דרוש מידע מה אתם הייתם עושים אם מתקשרים אליכם מהמעון של התמ’’ת ואומרים לכם שלא מצאנו מטפלת לצהרים אז תקחו את הילד שלכם חזרה!!!

מצב
הנושא נעול.

מטרת העל!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
והכל בסדר?
היא לא קמה כל היום רטובה?

כי פעם ניסיתי אבל זה לא היה מוצלח
אבל אולי אני אנסה שוב
אם ניסית במידה קטנה-1 זה באמת גרוע. היה לי ניסיון.
אני משתמשת לה במידה 3 וזה מצוין.
אגב, עכשיו היא עם פמפרס, בלית ברירה, וזה ממש גרוע לה. פריחה וכל הבגדים רטובים אחרי ממש קצת זמן.
כל אחד עם מ שמתאים לו.
אגב פעם שמעתי שפמפרס מתאים לבנים והאגיס לבנות.

רחלה 123

משתמש מקצוען
יש לי שאלה שאני חושבת עליה בתור אימא שעוקבת אחרי האשכול הזה בימים האחרונים
כל אותם אלו שהצהירו שהם לא ישלחו את הילד שלהם למעון או מטפלת בשום אופן , אלא ישבו ויגדלו אותו בבית
אני חייבת להבין - איך אתן מתכוונות להתפרנס? ממה ?
אני בטוחה שכולנו היינו רוצות לשבת בבית עם התינוקות , אף אחת לא ששה ושמחה להשאיר תינוק בן שלושה חודשים אצל מטפלת גם הכי מסורה בעולם
אבל מאיפה אמורים לשלם את הגג שתחתיו היא ישנה? את הטיטולים והאוכל שלה ?
יש איזה מקור נסתר שממנו מוציאים כסף בזמן שיש תינוקות בבית ?

שואלת לגמרי ברצינות .

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי שאלה שאני חושבת עליה בתור אימא שעוקבת אחרי האשכול הזה בימים האחרונים
כל אותם אלו שהצהירו שהם לא ישלחו את הילד שלהם למעון או מטפלת בשום אופן , אלא ישבו ויגדלו אותו בבית
אני חייבת להבין - איך אתן מתכוונות להתפרנס? ממה ?
אני בטוחה שכולנו היינו רוצות לשבת בבית עם התינוקות , אף אחת לא ששה ושמחה להשאיר תינוק בן שלושה חודשים אצל מטפלת גם הכי מסורה בעולם
אבל מאיפה אמורים לשלם את הגג שתחתיו היא ישנה? את הטיטולים והאוכל שלה ?
יש איזה מקור נסתר שממנו מוציאים כסף בזמן שיש תינוקות בבית ?

שואלת לגמרי ברצינות .
נפש של ילד שווה יותר מהכל בטח ובטח שווה יותר מכל כסף שבעולם. אף אחד לא אמר לא לשלוח למסגרת. רק שההורים צריכים להיות מאד מאד ביקורתיים כלפי המסגרת שהם שולחים (ולא משנה אם זה מעון/משפחתון/מטפלת/סבתא וכדו') העקרון המנחה צריך להיות טובת הילד ולא הנוחות של ההורים, הכסף, המיקום, שעות הפעילות וכדו'.
כי כמו שאמרתי נפש של ילד שווה הרבה יותר מכסף וכל כסף שבעולם לא יוכל לרפא נפש פצועה או נכה של ילד.
תחשבי על זה...
ועדיף לפני שנגרמים נזקים.

רחלה 123

משתמש מקצוען
נפש של ילד שווה יותר מהכל בטח ובטח שווה יותר מכל כסף שבעולם. אף אחד לא אמר לא לשלוח למסגרת. רק שההורים צריכים להיות מאד מאד ביקורתיים כלפי המסגרת שהם שולחים (ולא משנה אם זה מעון/משפחתון/מטפלת/סבתא וכדו') העקרון המנחה צריך להיות טובת הילד ולא הנוחות של ההורים, הכסף, המיקום, שעות הפעילות וכדו'.
כי כמו שאמרתי נפש של ילד שווה הרבה יותר מכסף וכל כסף שבעולם לא יוכל לרפא נפש פצועה או נכה של ילד.
תחשבי על זה...
ועדיף לפני שנגרמים נזקים.
את עוקבת אחרי האשכול ?
כי אם שמת לב השארתי שני הודעות , באחת מהם המלצתי להעביר את הילד של פותחת האשכול
בשניה מהם סיפרתי שאני עצמי העברתי את הבת שלי מעון צי'ק צ'אק כשמשהו לא הריח לי
כך שאין צורך בהפחדות וסיפורים מסמרי שיער על נכות נפש ילדי הרכים הנשלחים למסגרות
שאלתי הייתה כלפי אלו שהצהירו שלא ישלחו למסגרת בשום אופן - ויגדלו את ילידיהם בנחת בבית
אני יותר מאשמח לשמוע רעיונות מעשיים - כיצד מכניסים כסף לחשבון הבנק מבלי לעבוד

-אליה-

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
בפרוש אמרו את זה
נכון אני חושבת כך!
אבל אני עובדת מהבית אז זה יותר קל.
אני חושבת שבשבילי לשבת ולגדל את בילדים בבית זה הכי נח וטוב לי. ולכן למדתי עבודה שאוכל לעבוד בה מהבית.
אבל שאלה יותר גדולה פעם הנשים היו בתוך הבית מגדלות את הילדים שלהם בנחת והבעלים עבדו ופעם האנשים היו צדיקים. לחפץ חיים היה מכולת ורוב צדיקי כל הדורות עבדו לפרנסתם רק עכשיו עולם הפוך נשים יוצאות לעבוד בשביל לפרנס אבל זה לא מתפקידם!
אני גם רוצה שבעלי ישאר בכולל אברך תמיד אבל חשוב לי הצניעות שאישה צריכה להיות בביתה אז למדתי מקצוע שאוכל לפרנס בו מהבית. והקב"ה שולח!
מאז ומעולם אדם הראשון התקלל בזעת אפך תאכל לחם והאישה בצער תלדי בנים- שזה גם מדובר על הגידול שלהם.
רק היום אנחנו חושבים שאנחנו חכמים גדולים שהפכנו את היוצרות אבל רק נזקים יוצא מזה ופחות תועלת...

רחלה 123

משתמש מקצוען
נכון אני חושבת כך!
אבל אני עובדת מהבית אז זה יותר קל.
אני חושבת שבשבילי לשבת ולגדל את בילדים בבית זה הכי נח וטוב לי. ולכן למדתי עבודה שאוכל לעבוד בה מהבית.
אבל שאלה יותר גדולה פעם הנשים היו בתוך הבית מגדלות את הילדים שלהם בנחת והבעלים עבדו ופעם האנשים היו צדיקים. לחפץ חיים היה מכולת ורוב צדיקי כל הדורות עבדו לפרנסתם רק עכשיו עולם הפוך נשים יוצאות לעבוד בשביל לפרנס אבל זה לא מתפקידם!
אני גם רוצה שבעלי ישאר בכולל אברך תמיד אבל חשוב לי הצניעות שאישה צריכה להיות בביתה אז למדתי מקצוע שאוכל לפרנס בו מהבית. והקב"ה שולח!
מאז ומעולם אדם הראשון התקלל בזעת אפך תאכל לחם והאישה בצער תלדי בנים- שזה גם מדובר על הגידול שלהם.
רק היום אנחנו חושבים שאנחנו חכמים גדולים שהפכנו את היוצרות אבל רק נזקים יוצא מזה ופחות תועלת...
מדהים שיש לך את האפשרות לעבוד מהבית
לא לכולם זה אפשרי, ולא לכולם זה מתאים
במאמר אגב- בעלי עובד, וכמונו אני מכירה סביבי עוד המון משפחות ששני בני הזוג נאלצים לפרנס

סופרוומן

משתמש מקצוען
מה שאמרו פה על המענקים שהתמ"ת הביא לכל מטפלת זה נכון?
מענק לא מענקים.
חד פעמי שניתן כבר לפני יותר משלושה חודשים.
ואם במעון שאת או אחרת עובדת עשו פתאום ״מבצע״ על אי החסרות במשך שלושה חודשים שתדעי שהמעון לקח ממך בהלוואה את הסכום הזה :devilish:
(אולי תבקשי ממנו ריבית:unsure:)

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
את עוקבת אחרי האשכול ?
כי אם שמת לב השארתי שני הודעות , באחת מהם המלצתי להעביר את הילד של פותחת האשכול
בשניה מהם סיפרתי שאני עצמי העברתי את הבת שלי מעון צי'ק צ'אק כשמשהו לא הריח לי
כך שאין צורך בהפחדות וסיפורים מסמרי שיער על נכות נפש ילדי הרכים הנשלחים למסגרות
שאלתי הייתה כלפי אלו שהצהירו שלא ישלחו למסגרת בשום אופן - ויגדלו את ילידיהם בנחת בבית
אני יותר מאשמח לשמוע רעיונות מעשיים - כיצד מכניסים כסף לחשבון הבנק מבלי לעבוד
לא עקבתי בעיון רב
אני גרה בפריפריה והמון נשים סביבי עובדות מהבית בכל מיני עבודות - גרפיקה, הנהלת חשבונות, שירותי משרד, כל מיני מכירות, הרבה משפחתונים וגנונים ועוד.
אני יכולה לומר לך בתור אחת שכבר מחתנת שאם היתה אפשרות להחזיר את הגלגל הייתי עושה הכל כדי להיות עם הילדים שלי בבית ולגדל אותם בעצמי. אבל אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור..
אבל אמהות צעירות עדיין יכולות לשנות
רק אם זה מתאים להן ושלא יהיו עצבניות על הקטנטנים שאז יוצא שכרן בהפסדן...

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
לא עקבתי בעיון רב
אני גרה בפריפריה והמון נשים סביבי עובדות מהבית בכל מיני עבודות - גרפיקה, הנהלת חשבונות, שירותי משרד, כל מיני מכירות, הרבה משפחתונים וגנונים ועוד.
אני יכולה לומר לך בתור אחת שכבר מחתנת שאם היתה אפשרות להחזיר את הגלגל הייתי עושה הכל כדי להיות עם הילדים שלי בבית ולגדל אותם בעצמי. אבל אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור..
.
מחשבים מסלול מחדש

מתכנתנת בכירה

משתמש פעיל
לא עקבתי בעיון רב
לא הבנתי איך נפרנס??
אני עובדת מהבית
אא לעבוד ביחד עם ילד
זה פשע כלפי הילד וכלפי המעסיק ילד רוצה שאמא כל כולה תהיה אתו וכנל המעסיק

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא עקבתי בעיון רב
ברור שהאידיאל הוא כמו בכל הדורות שעברו שאמא מגדלת את ילדיה בבית, והאבא דואג לפרנסת המשפחה.

אבל המציאות חיים של היום היא כזאת שנשים יוצאות לעבוד כי הן לקחו על עצמן את עול הפרנסה בשביל שהבעל יוכל לשבת בכולל.
וזה אומר שהן צריכות לדאוג לכסף..
כמו שלא נחזור לשאוב מים מהבאר וללקוט ירקות בגינה וכו...
כך גם זה לא כ''כ מציאותי היום.

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
נכון אבל אני שמעתי מהרבה ששני ההורים עובדים ולא גומרים את החודש
לכן ממילא חיים בנס אז אולי טוב שהאימה יהיה בבית עם התינוק
אני גם שולח לגנים אבל אולי צריך לחשב מסלול מחדש

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכון אבל אני שמעתי מהרבה ששני ההורים עובדים ולא גומרים את החודש
לכן ממילא חיים בנס אז אולי טוב שהאימה יהיה בבית עם התינוק
אני גם שולח לגנים אבל אולי צריך לחשב מסלול מחדש
נכון,
הכל מהשמיים ובאמת לא משנה כמה עובדים.
אבל זה ההשתדלות בדור הזה..
ואנחנו חיים פה:)

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
נכון,
הכל מהשמיים ובאמת לא משנה כמה עובדים.
אבל זה ההשתדלות בדור הזה..
ואנחנו חיים פה:)
.
פעם ראיתי בחסידות באיאן שיש קורס על כלכלה
אבל אחד שלומד בכולל אסור להגיע כי ממילא חיים בנס(y)

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
אני עוקבת אחרי התגובות כאן. אני חושבת שבאמת להרבה נשים אין ברירה ומעון זה הפתרון, ודאי שכמעט כולן חייבות בכל מקרה להוציא ילד מהבית
אבל יוצא לראות כל כך הרבה פעמים משפחות צעירות ששולחות לאיפה שלא יהיה, הילדים נזרקים מפה לשם, הכל בשיא הלחץ כי הבעל צריך לרוץ לכולל והאישה לעבודה
אני כותבת בהמון כאב. נחשפתי לאחרונה לסיפור מזעזע על מטפלת שמה שקורה אצלה זה לבכות, ממש קשה לי לפרט.
ויש אצלה קבוצה גדולה של תינוקות, כל ההורים מריחים את מה שקורה שם, בפועל 2 הוציאו את הילדים..
וכשאני שומעת כזה דבר בא לי לנענע את האימהות האלה
לא הכל כשר בשביל המטרה הנעלה של לימוד תורה!! (ואין צורך להסביר לי את החשיבות. אני מודעת וזה מה שמחזיק את העולם) יש מושג של פיקוח נפש ויש מושג של שאלת רב
נכון החיים שלנו עמוסים. אבל שימו לב.. בבקשהה שימוו לבב, ואל תרגיעו את עצמכם ב"סך הכל הוא נראה בסדר", לא חושבת שיש צורך להיכנס לסרטים ולחשוד בכל מטפלת, כן לבדוק ולא להתעלם משום איתות.
מה אימהות שם עשו? הציבו כללים ברורים למטפלת שאם היא לא עומדת בהם הם יוציאו את הילד
אתן דפוקות? וסורי על ההתנסחות.. אתם רואות התנהלות לא תקינה, משהו לא טוב.. האישה לא לגמרי כשירה לשמור על הילד שלכם במשך כמה שעות.. תוציאי אותו! למה את מחכה?
אבל לא צריך להגיע לכאלה סיפורים מוקצנים. בבקשה שימי לב שהילד נמצא בידיים טובות, חמות, מסורות.

טאלי

משתמש מקצוען
כאן אמרו שזה אמרו להיות מענק למטפלות!
יש הבדל נראה לי.. לא?
זה נכון
זה כספים של הורים משנה שעברה (סגרים וכו..)
הכספים האלו "הועברו " למטפלות אשר עבדו בשנה שעברה .
חברה שלי במעון עזבה לפני חודש וחצי(היה לה משפחתון שנה שעברה ) וקיבלה גם את הכסף ..בסביבות 250 פר ילד ..
על כל פנים
אף אחת אצלנו לא קיבלה כלום .וגם המנהלת לא יודעת שום דבר..הבוסים מעליה .יודעים גם יודעים.

פופקורן- עיצוב מקפיץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
זה נכון
זה כספים של הורים משנה שעברה (סגרים וכו..)
הכספים האלו "הועברו " למטפלות אשר עבדו בשנה שעברה .
חברה שלי במעון עזבה לפני חודש וחצי(היה לה משפחתון שנה שעברה ) וקיבלה גם את הכסף ..בסביבות 250 פר ילד ..
על כל פנים
אף אחת אצלנו לא קיבלה כלום .וגם המנהלת לא יודעת שום דבר..הבוסים מעליה .יודעים גם יודעים.

אז לא יצאה הודעה מסודרת מהתמ"ת שזה "מענק למטפלות".
חבל שכך, כי כל מנהל ארגון מחליט מה לעשות עם הכספים שקיבל ונראה לי שזו זכותו
כל עוד לא יצאה הוראה מפורשת מהתמ"ת...

טאלי

משתמש מקצוען
אז לא יצאה הודעה מסודרת מהתמ"ת שזה "מענק למטפלות".
חבל שכך, כי כל מנהל ארגון מחליט מה לעשות עם הכספים שקיבל ונראה לי שזו זכותו
כל עוד לא יצאה הוראה מפורשת מהתמ"ת...

מנהל זה מנהל .אי ידיעה של עובד על המגיע לו זו עוד בעיה .שמעתי מהרבה שזה לא נכון כי אם זה היה ,היתה יוצאת הודעה מסודרת מהתמת
אבל ממתי התמת מודיע על שינויים..כל הזמן שהיו שינויים לגבי אברכי כולל או לא משנה מה ..אף פעם לא יצאה הודעה מסודרת וברורה לציבור
גם באתר שלהם .לא ברור .מה צריך מי צריך ממתי איפה ואיך..(אם הייתי היחידה שחושבת כך..לא הייתי כותבת..אבל מידיעה של כמה וכמה חברות שכנות וכו..ממש רק לפי הפה-אוזן. מסתמכים)
ועובדתית ששאלתי כמה כאלו שבעלות משפחתונים
ועובדות מעון .
אכן ..כל המשפחתונים קיבלו מענקים
והמעונות גם כן
משום מה נוטים להעריך יותר מטפלת ביתית מאשר במעון
או שפשוט ..על עובדת מעון אפשר לעבוד
משפחתון-פחות

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה