם לא ראויים, ומחשב הוא נטו עבודה וכו'.
אבל אם מחשב הוא נטו עבודה, אז למה אנחנו מורידים את כל הקליפים וההסרטות שמעלים כאן כמו על המלחמה ועוד, הרי זה לא חלק מענייני העבודה.וכהורים עלינו לחנך דבר ראשון את עצמינו ואח"כ לדרוש מהילדים.
תמהני...:rolleyes:

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בהזדמניות מסוימות, כמו חול המועד/חופש/ לפעמים ימי שישי.
הילדים רואים את ההסרטות שלהם, ימי הולדת מסיבות בגן/ בית ספר.
הרבה פעמים עושים הצגות ומסריטים את עצמם , והם נהנים מאוד לראות את זה במחשב שוב ושוב.

כמובן, הכל במידה מדודה ובשליטת ההורים

נתנאל10

משתמש רשום
בס"ד

שימו לב לדבר אחד:

"שרשרת הסרטים"
1. רואים את הביקור של הרב שליט"א.
2. רואים את ההצגות החרדיות.
3. רואים את שאול חיון וכדומה.
4. רואים את גרובייס וכדומה.
5. רואים סרטים מצויירים.
6. רואים משהו לא בדיוק חרדי.
7. רואים משהו עם קצת פריצות. (שאסור מדאורייתא גם לנשים, "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם". כן כתוב בספר החינוך).
8. רואים משהו עם יותר פריצות. (כי חושבים מה כבר ההבדל בין הדרגא הקודמת לזה...).
9. סרטים כחולים רח"ל. (שנפסק בהלכה שאסור באיסור דאורייתא של יהרג ואל יעבור, כדין אביזרייהו דג"ע, ואם מגיע גוי ומכריחו באיום אקדח לראות סרט כזה, מחוייב למסור עצמו למיתה על קידוש ה' ולא להסתכל).
וכדאי לציין שמספיק שאדם יראה רח"ל סרט כזה במשך 10 דק' - והוא גמור לשנתיים הבאות. וזה במקרה הטוב. וכנראה יצטרכו התערבות אנשי מקצוע וטיפולים וכו'.

זהו הסדר איך אדם נמשך ונמשך יותר ויותר מכביכול "טוב", עד עומק התהום.

מופיעים כאן 9 שלבים, אבל במקרים רבים מדובר על 4-5 שלבים בלבד.

לא תמיד קורה כך, אבל במקרים רבים מאוד, זה כך.

תראו: הדבר הבסיסי במה שכתבתי הוא, שסרט זה דבר מושך. נקודה. כל סרט מושך לראות עוד ועוד, וכמובן שלאט לאט מה שהיה מעניין אתמול עכשיו כבר לא מעניין, ומחפשים משהו יותר יפה, יותר מעניין, ועם יותר ריגושים, וכו'.

יתכן אולי, שאם אדם אחראי באמת יעשה לעצמו קו אדום מוחלט: אני לא עובר את שלב 2 או 3, בשום פנים ואופן, אולי זה פיתרון.
אך מי אמר שהילד ג"כ יעשה לעצמו את הקו האדום?
לדוגמא: אני מכיר בני נוער שכאשר החבר משך לראות סרט טרף, אז מכיוון שבעיקרון אבא מרשה לראות סרטים, אז גם זה לא בדיוק אסור, ומכאן נפלו עמוק מאוד.

תמיד דברים אלו, בכל דרגא שהיא, הולכים מדחי אל דחי, מה שאתמול לא רציתם בשפו"א לראות, היום זה לא כ"כ נורא, ובעוד תקופה זה כבר לגטימי.

שימו לב: זה כתבתי מתוך נסיון מתוך עיסוק בנושא זה עם בני נוער (ובזה גם מבוגרים לא שונים הרבה...).

ותזכרו עוד כלל שהילד תמיד יחקה את ההורה, אפילו אם ההורה לא רוצה ולא מרשה לו לחקותו.

בהצלחה רבה

נ.ב. מבחינתי עכשיו מי שרוצה יכול להתווכח עד אין קץ על מה שכתבתי, אך זה המציאות מתוך נסיון רב.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה