עוגות/עוגיות למישהי יש מתכון לעוגת השכבות הזאת או משהו דומה?

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
הורדתי את התמונה הזאת פעם מפרוג, לא זוכרת מאיפה
ואשמח למתכון כזה או דומה לו...
תודה רבה!
1727726601431.png
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
הורדתי את התמונה הזאת פעם מפרוג, לא זוכרת מאיפה
ואשמח למתכון כזה או דומה לו...
תודה רבה!
מזהה את העוגה,
גם אני הורדתי אותה אי פעם, והכנתי
היא ממש מוצלחת ויפה מאד.
הרעיון שלה זה שלושה טורטים - 2 לבן, 1 חום, רוטב שוקלוד בין השכבות, גנאש מעל. (פה הכינו 3 שכבות לבן, קל יותר)
אופים את הטורטים, מכינים קרם ומורחים מעל ללבן ומעל לחום. מרכיבים.
מעל הלבן העליון שופכים גנאש ומקררים להתייצבות.

זה המתכון שאני הכנתי, יוצא יותר דומה לתמונה שאת העלת.

עוגת 6 שכבות הקרדיט מגיע ל: י. הרשקוביץ, הדובדבן שבקצפת
החומרים:
טורט לבן:

10 ביצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 ביצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם: (הכנתי אחר, שוקולדי)
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)
1535759-55ba69819289d28c9d409f8665e02e7c.jpg
 

**Moko**

משתמש מקצוען
וואו @נחמה למה נראה מהמם!
אפשר את המתכון לקרם השוקולדי שהכנת ?
מחפשת משהו (בתקווה) ללא מרגרינה
 

מצליחה

משתמש מקצוען
זאת עוגת דובוש!!!!
לא משהו אחר.
יש לי מתכון מדויק (מ"ניחוחות המאפה" של קרייזמן).
העלתי פעם לפרוג
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
מזהה את העוגה,
גם אני הורדתי אותה אי פעם, והכנתי
היא ממש מוצלחת ויפה מאד.
הרעיון שלה זה שלושה טורטים - 2 לבן, 1 חום, רוטב שוקלוד בין השכבות, גנאש מעל. (פה הכינו 3 שכבות לבן, קל יותר)
אופים את הטורטים, מכינים קרם ומורחים מעל ללבן ומעל לחום. מרכיבים.
מעל הלבן העליון שופכים גנאש ומקררים להתייצבות.

זה המתכון שאני הכנתי, יוצא יותר דומה לתמונה שאת העלת.

עוגת 6 שכבות הקרדיט מגיע ל: י. הרשקוביץ, הדובדבן שבקצפת
החומרים:
טורט לבן:

10 ביצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 ביצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם: (הכנתי אחר, שוקולדי)
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)
1535759-55ba69819289d28c9d409f8665e02e7c.jpg
תודה רבה!
את העוגה הזאת כבר הכנתי בעבר והיא ממש מוצלחת אבל זה לא הטעם של מה שאני רוצה..
את התמונה שהעלתי אכלתי פעם באיזה בר ואני מחפשת את המתכון ההוא..
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

מירי84

משתמש פעיל
זה עוגת דובוש
תראי כאן:
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בס"ד

טורט במילוי בצק וקרם נוגט בציפוי קרם [ופירורים-לבחירה]

החמרים לטורטים:


9 ביצים

1 כוס סוכר

3 כפות שמן

3 כפות מיץ

1 כף תמצית וניל

6 כפות קמח

150 גר' אגוזים טחונים-לבחירה



חלקי ל-2 תבניות תנור [ח.פ. גדולות]

שמני היטב את הפרגמנטים! ואפי כ-15 דק' ב-180°



לקרם נוגט:


150 גר' שוקולד לבישול

1/3 כוס מים

2 כפות קפה

1/4 כוס סוכר

המיסי את כל החמרים, כבי את הלהבה והוסיפי:

1 חב' מרגרינה-ערבבי היטב להמסה והוסיפי:

200 גר' נוגט

1 קצפת ריצ'

חלקי את הקרם ל-3

הבצק למילוי:

150 גר' מרגרינה

3/4 כוס סוכר

2 כוסות קמח

1 אפיון

ערבלי לבצק [הפרישי כמות קטנטנה עבור הפירורים מעל-לבחירה]

אפי ע"ג תבנית הפוכה ובפרגמנט משומן היטב עד להזהבה מינימלית!

וכן את הבצק שהפרשת אפי בנפרד

ההרכבה:

טורט

קרם נוגט

בצק

קרם נוגט

טורט

קרם נוגט

פירורי בצק-לבחירה

בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה