דיון לפעמים חלומות מתבשלים

כוכב נוגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אני שואלת על שלב לפני, איך מגיעים לרעיון ולחלום של להכין כאלה דברים?
החלום שלי זה רק להגיע לעצם המחשבה של מה להכין.
כנראה צריך יצירתיות לפני החומרים..
תודה על מה שהבאתם כאן.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתחברת מאוד להודעה שלך והכי להכנת הנקניקים. קניתי כבר שרוול אכיל,דחפתי לו יום אחד תערובת של המבורגר ושמתי על המנגל. היה טעים אבל לא היה נקניק. אשמח מאוד למידע מנוסות בעניין

הנה עוד כמה רעיונות שהכנתי בבית:
סביצ'ה - מתכון אליפות של @חני גרינשטיין
גרבלדלקס
מלפפון חמוץ
זיתים- כבושים ומלוחים
איולי
סיידר תפוחים אלכוהולי תוסס-שלמות!
יין יבש
מיץ ענבים
ברנדי (מאלכוהול ענבים מזוקק)
גבינת שמנת
ליקר שוקולד וקפה
יין רימונים (באמצע התסיסה עכשיו)
פיתות/לחם שום/חלות אגוזים ופירות מיובשים
פסטרמה מחזה הודו
מתכון שלי? בטוחה?
לא נראה לי שאי פעם העליתי מתכון של סביצ'ה
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני שואלת על שלב לפני, איך מגיעים לרעיון ולחלום של להכין כאלה דברים?
החלום שלי זה רק להגיע לעצם המחשבה של מה להכין.
כנראה צריך יצירתיות לפני החומרים..
תודה על מה שהבאתם כאן.
צריך להכיר.
או שאכלת במסעדה (או אצל חברה, משפחה)
או שקראת בספר
או שצפית בתכניות בישול
או שראית מתכונים ברשת.
 
נערך לאחרונה ב:

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
נזכרתי בעוד חלום נושן: לבשל ביחד עם בשלנית נעימה שתלמד אותי צעד צעד, יד ביד, את כל הסודות.
אולי יצא מפה מיזם של חברותות וסדנאות בישול ביתיות, לכו תדעו.


(@חדוי כנרת , תזכרי שאני רוצה לאפות איתך :)).
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נזכרתי בעוד דברים שראיתי והכנתי
עוואמה-מעדן מטריף!
צ'ורוס, התפצ'קרתי וממש לא יצא טוב
קיורטוש, התענגו, אבל ממש לא היה טוב בהקפאה
סברינה, לא יצא הכי מוצלח, קצת כבד ויבשושי לא משנה כמה הספגתי ברום, יצא כבד.
סופגניות כמו במאפיות, כל המשפחה לקחה את המתכון.
פסטה בבית, בלי מכונה, יצא נחמד, אבל לא מקצועי, הכנתי גם רביולי, הוא נפתח :( ובישלתי ממש כמה דק' כנראה שהבצק היה כבר יבש מידי.
קובה סלק, יצא טוב מאוד, אבל לא התחברו אצלי לטעם.
פריקסה-מנת הדגל אצלי, מכינה בעיקר בזמנים קשים, כמו בתקופות ביטחוניות מעורערות, כולל חריף, יש לי ילד שמת על חריף
ספינג'-כל חנוכה לפחות פעם אחת
ניסיתי לגדל פעם מחמצת, הבעיה היא שהיא פשוט לא הצליחה :(
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נזכרתי בעוד חלום נושן: לבשל ביחד עם בשלנית נעימה שתלמד אותי צעד צעד, יד ביד, את כל הסודות.
אולי יצא מפה מיזם של חברותות וסדנאות בישול ביתיות, לכו תדעו.


(@חדוי כנרת , תזכרי שאני רוצה לאפות איתך :)).
תגליות מרעישות לא תמצאי אצלי...
אבל מה שאני יודעת, בשמחה רבה ובעונג רב!
 

לילי 1

משתמש מקצוען
מתכון שלי? בטוחה?
לא נראה לי שאי פעם העליתי מתכון של סביצ'ה
חשבתי כבר שאני הוזה... לא קראת לזה סביצ'ה אבל זה מה שזה והמתכון פשוט מאוד ומושלם מאוד
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חשבתי כבר שאני הוזה... לא קראת לזה סביצ'ה אבל זה מה שזה והמתכון פשוט מאוד ומושלם מאוד
סביצ'ה זה יותר סלט עם דג חי, לא?
אני הבאתי מתכון של דג כבוש, שסה כמו בישול.
אבל אני שמחה לשמוע שאת מכינה ואוהבת.
 

חוה ש

משתמש מקצוען
איך מכינים את המשקה "מוקה" של טרה? בלי קקאו ובלי קפה?
כתוב ברכיבים מיצוי תפוחים, אבל חלב עם תפוח יוצא טעם אחר לגמרי
יש מישהי?
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
איך מכינים סיידר תפוחים?
מתה להכין את זה..
עם חמוצים לא הצלחתי משום מה, חולמת לקנות קדרה מיועדת לכבושים
מחמצת הצליחה ב"ה אבל לא הצלחתי לשמר אותה
השבוע הכנתי שום קונפי. תודה ל @חני גרינשטיין על עצם העלאת הרעיון

חולמת להכין פסטה לרביולי ורביולי ביתית
כמו כן רטבים:
יש מתכון לרוטב סויה ביתית שתצא טעימה דיה כדי להוסיפה בלי חשש לבריאות?
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
מתחשק לי גם להכין בבית תבלינים מורכביםכגון קארי, חוייאג'. תבלין לדג, לשווארמה, למרק וכו'

לפני שנים הייתה תכנית ברדיו קול חי עם גליס וגודיש מקייטרינג בית ישראל.
האחרון נתן תרכובת של תבלינים ועשבי תיבול שאפשר להשתמש בו במקום מלח. לצערי לא הצלחתי לרשום
אודה מאוד אם למישהי יש את זה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוד חלומות קולינריים בתכנון:
1. ביף וילינגטון.
2. פארי ברסט (ודווקא לפי המתכון של סדריק גרולה).
3. סירופ רימונים (גרנדין).
4. קובה דלעת וקובה בכלל :)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ביף ולינגטון זה זה עם בצק העלים שכל הקטע הקשה הוא להשאיר את הבקר ורוד?

כי אני חולמת לעשות אותו גם, אבל לא זכרתי איך קוראים לזה...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סיקרת אותי. מה את הולכת לעשות עם גרנדין?
להוסיף לתבשילים וסלטים כתחליף לרכז (שהבנתי שלא ניתן לייצר בבית).
במטבח הפרסי עושים ברכז שימוש נרחב ביותר וזה מטבח שמאד מסקרן אותי.
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
כשאומרים סיידר, בכל מדינה יש לזה משמעות שונה.
את מתכוונת למיץ תפוחים תוסס? לתפוחים מבושלים עם קינמון ויין? לסיידר אלכוהולי?
מיץ תפוח תוסס או חומץ או המשקה האלכוהול
נתחיל מהחומץ, איך מכינים אותו?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בהודו לא תמצאי תושבים שמבשלים עם אבקת קארי או גראם מסאלה אבקתי.
הם מטגנים בשמן את התבלינים בשלמותם וזו עבודה רצינית אבל כמובן טעם אחר לגמרי.
והקארי בא גם בצורת משחות בדרגת חריפות משתנה. (קארי ירוק, צהוב או אדום).
יש לי מתכון של מרילין איילון לגראם מסאלה שאפשר להכין בבית ולטחון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה