עוגות/עוגיות לשונות אגוזים----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ישראלה ישראלי זה בשבילך. במיוחד. ספיישל פור יור

[וגם לכל מי שלא אוהב עוגות עם שוקולד [יש דבר כזה?]

בלי שוקולד [טוב רק בערך. למה? בהמשך]
ו--------
בלי מיקסר!

אצבעות אגוזים נימוחות. רכות. כאלו שגם ילדים אוהבים.
אבל האמת-
תשמרו אותם למבוגרים. לילדים תנו ביסקויטים ;)
IMG_6123_800x600.jpg

תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיות

2 כוסות קמח מלא
2 ביצים
1 כוס סוכר
2.5 כוסות אגוזי מלך טחונים
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס ריצ' גולמי או חלב סויה

מערבבים את כל הרכיבים בקערה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה

אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.

מצננים את העוגה ופורסים למלבנים.
עד כאן גירסא ללא שוקולד.

---------------------------------------------------------------------------------------------


"אה, אבל אנחנו רוצים עם שוקולד----"

רוצים?
תקבלו.

IMG_6125_800x600.jpg


ממיסים 150 גרם שוקולד מריר עם כף וחצי שמן.
טובלים את לשונות האגוזים באחד הקצוות בשוקולד. מניחים על מגש לייבוש.
מסירים בעדינות מהמגש כל שהלשונות לא ישברו. מומלץ להשתמש בתרווד.

IMG_6126_800x600.jpg


צריך שו"ת?
כי כבר קשה לי לחשוב על שאלות.

ננסה?
ננסה!

1. אין לי אגוזים טחונים יש לי שקדים טחונים, אפשר? כן. הטעם יהיה שונה
2. אפשר אבקת אפיה במקום סודה לשתיה? אפשר. האמת שלי נגמר האבקת אפיה אז הלכתי על הסודה לשתיה. 1 כף.
3. הילדים שלי מאוד אוהבים אגוזים, מה נעשה? תני להם. או שתחביאי במקפיא הרחק מעיניהם הבולשות וידיהם החוטפות. או שתאכלו ביסקויטים ותנו לילדים את אלו
4. אפשר שמן קוקוס? לא יודעת למה עלתה לי השאלה הזו. אבל כן, אפשר
5. אין לי קמח מלא, גם לא אוהבים אצלינו, יותר מדי בריא, אפשר קמח לבן? אפשר.
6. אני רוצה לשדרג את המראה, אפשר? בטח. טובלים את 2 הקצות בשוקולד מומס. אפשר גם לזלף פסי שוקולד לבן במקומות שאין בהם שוקולד מריר.
7. אני ממש אוהבת ללכלך את המיקסר. אפשר להכין בו? בטח. כל עוד אני לא שוטפת לך את הכלים.
8. אין לי עוד שאלות עם **** אז נוותר עליהם? כן. נוותר.
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
@ישראלה ישראלי זה בשבילך. במיוחד. ספיישל פור יור

[וגם לכל מי שלא אוהב עוגות עם שוקולד [יש דבר כזה?]

בלי שוקולד [טוב רק בערך. למה? בהמשך]
ו--------
בלי מיקסר!

אצבעות אגוזים נימוחות. רכות. כאלו שגם ילדים אוהבים.
אבל האמת-
תשמרו אותם למבוגרים. לילדים תנו ביסקויטים ;)
צפה בקובץ המצורף 993464
תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיות

2 כוסות קמח מלא
2 ביצים
1 כוס סוכר
2.5 כוסות אגוזי מלך טחונים
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס ריצ' גולמי או חלב סויה

מערבבים את כל הרכיבים בקערה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה

אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.

מצננים את העוגה ופורסים למלבנים.
עד כאן גירסא ללא שוקולד.

---------------------------------------------------------------------------------------------


"אה, אבל אנחנו רוצים עם שוקולד----"

רוצים?
תקבלו.

צפה בקובץ המצורף 993466

ממיסים 150 גרם שוקולד מריר עם כף וחצי שמן.
טובלים את לשונות האגוזים באחד הקצוות בשוקולד. מניחים על מגש לייבוש.
מסירים בעדינות מהמגש כל שהלשונות לא ישברו. מומלץ להשתמש בתרווד.

צפה בקובץ המצורף 993467

צריך שו"ת?
כי כבר קשה לי לחשוב על שאלות.

ננסה?
ננסה!

1. אין לי אגוזים טחונים יש לי שקדים טחונים, אפשר? כן. הטעם יהיה שונה
2. אפשר אבקת אפיה במקום סודה לשתיה? אפשר. האמת שלי נגמר האבקת אפיה אז הלכתי על הסודה לשתיה. 1 כף.
3. הילדים שלי מאוד אוהבים אגוזים, מה נעשה? תני להם. או שתחביאי במקפיא הרחק מעיניהם הבולשות וידיהם החוטפות. או שתאכלו ביסקויטים ותנו לילדים את אלו
4. אפשר שמן קוקוס? לא יודעת למה עלתה לי השאלה הזו. אבל כן, אפשר
5. אין לי קמח מלא, גם לא אוהבים אצלינו, יותר מדי בריא, אפשר קמח לבן? אפשר.
6. אני רוצה לשדרג את המראה, אפשר? בטח. טובלים את 2 הקצות בשוקולד מומס. אפשר גם לזלף פסי שוקולד לבן במקומות שאין בהם שוקולד מריר.
7. אני ממש אוהבת ללכלך את המיקסר. אפשר להכין בו? בטח. כל עוד אני לא שוטפת לך את הכלים.
8. אין לי עוד שאלות עם **** אז נוותר עליהם? כן. נוותר.
בלתי נלאית...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בלתי נלאית...
ריחמתי על ניקית שלא מכינה עוגות עם שוקולד.
באמת.
גם לה מגיע משהו טוב, לא?
על הדרך הרווחנו עוגה [די מיותרת, כי יש מספיק במקפיא. יהיה לכבוד הבן שחזר מישיבה גדולה לשבת] לשבת
 

כיסופים-סאונד ונגינה

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בסיעתא דשמיא

ואוו!!
אני תמיד מנסה להבין,

את פשוט מוציאה מה שיש לך בארון
ויוצרת מתכון אלוף??
איך זה נהי'ה??
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בסיעתא דשמיא

ואוו!!
אני תמיד מנסה להבין,

את פשוט מוציאה מה שיש לך בארון
ויוצרת מתכון אלוף??
איך זה נהי'ה??
לוקחת דף ועט.
מכניסה רכיבים שנראה לי שיעבדו נכון במרקם ובטעם לתוך קערה. רושמת מה נכנס לקערה.
מערבבת, קוראת לטועם התורן לטעום. אם זה טוב, הידד.
אם לא משנה לפי הצורך, מוסיפה מה שחסר וכו' ומתקנת מה שרשמתי בדף.

ואם שמתי יותר מדי ממשהו?
שאלה טובה.
הולכת על הכפלה ומה שיותר מדי שמה מה שצריך להכפלה ביחס שחסר ממנו להכפלה.

זה בגדול.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מחילה, שאלה אחת שלא חשבת עליה: ילך טוב עם ספלנדה במקום סוכר?
 

SM!

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יואו המצב אנושש
מתחילת שבוע עוד לא החלטתי מה אני מכינה מרב שפע המתכונים המגרים :eek:
כנראה שנשאר בלי אפחד מהם לשבת הקרובה.....
והכתיבה שלך- רק בשבילה שווה לפתוח ולהתגרות מהמתכונים:)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מחילה, שאלה אחת שלא חשבת עליה: ילך טוב עם ספלנדה במקום סוכר?
לא רואה סיבה שלא

הכנתי
נראה מעולה!!
ואגב-
למי שמתעצלת ללכלך כלים אחרי שסיימה לשטוף להיום
ערבבתי בשקית הקפאה
יצא מעולה!!
תודה רבה @hbecker
על מתכונים מעשיים עם חומרים זמינים והסבר מפורט מלא בסבלנות!!
זריזה!
 

כחול רויאל

משתמש מקצוען
תודה רבה!
נראה מוצלח מאד- מתכננת להכין לשבת.
כמה סוכר ניתן להפחית ?
לא אוהבים פה מתוק...
(או שאולי זה לא מידי מתוק במקור..)
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני, כשאת כותבת ריצ' גולמי,
את מתכוונת לריצ' לא מוקצף,
או דווקא לזה של המכירות הביתיות - ללא תוספת מים?

והלשונות (הלא רעות) נראות מהמם!
 

ציבי2

משתמש צעיר
רוצה להכין, רק מעדיפה לוודא קודם:
זה נכון שאין שמן במתכון?
לא טעות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה רבה!
נראה מוצלח מאד- מתכננת להכין לשבת.
כמה סוכר ניתן להפחית ?
לא אוהבים פה מתוק...
(או שאולי זה לא מידי מתוק במקור..)
זה מלכתחילה לא מאוד מתוק, לדעתי
אם את רוצה תורידי רבע כוס סוכר

העני, כשאת כותבת ריצ' גולמי,
את מתכוונת לריצ' לא מוקצף,
או דווקא לזה של המכירות הביתיות - ללא תוספת מים?

והלשונות (הלא רעות) נראות מהמם!
ריצ' לא מוקצף
רוצה להכין, רק מעדיפה לוודא קודם:
זה נכון שאין שמן במתכון?
לא טעות?
באגוזים יש שמן, בריצ' נותן שומן. לא צריך להוסיף עוד שמן
 

רפ

משתמש סופר מקצוען
@ישראלה ישראלי זה בשבילך. במיוחד. ספיישל פור יור

[וגם לכל מי שלא אוהב עוגות עם שוקולד [יש דבר כזה?]

בלי שוקולד [טוב רק בערך. למה? בהמשך]
ו--------
בלי מיקסר!

אצבעות אגוזים נימוחות. רכות. כאלו שגם ילדים אוהבים.
אבל האמת-
תשמרו אותם למבוגרים. לילדים תנו ביסקויטים ;)
צפה בקובץ המצורף 993464
תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיות

2 כוסות קמח מלא
2 ביצים
1 כוס סוכר
2.5 כוסות אגוזי מלך טחונים
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס ריצ' גולמי או חלב סויה

מערבבים את כל הרכיבים בקערה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה

אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.

מצננים את העוגה ופורסים למלבנים.
עד כאן גירסא ללא שוקולד.

---------------------------------------------------------------------------------------------


"אה, אבל אנחנו רוצים עם שוקולד----"

רוצים?
תקבלו.

צפה בקובץ המצורף 993466

ממיסים 150 גרם שוקולד מריר עם כף וחצי שמן.
טובלים את לשונות האגוזים באחד הקצוות בשוקולד. מניחים על מגש לייבוש.
מסירים בעדינות מהמגש כל שהלשונות לא ישברו. מומלץ להשתמש בתרווד.

צפה בקובץ המצורף 993467

צריך שו"ת?
כי כבר קשה לי לחשוב על שאלות.

ננסה?
ננסה!

1. אין לי אגוזים טחונים יש לי שקדים טחונים, אפשר? כן. הטעם יהיה שונה
2. אפשר אבקת אפיה במקום סודה לשתיה? אפשר. האמת שלי נגמר האבקת אפיה אז הלכתי על הסודה לשתיה. 1 כף.
3. הילדים שלי מאוד אוהבים אגוזים, מה נעשה? תני להם. או שתחביאי במקפיא הרחק מעיניהם הבולשות וידיהם החוטפות. או שתאכלו ביסקויטים ותנו לילדים את אלו
4. אפשר שמן קוקוס? לא יודעת למה עלתה לי השאלה הזו. אבל כן, אפשר
5. אין לי קמח מלא, גם לא אוהבים אצלינו, יותר מדי בריא, אפשר קמח לבן? אפשר.
6. אני רוצה לשדרג את המראה, אפשר? בטח. טובלים את 2 הקצות בשוקולד מומס. אפשר גם לזלף פסי שוקולד לבן במקומות שאין בהם שוקולד מריר.
7. אני ממש אוהבת ללכלך את המיקסר. אפשר להכין בו? בטח. כל עוד אני לא שוטפת לך את הכלים.
8. אין לי עוד שאלות עם **** אז נוותר עליהם? כן. נוותר.
וואו. זה מדהים.
הכנתי את זה כבר פעמיים וזה מושלם!!!
בפעם השניה הכנתי עם אגוזים גרוסים כך שהטעם של האגוזים היה ממש דומיננטי.
אהבתי את האיזון בין הטעם המשובח לחומרים יחסית בריאים והכנה בקלי קלות.
תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
וואו. זה מדהים.
הכנתי את זה כבר פעמיים וזה מושלם!!!
בפעם השניה הכנתי עם אגוזים גרוסים כך שהטעם של האגוזים היה ממש דומיננטי.
אהבתי את האיזון בין הטעם המשובח לחומרים יחסית בריאים והכנה בקלי קלות.
תודה!
אני ממש שמחה לשמוע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה