אצלינו כשמגיעים שניים כאלונמצא ברקיע... צריך לחיות את זה בכדי להבין אבל ברעיון הכוונה לחברה'מן.....
אומרים שאפשר להתפלל מעייריב
כי כבר צאת "הכוכבים"
אצלינו כשמגיעים שניים כאלונמצא ברקיע... צריך לחיות את זה בכדי להבין אבל ברעיון הכוונה לחברה'מן.....
אכן כן. זו שטות גמורה, אין קשר בין הנקודה לשימוש הנעשה בה. סתם הבל פמיניסטי.?
איך זה שעד לאחרונה לא נתקלתי בצורה הזו בשום מקום גם לא במאמרי האקדמיה לעברית?
גיגלתי קצת השינוי מסלש לנקודה הוא באמת שינוי שנוצר לאחרונה והאקדמיה לעברית מתנגדת אליו.
להכנס עם כ רפויה? בחיים לא שמעתיסוכר, שערות סבתא, ימבמבם.
תלוי מאיפה אתה.
אג'ואים וגוגואים כנל.
לגבי להכנס הביתה:
להיחנס לעומת להיקנס
לורד או טוש.
ירושלמיםלהכנס עם כ רפויה? בחיים לא שמעתי
מי אומר ככה
לא ממש נכון, זה מגיע ממחוזות פרוגרסיביים, וחבל מאוד שזה נכנס לציבור שלנו, כי יש לזה גם המשך ... ואכמ"לכך יש לכתוב בעברית תקנית
זה שיש מי שעשה מזה אלילות (ואגב- מי שכך יקדים את הן' לם') זה כבר עניין אחר
חנן 10 .........אלה הם גדולי האומה:
חזון איש 5
רשב"ם
ראב"ד
טוב סליחהלא ממש נכון, זה מגיע ממחוזות פרוגרסיביים, וחבל מאוד שזה נכנס לציבור שלנו, כי יש לזה גם המשך ... ואכמ"ל
ראיתי כבר כמה בפורום זה שהיה חשוב להם להדגיש דברים בסגנון הזה, ומספיק לי זה שלפני עשר שנים לא היה כך, להבין שזה לא צורך אלא השפעה מבחוץ ...
כן!יש הבדלים ענקיים בין אידיש הונגרית לירושלמית
זה גם יעזור לך?
לאו דווקא אצל האדמו"ר."מיזמוירים" = בלילות חנוכה אצל האדמור
לא נכון, מארש בקרלין נחשב רק ניגון שהוא מארש בעצם."מארש" = כל שיר שמח, (בלי קשר למקצב)
זה גם מגיע מאידישדיברתי עם מישהו "נישט פון אונזרע"
בענייני עבודה
ואז אמרתי "רגע, לא אחזתי!"
והוא התחיל לחפש מסביב מה כן/לא החזקתי....
אז נתתי לו "פירוש רש"י" על המילה.
נ.ב.
מאז הוא מרבה להשתמש בה.... יש לי זכויות יוצרים?
אולי הוא עוד יחזור בתשובה בזכות זה....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: