הסכמת איתי שהשווי של ההטבות שווה 1500 שקל לחודש
והסכמת איתי שבקרנות השתלמות והפנסייה זה סופר משתלם ההיטק
זה משתלם גם בגלל אופק עתידי כלכלי הרבה יותר גבוה עם יכולת התקדמות
וגם בגלל היציבות התעסקותית שהיא הרבה יותר חזקה מאשר מקצועות נחשבים פחות
שווי ההטבות הוא בערך כ3-4 אלף למשפחה חרדית
הנחת ארנונה - 300 ששל
הנחה ישיבה קטנה - 330-400
הנחה במעון במיוחד לתינוק מעל 2000 שקל בחודש...
וזה לפני שקלול כמה יורד במס הכנסה....
ועדיין כל עוד המתכנתת מרויחה מעל 20-25 (שכמעט כל אחת מסוגלת להגיע אחרי מס שנים...) זה כנראה משתלם.... - לפחות כלכלית....
כך שהבחורים הנל צודקים כלכלית, אבל ממש לא כולם מוכנים לתרום את מה שזה אומר מהצד שלהם ...
בינתיים משום מה בחורי הישיבות של וולפסון /חברון/תפרח /תורה בתפארתה וכו'
לא התשכנעו מהטיעון שלך...
וואלה באמת ראיה טובה....
גם כלכלת בית אתה לומד מהבחורים הנ"ל?
הם ניהלו פעם בית ברוך ילדים עם אמא מותשת שעובדת משרה מלאה ודורשת???
הם יודעים מה זה להכניס שבת בצורה כזו?
כל חריגה מהשגרה כשאמא עובדת על פול טיים גוב מצריך חשיבה מראש....
והשגרה מופרת גם בדברים טובים, כמו חופשים על ימין ושמאל שיש במערכת הלימודים, חגים, וערבי חגים, ואפילו ר"ח יכול לצרוך הרבה אנרגיה.....
איך אומרת אמרת כנף: אם אתה לא רוצה שאשתך תהיה גננת - אתה תהיה הגנן......
וזה גם מסביר מאד את האמרה שלך כלפי הכבוד במקצוע....
לא נראה לי שאברכית סטנדרטית בת 35,מענין אותה מה חושבות עליה חברות הכיתה שהיא בקושי זוכרת איך קוראים להם,
אשה שמצליחה לנהל בית, עם ילדים מטופחים ומסודרים, שכל אחד מהם יודע שאמא שלו היא שלו, ולא של אף אחד אחר , שיש לו אצלה אוזן קשבת, פניות בזמן ובעיקר בראש ובלב, - בפניה אני מורידה את הכובע, וככל שיש יותר שעות עבודה, ופחות חופשים - זה מאתגר יותר...... - אם כי יש הרבה כאלו שעומדות במשימה המורכבת הזו בכבוד רב.....
אני מעריכה אמא, כשאני רואה את ילדיה מגיעים לשחק עם ילדי, ואני רואה חד משמעית ובלי אף התמחות בתחום) איזה ילד הוא ילד מושקע, ולא זה ממש לא הבגדים , זה ההתנהגות והיר"ש והד"א - זה מה שאני מעריכה ....
מעולם לא שאלתי את חברי/חברות ילדי מה המקצוע של אמא שלהם.... זה לא מהווה אצלי פרמטר לכלום.....
אם אתה מדבר על כבוד בשידוכים - אתה 100% צודק...
שוב גם אתה צודק בעין כלכלית בלבד, אבל המחיר כמו שכתבה פותחת האשכול - לא תמיד מתאים לכולם,
ואם חושבים רק על הכסף, זה גם לא תמיד נכון וננגס מהרבה כיוונים, אבל עדיין כלכלית גרידא זה ככל הנראה עדיף...