דיון לפעמים חלומות מתבשלים

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
אשמח, לכך כיוון המשורר
ואילו תבלינים צריך לטגן למשל לקארי?
מהו הגראם מסאלה? למה הוא משמש?

תודה!
 
נערך לאחרונה ב:

לילי 1

משתמש מקצוען
מיץ תפוח תוסס או חומץ או המשקה האלכוהול
נתחיל מהחומץ, איך מכינים אותו?
לא הכרתי את השימוש במילה סיידר לחומץ.
לא הכנתי חומץ מתפוחים אבל הכיוון הכללי הוא השריית חתיכות פרי במים עם קצת סוכר, כיסוי נושם וערבוב מדי פעם. אחרי מספר שבועות--סינון והחזרה לכלי לכמה שבועות נוספים.
בסך הכל מנסים לקלקל משהו, קשה לפספס את זה.
מה את הולכת לעשות עם זה?
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
לא הכרתי את השימוש במילה סיידר לחומץ.
לא הכנתי חומץ מתפוחים אבל הכיוון הכללי הוא השריית חתיכות פרי במים עם קצת סוכר, כיסוי נושם וערבוב מדי פעם. אחרי מספר שבועות--סינון והחזרה לכלי לכמה שבועות נוספים.
בסך הכל מנסים לקלקל משהו, קשה לפספס את זה.
מה את הולכת לעשות עם זה?
אני משתמשת הרבה עם חומץ תפוחים במקום חומץ רגיל
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
לטעמי כן
בד"כ אני מוסיפה מעט מיץ לימון וסוכר או דבש ומלח לפי הטעם לסלטים או לירקות חמוצים ומידי פעם לבצקים כנדרש
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
דאאיי, אני אמורה לבקש מפורשות מתכונים גם אם הם אינסופיים?
ביקשתי יפה :)
אני לא הכנתי. אין סיכוי
אני יכולה להעתיק לך ממתכון לדאל (תבשיל עדשים הודי) את הרשימה:
3 תרמילי הל, 2 עלי דפנה, 7 מקלות ציפורן, 1/4 מקל קינמון, 1/4 כפית זרעי כמון.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה סקרן אותך?
אני חושבת שיש מתכון של מאסטר שף איך מכינים, אחד המתמודדים הכין.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני גם עם @photos by h ברעיון של הרצון להכין בבית כמה שיותר.
מה שהספקתי לנסות לראשונה בקורונה:
רוטב צ'ילי מתוק- חריף
פסטרמה מחזה הודו
פסטה ביתית
רביולי
לגדל את כל העשבי תבלין השימושים בבית (שתלנו: פטרוזיליה (כבר גדל ומשתמשים ב"ה) שמיר, כוסברה, עירית, בזיליקום, אה ובלי קשר גם עגבניות שרי, אנחנו מוכנים לסגר הבא :p)

מה שאני רוצה לנסות: (כבר כתבו פה... חשבתי שאני מקורית...)
קטשופ
רוטב סויה (אפשרי בבית? הבנתי שלא)
אבקת מרק טבעית- יש לי מתכון, נראה לי של 'קרוטית', רק צריכה ללכת לחנות תבלינים לקנות הכל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אישית אינני חובבת קטשופ אבל אם הייתי היית מנסה את של ג'יימי אוליבר שפרסמה אפרת ליכטנשטט בבלוג שלה.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
מרק בצל עם ג. צהובה-
יש מתכון טעים וקל???
לשבועות....
מתכון בסיסי-

לחתוך בצל לרבעי פרוסות
לאדות עד להזהבה
להוסיף חמאה ולטגן קלות
להוסיף כף-שתיים סוכר חום. לקרמל
להוסיף כף-שתיים קמח, לערבב עד שיוצאת מין רביכה
לתבל הייטב (מלח, פלפל, א. מרק בצל אם את רוצה, אבקת שום (או להוסיף שום כתוש אחרי שהבצל מטוגן), עשבי תיבול טריים או יבשים (בזיליקום, טימין, פטרוזיליה))
להוסיף מים או ציר ירקות צח
ניתן להוסיף כוס או חצי כוס יין לבן יבש, אני פחות מתחברת לטעם
להרתיח, לבשל על אש נמוכה כמה שיותר זמן
לפני ההגשה מניחים בצלחת גבינצ ומעליה מרק
מפזרים קרוטונים ומגישים
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רוצות לצחוק עלי?
החלומות שלי להכין זה דברים ממש פשוטים....
עם המורכבים אני מסתדרת מצוין (כולל כל מיני דברים מוזרים ולא לגמרי אכילים....)
אבל להכין אורז לבן שיהיה אחד אחד
או קציצות עוף כמו של סבתא שלי אני מסתבכת!!!!
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
רוצות לצחוק עלי?
החלומות שלי להכין זה דברים ממש פשוטים....
עם המורכבים אני מסתדרת מצוין (כולל כל מיני דברים מוזרים ולא לגמרי אכילים....)
אבל להכין אורז לבן שיהיה אחד אחד
או קציצות עוף כמו של סבתא שלי אני מסתבכת!!!!
מוכר קצת...
אורז בה לאחרונה יוצא לי מושלם, אבל לא יודעת איך זה קרה
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אישית אינני חובבת קטשופ אבל אם הייתי היית מנסה את של ג'יימי אוליבר שפרסמה אפרת ליכטנשטט בבלוג שלה.
הצצתי במתכון שלה, דווקא לא התחברתי... שומר? ג'ינג'ר? לא טעמים שקשורים לקטשופ. לקרוטית יש מתכון מצוין.
ואת הרוטב צ'ילי שלה גם הכנתי, היה להיט.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@ש+ מה שאת אומרת זה מאד טבעי.
יכולה לגלות לך שיצא לי מספר פעמים להכין ניוקי תוצרת בית מאותו מתכון בדיוק.
היו פעמים שהוא יצא מושלם והיתה פעם אחת בשבועות אשתקד שהוא התפרק לי בסיר (מכינים אותו ממש לפני הארוחה)
וזה משגע אותי כי הכנתי ודייקתי ושקלתי אבל זה רק חידד לי שיעור חשוב שסייעתא דשמיא היא לפני הכל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@מרים אדריכל , לי זה קרץ כי הקטשופ הרגיל עושה לי בחילה מרוב מתיקות ונראה שהמתכון של ג'יימי מכוון יותר לקטשופ מתובל ורב טעמים.
רוטב צ'ילי יצא לי להכין לפני שנים למשלוחי מנות והוא היה מצוין אבל הריח שהחומץ המורתח עשה בבית גרם לי להתרחק מהמתכון והרעיון לכמה שנים טובות :).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה