עזרה לשויגעריות שבכן - תושיה!

eden24696

משתמש מקצוען
עונה בתור כלה -
את כותבת ש"יום אחד" היא התחילה להתרחק.
נסי להיזכר מה היה לפני היום האחד הזה, דברים כאלה לא קורים סתם,
אולי היא הייתה אצלכם והעירו לה/סבלה מחפרנות יתר/התערבות יתר? אלו הסיבות הנפוצות.
אם היא לא מרגישה בנוח, היא כנראה לא תגיד לך את הסיבה, הפתרון היחידי הוא להתרחק...

במבי.

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
עונה בתור כלה -
את כותבת ש"יום אחד" היא התחילה להתרחק.
נסי להיזכר מה היה לפני היום האחד הזה, דברים כאלה לא קורים סתם,
אולי היא הייתה אצלכם והעירו לה/סבלה מחפרנות יתר/התערבות יתר? אלו הסיבות הנפוצות.
אם היא לא מרגישה בנוח, היא כנראה לא תגיד לך את הסיבה, הפתרון היחידי הוא להתרחק...

רשמת את מה שרציתי לומר
היה לי בעבר ששיתפנו את חמותי במשהו אישי , ופתאום קבלנו דשים מהגיסות- בנותיה,
מאז אני איתה בכבדהו וחשדהו , מוכנה לספר לה רק מה שמוכנה שיסע הלאה,

החיים קלים

משתמש מקצוען
ככלה,
לעיתים בלי שום קשר לשוויגער ולהתנהגות המצוינת שלה-
הכלה מרגישה צורך להתמקד בבית הפנימי והקשר הקרוב עם השוויגער עלול ממש להפריע.
למשל-
אם יש בין בני הזוג ויכוח על נושא מסוים, והשוויגער בלי לדעת אפילו מביעה תמיד את דעתה בנושא- הלה לא יכולה להיות 'נקיה' בשיקוליה ולפעול נכון.

אימוג'י

משתמש מקצוען
בלת"ק
בתור כלה, הייתי מחלקת את התשובה ל2
אם הייתי עושה את זה כי נפגעתי ממשהו מסויים או ציפיתי למשהו ולא קיבלתי כן הייתי שמחה שתשאל אותי כדי לתת לי הזדמנות לדבר על הנושא
ואם הייתי עושה עם מטרה של ריחוק כי החלטתי שלא טוב לי הפתיחות הזאת וכו'- הייתי שמחה שלא ישאלו ולא יביכו .
אבל שוב,
זאת שאלה מאד כוללנית תלויה בהרבה גורמים
מה היתה רמת הקשר?
מצד מי היא היתה כזאת?
האם היה מקרה שבגללו זה קרה או רק ביום בהיר סתם כך?
מה קרבת המגורים ?
מה תדירות הביקורים ?
וכו ' וכו'

מ. שלו

משתמש פעיל
D I G I T A L
אפשר הרבה לקבל כיוונים לחשיבה מהאשכול שהיה פה לא מזמן בחכמת נשים על הורים מתערבים
כן אבל לא לכולם יש גישה למרות שהם נשים עם חכמת נשים אבל פשוט לא מכירות אף אחת באופן אישי בפרוג

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עדיין לא שוויגער..
רק לא דרך הבעל.. התחושה הכי רעה (לכל אדם), זה שמדברים עליו מאחורי הגב, גם אם רוצים הכי בטובתו.
זה כנראה נתון לדיון.
אני חושבת שזה פתרון נפלא. הייתי מעדיפה לפתור קונפליקט עם חמותי (לו היה לי) דרך תווך של בעל. זה הרבה יותר נעים ופחות חזיתי.
כמו שאין לי בעיה שהיא שואלת את בעלי מה שלומי ואיך אני מרגישה, אני לא חושבת שהיה אכפת לי אם היא היתה שואלת אותו "נורי נראית לי קצת כועסת לאחרונה, קרה משהו? אני יכולה לעזור?" היה אם היה משהו הוא יגיד לה בעדינות והיא תתנצל. היה ולא היה כלום הוא יגיד לי את זה בצורה נעימה ואני אתעשת ואשתדל להיות יותר נחמדה. לא מבינה מה פה מאחורי הגב....

מהורהרת

משתמש פעיל
עונה בתור מישהי שמכירה כזו סיטואציה..

הגברת ניתקה קשר עם העולם. שויגער, חברות וכו'.

כשהשויגער שאלה את הבן, הוא לא שיתף פעולה וכמובן יידע את אשתו.

עדיין אין סוף לסיפור

סליחה שלא עזרתי :(
הסיפור שלה נשמע קצת שונה!בכו"ז היא לא ניתקה קשר!

מנסה את מזלי

משתמש מקצוען
זה כנראה נתון לדיון.
אני חושבת שזה פתרון נפלא. הייתי מעדיפה לפתור קונפליקט עם חמותי (לו היה לי) דרך תווך של בעל. זה הרבה יותר נעים ופחות חזיתי.
זה מאוד ספציפי, נסי לחשוב על מציאות שיש בעיה בין הכלה לבן של פותחת השרשור, במקרה כזה פניה לבעל-הבן יכולה רק להחמיר את המצב ולא לעזור, פותחת השרשור לא ציינה איך הבן מתנהג, ממשיך להתקשר כרגיל, קופצים לשבתות וכו על זה הדרך בנורמה שהם רגילים...
לדעתי פניה לבעל עלולה לסבך אם יש קושי בינהם והם לא רוצים לשתף והכלה בתת מודע פשוט מתרחקת..

בתור כלה, המבט שלי אומר- המשיכי עסקים כרגיל , מתנות, יציאות , מחמאות - הכל כרגיל( אני בטוחה שזה קשה אלף פעמים) אבל אולי הזמן יגלה משהו או יזיז משהו....

yaffab

משתמש מקצוען
עיצה קטנה. והיא מנחה אותי בכל מערכות היחסים המשפחתיים, ככלה, כשויגר, כגיסה ועוד...: נסי לא לקחת באופן אישי את ההתנהגות. יש עוד הרבה סיבות לריחוק שלא בהכרח קשורות אליך. אם תצליחי להתנטרל מרגשות כעס ואשמה ותצליחי לשמור על ניטרליות, סביר להניח שהענינים ישובו לסדרם. כלתך תראה שאת לא נפגעת, ובמילים אחרות, את מצליחה להכיל את ההתנהגות ה"נערית" שלה. הרי מבין שתיכן את הבוגרת ולמרות שהקשר הוא הדדי עדין יש לך יכולת לאחוז במושכות ולהוביל את הקשר ממקום נקי שלא מתבחשש ולא נכנס למעגל הקסמים הזה של עלבון, ריחוק, תמיהה, בירור ועוד עלבון וכו...

הצלחות וסיע"ד והלוואי שנדע תמיד לעשות הטוב והנכון.

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצה קטנה. והיא מנחה אותי בכל מערכות היחסים המשפחתיים, ככלה, כשויגר, כגיסה ועוד...: נסי לא לקחת באופן אישי את ההתנהגות. יש עוד הרבה סיבות לריחוק שלא בהכרח קשורות אליך. אם תצליחי להתנטרל מרגשות כעס ואשמה ותצליחי לשמור על ניטרליות, סביר להניח שהענינים ישובו לסדרם. כלתך תראה שאת לא נפגעת, ובמילים אחרות, את מצליחה להכיל את ההתנהגות ה"נערית" שלה. הרי מבין שתיכן את הבוגרת ולמרות שהקשר הוא הדדי עדין יש לך יכולת לאחוז במושכות ולהוביל את הקשר ממקום נקי שלא מתבחשש ולא נכנס למעגל הקסמים הזה של עלבון, ריחוק, תמיהה, בירור ועוד עלבון וכו...

הצלחות וסיע"ד והלוואי שנדע תמיד לעשות הטוב והנכון.

האמת, שהיה קשה לי לקרוא את הדילמה של פותחת האשכול,
מתארת לעצמי כמה קושי רגשי יש בסיטואציה הזו.

מסכימה עם העצה הנכונה של @yaffab, ורק מוסיפה חיזוק קטן אישי:
תחזקי את עצמך במקום שלך!
את מקסימה וטובה כפי שאת,
את האם והחמות וזהו תפקידך העוצמתי והמיוחד שקיבלת מבורא העולם,
הסיטואציה למרות שהיא קשה מחייבת להמשיך לעמוד במקום הזה,
להתפלל להצלחת הזוג ולקשרים טובים ורגילים,
ולהשתדל להמשיך להשאר עם לב נקי.

הרבה הצלחה ורוב נחת

שריתאליז

משתמש מקצוען
לי יש קשר מעולה עם חמותי.
והיתה תקופה שלא היה לי כח לדבר ..
סתם בלי הרבה סיבות. בטח לא משמעותיות.
אולי היה משהו ביני לבין בעלי. אולי משהו ביני לבין עצמי
לא זוכרת בדיוק
אבל בשבת כשהיינו הייתי שקטה ולא דיברתי ואחכ במשך השבוע התקשרה ועניתי קצרות
עד שאחרי כמה זמן שאלה אותי אם קרה משהו? אם אני נפגעתי? כועסת?
ועניתי שלא מה פתאום
ואחר כך עבר לי..:rolleyes::rolleyes:

צעיר לימים

משתמש רשום
שלום! אני זאת שפתחתי את האשכול (-ענבים. ואם הייתי יכולה הייתי גם חותכת תפוחים לכולן...)!
תודה רבה רבה על כל העצות ששוות זהב, אין לי ספק.
עם זאת, האמת שממש-ממש התבלבלתי, מה לעשות.

אסביר - הקשר ביני לכלתי היה מהמעולים ביותר - לפי מה שנראה יום אחד קרה משהו, ושוב קרה משהו, א"א לומר שלא.

כעת, בני הוא צדיק ממש הלוואי על כל עם ישראל - הוא כנראה יודע מה קרה - אך מחליט וכנראה בצדק לא לשתף אותי - כי יתכן ואני אפגע, יתכן והוא יודע, יודע שזה לא יעזור. יתכן שהוא גם חשוף לבעיות הנפשיות שלה (מילים קשות? מקווה שתבינו את העניין, ולא תספרו לכלתי שכך אמרתי עליה! ואם כן תחליטו לספר תאמרו לה שאני אומרת קבוע שלכ בן אדם יש בעיות נפשיות - גם לי!) ולכן הוא מחליט לא לספר.

כעת! אחר שאני יודעת שקרה משהו - האם עלי לרחרח או להישאר במלונה ולקרוא כתבות מצחיקות על יחסי כלה/חמות/שוויגער/נפגעת?

תודה!

אודה אם תציפו את השאלה גם לחברות אחרות באתר - שייבאו אף הן לסעוד עמנו.

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה