דרוש מתכון מה אוכלים בסוף הצום?

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נשמה המשיח בא היום
חייבת מעדנים!!!
אמן!!
הוא יביא איתו ביחד מעדנים :)

אני חושבת שאפשר להכין לחמניות טובות,
ביחד עם סלט קליל
את הצום עצמו כדאי לשבור עם פרי, מאד בריא על קיבה ריקה.
אפשר תפוח למשל, או פירות אחרים

ליד הלחמניות אפשר להכין שקשוקה,
חלק מהבצק אפשר למלא בקצת חרדל ונקניק
או כל מילוי אחר שאוהבים.
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אמן!!
הוא יביא איתו ביחד מעדנים :)

אני חושבת שאפשר להכין לחמניות טובות,
ביחד עם סלט קליל
את הצום עצמו כדאי לשבור עם פרי, מאד בריא על קיבה ריקה.
אפשר תפוח למשל, או פירות אחרים

ליד הלחמניות אפשר להכין שקשוקה,
חלק מהבצק אפשר למלא בקצת חרדל ונקניק
או כל מילוי אחר שאוהבים.
יש לך רעיונות טובים טוויני
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש לך רעיונות טובים טוויני
תודה פילי :)
לבצק ממולא אני אוהבת את המתכון של ניקי ''בצק מולטי''.
הוא יוצא ממש רך וטוב ומתאים לכל ההתקשקשויות איתו.
יש לה הרבה מתכונים איתו.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
ואו נכון
יש לך מתכון?
כל אחד איך שהוא אוהב את השקשוקה שלו :)
משהו שאני מאד אוהבת להכין:
מטגנים בצל במחבת, אפשר להוסיף שום לקראת סוף הטיגון
מןסיפים 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות עד שמתרכך, מתבלים במלח פלפל שחור ושביבי שום /אבקת שום.
מוסיפים 3-4 ביצים ומקשקשים.

אפשר לגוון עם פלפלים, אישית אוהבת רק עגבניות.
להכין סמוך ממש ליציאת הצום או לאחריו, כי אי אפשר לעמוד בריח!!
 

מטי סגלשטיין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
משהו שאני מתכוונת להכין
(לא לוקחת אחריות כי עדיין אין לי נסיון עם זה)
בורקס בצק ספידי
כמות של 40-45 יחידות
חומרים:
*קורצן בקוטר כוס שתייה
*3 כוסות קמח
*כוס מים חמימים
*3/4 כוס שמן
*כפית מלח
ההכנה:
לערבב את כל החומרים עד שנוצר בצק נעים להכנה,
לשטח ולקרוץ עיגולים על שיש קצת משומן.
רעיונות למילוי:
תערובת גבינות,
בשר/חזה טחון,
עיסה של פשטידה
וכו'
לסגור את העיגולים
להבריש ביצה
לפזר שומשום/קצח
לאפות כ20 דקות על 180
 

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
נערך לאחרונה ב:

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
פיצה!!!
זה המתכון בסוף הצום!!!
הבצק באמצע לתפוח, כשהפיצה תהיה מוכנה בעז"ה אעלה תמונה...

המתכון הזה מככב אצלינו דוקא בגלל הבצק האורירי והטעים שלו.

כשהייתי מכינה מתכונים האחרים הייתי תמיד מסתבכת. כמויות רכיבי הבצק אף פעם לא היו מדויקות, תמיד הייתי צריכה להוסיף קצת שמן , קצת מים, עוד קצת קמח...בקיצור עד שהגענו לאיזון,

ובואו נודה שגם אחרי האפיה הבצק לא היה סוף הדרך...

וכל זה עד שהכרתי את המתכון הזה---

מה שמיוחד בבצק הזה שהכמויות מדויקות בול!

בלי להסתבך בלי לשחק. לשים בקצרה וישר להתפחה...

4 גביעי האשל הינם המקור היחיד שמשמש כנוזלים בבצק הזה.

לא צריך להוסיף לו כלום. לא מים, לא שמן, לא קמח....

גם אם בתחילה הבצק קצת מטעה ונראה שחסר נוזלים, תמשיכו ללוש הייטב, עד שמתקבל בצק כייפי ונעים לעבודה.

ואח"כ כשהוא יוצא מהתנור הוא כזה טעים ורך שלא מתאפקים מלהכין אותו שוב ושוב.



רכיבים:

לבצק-

2 כפות שטוחות מלח

קילו קמח

2 כפות שמרים

2 כפות סוכר

4 גביעי אשל



לרוטב-

חבילת רסק עגבניות

2 כפות מיונז (עד שהרסק האדום נהיה כתמתם)

2-3 שיני שום כתושים (חובה!)
תבלין לפיצה (בשפע)

מעט אורגנו

מלח

קורט סוכר



אופן ההכנה:

שמים את המלח בתחתית הקערה, מוסיפים את הקמח, לאחר מכן את השמרים ומערבבים מעט מלמעלה (להקפיד שהשמרים לא יפגשו במלח) מוסיפים את הסוכר, ומערבבים שוב קצת מלמעלה,

לאחר מכן מכניסים את גביעי אשל ולשים הייטב. (יש מצב שהבצק ירגיש קצת דביק, לא מומלץ לגעת בו. פשוט להניח בהתפחה ואח"כ הוא מתקבל מצוין אפילו ללא משטח מקומח)

מתפיחים כשעתיים! (אני הולכת על הכי הרבה אבל גם שעה זה מצוין.)

מכינים את הרוטב (לא ממליצה לוותר על השום הכתוש, הוא ה"טעם" ברוטב!)

מרדדים את הבצק ישר על תבנית תנור גדולה, מורחים בנדיבות מהרוטב, מוסיפים גבינה צהובה בלי להשאיר חור ריק, מוסיפים איזה תוספות שבא, ומכניסים לתנור על 180 מעלות.

ברגע שקצוות הבצק ישחימו זה הסימן שהפיצה מוכנה אש.

הפיצה- מזונות

בתאבון!!
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
יש לי דודא לשקשוקה חריפה
למי יש מתכון נועז?
אבל שהוא ניסה
לא סתם
במחבת שמן+ שיני שום כתושות
להזהיב מעט. זהירות לא לחרוך.
להוסיף קוביות קטנות של פלפל חריף.
לערבב עם השום ולטגן על להבה נמוכה קצת יחד.
להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.
לערבב
לבשל על להבה נמוכה עד ריכוך העגבניות לערבב מידי פעם.
כאשר העגבניות רכות
להוסיף:
מלח, פלפל שחור, פפריקה מרוקאית, מעושנת וחריפה. מעט סוכר.
מעט אבקת מרק. וצ'ילי גרוס כמה שאוהבים.
כף או 2 רסק עגבניות.
מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים גומות לפי הצורך
שמים ביצים שלמות מעליהן מלח ופלפל שחור.
מכסים עד שהביצים מוכנות.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תגובות
7
צפיות
2K

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  16  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה