למבינות באמנות- כדורים מדהימים!

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
קודם כל, תודה לכולן על ההדרכה, ההערות והתוספות, עזרתן לי מאד!!

אם לא אכפת לכן, אני שמחה שיש פה אקשן, (אבל בכל זאת אני זו שפתחתי את האשכול...) מאד אודה לתשובה על שאלותי זה ממש דחוף לי.

יעזור לי מאד תשובות לשתי השאלות:
א. האם על התמונות וההדרכה של פינטרסט יש זכויות יוצרים או שאפשר להשתמש לצורך מסחרי?
ב. איך באמת שומרים על צורה של כדור ולא גמיש כמו בלון?

אות לי

משתמש סופר מקצוען
אני יענה לך:

א. אסור, למה?
כי זה מקום לשיתוף ולא לגנבת הדרכות, נקודה.
יש שם דברים שממש מוגנים ויש שפחות אבל להוריד הדרכה מושלמת ולפרסם זה אסור לחלוטין [גם בתנאי השמוש הכתובים בפרוש בפינטרסט]

הסיכוי שתתפסי [במידה ואת מדפיסה את ההדרכה בעיתון מקומי] שואף לאפס
הסיכוי שתתפסי במידה ואת מעלה את ההדרכה לרשת ללא קרדיט ליוצרת גבוה הרבה יותר.

וסתם תבררי כמה לוקח לשעה או לייצוג עו"ד שמתמחה בזכויות יוצרים...זה דבר יקר מאוד..

ב. אם הכדור קטנטן / קטן עד גודל כדור טניס את יכולה לתלות לייבוש כמו בתמונות ההדרכה
כי, כשהבלון לא ממולא בהמון אוויר אומר שהוא לא בגודל כדורגל...הוא מספיק עבה יציב וחזק להחזיק עליו טיפונת חוט צמר ודבק,
הוא לא ישנה צורה.

אם את מעוניינת בכדור בגודל כדורגל גם לא בעיה, את מניחה את הכדור לייבוש מעל סיר גדול או דלי או קערה
1/3 כדור בתוך הכלי 2/3 בחוץ, זה נותן תמיכה לכדור הכבד בזמן הייבוש,

עוד דבר שמונע עיוות כבר כתבתי למעלה להכניס בלון בתוך בלון בתוך בלון.

ועכשיו שאלת מוסר..;)
אף אחת לא מונעת ממך להוריד הדרכה מהרשת וליצור אותה לבד, בעצמך..
להכין הדרכה מצולמת לכדורים כאלה זה מזה פשוט וזה עוקף את כל זכויות היוצרים.

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אות לי, מודה לך מאד על כל העזרה, ההדרכה ועל תשובתך המפורטת עכשיו, לא היה לי מושג לגבי הזכויות יוצרים שם ובדיוק לכן שאלתי, ענית לי מפורט ואולי באמת אעשה זאת לבד...
רק רציתי עוד להבין, התכוונת שזה בעיה שהעליתי לכאן?
והאם יש באתר ציורים או הדרכות שבטוח מותר לשמוש מסחרי, איפה אני רואה את תנאי השמוש של כל דבר שם?

אות לי

משתמש סופר מקצוען
לא נראה לי שלהעלות לכאן זו בעיה, זה שיתוף ולשם כך נועד הפינטרסט,
הכי קל ופשוט לתת קישור בנוסף ליוצרת ההדרכה וזה נותן לך כיסוי נוסף.

פינטרסט למרות שזה נראה מקום פרוץ לזכויות זה לא לגמרי כך,
זה תלוי אם נעצת סיכה אצל מעלת היצירה או שלא, בקיצור עניין משפטי סבוך שעליו נאמר
"חכם לא נכנס למקום שטיפש לא יודע איך לצאת ממנו..."

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י משי 1;n4997548:
והאם יש באתר ציורים או הדרכות שבטוח מותר לשמוש מסחרי, איפה אני רואה את תנאי השמוש של כל דבר שם?

אם זה חשוב לך,
תסגנני כמה מילים באנגלית שבמרכזם תספרי ליוצרת עד כמה היא מוכשרת ואז נפעמת מהיצירה שלה...
ואז תשאלי אותה כל שאלה שאת רוצה לגבי שיתוף ושיתוף מסחרי [שעד עכשיו אני לא מבינה מהוא...]
ליד כל יצירה יש את תמונת היוצרת, תלחצי על התמונה ותקבלי את הבלוג או האתר שהיוצרת המקורית כותבת ומגיבה בו.

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אות לי;n4996298:
עכשיו זה כבר מחר...מרותקת

נראה לי שמצינו את האשכול...
לי עדיין חסרה תגובה של הניק בננה...בננה איה את...?

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא מיצינו !
ניסיתי להכין היום עם הילדים (6) והיה להם קשה.
מלאתי דבק בשקית אשפה שמונחת על דלי .כדור אחד ניסיתי בשיטת הצמר בדבק
זה עשה המון לכלוך מקווה שירד מהבגדים
אבל מה שקרה שהצמר ספג דבק ונהיה כמו עיסה ולא הצלחתי לפתוח את הקשרים כי הכל היה דבוק
בכדור השני ניסיתי בשיטה של אותלי פחות לכלוך אבל אחרכך כשהטבלתי את הכדור בדבק הוא לא נמ מכל הכיוונים כי בשביל זה היתי צריכה למלא דבק בגובה רב ולא רציתי לבזבז עוד רק לטבילההזו
בקיצור איפה טעיתי.?
אולי לא טעיתי .הבלונים מחכים לייבוש אדווח על תוצאות בהמשך בעזרת ה'

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי12;n4997848:
בקיצור איפה טעיתי.?

לא הייתי כותבת טעית אם לא היית כותבת את זה בעצמך..
ולעניין:
1. תתעמקי בתמונות שהעלתה פותחת האשכול בראשיתו,
שם את רואה בטור השני מלמעלה תמונה אחת יוצקים דבק לכלי ובסמוך מוסיפים מים!!
המים מדללים את הדבק, חוסכים בדבק כפי שאת רצית, ומקלים מאוד על היצירה בפועל.
2. עוד קצת עיון יוביל אותך לתגובה שלי ששם אפשר עוד יותר לחסוך בדבק,
דבק, עמילן [אפשר במקום עמילן כביסה קמח] והכל מדולל במים פושרים.
3. לקנות הביתה גלון של 4 ליטר דבק לבן ולא בקבוקונים גדולים...בעונה הזאת של השנה [חזרה לבי"ס] המחירים ברצפה.
4. למה את צריכה לטבול בתוך שקית ניילון שבתוך דלי? מה את פדיקיוריסטית...:eek: זו שיטת עבודה שהומצא במכוני קוסמטיקה..
אם תשתמשי בקערת פלסטיק המתאימה לגודל הכדור מספיק לך כלי לא גדול, ואז גם מעט דבק, מסובבים את הכדור בתוך התערובת ותולים לייבוש.
5. חלק מהדיון היה על הלכלוך שהתהליך גורם לידיים [הכי חשוב...] ולבגדים מטבע הדברים,
ברור שאם טובלים חוט בדבק מקבלים סוג של בוצה צמנטית...משהו שנדבק לכל דבר ולא נעים ליצירה בעליל,
6. אם הצלחת להתגבר על המכשול שכל הבנות הזכירו כאן, אומר ליפוף חוט צמר על בלון חלק ומחליק אין סיבה לא לטבול בקערית עם תערובת דלילה ולתלות לייבוש.

7. בלי טיפ הרי אי אפשר, תשתמשי בחוט שפגט..יש שפגט טבעי החום הזה ויש מולבן,
אופן היצירה כפי שכתבתי לך מקודם,
טיפונת יותר קשה לגלגל חוט שפגט על הבלון כי הוא יותר קשוח ופחות גמיש, גם לזה יש כמובן פתרון...
והטיפ.. כאשר הכל מוכן ויבש לוקחים קערית קטנה יוצקים פנימה נוזל מבשם [הבקבוקים עם המקלות עץ האלה]
טובלים בעדינות את הכדורים בנוזל ותולים לקישוט...
מה שיפה זה שאף אחת לא מצליחה לגלות את הקור הבישום..בהצלחה.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אות לי;n4998756:
לא הייתי כותבת טעית אם לא היית כותבת את זה בעצמך..
ולעניין:
1. תתעמקי בתמונות שהעלתה פותחת האשכול בראשיתו,
שם את רואה בטור השני מלמעלה תמונה אחת יוצקים דבק לכלי ובסמוך מוסיפים מים!!
המים מדללים את הדבק, חוסכים בדבק כפי שאת רצית, ומקלים מאוד על היצירה בפועל.
2. עוד קצת עיון יוביל אותך לתגובה שלי ששם אפשר עוד יותר לחסוך בדבק,
דבק, עמילן [אפשר במקום עמילן כביסה קמח] והכל מדולל במים פושרים.
3. לקנות הביתה גלון של 4 ליטר דבק לבן ולא בקבוקונים גדולים...בעונה הזאת של השנה [חזרה לבי"ס] המחירים ברצפה.
4. למה את צריכה לטבול בתוך שקית ניילון שבתוך דלי? מה את פדיקיוריסטית...:eek: זו שיטת עבודה שהומצא במכוני קוסמטיקה..
אם תשתמשי בקערת פלסטיק המתאימה לגודל הכדור מספיק לך כלי לא גדול, ואז גם מעט דבק, מסובבים את הכדור בתוך התערובת ותולים לייבוש.
5. חלק מהדיון היה על הלכלוך שהתהליך גורם לידיים [הכי חשוב...] ולבגדים מטבע הדברים,
ברור שאם טובלים חוט בדבק מקבלים סוג של בוצה צמנטית...משהו שנדבק לכל דבר ולא נעים ליצירה בעליל,
6. אם הצלחת להתגבר על המכשול שכל הבנות הזכירו כאן, אומר ליפוף חוט צמר על בלון חלק ומחליק אין סיבה לא לטבול בקערית עם תערובת דלילה ולתלות לייבוש.

7. בלי טיפ הרי אי אפשר, תשתמשי בחוט שפגט..יש שפגט טבעי החום הזה ויש מולבן,
אופן היצירה כפי שכתבתי לך מקודם,
טיפונת יותר קשה לגלגל חוט שפגט על הבלון כי הוא יותר קשוח ופחות גמיש, גם לזה יש כמובן פתרון...
והטיפ.. כאשר הכל מוכן ויבש לוקחים קערית קטנה יוצקים פנימה נוזל מבשם [הבקבוקים עם המקלות עץ האלה]
טובלים בעדינות את הכדורים בנוזל ותולים לקישוט...
מה שיפה זה שאף אחת לא מצליחה לגלות את הקור הבישום..בהצלחה.

תודה על ההערה
הבעיה אצלי שכשסובבתי את הכדור במהלך הטבילה שלו בדבק ( שכן דיללתי אבל עדיין הגיע לגובה נמוך) כשסובבתי בדבק הוא התפרק כי הילדים לא הניחו כמו שצריך את הצמר
ולכן חששתי להמשיך לטבול בדבק אז לקחתי עם היד(....) שלי דבק ומרחתי על הבלון אבל עדיין לא יצא מספיק דביק ואני חוששת שהבלון יתפוצץ לפני שאספיק למרוח עליו עוד דבק
חשבתי אולי לקחת מברשת צבע לטבול בדבק ואז "לצבוע" את הבלונים
בהצלחה לי היום

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
רותי,
כמה תובנות שהיו לי במהלך העבודה עם הכדורים השונים. (בתקופה בה היה לי אובססיה לכדורים)
- להשתמש בבלון מאיכות טובה. אני השתמשתי בבלונים עם הגומי שממלאים באורז. (או של בלוני שמחה כמו שאות לי אמרה)
- ללפף כמה שיותר מתוח, ובהקפים גדולים. (מקווה שברור:rolleyes:)
- לעבוד עם דבק מדולל. הדבק הסמיך מקשה על העבודה ומסבך את החוטים.
בהצלחה בהמשך:)

mila

משתמש רשום
תודה למי שהעלתה את הרעיון סיימנו. כמה זמן צריך להשאיר לייבוש?

שירונת

משתמש סופר מקצוען
רותי12 - יש לך כבר מסקנות איזו דרך הכי מתאימה להכין עם ילדים? (אם בכלל...)
תודה!

אסתי וויג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י mila;n5006023:
תודה למי שהעלתה את הרעיון סיימנו. כמה זמן צריך להשאיר לייבוש?

אני גם באמצע להכין....
השארתי ליבוש בערך שעתיים..מתיבש מאד מהר.

mila

משתמש רשום
תודה רבה.פוצצנו ויצא מ-ק-ס-י-ם!!! מומלץ בחום! עשינו כמו שאות לי יעצה - לקחתי קערת נטילת ידיים קטנטנה , מילאתי בדבק מהול והבלון נטבל בה תוך סיבובים , אח"ח ליפפנו בערך חבילה שלימה של חוט ריקמה, ובסוף תלינו.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י mila;n5006804:
תודה רבה.פוצצנו ויצא מ-ק-ס-י-ם!!! מומלץ בחום! עשינו כמו שאות לי יעצה - לקחתי קערת נטילת ידיים קטנטנה , מילאתי בדבק מהול והבלון נטבל בה תוך סיבובים , אח"ח ליפפנו בערך חבילה שלימה של חוט ריקמה, ובסוף תלינו.

זאת אומרת טבלת את הבלון לפני הליפוף?

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שירונת;n5006088:
רותי12 - יש לך כבר מסקנות איזו דרך הכי מתאימה להכין עם ילדים? (אם בכלל...)
תודה!

הבלונים שיצאו הכי טוב זה אלה שטבלנו את הסליל כולו בדבק. אבל כאמור זה היה קשה לעבוד כשהצמר ספוג

mila

משתמש רשום
טבלתי את הבלון כולו, ורק אותו ואח"כ החוט נכרך די בקלות , אולי כי מדובר בחוט רקמה עדין ולא בחוט צמר

gs

משתמש פעיל
יש סיכוי להכין את זה עם ילדים בגיל 4-5? או שחבל מראש על הבלגן והלכלוך..
האם זה מתאים ליצירה בחוג למשך כחצי שעה, איך זה יתיבש
חוץ מזה גם כשתליתי באויר, הבלון בינתיים הצטמק (בעיקר בחלק התחתון שאליו התנקז הדבק כתוצאה מהעמידה באויר וממילא מה שלא התייבש נהרס בצורה.
האם אפשר לעשות בקוטר של 5 ס"מ השתמשתי בבלוני מים שהם קטנים וזה התוצאות - אז מה הבעיה, אולי אפשר באופן אחר?
אשמח לכל עזרה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה