אבל יש להם טכניקות להורדת הריבית הכללית.יועצי המשכנתאות לא מייצרים כסף יש מאין.
אבל יש להם טכניקות להורדת הריבית הכללית.יועצי המשכנתאות לא מייצרים כסף יש מאין.
אז חייבים מקצוע מכניס, לא רק "עדיף"..החזר חודשי על משכנתא של מיליון בפריסה ל20 שנה הוא פחות או יותר זהה לשכר המינימום במשק.
הון עצמי נניח 0.5, ועוד 100K שמצליחים להשיג בהלוואה, נותרו כ700 למשכנתא, בפריסה של עד 20 שנה.
ואז בחתונות, כמה עם יצטרכו להביא עוד 20 שנה ל7 ילדיהם?אמנם כמו שכתבו עניין שיפור הדיור מורכב יותר,
עוד לא נתקלתי ביועץ שמייצר בעצמו תלושים.
אולי כי כשגבר מתחיל לרדת זה בא בקול רעש גדול, ורואים בחוץ, ויש סיפורים לספר.אני תמה מהיכן התפתחה החרדה הלא פורפציונאלית הזאת לרמתם הרוחנית של גברים בעבודה יותר מאשר נשים.
עד לפני כ2-3 שנים כן היה.ההבדל היחיד שציינת שזה לפני כמה וכמה שנים, בדירות עד 1.3. אין את זה בימינו לדירת 3 חדרים.
התחלתי את הדיון בכך שטענת שגם נותנים הון, גם משכנתא חונקת, וגם לא קונים בירושלים.בקיצור, לא שונה מליטאים, יש ליטאים כאלו ויש ליטאים שנותנים יותר ויש ליטאים שנותנים פחות.
זה לא שאין הבדל, יש הבדל.בקיצור, לא שונה מליטאים, יש ליטאים כאלו ויש ליטאים שנותנים יותר ויש ליטאים שנותנים פחות.
אני טענתי את זה על היום. היום ושנתיים אחורה.עד לפני כ2-3 שנים כן היה.
לידיעתי נושא הדיור היה חם עוד קודם.
ואני לא אוהבת את המקום שאת גוררת אותי אליו אז אסיים כאן.
רק אגיב על זה -
התחלתי את הדיון בכך שטענת שגם נותנים הון, גם משכנתא חונקת, וגם לא קונים בירושלים.
לפי הנתונים שהבאתי זה לא מדויק. ועל זה בלבד טענתי.
משכנתא של 700 ויותר היא לא חונקת?שגם נותנים הון, גם משכנתא חונקת, וגם לא קונים בירושלים.
לפי הנתונים שהבאתי זה לא מדויק. ועל זה בלבד טענתי.
היא לא כתבה שלא.משכנתא של 700 ויותר היא לא חונקת?
מנקודת הנחה שהאשה מרוויחה כמה אלפים טובים מעל המינימום.
אני גרה במתחרד יקר יחסית והדירות הממוצעות (לא משופצות) לא עוברות את ה1.5אני טענתי את זה על היום. היום ושנתיים אחורה.
אכן בשנים שאת אומרת, הצליחו להגיע לדירות במתחרד.
אילו היית כותבת שאת מדברת על פעם, לא היתה בעיה.
אם נלך על עוד יותר פעם, דירה במתחרדי ירושלים עלתה 500,000
תחזיקי חזק.משכנתא של 700 ויותר היא לא חונקת?
מנקודת הנחה שהאשה מרוויחה כמה אלפים טובים מעל המינימום.
כנראה באמת שליטאים מגדירים אחרת משכנתא רצחנית.הוריםליטאייםשנותניםהמון+משכנתארצחנית=דירהדלוחהלאבירושליםאוב"ב
שכירת איזו דירה?כמו שכירת דירה.
בוא נאמר שזה הרבה יותר הגיוני מלהתחייב על 700 אלף לבת במבט ראשון.אני גרה במתחרד יקר יחסית והדירות הממוצעות (לא משופצות) לא עוברות את ה1.5
בשבילך פתחתי עכשיו דירות לרכישה בנווה יעקב וראיתי כמות נאה של דירות ב1.4
את ה100k המבדילים תוסיפי בכך שנעבור לדבר על ליטאים במקום על ספרדים.
לפי זה, זוג ליטאי שיש לו 600K הון עצמי, שזה לא הרבה בכלל לפי מה שאני מכירה סביבי, ואפילו מעט.
יכול לקחת משכנתא סבירה (ראי את תשובתי בהמשך לשפריצרית) ולקנות דירה בירושלים.
מה ששוב, גורם לי לחלוק על משוואתך הראשונה:
הוריםליטאייםשנותניםהמון+משכנתארצחנית=דירהדלוחהלאבירושליםאוב"ב
תחזיקי חזק.
עם יועץ טוב - משכנתא של 700 יוצאת בשנים הראשונות כמו שכירת דירה.
אח"כ התשלום יורד.
מידיעה,שכירת איזו דירה?
יחידות בבני ברק מושכרות באזור ה 3000.
אם הפריסה היא ל20 שנה, יוצא שהבנק לא מקבל אפילו שקל אחד ריבית.
גם היועץ הטוב ביותר לא יצליח לגרום לבנק לוותר על הריבית.
מבחינתי המדד לרצחנות אובייקטיבי, קרי: משכנתא VS שכירות.כנראה באמת שליטאים מגדירים אחרת משכנתא רצחנית.
מעל 500 לזו"צ ליטאי נחשב רצחני.
הקניה היא של דירת שלושה חדרים ועל כן מדד השכירות צריך להיות גם הוא כזה.יחידות בבני ברק מושכרות באזור ה 3000.
אני לא יועצת משכנתאות וכיוון שעבר זמן מהחתונה אני גם לא זוכרת את המספרים.אם הפריסה היא ל20 שנה, יוצא שהבנק לא מקבל אפילו שקל אחד ריבית.
גם היועץ הטוב ביותר לא יצליח לגרום לבנק לוותר על הריבית.
אין דבר כזה משכנתא של 700,000 ש"ח ל20 שנה, בהחזר של פחות מ3500 ש"ח לחודש, + ביטוח משכנתא.מידיעה,
משכנתא של 700
החזר של 3-3.5K בשנים הראשונות - אולי 15 שנה
ואח"כ פחות , נראה לי עוד 5 שנים, סה"כ 20 שנה.
לא חישבתי כמה זה יוצא בסה"כ, אבל הריביות נמוכות מאד.
(עכשיו הריביות מאד זולות ממש אפסיות, מומלץ למחזר..)
כי הספרדים הליטאים גם נותנים יפה מאוד לדירות.בישיבות הדגל של הציבור הליטאי, יש % נכבד של בחורים ספרדים.
צריך פשוט לבדוק כ"א ממה שהוא מכיר, האם יש שוני מגמתי בין האשכנזים לספרדים, שהיו ברמה מקבילה באותה ישיבה, במה שקשור לישיבה באהלה של תורה לאורך החיים.
בוועד שלי ובכמה מעלי, התשובה היא חד משמעית שאין הבדל
מסכים מאוד עם מה שכתבת, והוסיף את מה שקראתי על הרב אלישיב שנשאל מאשת אברך אם היא יכולה לעבוד במקום עבודה עם גברים (לא זוכר את פרטי השאלה בדיוק), וענה שהבעל יצא לעבוד.אני לא טוען שנשים צריכות לשבת בבית. אני תמה מהיכן התפתחה החרדה הלא פורפציונאלית הזאת לרמתם הרוחנית של גברים בעבודה יותר מאשר נשים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: