דרוש מידע לפתוח קייטרינג -כדאי? ייתרונות\חסרונות\ועוד

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
המון זמן שאני חושבת על זה..
אני ממש ממש אוהבת לבשל
ומבשלת טעים...ככה אומרים...
זה לא שמחר אני רצה לפתוח, בכלל לא
אבל אני כן רוצה לדעת
שבדקתי את הנושא הזה ולהחליט...
אז
אם יש לך נסיון אישי\שמעת ממישו קרוב וכו
אשמח ממש לדעת
מה לדעת?
האם יש ביקוש
איך מתחילים
הוצאות
(משרד הבריאות)
הכשר
מתחילים בגדול עם עוד ידיים עוזרות\או בקטן לבד?
בקיצור ,אשמח לכל בדל אינפורמציה...

תודה ענקית!

אגב, מהנסיון שלי הגעתי למסקנה שעוגות ,פטיפורים וכאלה דורשים המון המון עבודה ואסטטיקה הרבה יותר מאוכל אחר.
וגם שאולי קייטרינג בשרי יותר קל מחלבי..
אני צודקת או טועה?

אה ועוד משו
לפעמים יותר חשוב השיווק מאשר הטעם,אה?
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
-------------- ------------------ ---------------
 

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לדעתי מי שמכיר אותך צריך לייעץ לך לפי רמת הבישול, אבל קחי בחשבון שזה עבודה לא קלה.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
פיזית זה לא פשוט!
כשראיתי את הסירים שחברתי צריכה לסחוב ולהוריד מהאש... הייתי בהלם!
לדעתי זה דבר שיכול להצליח אם את טובה בבישול
אבל תנסי למצוא מישהי שאת מכירה ויש לה קייטרינג ופשוט לשוחח איתה טלפונית

חוץ מזה יש ביטולי ארועים וכד...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
המון זמן שאני חושבת על זה..
אני ממש ממש אוהבת לבשל
ומבשלת טעים...ככה אומרים...
זה לא שמחר אני רצה לפתוח, בכלל לא
אבל אני כן רוצה לדעת
שבדקתי את הנושא הזה ולהחליט...
אז
אם יש לך נסיון אישי\שמעת ממישו קרוב וכו
אשמח ממש לדעת
מה לדעת?
האם יש ביקוש
איך מתחילים
הוצאות
(משרד הבריאות)
הכשר
מתחילים בגדול עם עוד ידיים עוזרות\או בקטן לבד?
בקיצור ,אשמח לכל בדל אינפורמציה...

תודה ענקית!

אגב, מהנסיון שלי הגעתי למסקנה שעוגות ,פטיפורים וכאלה דורשים המון המון עבודה ואסטטיקה הרבה יותר מאוכל אחר.
וגם שאולי קייטרינג בשרי יותר קל מחלבי..
אני צודקת או טועה?

אה ועוד משו
לפעמים יותר חשוב השיווק מאשר הטעם,אה?
עובדת בזה מידי פעם, לא בצורה ממש ממוסדת, הכשר, משרד הבריאות וכו'
אני אישית לא מסתדרת עם נושא התמחור, מי שמגיע לקייטרינג ביתי, מצפה למחירים ביתיים ועממיים, מה שמניב תמורה לא שווה.
הציבור שמוכן לשלם לא מוכר לי!! אני נתקלת שוב ושוב במחפשים זול ועוד יותר זול. אפילו במחיר התפשרות על טעם בינוני.
לצורך העניין ולא ממקום של גאווה אני אומרת לך שהאוכל שלי איכותי, מאוד טעים ומוקפד, עם הגיינה מעל לסטנדרט, ואני חיה במשפחה של בשלניות מאוד.
ואת זה לא אני אמרתי אלא סביבתי...
ואמנם אני מקבלת משובים מצויינים על האוכל המוזמן, אבל כל הזמן אני נתקלת בציפייה לאיך אפשר להוזיל...
בעלת קייטרינג ידוע שאיתה התייעצתי, אמרה לי בפירוש שאת הרווחים הגדולים עושים מהמוצרים הזולים, כלומר, באירוע יש באופן אוטומטי גם סלטים יקרים יותר, וזולים יותר. על הכל גובים מחיר שווה, יוצא שעל הזולים הרווח משמעותי ומתקזז עם הרווח הקטן יחסית של המאכלים היקרים.
ואצלי... רק היו מזמינים את מה שלא שווה למזמינה להכין.... מבחינת מורכבות ועלות המאכל ...
למשל מתקשרת אלי שכנה להזמין סלטים לשבת, היא תאמר לי, טחינה ומלפפונים אני אכין לבד, ממך אני מזמינה את הסלטי פטריות והטעם כבד והזיתים...
שמת לב מה היה פה?
הסלט טעם כבד שלוקח יותר זמן להכין (טיגון בצל וכד') היא הזמינה אצלי, או הטפנד זיתים שהוא יקר (קרוב לקופס'שלמה נכנסת בכלי קטן של סלטים)
יוצא שעבדתי יותר זמן/שילמתי על מוצר יקר, והרווח מזערי יחסית לאם היתה מזמינה סלט גזר/מלפפון/עגבניות וכד'
בקיצור... צריך ללמוד טוב טוב את הנושא.. כי לי נמאס העסק, ותכל'ס כבר שנים אני מכינה רק להזמנות שהמטרה העיקרית שלי היא לא להתפרנס מזה...
כמו הזמנות של בית הכנסת של החסידות שלנו, או יולדת שמזמינה או בת משפחה וכד'
עוד נקודה:
תקחי בחשבון שרוב ההכשרים דורשים שהבישול ייעשה במקום נטראלי ולא בבית הפרטי שלך. (לאפשרות כניסה בכל עת למשגיח)
אז תוסיפי עלות של שכירת/קניית מטבח וכמובן תשלום על ההכשר.
 

מליון

משתמש מקצוען
יש מישהו שעשה לנו שבע ברכות, הוא קונה את המוצרים לפי הרמה שרוצים ומכין דברים מאוד שווים
ואח"כ משלמים לו את סכום הקנייה + כסף על עבודה.
(לדוג' בלבד: 1500 על כל ההוצאות +1000 ש"ח על עבודה)
וכך בעלי השמחה לפי הסכום שרוצים לשלם על ההוצאות קובעים את הרמה .

אולי הרעיון הזה יתאים לכם.....
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
סתם הערה כדאי לך לנסות לבשל לכמויות לפעמים משהו מתפקשש כשזו כמות גדולה מנסיון...
תכיני שבע ברכות כזה 30-50 איש ותרגישי איך הולך לך הבישול תיבול ערבוב אורז אחד אחד
ועל הדרך תקצרי קליינטים לקיטרינג..
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אני מכיר די טוב את התחום
+ העבודה קשה מאוד (פיזית)
+ על פי רוב מפריע להתנהלות הבית התקינה
+ דורש ידע מעבר למ- ''איזה טעים אתם מבשלים..''
+ אחריות כבדה לבטיחות המזון והובלתו בעיקר בקיץ
+ אני מכיר כמה שהצליחו והתפתחו ולא מעט שהרימו ידיים

אולי בהזדמנות אני יאריך בזה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
הסלט טעם כבד שלוקח יותר זמן להכין (טיגון בצל וכד') היא הזמינה אצלי, או הטפנד זיתים שהוא יקר (קרוב לקופס'שלמה נכנסת בכלי קטן של סלטים)
יוצא שעבדתי יותר זמן/שילמתי על מוצר יקר, והרווח מזערי יחסית לאם היתה מזמינה סלט גזר/מלפפון/עגבניות וכד'
לדעת לתמחר נכון חשוב לא פחות מלדעת לבשל נכון
צריך להכין רשימת סלטים בסיסיים במחיר x
ורשימת סלטים אקסטרה במחיר xx
זה מאוד מקובל גם במנות דגים/בשר
מושט - במחיר בסיס
סלמון - תוספת מחיר וכו וכו
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
המון זמן שאני חושבת על זה..
אני ממש ממש אוהבת לבשל
ומבשלת טעים...ככה אומרים...
זה לא שמחר אני רצה לפתוח, בכלל לא
אבל אני כן רוצה לדעת
שבדקתי את הנושא הזה ולהחליט...
אז
אם יש לך נסיון אישי\שמעת ממישו קרוב וכו
אשמח ממש לדעת
מה לדעת?
האם יש ביקוש
איך מתחילים
הוצאות
(משרד הבריאות)
הכשר
מתחילים בגדול עם עוד ידיים עוזרות\או בקטן לבד?
בקיצור ,אשמח לכל בדל אינפורמציה...

תודה ענקית!

אגב, מהנסיון שלי הגעתי למסקנה שעוגות ,פטיפורים וכאלה דורשים המון המון עבודה ואסטטיקה הרבה יותר מאוכל אחר.
וגם שאולי קייטרינג בשרי יותר קל מחלבי..
אני צודקת או טועה?

אה ועוד משו
לפעמים יותר חשוב השיווק מאשר הטעם,אה?
אני רואה שכבר אמרו כאן לגבי סחיבת משאות...
אני בכל פעם מריצה את בעלי לקניות ארוכות וכבדות... ובד"כ צריך לרוץ לעוד חנויות כי פה לא היה נבטים, ושם לא היה בצל סגול או זיתים שחורים...
והלקוח הזמין...
עד שמתפתחים לרמה של הזמנות מוסדיות של חומרים, צריך לסחוב משאות מטורפים לפני כל הזמנה..
לגבי השינוע של האוכל, לא פחות... שלא יזל/ ישפך.
בקיצור, לא מלקקת דבש מזה.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אני רואה שכבר אמרו כאן לגבי סחיבת משאות...
אני בכל פעם מריצה את בעלי לקניות ארוכות וכבדות... ובד"כ צריך לרוץ לעוד חנויות כי פה לא היה נבטים, ושם לא היה בצל סגול או זיתים שחורים...
והלקוח הזמין...
עד שמתפתחים לרמה של הזמנות מוסדיות של חומרים, צריך לסחוב משאות מטורפים לפני כל הזמנה..
לגבי השינוע של האוכל, לא פחות... שלא יזל/ ישפך.
בקיצור, לא מלקקת דבש מזה.
לא כתבתי [כשנאריך אולי]
בלאי של הציוד הביתי שלא מיועד לעבודה בסדר גודל כזה
או רכישה של ציוד חצי מוסדי
גם את זה צריך להכניס לתמחור
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עבודה סיזיפית, ממש.
לעשות את זה מהבית ממש קשה, וכמו שהזכירו כאן אם רוצים הכשר זה בלתי אפשרי.
המון הוצאות, הרבה כאבי ראש, החל מטלפונים של לקוחות שיכולים להתקשר 10 פעמים בשביל להזמין כמה דברים קטנים, וכלה בקניות, אחסון של חומרי הגלם וחומרי אריזה, וכמובן הבישולים עצמם.
לדאוג שהכל יהיה טרי, לשמור במקרר הכל (תופס מלא מקום!) ולקרר רק אחרי שהתקרר, לדעת להפשיר דברים בצורה נכונה שלא יתקלקלו. אחרי הכל יש פה אחריות לבריאות הלקוחות והאורחים שלהם.
בנוסף זה לאחוז ראש עם מה שיש במלאי ומה חסר, איזה תפריט יש לכל אירוע, לארוז לכל ארוע את המאכלים שלו ולא להתבלבל ביניהם. זה נשמע קל ופשוט, אבל ערב שבת או חג כשיש לחץ של להוציא את כל ההזמנות יכולות לקרות טעויות.
לארוז הכל בקפדנות שלא יישפך (ולמרות זאת נשפך פה ושם), לתת ללקוחות הוראות מה לחמם ומתי ואיך וכו'.
צריך גם לקחת בחשבון שהזמנים הכי עמוסים בעבודה הזו זה בד"כ ערב שבת וחג, כשגם בבית יש עומס.
משרד הבריאות
איתם יודעים איפה מתחילים אבל לא יודעים איפה גומרים, יש להם דרישות בשמים שאי אפשר לעמוד בהם, וזה בד"כ מסתכם בהוצאות מטורפות (אני מדברת במאות אלפים לפחות!) הם משנים את הכללים חדשים לבקרים (בוא נגיד שבעלי עסקים מתחום המון לא מופתעים מההפכפכות של משרד הבריאות עכשיו בקורונה, הם מכירים את זה כבר שנים), דורשים שינויים במבנה, וגם אחרי שעושים את כל השינויים לפי דרישתם זה עדיין לא בסדר כי יצאה הוראה חדשה שמראה אחרת.
בקיצור, להתעסק איתם זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.
אם תרצי עוד ידע, יש לי בשפע מנסיון, באישי.
תכלס מי שמצליח בעסק הזה זה דווקא הגדולים ולא הקטנים, כי לא שווה להשתגע בשביל קופסא קטנה של סלט, אבל בשביל 10 ק"ג זה כבר שווה, גם העסקים הגדולים קונים ישירות מהספקים בכמויות גדולות ומקבלים במחירים משתלמים, לעומת הקייטרינגים הקטנים שצריכים לקנות בסופר במחיר יקר ולא משתלם.
אבל אף אחד לא מתחיל בגדול, מתחילים בקטן ולאט לאט גודלים, גם כי צריך לצבור נסיון ולוקח זמן עד שמשתדרגים מבחינת ציוד. צריך קודם להרויח בשביל להיות מסוגלים לקנות את הציוד היקר (והוא מאוד יקר, בד"כ קונים את הרוב יד שניה, אחרת זה חור ענק בכיס) וגם כי לוקח זמן עד שאתה מוכר בשוק וצובר מוניטין.
לא באתי לייאש, רק לשים על השולחן דברים כהווייתם.
מי ששורד את השנים הראשונות (שקשות בכל עסק) יכול להרויח, ואפילו הרבה.
 
נערך לאחרונה ב:

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודה לכולם!
שמחתי לקרוא את התגובות שלכם
בהחלט אני שומעת דברים חשובים ונכונים
@תילתן מתי חשבת להאריך?
וזה בדיוק מה שמעניין
מי מצליח ומי מרים ידיים...
@נעמי ברקאי
לפני חצי שנה עשיתי שבע ברכות ל40 אנשים
לא בשביל להתגאות אומר
שאנשים לא גמרו להחמיא
על הטעם ,היופי ,האסטטיקה
היה שם איזה בנאדם מכובד מאד
כשהוא יצא הוא רצה להחמיא לי
אז הוא אמר
הרבנית ,צריך לחשוב על קייטרינג....
זה רק גרם לי יותר לרצות..
אבל כן זה עבודה מטורפתתת
מתחברת למה שאמרה @הרי זהב
וגם לי קשה כל נושא התמחור...

יש לי קרובי משפחה רחוקים
שפתיו לפני כמה שנים קייטרינג
יצא לי לאכול את האוכל שלהם בברית שקרובים שלי ושלהם הזמינו
זה היה תת רמה בטעם...משו הזוי
אני זוכרת דגי מושט בלי טעם
כולם דיברו...
ואיך? איך הם ממשיכים להשאר בשוק?
וגם הבנתי שזה לא היה ככ זול
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עבודה סיזיפית, ממש.
לעשות את זה מהבית ממש קשה, וכמו שהזכירו כאן אם רוצים הכשר זה בלתי אפשרי.
המון הוצאות, הרבה כאבי ראש, החל מטלפונים של לקוחות שיכולים להתקשר 10 פעמים בשביל להזמין כמה דברים קטנים, וכלה בקניות, אחסון של חומרי הגלם וחומרי אריזה, וכמובן הבישולים עצמם.
לדאוג שהכל יהיה טרי, לשמור במקרר הכל (תופס מלא מקום!) ולקרר רק אחרי שהתקרר, לדעת להפשיר דברים בצורה נכונה שלא יתקלקלו. אחרי הכל יש פה אחריות לבריאות הלקוחות והאורחים שלהם.
בנוסף זה לאחוז ראש עם מה שיש במלאי ומה חסר, איזה תפריט יש לכל אירוע, לארוז לכל ארוע את המאכלים שלו ולא להתבלבל ביניהם. זה נשמע קל ופשוט, אבל ערב שבת או חג כשיש לחץ של להוציא את כל ההזמנות יכולות לקרות טעויות.
לארוז הכל בקפדנות שלא יישפך (ולמרות זאת נשפך פה ושם), לתת ללקוחות הוראות מה לחמם ומתי ואיך וכו'.
צריך גם לקחת בחשבון שהזמנים הכי עמוסים בעבודה הזו זה בד"כ ערב שבת וחג, כשגם בבית יש עומס.

איתם יודעים איפה מתחילים אבל לא יודעים איפה גומרים, יש להם דרישות בשמים שאי אפשר לעמוד בהם, וזה בד"כ מסתכם בהוצאות מטורפות (אני מדברת במאות אלפים לפחות!) הם משנים את הכללים חדשים לבקרים (בוא נגיד שבעלי עסקים מתחום המון לא מופתעים מההפכפכות של משרד הבריאות עכשיו בקורונה, הם מכירים את זה כבר שנים), דורשים שינויים במבנה, וגם אחרי שעושים את כל השינויים לפי דרישתם זה עדיין לא בסדר כי יצאה הוראה חדשה שמראה אחרת.
בקיצור, להתעסק איתם זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.
אם תרצי עוד ידע, יש לי בשפע מנסיון, באישי.
תכלס מי שמצליח בעסק הזה זה דווקא הגדולים ולא הקטנים, כי לא שווה להשתגע בשביל קופסא קטנה של סלט, אבל בשביל 10 ק"ג זה כבר שווה, גם העסקים הגדולים קונים ישירות מהספקים בכמויות גדולות ומקבלים במחירים משתלמים, לעומת הקייטרינגים הקטנים שצריכים לקנות בסופר במחיר יקר ולא משתלם.
אבל אף אחד לא מתחיל בגדול, מתחילים בקטן ולאט לאט גודלים, גם כי צריך לצבור נסיון ולוקח זמן עד שמשתדרגים מבחינת ציוד. צריך קודם להרויח בשביל להיות מסוגלים לקנות את הציוד היקר (והוא מאוד יקר, בד"כ קונים את הרוב יד שניה, אחרת זה חור ענק בכיס) וגם כי לוקח זמן עד שאתה מוכר בשוק וצובר מוניטין.
לא באתי לייאש, רק לשים על השולחן דברים כהווייתם.
מי ששורד את השנים הראשונות (שקשות בכל עסק) יכול להרויח, ואפילו הרבה.
תודה @ציפופו 1
בדיוק רציתי לשאול שוב בנושא משרד הבריאות
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אז תכלס, תכלס
איך מתחילים ?
איך מצליחים?
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אז תכלס, תכלס
איך מתחילים ?
איך מצליחים?
הכי טוב זה להתחיל בארועים משפחתיים.
עם הזמן אנשים שטעמו את האוכל ונהנו ומחר הם בעלי הארוע יתקשרו להזמין.
יש בתחום הזה הרבה נישות, יש קייטרינג שמוכר אוכל לשבת, יש קייטרינג לארועים, יש קייטרינג למוסדות וכן הלאה. בד"כ בהתחלה עושים הכל בכל מכל כל, ועם הזמן רואים מה יותר תופס אותך ומדבר אלייך, עם מה יותר קל לך להתנהל, ובסופו של דבר כל אחד תופס לו נישה שמתאימה לו.
זה הרבה עניין של ניסוי ותעייה, בעיקר מבחינת התמחור.
להגיד לך הכי אמיתי? רוב העסקים בתקופה הראשונה לא מרויחים, אלא מפסידים. עם הזמן והגלגל העסק מתחיל לכסות את עצמו ובהמשך גם מרויח. צריך לקחת את זה בחשבון.
המון המון הצלחה, והרבה אורך רוח.
זה לוקח זמן, אבל מי שאוהב את זה יודע גם להנות מהדרך.
 

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
אני שמעתי פעם מאחת
שבשוק של הזולים יש בלי סוף והמחיר לר שווה את העבודה
היא אמרה שצריך למתג את הקייטרינג כמשהו יוקרתי שם אולי יש פחות הזמנות אבל כל הזמנה שווה יותר והרבה יותר
בפשוטים את בתחרות אין סופית כל פעם יוצאת אחת חדשה שמורידה את המנה בעוד 2 שקלים ומקבלת גל הזמנות עד שגם לה קמה מתחרה
בשוק ההפוך זה בדיוק ההפך
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הכי טוב זה להתחיל בארועים משפחתיים.
עם הזמן אנשים שטעמו את האוכל ונהנו ומחר הם בעלי הארוע יתקשרו להזמין.
יש בתחום הזה הרבה נישות, יש קייטרינג שמוכר אוכל לשבת, יש קייטרינג לארועים, יש קייטרינג למוסדות וכן הלאה. בד"כ בהתחלה עושים הכל בכל מכל כל, ועם הזמן רואים מה יותר תופס אותך ומדבר אלייך, עם מה יותר קל לך להתנהל, ובסופו של דבר כל אחד תופס לו נישה שמתאימה לו.
זה הרבה עניין של ניסוי ותעייה, בעיקר מבחינת התמחור.
להגיד לך הכי אמיתי? רוב העסקים בתקופה הראשונה לא מרויחים, אלא מפסידים. עם הזמן והגלגל העסק מתחיל לכסות את עצמו ובהמשך גם מרויח. צריך לקחת את זה בחשבון.
המון המון הצלחה, והרבה אורך רוח.
זה לוקח זמן, אבל מי שאוהב את זה יודע גם להנות מהדרך.
ואם המשפחה שלי קטנה...
כמעט ואין ארועים..
ועוד משו
כשאת כותבת לעשות אירועים משפחתיים
את מתכוונת בתשלום או בחינם?
ועוד משו
בשבע ברכות שעשיתי
אני זוכרת שזה לקח הרבה מאד זמן!
זה"א חוץ מלקנות חומרים וכו'
הבישול לקח המון אנרגיה ,הסלטים הכל...
עשיתי מנת פתיחה סלסלה עם מוקפצים +בורקס עם רוטב
בשר ופרגיות
שעועית מוקפצת עם גזר
אנטיפסטי קערה מרכזית
ואנטיפסטתי על שיפוד לכל סועד..
אורז שני סוגים

סלטים וסלטים חיים
וקינוחים
זה לקח לי המון המון זמן
ואיך? איך?
אם רוצים שהכל יהיה טרי בו ביום אפשר?
עם זוג ידיים? או שמעסיקים עוד מישו?
יש דברים שאי אפשר להקיפיא מראש
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קז

א הֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ:ב יֹאמְרוּ גְּאוּלֵי יי אֲשֶׁר גְּאָלָם מִיַּד צָר:ג וּמֵאֲרָצוֹת קִבְּצָם מִמִּזְרָח וּמִמַּעֲרָב מִצָּפוֹן וּמִיָּם:ד תָּעוּ בַמִּדְבָּר בִּישִׁימוֹן דָּרֶךְ עִיר מוֹשָׁב לֹא מָצָאוּ:ה רְעֵבִים גַּם צְמֵאִים נַפְשָׁם בָּהֶם תִּתְעַטָּף:ו וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצוּקוֹתֵיהֶם יַצִּילֵם:ז וַיַּדְרִיכֵם בְּדֶרֶךְ יְשָׁרָה לָלֶכֶת אֶל עִיר מוֹשָׁב:ח יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:ט כִּי הִשְׂבִּיעַ נֶפֶשׁ שֹׁקֵקָה וְנֶפֶשׁ רְעֵבָה מִלֵּא טוֹב:י יֹשְׁבֵי חֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת אֲסִירֵי עֳנִי וּבַרְזֶל:יא כִּי הִמְרוּ אִמְרֵי אֵל וַעֲצַת עֶלְיוֹן נָאָצוּ:יב וַיַּכְנַע בֶּעָמָל לִבָּם כָּשְׁלוּ וְאֵין עֹזֵר:יג וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:יד יוֹצִיאֵם מֵחֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת וּמוֹסְרוֹתֵיהֶם יְנַתֵּק:טו יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:טז כִּי שִׁבַּר דַּלְתוֹת נְחֹשֶׁת וּבְרִיחֵי בַרְזֶל גִּדֵּעַ:יז אֱוִלִים מִדֶּרֶךְ פִּשְׁעָם וּמֵעֲוֹנֹתֵיהֶם יִתְעַנּוּ:יח כָּל אֹכֶל תְּתַעֵב נַפְשָׁם וַיַּגִּיעוּ עַד שַׁעֲרֵי מָוֶת:יט וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:כ יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיִרְפָּאֵם וִימַלֵּט מִשְּׁחִיתוֹתָם:כא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:כב וְיִזְבְּחוּ זִבְחֵי תוֹדָה וִיסַפְּרוּ מַעֲשָׂיו בְּרִנָּה:כג יוֹרְדֵי הַיָּם בָּאֳנִיּוֹת עֹשֵׂי מְלָאכָה בְּמַיִם רַבִּים:כד הֵמָּה רָאוּ מַעֲשֵׂי יי וְנִפְלְאוֹתָיו בִּמְצוּלָה:כה וַיֹּאמֶר וַיַּעֲמֵד רוּחַ סְעָרָה וַתְּרוֹמֵם גַּלָּיו:כו יַעֲלוּ שָׁמַיִם יֵרְדוּ תְהוֹמוֹת נַפְשָׁם בְּרָעָה תִתְמוֹגָג:כז יָחוֹגּוּ וְיָנוּעוּ כַּשִּׁכּוֹר וְכָל חָכְמָתָם תִּתְבַּלָּע:כח וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם וּמִמְּצוּקֹתֵיהֶם יוֹצִיאֵם:כט יָקֵם סְעָרָה לִדְמָמָה וַיֶּחֱשׁוּ גַּלֵּיהֶם:ל וַיִּשְׂמְחוּ כִי יִשְׁתֹּקוּ וַיַּנְחֵם אֶל מְחוֹז חֶפְצָם:לא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:לב וִירֹמְמוּהוּ בִּקְהַל עָם וּבְמוֹשַׁב זְקֵנִים יְהַלְלוּהוּ:לג יָשֵׂם נְהָרוֹת לְמִדְבָּר וּמֹצָאֵי מַיִם לְצִמָּאוֹן:לד אֶרֶץ פְּרִי לִמְלֵחָה מֵרָעַת יֹשְׁבֵי בָהּ:לה יָשֵׂם מִדְבָּר לַאֲגַם מַיִם וְאֶרֶץ צִיָּה לְמֹצָאֵי מָיִם:לו וַיּוֹשֶׁב שָׁם רְעֵבִים וַיְכוֹנְנוּ עִיר מוֹשָׁב:לז וַיִּזְרְעוּ שָׂדוֹת וַיִּטְּעוּ כְרָמִים וַיַּעֲשׂוּ פְּרִי תְבוּאָה:לח וַיְבָרֲכֵם וַיִּרְבּוּ מְאֹד וּבְהֶמְתָּם לֹא יַמְעִיט:לט וַיִּמְעֲטוּ וַיָּשֹׁחוּ מֵעֹצֶר רָעָה וְיָגוֹן:מ שֹׁפֵךְ בּוּז עַל נְדִיבִים וַיַּתְעֵם בְּתֹהוּ לֹא דָרֶךְ:מא וַיְשַׂגֵּב אֶבְיוֹן מֵעוֹנִי וַיָּשֶׂם כַּצֹּאן מִשְׁפָּחוֹת:מב יִרְאוּ יְשָׁרִים וְיִשְׂמָחוּ וְכָל עַוְלָה קָפְצָה פִּיהָ:מג מִי חָכָם וְיִשְׁמָר אֵלֶּה וְיִתְבּוֹנְנוּ חַסְדֵי יי:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

חשבון הנפש • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה