מעניין אותי למה קבלנים באחיסמך מוכרים/ימכרו לחרדים? לכאורה יותר משתלם להם למכור לחילונים, לא? (לא מדבר על קבוצות הרכישה אלא על פסטורל וכו')מתוך 3600 דירות שאמורות להבנות סה"כ יש פחות מ1000 לא חרדים שבאמת פוגעים בהצלחת המקום
מעניין אותי למה קבלנים באחיסמך מוכרים/ימכרו לחרדים? לכאורה יותר משתלם להם למכור לחילונים, לא? (לא מדבר על קבוצות הרכישה אלא על פסטורל וכו')מתוך 3600 דירות שאמורות להבנות סה"כ יש פחות מ1000 לא חרדים שבאמת פוגעים בהצלחת המקום
לכמה מקומות עבודה הגעת והרגשת שאתה מתקבל בנחיתות מרעך הרוסי הגוי?כי אין שום היגיון שחרדי מגיע למקום עבודה יתקבל בנחיתות יותר מאשר רעהו הרוסי הגוי
עד כמה שידוע לי המחירים ברחובות לא רחוקים ממחירי הדיור בבני ברק (יקרים), לא נראה לי שזו בשורה גדולה.עוד 8,400 יח"ד ברחובות: ותמ"ל אישרה את התכנית להקמת שכונת מגורים חדשה במזרח העיר:
עוד 8,400 יח"ד ברחובות: ותמ"ל אישרה את התכנית להקמת שכונת מגורים חדשה במזרח העיר
נגד התכנית, שתיבנה על שטחים חקלאיים פתוחים, הוגשו שורה של התנגדויות, ביניהן של העירייה שביקרה את הצפיפות הצפויה בשכונהmagdilim.co.il
המיקום מצויין, מרכז הארץ
השאלה כמה מתוך זה יהיה לחרדים
התוכנית כבר לקראת סיום אישורים (מצורף לינק לאתר מנהל התכנון)
ואפשר בקרוב להוציא מכרזים
@עו"ד נתן רוזנבלט מה אפשר לעשות כדי שהחרדים יקבלו נתח מהעוגה?
החרדים משלמים שם לא רחוק מהחילונים,מעניין אותי למה קבלנים באחיסמך מוכרים/ימכרו לחרדים? לכאורה יותר משתלם להם למכור לחילונים, לא? (לא מדבר על קבוצות הרכישה אלא על פסטורל וכו')
קובץ משיעורי הרב נויגרשל בתוכו כמה שיעורים בנושא דרכי ההסברה בזמנינוזה אחד שמצאתי לבנתיים
האימה החילונית והחמלה - הרב מרדכי נויגרשל
הקו המשותף העובר כחוט השני בין כל מה שנאמר על החרדים, הן על ידי אנשי תקשורת והן על ידי פוליטיקאים, הן על ידי סתם עמך והן על ידי מומחים אקדמאים, הוא שאין הם מכירים את הצבור החרדי עליו יש להם בקורת כה נוקבת, ולו גם הכרות שטחית מינימלית, וגם לא עשו כל מאמץ כנה להכירו. […]mnoy.co.il
האמנם התקשורת היא זו שאשמה? - הרב מרדכי נויגרשל
החרדים עומדים כרגע לצד המצליחים, וממילא זורמים אליהם תקציבים. העיתונות המייצגת את הצד השני של המפה, מרימה קולה במחאה. נציגי ה”ימין” מנסים להעביר את מה שמכונה “פסקת ההתגברות” בתקווה שזו תחזיר את בית המשפט לתפקידו המקורי, והעיתונות המייצגת את ה”שמאל” זועקת מרה. אין בכך כל הפתעה, הכל מתנהל כצפוי...mnoy.co.il
הציבור החסידי הפסיק לחכות לנציגי הציבור כי הוא הבין שמהם לא תצמח הישועה ולכן רוב החסידויות הגדולות שולחים את הקהילה שלהם לפריפריהאני לא מבין למה נציגי הציבור הליטאי העני יותר כי בד"כ אצלם רק האשה עובדת
בניגוד לציבור החסידי ששני בני הזוג עובדים
לא שם את כבד משקלו על מצוקת הדיור?
לא יודע איזה ציבור "עשיר" יותר, אבל איך שנראה שדווקא הנציגים של דגל יותר דואגים לדיור (לטענתם הם לא סיכמו סופית עם נתניהו בין היתר בגלל נושא הדיור). האם "הסכמים" יעזרו לנושא הדיור או לא זה נושא אחר, אבל אני ממש לא חושב שאפשר לומר שהם דואגים לדיור פחות מהנציגים של אגודה.אני לא מבין למה נציגי הציבור הליטאי העני יותר כי בד"כ אצלם רק האשה עובדת
בניגוד לציבור החסידי ששני בני הזוג עובדים ומימלא יותר אמיד ופחות מורגשת בהם מצוקת הדיור
לא שם את כבד משקלו על מצוקת הדיור?
ממליץ לכותב לעשות חישוב פשוט כמה משפחות יש בכל אחת מהערים האלההציבור החסידי הפסיק לחכות לנציגי הציבור כי הוא הבין שמהם לא תצמח הישועה ולכן רוב החסידויות הגדולות שולחים את הקהילה שלהם לפריפריה
גור=ערד,דימונה
בעלז=הר יונה
ויזניץ=עפולה
לעלוב=עמנואל
ביאלה =מעלה עמוס
תולדות א"י ,דושינסקי =הר יונה
תולדות אהרן=חריש טבריה
והאחרים מחכים "ואף על פי שיתמהמה .."
מעניין אם תוכל להביא נתונים כמה אחוזים מתוך הזו"צ בכל חסידות הולכים לגור במקומות הנ"ל, לדעתי ברובם אחוזים נמוכים מאוד, רוב הציבור החסידי קונים בטאבו משותף בביתר/בית שמש, או מחיר למשתכן, או גרים בשכירות במרכז.הציבור החסידי הפסיק לחכות לנציגי הציבור כי הוא הבין שמהם לא תצמח הישועה ולכן רוב החסידויות הגדולות שולחים את הקהילה שלהם לפריפריה
גור=ערד,דימונה
בעלז=הר יונה
ויזניץ=עפולה
לעלוב=עמנואל
ביאלה =מעלה עמוס
תולדות א"י ,דושינסקי =הר יונה
תולדות אהרן=חריש טבריה
והאחרים מחכים "ואף על פי שיתמהמה .."
נכון מאדמעניין אם תוכל להביא נתונים כמה אחוזים מתוך הזו"צ בכל חסידות הולכים לגור במקומות הנ"ל, לדעתי ברובם אחוזים נמוכים מאוד, רוב הציבור החסידי קונים בטאבו משותף בביתר/בית שמש, או מחיר למשתכן, או גרים בשכירות במרכז.
אז לא. בתוך עמי אנכי יושבת ואני יכול לומר שגם בציבור הליטאי בודדים שבבודדים הולכים לפריפריה (זה שיתד נאמן מפוצץ בכתבות שיווק על הפריפריה ממש לא משקף את המציאות של ההיענות הנמוכה מאוד לפריפריה בציבור הליטאי).דווקא אצל הליטאים אפשר לראות כאלו שמדברים בעיניים בורקות על עפולה חריש אופקים וכדומה
בסופו של דבר זה עניין של מנטליות
הליטאים חיים את הקהילה שלהם וזה נהפך למרכז החיים שלהם (אין להם אדמו"ר שגר בעיר אחרת)
כמו שמחתנים ילדים עם משכנתא של מיליון וחצי ל30 שנה,זה נחמד ל10 שנים הראשונות.
איך מפרנסים משפחה עם 8 ילדים ממשכורת של אברך ומוקדנית שירות?
איך מחתנים ילדים?
אישה כזו תמצא את עצמה בגיל 40, עם שכר מינימום, ואפס יכולת להתקדם.
בעפולה יש כמה ארגונים תעסוקתיים ללא מטרות רווח - ואכן הקושי התעסוקתי הרבה פחות מורגש וגם היצע ומגוון העבודות הוא הרבה יותר גדול הודות לכך...כפי שכתבתי, עניין התעסוקה (ורמת החיים) הוא אכן החלק הכי כואב במחירים שמשלם אברך שהולך לגור רחוק.
ניסיתי -ואני אדגיש את כעת - להבדיל בין אברך אידיאליסט ליטאי שהולך לגור בירוחם ומחליט מראש (כמובן בעצה אחת עם רעייתו) שהם מואסים בחיי העולם הזה ורוצים רק ללמוד. זה משהו אחד ואשריו.
אך יש את הרוב, ואצל החסידים זה רובא דרובא, שאחרי כמה שנים רוצים גם לחיות וזה קשה, מאוד.
הוזמנתי פעם לערד, כנהגו דאז של הרב קסלר, לדבר בעניין חיזוק למתקשים בפרנסה, בליל ניטל (אין לי כח להסביר לליטאים מה זה, תחפשו בגוגל) הגענו לשם והיו שם לדעתי איזה חמש מאות אברכים, כלומר הנושא הזה מטריד מאוד במקומות הללו, וכל הכבוד לעסקנים שבאמת עושים כל מה שיכולים.
ובאמת עושים: הרב יוטקובסקי למשל, האבא של עפולה, דאג להבאת חברת תקשוב להקמת מוקד טלפוני שעובדות שם עשרות נשים מהאיזור (זה במגדל העמק שנמצאת בדיוק עשר דקות מעפולה ומנוף הגליל בו זמנית).
הייתי למשל פעם במפעל של שימורים בחצור ופגשתי שם כמה וכמה אברכים חסידי גור על פס הייצור.
כלומר, הדברים הללו קורים, אבל במינון נמוך מידי.
השאלה מה החכים יכולים לעשות?
זה לא פשוט בכלל, משום שכבר היום ניתנות הטבות מס מפליגות במיוחד במקומות הללו. דברים שיכולים להגיע למיליונים רבים למפעל, אך הבעייה היא שהחכמים יודעים לנצל את זה ולברוח יום אחרי. אם זו הבעייה אז אפשר להחמיר קריטריונים.
אני באמת לא יודע, זו באמת בעייה קשה מאוד (אחד האחיינים שלי עזב את הפריפריה משום שאשתו היא מוסמכת כמטפלת רגשית והאברכים הצדיקים של אותה עיר לא מבינים שצריך לשלם 150 שח לפגישה).
אדרבה, תנו רעיונות ונעלה אותם איפה שצריך אם נוכל.
הבו עצה הלום.
מטפלת רגשית שהרגע סיימה לימודים של צישנסקי... יש יותר מכמה ששולחים למטפלות מוסמכות ומשלמים גם 400 ו 500 ש"ח לפגישה ועוד נוסעים בשביל זה למרכז...(אחד האחיינים שלי עזב את הפריפריה משום שאשתו היא מוסמכת כמטפלת רגשית והאברכים הצדיקים של אותה עיר לא מבינים שצריך לשלם 150 שח לפגישה).
??????בעפולה יש כמה ארגונים תעסוקתיים ללא מטרות רווח - ואכן הקושי התעסוקתי הרבה פחות מורגש וגם היצע ומגוון העבודות הוא הרבה יותר גדול הודות לכך...
בסדר, הם לא הנושא,זה שהיא מועסקת בשירות לקוחות זה עדיין לא אומר כלום - איזה שירות לקוחות ? ומה ההכשרה שלה ?
יש את ארגון תפנית של הרבנית בלום - 0527668273אבל אדרבא ממש מעניין אותי שתפרט במה מדובר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: