ועכשיו מסכימה עם מה שכתבת.
עכשיו ההדגמה:
"כמה אנשים טובים" זה סרט על משפט צבאי. ראיתי תגובות של עורכי דין ויוצאי צבא שמסבירים בדיוק למה והיכן הם טעו (חלק קטן מהסצינות קריטיות למדי). האם זה היה אכפת למישהו? האם זה הפריע למישהו להתרגש? האם זה מנע מהסרט לזכות בפרסים?
השאלה הראשונה של סופר חרדי, כשהוא כותב על "עולם אחר" צריכה להיות: איפה אני רואה את עצמי בכל זה, למה זה מרגש אותי, למה אני מזדהה עם זה.
עכשיו אדגים מהביקורת שלך:
אני אישה ויש לי רגשות ודעות והשקפות שמקצתם נובעים מהחיים שלי כאישה. (רק קצת, לא נגזים). האם אדם כמוני יכתוב לגיבור אישה ששוטפת כלים, מזילה דמעה בצד, ואז מביטה בו בהערצה ונותנת לילד שלי לדבר איתו במקומי? זה לא קשור למחקר, זה קשור לקשר האישי ביני לבין מה שאני כותבת. כמובן יש עוד דבר לחשוב עליו זה
אחוז גבוה מסופרי צבא, במאים של סרטי מלחמה - לא יצאו צבא ולפעמים לאף אחד לא אכפת. תכף אדגים.מכיוון שרוב המותחנים החרדים מתעסקים בנישה הזאת הידע המעשי בולט במיוחד.
אם זה לא מעניין אותך ולא עברת משהו דומה, ליתר דיוק אם אינך רואה איך עברת משהו דומה. אין סיבה שתכתבי על זה כי כל מחקר שבעולם רק יעזור לך להמשיך לשקר והקוראים ירגישו את זה. אני לא בטוחה שגוגל אודות הספר עצמו מעביר את זה, בכל אופן, וודאי שיש איפשהו ספר מתח/אקשן/פנטזיה שמשקפים לך הרבה דברים אודות החיים שלך - וזו הסיבה שאת מעוניינת לכתוב בשפה של הז'אנר הזה. את אמרת לעצמך: זה בדיוק אני! זה רק נדמה כמו עולם אחר... וזו הסיבה שגם תצליחי לכתוב סבירות דרך הז'אנר הזה. אם את לא מרגישה כך, למה את כותבת בז'אנר הזה בכלל?בהתייחס לספר הנ"ל, האם צפיתי לפחות פעם אחת בקרב אגרוף במועדון קרב? עניין שני המצריך בירור מעמיק אם אכן אין לי חוויה כזאת בהיסטוריה האישית שלי. ואין לו קשר לעניין הקודם.
עכשיו ההדגמה:
"כמה אנשים טובים" זה סרט על משפט צבאי. ראיתי תגובות של עורכי דין ויוצאי צבא שמסבירים בדיוק למה והיכן הם טעו (חלק קטן מהסצינות קריטיות למדי). האם זה היה אכפת למישהו? האם זה הפריע למישהו להתרגש? האם זה מנע מהסרט לזכות בפרסים?
השאלה הראשונה של סופר חרדי, כשהוא כותב על "עולם אחר" צריכה להיות: איפה אני רואה את עצמי בכל זה, למה זה מרגש אותי, למה אני מזדהה עם זה.
עכשיו אדגים מהביקורת שלך:
אני אישה ויש לי רגשות ודעות והשקפות שמקצתם נובעים מהחיים שלי כאישה. (רק קצת, לא נגזים). האם אדם כמוני יכתוב לגיבור אישה ששוטפת כלים, מזילה דמעה בצד, ואז מביטה בו בהערצה ונותנת לילד שלי לדבר איתו במקומי? זה לא קשור למחקר, זה קשור לקשר האישי ביני לבין מה שאני כותבת. כמובן יש עוד דבר לחשוב עליו זה
צודקת, זה לא מספיק! אבל אני דיברתי על בסיס מהותי, שחסר בעיני.קצת בעייתי, כי אם נשתמש בו עבור רוב הדמויות - כולן בעצם יחשבו אותו הדבר.
אולי אפשר להשליך התנהגות עבור כל דמות מאדם אחר שאנחנו מכירים.
נערך לאחרונה ב: