סוכר, שערות סבתא, ימבמבם.
תלוי מאיפה אתה.
אג'ואים וגוגואים כנל.
לגבי להכנס הביתה:
להיחנס לעומת להיקנס
לורד או טוש.
תלוי מאיפה אתה.
אג'ואים וגוגואים כנל.
לגבי להכנס הביתה:
להיחנס לעומת להיקנס
לורד או טוש.
ומה התכוון חסיד גור לכששואל, אם סגור או פתוח? רק בגור מבינים...
אם אפשר להכנס לרבה או שלאאולי תגלו לנו?
אם כבר אז גוטפרבבעולם הירשולמי / חסידי קיים מושג כשרוצים לתיייג אחד ככוכב ער איז א בלוי... הוא בלוי [בן למשפ' בלוי הידועים בכיכובם....]
לא יודעת אם לזה התכוונת,ואם תצליחו למצוא ביטויים שמתפרשים באופן שונה לחלוטין ולא רק נהגים באופן שונה-
יותר מאשמח לשמוע!
זה נהגה אצלם תוֹמים (בחוֹלָם), לא?אצל חב"ד הביטוי "תמים" נחשב תואר חיובי, נדמה לי שבהזמנה למשל הם כותבים "הבחור התמים".
אצל כולנו - לומר "תמים" זה לא ממש מחמיא...
אצל כל דוברי האידיש - חויזק מאכןלעשות צחוק ממישהו- חויזק (נראה לי יותר אצל צ'אלמרס)
ציבור ליטאי: אברך - לומד בכולל יכול להיות גם בן 70ואם תצליחו למצוא ביטויים שמתפרשים באופן שונה לחלוטין ולא רק נהגים באופן שונה-
יותר מאשמח לשמוע!
נדמה לי שזה מגיע מאידיש - חאלעשטלא יודעת אם לזה התכוונת,
אבל לפני כמה שנים קראתי סיפור עם המילה "חולשת", בהקשר של מישהי שרצתה מאד משהו. בעברית תקנית המשמעות היא להיות בעמדת השפעה, למשל, כן?
זה היה לי מוזר וגם קצת מעצבן, שהסופרת האינטלגנטית שכתבה את זה בבימה כלל חרדית חשבה שכולם אמורים להבין את הביטוי המגזרי הזה.
אייזנבאךאם כבר אז גוטפרב
ותסביר מה זה כוכב
זה גם שונה אצל הירשולימערים
רק חסידי גורחסידים - שותף
תמים זה בחור ישיבהאצל חב"ד הביטוי "תמים" נחשב תואר חיובי, נדמה לי שבהזמנה למשל הם כותבים "הבחור התמים"
נמצא ברקיע... צריך לחיות את זה בכדי להבין אבל ברעיון הכוונה לחברה'מן..... בלוי זה יותר ייחודי .... חברמניות ייחודית השוכנת כבוד אצל משפ' זו.אם כבר אז גוטפרב
ותסביר מה זה כוכב
מתאים גם בגוטפרב - אבל לכל זן יש את השוני שלו ....זה גם שונה אצל הירשולימערים
הבעיה היא שאבי אבות הגוטפרבים היה חתן אצל בלוינמצא ברקיע... צריך לחיות את זה בכדי להבין אבל ברעיון הכוונה לחברה'מן..... בלוי זה יותר ייחודי .... חברמניות ייחודית השוכנת כבוד אצל משפ' זו.
מתאים גם בגוטפרב - אבל לכל זן יש את השוני שלו ....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: