מידע שימושי ל"ג בעומר במירון תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

א פיינער איד

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
מפת התמצאות בציון.

קבצים מצורפים

• img-20220515-wa0330_optimized.jpg
    img-20220515-wa0330_optimized.jpg
    KB 56.5 · צפיות: 49

בדרך לחזון

משתמש רשום
המשטרה כבר מצפים מעכשיו לקריסה בעליה להר המשטרה ביקשה מבויאן שיצאו כבר בשעה 11:00-12:00 הכי מאוחר

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני לא נוסע השנה למירון!
אבל שאלתי כמה שנוסעים בקביעות ושמשקעים בזה זמן וכו' הם אמרו לי מפורש שלא יצאו אחרי 4 שעות אין להם ספק בזה
מה שאומר שהתוכנית הזו לא באמת הולכת להצליח

שלום זכר

משתמש מקצוען
ל"ג בעומר תשפ"ב:

גדלוביץ' ב'בחדרי': יומיים להילולה: גורמים בחוגי הקנאים הגישו עתירה בהולה לבג"ץ נגד ההגבלות בהר מירון - "הוטלו בניגוד לחוק ופוגעות בחופש התנועה וחופש הדת והפולחן"

ח"כ אייכלר בקול ברמה: אלפי תלמידי ישיבות בעלזא, ישיבות קטנות וגדלות, לא ייסעו לל"ג בעומר למירון. חלקם יסעו קודם, חלקם יסעו אחר כך.

הילולת מירון: בית משפט השלום בטבריה האריך היום את מעצרו של תושב ירושלים בשנות ה-20 לחייו; שנעצר בסוף השבוע בחשד למכירת כרטיסים מזויפים להילולה במירון. דיון בעניינו של חשוד נוסף במעשה, תושב הבירה גם הוא, יערך היום בבית משפט השלום בנצרת.

איציק אוחנה בתיעוד בטויטר: ‏סגירות אחרונות לקראת הילולת ל"ג בעומר במירון: - מפקד מחוז צפון במשטרה ניצב שמעון לביא, הפרויקטור צביקי טסלר ויועץ משרד התחבורה שלמה רוזנשטיין בתרגיל אר"ן בחפ"ק המרכזי בבית העם במירון.

הלפרין ב'חדשות JDN': דרמה במירון גם סביב המתחמים. בסוף אושרו שלושה מתחמים בלבד, כאשר כל השאר לא אושרו בעקבות התנגדות מועצה האזורית מרום הגליל. מתחם 'בני עקיבא' מאושר על ידי המשטרה ל-1,500 איש במקום דרישת חסידות קרלין ל-4,000.

אדמקר ב'וואלה': חלק ממשפחות הרוגי אסון מירון איימו להחרים את טקס הזיכרון שייערך בל"ג בעומר במירון בטענה כי תוכנו אומנותי בלבד, המארגנים קיבלו את דרישת המשפ' והוסיפו תוכן תורני לטקס.

david1986

משתמש פעיל
מופיע באיזה מקום מה הנוהל במוצ"ש שאחר לג בעומר, הכבישים עדיין סגורים לרכבים פרטיים? יש איזשהו פרסום בנושא?

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
האם אמורה להיות בעיות גישה לצפת בליל או ביום ל"ג בעומר ???
(חסימות / מחסומים וכדו')
פורסם היום

"אין לראש העיר סמכות": צפת צפויה להיחסם לאורחים – התושבים זועמים​

במכתב ששלח עו"ד אינדורסקי, נכתב: "אבקש להסב את תשומת ליבך כי אין לכך כל סמכות משפטית, עירייה אינה יכולה לסגור את שעריה בשום פנים ואופן" • "מצופה כי תפעלו להורות באופן מיידי וללא כל דיחוי על ביטול הגבלת הכניסה"

בעקבות הכוונה לסגור לתנועת כלי רכב את העיר צפת החל מיום רביעי הקרוב, זאת כחלק ממבצע ל"ג בעומר, עו"ד מנדל אינדורסקי שלח לראש העיר שוקי אוחנה ולאנשי לשכתו מכתב בו טען כי אין לעירייה סמכות משפטית לעשות זאת.
במכתבו כתב אינדורסקי "הריני מתכבד לפנות אליך כדלקמן: בימים האחרונים התפרסמו בכלי התקשורת השונים כי החל מיום רביעי 18.5.2022 ועד 19.5.2022 בשעות הערב תחסם הכניסה לעיר צפת. אבקש להסב את תשומת ליבך כי אין לכך כל סמכות משפטית, עירייה אינה יכולה לסגור את שעריה בשום פנים ואופן".
עו"ד אינדורסקי מוסיף: "יתרה מכך, אף בשיא תקופת הקורונה בתאריך 19.4.2020 פורסמה הוראת היועמ"ש לממשלה אשר מחייבת להשאיר את שערי העיר פתוחים בפני הבאים בשעריה "במענה של המחלקה למשפט אזרחי בייעוץ וחקיקה, שנשלח על דעת היועמ"ש, נאמר כי לאחר בדיקת הנושא בצורה רוחבית, לא נמצא מקור חוקי עליו ניתן לבסס את הסמכות הנתונה ליישוב – בין אם הוועד המקומי, כישות של השלטון המקומי, או האגודה השיתופית – למנוע כניסה אל היישוב בנסיבות אלו". התנהלות מעין זאת משמשת כענישה קולקטיבית על האורחים הבאים בשערי העיר ותושבי צפת , וכתוצאה מכך עלול להיווצר כאוס מוחלט לתושבי האזור. זאת ועוד ההנחיות במתכונתה גורמת לתושבי העיר פגיעה כלכלית אנושה ועוגמת נפש מרובה דבר אשר עלול לגרום לתביעות משפטיות אישיות בגין נזקים שייווצרו".
לסיום כותב עו"ד אינדורסקי כי: "מצופה כי תפעלו להורות באופן מיידי וללא כל דיחוי, על הודעה בדבר ביטול הגבלת הכניסה לשערי העיר צפת".

אברך.

משתמש מקצוען
אני לא נוסע השנה למירון!
אבל שאלתי כמה שנוסעים בקביעות ושמשקעים בזה זמן וכו' הם אמרו לי מפורש שלא יצאו אחרי 4 שעות אין להם ספק בזה
מה שאומר שהתוכנית הזו לא באמת הולכת להצליח
אני גם שמעתי מהרבה אנשים [לא מחוגי הקנאים] שהם לא חושבים לעזוב את מירון אחרי ארבע שעות ואין כמעט אפשרות לאכוף את זה אני מקווה שהרוב כן יעזבו את ההר מרצון רק שלא יפנו בכוח כי בכזה ציבור ענק זה עלול להסתיים במרחץ דמים רח"ל, אבל בכל מקרה נראה לי שהמשטרה לא באמת תעצור את כל האוטבוסים והתחבורה להר כי זה יגרום לכעוס אדיר ולעומסים מטורפים ולקריסה כללית גדולה מאוד...
צריך רק לקוות ולהתפלל שהכל יעבור בשלום בעז"ה.

אברך.

משתמש מקצוען
כמו שאחרי הריקודים החתן מחלק ברכות,
כששמחים עם רשב"י יש גם ישועות.
אבל מטרת הנסיעה היא בשביל לשמוח עם רשב"י
"לאכול ולשתות ולשמוח"
וזה גם הענין הגדול של חי רוטל לתרום אוכל ומשקה להילולא כדי שהציבור יאכל ישתה וישמח...

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
תפילה על העניין של מירון

תפלת ר' יעקב מאיר שעכטער שליט''א על מירון.jpg

חיבר אותה אחד מגדולי ישראל
הרה"צ רבי יעקב מאיר שכטר שליט"א

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
אני גם שמעתי מהרבה אנשים [לא מחוגי הקנאים] שהם לא חושבים לעזוב את מירון אחרי ארבע שעות ואין כמעט אפשרות לאכוף את זה אני מקווה שהרוב כן יעזבו את ההר מרצון רק שלא יפנו בכוח כי בכזה ציבור ענק זה עלול להסתיים במרחץ דמים רח"ל, אבל בכל מקרה נראה לי שהמשטרה לא באמת תעצור את כל האוטבוסים והתחבורה להר כי זה יגרום לכעוס אדיר ולעומסים מטורפים ולקריסה כללית גדולה מאוד...
אם המשטרה תשב בשקט ולא תעשה כלום, ההילולה תתנהל בסדר מופתי גם אם כולם כולם לא ייצייתו להנחייות.
כמה אדם יישאר בממוצע?? 6 שעות? אז יהיה בממוצע 30,000 על ההר, ביג דיל ! סיבה לבלאגן ולחסום צירים??? אם השיקול הוא בטיחות ודאי שלא
אחרי שחילקו את השעות בשיווין ואחרי שאין פרור אוכל בהר, אין שום סיבה לפעולות אכיפה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה