עזרה לשויגעריות שבכן - תושיה!

is

משתמש פעיל
אם עשית חשבון נפש, ואת יודעת שפגעת בה (זה היה רק בצחוק! והיא צחקה ממש!) זה הזמן להתקשר ולהתנצל על המילים שאמרת ולהזהר יותר בלשון, גם אם הקשר קרוב וצוחק וגם אם נראה שהיא נהנית וצוחקת איתך.

אם אין לך מושג מה הסיפור, הניחי להם, יכול להיות שזה מה שטוב לזוג, ואת רוצה שיהיה להם טוב למרות שקשה לך עם זה, כי מה לא עושים בשביל הילדים. את מצידך המשיכי כרגיל.

ובכלל, לדעתי כ"כ תלוי בסגנון הכלה, בסגנון הבן ובסגנון היחסים, שאין כאן חד משמעיות, צריך למשש דופק, להפעיל את הלב ואת המוח, לכוון לטוב, ולהתפלל שלא תבוא תקלה תחת ידנו.

דבורה לאה1

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
תגובה שיפוטית מאד
יש כ"כ הרבה סיבות חוץ מאשר סנובית...
מכירה סיפור שהכלה קיבלה הוראה מרב להתרחק- למען שלום הבית שלהם!
וכל המשפחה קיטלגו אותה כסנובית, והשויגער ניסתה לרחרח, לשאול, לחפור וכו'
והיא שתקה ושתקה והמשיכה להתרחק בהוראת הרב למען הזוגיות ולמען בעלה.
אף פעם אי אפשר לשפוט!!

זה הסתיים כשהם עברו דירה לחו"ל בהוראת אחד הרבנים הגדולים!
צודקת צודקת, אבל אני מדברת על רב התגובות ה'כלתיות' שאוטמטית נותנים צידוק מלא להתנהגות כזאת בטענות של מצבי רוח, לפני לידה, או מה שלא יהיה, לא כי פגעו בהן, אלא סתם כי 'בא לי'.
מותר להן אולי, לא אמרתי שלא...
אני לא מדברת על חמות פוגעת, מתנשאת, שהכלה כולה פגועה ממנה [אפילו שלא בצדק...]
כל אחת שתעשה את חשבון נפשה עם מגיעה לה לקבל-לתת יחס כזה...

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
זה באמת לא מובן מאליו, תשאלי אותי...
אם זה כ"כ ברור לך שזה לא מובן מאליו
למה ברור לך שהפוך כן חייב להיות מובן מאליו?
אם לא מובן מאליו ששויגער נחמדה לכלה שלה (אני לא מסכימה עם המשפט הזה! יש כ"כ הרבה שוויגעריות מקסימות ונחמדות ואין סיבה שלא יהיו כאלו) אז גם אמור להיות לא מובן מאליו שכלה מתייחסת יפה לשויגער.
ואם לא- אז גם ההפך לא
לדעתך- שויגער שמתייחסת יפה לכלה שלה התעלתה מעל עצמה וזה לא מובן מאליו וצריך ממש להצדיע לה על זה שהיא מתייחסת יפה לכלתה
ולעומת זאת, כלה שלא מתייחסת מספיק בנחמדות לשויגער שלה היא סנובית וכו.

איך הגעת לזה למען ה'?

פונפונית אדומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עדיין לא שוויגער..
רק לא דרך הבעל.. התחושה הכי רעה (לכל אדם), זה שמדברים עליו מאחורי הגב, גם אם רוצים הכי בטובתו.
קצת לא מסכימה.
ברור שאף אחד לא רוצה שידברו עליו מאחורי הגב, אבל....
אני, אם היה לי מצב מביך כזה או אחר שגורם לי פחות לדבר עם השוויגער
הייתי שמחה אם בעלי היה אומר לי (ברוח טובה, לא בצורה מלחיצה ורשמית)
אמא שלי התקשרה, היא אמרה לי להגיד לך שלאחרונה היא מרגישה שהקשרים קצת הידלדלו. היא אומרת שאם יש לזה סיבה שלא קשורה אליה והכל בסדר- אז מעולה. תרגישי בנוח. ואם יש לך משהו לומר לה- היא תשמח לשמוע. ואם יותר נוח לך להגיד את זה דרכי- זה גם מעולה.
ו... שיבטיח לי שזה מה שהיא אמרה. ותו לא. אני מבטיחה להאמין לו (כי באמת לא נחמד לדעת שהיא אמרה עוד דברים והשביעה אותו לא לגלות לי...)
ולפעמים גם יש מקרים שלכלה לא נעים לדבר עליהם, אבל היא היתה רוצה מישהו שיגיד את זה במקומה. כן.
ויש גם מקרים אחרים...
אם השוויגער חכמה, היא תשדר לכלתה שאם יש צורך- אפשר לשים אותה קצת בארכיון עכשיו. והכל בסדר. ואפשר גם לדבר איתה אם רוצים.

ואני מדברת מנסיון. יש לי קשרים הכי טובים עם השוויגער שלי. משהו באמת הכי זורם כייפי שיכול להיות.
ועם כל זה- לפעמים אני מרגישה שבתקופה הקרובה עדיף שנהיה קצת מרוחקות רגשית. למה? כובע! אפילו מסיבות טיפשיות שקשורות למצב רוח או קושי זמני שלא קשור אליה!

פונפונית אדומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

אינדיבידואלי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מאד תלוי הסגנון של הכלה, ואת בתור שוויגער, אם היה לכן קשר טוב כמו שאת מתארת, יכולה לדעת בפשטות מה יהיה הכי טוב בשביל הצעד הבא שלך ושלה.
אז בגלל שהיא כלה שלך ולא איזו שכנה צעירה נניח, כבר צריך ללכת על ביצים?
פשוט תחשבי מה היית עושה אם זו הייתה איזו אחות קטנה שלך, אחיינית, או חברה צעירה, ותחליטי לפי זה. אם תשימי רגע בצד את העניין שאת השויגער שלה, תוכלי לחשוב בראש נקי בלי כל מיני רגשות מיותרים. אף פעם לא הייתה לך חברה שפתאום התקררו היחסים? שעבר עליה משהו והיא התרחקה? שנפגעה? שסתם הייתה עצבנית?
אל תקחי את זה כזה קשה. לדעתי, אם מתאים תבררי דרכה או דרך הבן שלך אם את היית לא בסדר, ואם צריך משהו, ואם לא רוצים לשתף אותך- תניחי לזה ותמשיכי כרגיל. הכל עובר, והעיקר להיות בסדר תמיד.

בימבה

משתמש רשום
אני חושבת שלשאול את הבעל ממש לא הייתי שמחה
זה רק יותר יעצבן עוד יותר וירחיק אותה ...
לנסות פשוט כמו שרשמו למעלה לקנות מתנות ולדבר ספונטי על כל הנושאים העולם
ברגע שנותנים לה והיא רואה שאוהבים אותה זה יעבור ....

מילה של...

משתמש רשום
בואו נחשוב שהמדובר הוא באמא ובת,
הרי גם בקשר כזה לפעמים יש יותר שיח ולפעמים פחות, לפעמים מסיבות טכניות, ולפעמים מסיבות רגשיות...
הרי ביחסי אמא ובת האמא לא תתחיל לפרשן כל סיטואציה כריחוק וכדו',
אז אם את באמת רוצה להכניס את הכלה כבת בית, בבקשה תני לה יחס של שווה ובלי פרשנויות מיותרות.

142

משתמש רשום
זה כנראה נתון לדיון.
אני חושבת שזה פתרון נפלא. הייתי מעדיפה לפתור קונפליקט עם חמותי (לו היה לי) דרך תווך של בעל. זה הרבה יותר נעים ופחות חזיתי.
כמו שאין לי בעיה שהיא שואלת את בעלי מה שלומי ואיך אני מרגישה, אני לא חושבת שהיה אכפת לי אם היא היתה שואלת אותו "נורי נראית לי קצת כועסת לאחרונה, קרה משהו? אני יכולה לעזור?" היה אם היה משהו הוא יגיד לה בעדינות והיא תתנצל. היה ולא היה כלום הוא יגיד לי את זה בצורה נעימה ואני אתעשת ואשתדל להיות יותר נחמדה. לא מבינה מה פה מאחורי הגב....
אפשר לפתור דרך הבעל... אבל כשאת רוצה ולא שידברו עלייך
אני גם חושבת שזה לא נעים שמדברים עלייך

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר לפתור דרך הבעל... אבל כשאת רוצה ולא שידברו עלייך
אני גם חושבת שזה לא נעים שמדברים עלייך
יש ידברו עלייך.
ויש ידברו עלייך עם בעלך. אני ממש מפרידה את זה. ולי באופן אישי אין עם זה בעיה.
זה מבחינתי דומה מאד לזה שאפשר לדבר איתי דרך הטלפון, אפשר לדבר איתי פנים אל פנים, אפשר גם לדבר איתי דרך בעלי כשהמטרה היא טובה וחיובית ורוצה בטובתי, טובתו וטובת השויגער שלי וההרמוניה של כולנו. זה לא רק דרך אפשרית, אלא במקרים מסוימים היא גם עדיפה.

דבורה לאה1

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
אם זה כ"כ ברור לך שזה לא מובן מאליו
למה ברור לך שהפוך כן חייב להיות מובן מאליו?
אם לא מובן מאליו ששויגער נחמדה לכלה שלה (אני לא מסכימה עם המשפט הזה! יש כ"כ הרבה שוויגעריות מקסימות ונחמדות ואין סיבה שלא יהיו כאלו) אז גם אמור להיות לא מובן מאליו שכלה מתייחסת יפה לשויגער.
ואם לא- אז גם ההפך לא
לדעתך- שויגער שמתייחסת יפה לכלה שלה התעלתה מעל עצמה וזה לא מובן מאליו וצריך ממש להצדיע לה על זה שהיא מתייחסת יפה לכלתה
ולעומת זאת, כלה שלא מתייחסת מספיק בנחמדות לשויגער שלה היא סנובית וכו.
ברור שגם שוויגער צריכה להיות נחמדה וטובה, מה צריכה? חייבת!
רק אמרתי, שגם כלה צריכה להתנהג ככה.
מה לא מובן?
מאד פופולרי לכלות להתלונן על חמותיהן, הן מה זה נהנות להתמסכן, לא תמיד אוהבת לשחק איתן.
הנימה היתה מוגזמת, אפשר לחשוב ששוויגער היא יצור כל כך נורא שמי שמתייחסת אליה 'מתעלה' על עצמה....
תאמינו לי שחמות סנובית, הרבה יותר גרועה, מאחת נחמדה מדי שקצת מאבדת טקט...

עיניים צוחקות

משתמש מקצוען
תקשיבו!
איין ככ מה לתת לקשר עם כלה וחמותה.....!!!!!!!!!!
אין עצות פרקטיות מחוללות שינוי כי כל בית זה סיפור אחר !!!!!!!!!
וגם בגמרה רשום שכך המצב כלה רעה לחמותה....
ואני יכולה לאמר מניסיון אישי של כלה טריה
דבר אחד צריך לזכוררררררר
שוויגער היא לא אישה רעה היא יכולה להיות טפשה אבל היא לא רעה היא בסך הכל רוצה שיהיה טוב לזוג
תמיד יהיה על מה להתלונן על השוויגער ותמיד לשוויגער יהיה מה להתלונן עלייך
אני חושבת שכאן טמון הסוד !
תנסו להאמין לשוויגער שהיא לא רוצה ברעתכם
ותגלו שהיא ממש אישה נחמדה וטובה והיא ממש אוהבת אותכם!
מבטיחה

צעיר לימים

משתמש רשום
שלום, שוחחנו כבר.
אני חייבת למחות ולהודות.
למחות באלו שעשו לי מה שנקרא 'שימינג ברשת', וכתבו עלי דברים נוראים כאלו ואחרים. אני לא אעיד על עצמי, אך יש לי תחושה שהדברים ייצאו מכלל פרופורציות (אכן, כעת חלק מהקוראות מעקמות את הפרצוף ואומרות לעצמן היא כ"כ בטוחה בעצמה... אכן אני בטוחה שהכל בסדר איתי. ואין עניין להאריך).

והעיקר להודות לחכמות מבין הכותבות (לא באתי לעקוץ את השאר פשוט יש מקום להתעמקות נוספת...) שהבינו את הקטע הספרותי ואת עומק הדברים, שח"ו לא באתי לתלות את כלתי ברבים ולנתח אותה לנתחים (תרתי תלת וכו' משמעויות).

אני מצהירה, כי לא באתי ללכלך, אלא להסביר דבר שכל אחת יוכלו לקרוא להזדהות עם הכותבת ולהתחבר לסיפור.
כל השאר הבלים ותשאירו נא אותם בסל - וחסל.

כעת אני שבה למקרה, היה משהו שאינני יודעת מהו! והשאלה האם אני צריכה לברר או לא.

אני רואה שהרבה אומרת דווקא לנקוט בשיטת שב ואל תעשה עדיף. תחושתי שהן צודקות.
אך חלק אחר - אומר שיש מקום ללבן את הנושא עם הכלה, ובכלל.

אני אנקוט לבינתיים בשב ואל תעשה. אולי אחת מכם תשכנע אותי איך וכמה כן להתערב.

תודה.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
@צעיר לימים יקרה
האמת שאני מעריכה אותך מאד, את הרצון לשפר ולייעל מערכת יחסים, את האכפתיות שלך, את האחריות שלקחת על עצמך.
עם זאת, אני מזדהה עם אלו שמצאו לנכון להסתייג מהביטוי שבו נקטת.
לעניות דעתי את אכן צודקת בכוונה, גם אני חושבת שאין אדם מושלם, לכולנו הרים וגאיות, בקעים וסדקים ושריטות, בתוכנו מקומות יפים ופחות. מה שהקפיץ זה המינוח שנקטת בו. יש אנשים, ואולי כלתך נמנית עליהם, שרואים ושומעים ביטויים כפשוטם. זה אל"ף. ובי"ת - תמיד כדאי ללמד לשוננו לדבר במינוחים מעודנים. לא בשביל התייפייפות וכיבוס, אלא כדי להעלות את הרמה העצמית שלנו לדרגת אצילות.

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אני אנקוט לבינתיים בשב ואל תעשה.
נכון ויפה את עושה.
ממקום של השוויגער: (5 כלות + 2 בדרך בעז"ה)
אף פעם לא תצטערי על דבר שלא אמרת. (תמיד. לא רק בהקשר לכלה)
ובהחלט הייתי נמנעת מלסדר עניינים דרך הבן. אמנם היו פה תגובות שצידדו במהלך כזה, אבל הייתי מאד נזהרת.
קשה עד בלתי אפשרי לעוץ עצות, כאשר אין שמץ מושג מי הן הנפשות הפועלות ומה טבען, ומה מערכת היחסים בכלל.
עצה שתמיד עוזרת - להתפלל, להתפלל ושוב להתפלל.
הרבה הצלחה!

צעיר לימים

משתמש רשום
@צעיר לימים יקרה
האמת שאני מעריכה אותך מאד, את הרצון לשפר ולייעל מערכת יחסים, את האכפתיות שלך, את האחריות שלקחת על עצמך.
עם זאת, אני מזדהה עם אלו שמצאו לנכון להסתייג מהביטוי שבו נקטת.
לעניות דעתי את אכן צודקת בכוונה, גם אני חושבת שאין אדם מושלם, לכולנו הרים וגאיות, בקעים וסדקים ושריטות, בתוכנו מקומות יפים ופחות. מה שהקפיץ זה המינוח שנקטת בו. יש אנשים, ואולי כלתך נמנית עליהם, שרואים ושומעים ביטויים כפשוטם. זה אל"ף. ובי"ת - תמיד כדאי ללמד לשוננו לדבר במינוחים מעודנים. לא בשביל התייפייפות וכיבוס, אלא כדי להעלות את הרמה העצמית שלנו לדרגת אצילות.
[/QUOTE

כולם חכמים כולם נבונים, אך במקרה זה השתרשה טעות יסודית בגישה לסיפור גם להנ"ל.

• תודה
Reactions: MDG

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה