זה רק מוכיח שזה לא גזל אלא חוסר מודעות ציבורית, כמו שכתבו רביםמאז שאני זוכר את עצמי אני לא זוכר שגזלן מתגאה בזה שהוא החזיר את הגזילה,
אבל מי התיר לך בכלל לקחת ?
זה רק מוכיח שזה לא גזל אלא חוסר מודעות ציבורית, כמו שכתבו רביםמאז שאני זוכר את עצמי אני לא זוכר שגזלן מתגאה בזה שהוא החזיר את הגזילה,
אבל מי התיר לך בכלל לקחת ?
מי שאשם במה שהילדים עשו זה גם מי שהשאיר את העגלה, וגם מי שהשאיר את ילדיו ללא השגחה.אם מעלים את הנושא... אז יש נושא יותר כואב..
סכנת נפשות!!!
אם נשארת עגלה כזו בשבת, כל הילדים שיוצאים מבית הכנסת מרוב שיעמום (כי אבא שלהם להסביר להם מה זה תפילה, אבל אמא שלהם עוד לא קמה, והם לא יכולים להישאר בבית ערים כשאמא ישנה...) לוקחים את העגלה הזו ועושים עליה לונהפארק שלם!!!!! עד שילד אחד משחרר את העגלה והיא יורדת במורד הכביש ונתקעת בילד ועפה איתו ועם הילדים שבתוך העגלה ולא יכולים לברוח, על אוטובוס שחונה שם... (זה רכב של חברה אז לא צריך לשלם על נזק...)
מקרה שראיתי בעייני במזריטש בביתר... זה התחיל קרוב לאוהל פנחס - ברסלב, ונגמר אחרי יעקי שול...
מי אשם בזה אם לא אותו אדם שלא חשב שהוא אמור להחזיר את העגלה?
אגב, ראיתי משהוא שליד הבית נתן לילד את העגלה ואמר לו שיחזיר ויקח את החמש שקל לעצמו...
הילד הוציא איזה פלסטיק ודחף לתוך החור ושלף את החמש שקל והשאיר את העגלה שם...
אם אתה רואה את עצמך כדתי ואכפת לך מאיסור גזל ופיקוח נפש- אז האחריות שלך
כמה נכון, כמה כואב...מי שאשם במה שהילדים עשו זה גם מי שהשאיר את העגלה, וגם מי שהשאיר את ילדיו ללא השגחה.
מה שכן- בגלל שמדובר בסכנה של ממש אין ספק שאסור להשאיר את זה שם.
אפילו ילדים גדולים יחסים (שההורים סומכים עליהם שיהיו זהירים) מנסים לשחק בזהירות ולא לוקחים בחשבון שזה יכול להיגמר רע...
ואגב אם ילד גורם לנזק (נניח שהעגלה מדרדרת לתוך רכב פרטי) ככל הידוע לי מצד ההלכה ההורה לא חייב לשלם את הנזק. (וכמובן שרוב הסיכויים שבעל הרכב אפילו לא ידע מי כיסח לו את האוטו)
כך שיוצא שמי שמשאיר עגלה ברשות הרבים נתונה לחסדי הילדים עלול להיות שליח לנזק ועוגמת נפש שהוא לא ידע להחזיר.. פשוט לא שווה להסתבך עם זה.
מניסיון מר זה לא עוזרהפתרון היותר טוב לדעתי שבעלי העגלות ישימו פתק גדול מברזל על העגלות. שבו לפרט שאיסור גזל לקחתם וכן לציין בו מספר טלפון להתקשר אם רואים את העגלה ברחוב
מצוות השבת אבידה היא רק להודיע לבעל הסופר שהעגלה נמצאת במקום כל שהוא, אין חיוב ללכת להחזיר זאת עד לסופר.ישנה עוד בעיה רצינית באלו שלוקחים את העגלות ואינם מחזירים כי בכך הם מחייבים אחרים לקיים מצוות השבת אבידה.
ומן הסתם גם מכשילים רבים רבים שעוברים על האיסור של לא תוכל להתעלם והעשה.
הפתרון היותר טוב לדעתי שבעלי העגלות ישימו פתק גדול מברזל על העגלות. שבו לפרט שאיסור גזל לקחתם וכן לציין בו מספר טלפון להתקשר אם רואים את העגלה ברחוב.
10 ש"חומי שלא מחזיר כמה הוא סופג?
גם אניהיום עשיתי סיבוב של שבת..
עשרות עגלות בפאתי העיר.. חבל..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: