דרוש מידע לעבוד בטיפול רגשי

מצב
הנושא נעול.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
[QUOTE = "אהבת עולם, פוסט: 9216710, חבר: 39973"]
מה שכן, לימוד של תואר בעבודה סוציאלית, למשל, פותח פתח להרבה עבודות שהן לא ממש טיפול פרטני,
[/ ציטוט]
בנוסף לתחום הרגשי יש לי נטייה לאומנות (חזותית) והשכלה פורמלית בתחום, לכן חשבתי דווקא על טיפול באומנויות.
השאלה עד כמה יש בכלל נוכחות במקצוע לנטייה האומנותית, כי תכלס זה לא העיקר בעבודה ובסופו של דבר החשש שלי שאשאר עם תואר עם פחות ביקוש.
תרפיה באמנות ובדרמה זה פתח לעולם הטיפול בקליניקה, בלי קשר בכלל לאמנות או דרמה.
אפשר (מומלץ) ללמוד אחר כך פסיכותרפיה (3 שנים), ואז ההבדל בינך לבין פסיכולוג הוא בעיקר היכולת לאבחן (אבל כמובן, שיש עוד הבדלים).
מי שטובה בטיפול יכולה להסתפק במסלול הזה, שהוא קל וקצר בלי השוואה למסלול של לימודי פסיכולוגיה.

בריטית

משתמש רשום
לא רוצה להבין אחרי עוד 3 שנות לימודים שהמקצוע לא באמת בשבילי...
די קשה למצוא פה אנשי מקצוע שעובדים ממש בתחום.
כולם רק מכירים...
ההמלצה שלי - יש אתר שמאגד את המטפלות החרדיות, מסווגות לפי תחום התמחות עם פרטי התקשרות.
אולי דרך שם תצליחי ליצור קשר עם מטפלות בקשר לפרקטיקה של המקצוע.
בקשר להתאמה - כדאי לעבור ייעוץ, ואולי גם טיפול בעצמך.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בנוסף לתחום הרגשי יש לי נטייה לאומנות (חזותית) והשכלה פורמלית בתחום, לכן חשבתי דווקא על טיפול באומנויות.
השאלה עד כמה יש בכלל נוכחות במקצוע לנטייה האומנותית, כי תכלס זה לא העיקר בעבודה ובסופו של דבר החשש שלי שאשאר עם תואר עם פחות ביקוש.
לפי הידוע לי, אומנות היא כלי מדהים בטיפול, ומחפשים תרפיסטיות באומנות.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
די קשה למצוא פה אנשי מקצוע שעובדים ממש בתחום.
כולם רק מכירים...
ההמלצה שלי - יש אתר שמאגד את המטפלות החרדיות, מסווגות לפי תחום התמחות עם פרטי התקשרות.
אולי דרך שם תצליחי ליצור קשר עם מטפלות בקשר לפרקטיקה של המקצוע.
בקשר להתאמה - כדאי לעבור ייעוץ, ואולי גם טיפול בעצמך.
איזה אתר?

בריטית

משתמש רשום
תרפיה באמנות ובדרמה זה פתח לעולם הטיפול בקליניקה, בלי קשר בכלל לאמנות או דרמה.
אפשר (מומלץ) ללמוד אחר כך פסיכותרפיה (3 שנים), ואז ההבדל בינך לבין פסיכולוג הוא בעיקר היכולת לאבחן (אבל כמובן, שיש עוד הבדלים).
את עובדת בתחום?
הבנתי את ההבדל בין מטפל לפסיכולוג, אם כך מה ההבדל בין מטפל למטפל שלמד פסיכותרפיה אם עדיין אינו יכול לאבחן?
אילו סמכויות לימודי הפסיכותרפיה מקנים?

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
ההפרש בין 400 ל 500 הוא לא 'מטורף'.
אם פסיכולוגים מהנחשבים בארץ לוקחים עד 400 אחרי שלמדו 6+ שנים
אני מצפה ממי שלמד CBT בקורס בן שנה , שיקח עד 150 לפגישה , וגם זה בלי לדבר על השאלה אם אפשר לטפל בלי תואר רלוונטי.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני מנסה לתמצת
השאלה היא לא לגבי המקצוע אלא לגבי התחום
אם התחום מתאים לך אז תמשיכי עם כל המרץ עם הספק הוא על התחום זה דיון שונה
מקווה שהובנתי
אני מנסה להבין למה כוונתך,
ברור לי שהתחום מתאים לי, אבל המקצוע הספציפי של טיפול מעמיק נראה לי אולי כבד מידי.

בריטית

משתמש רשום
אם פסיכולוגים מהנחשבים בארץ לוקחים עד 400 אחרי שלמדו 6+ שנים
אני מצפה ממי שלמד CBT בקורס בן שנה , שיקח עד 150 לפגישה , וגם זה בלי לדבר על השאלה אם אפשר לטפל בלי תואר רלוונטי.
נראה לי שדיברו בכל מקרה רק על מוסמכים אקדמית.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה