לייק +לא יודעת מה יש לכולם נגד פס הייצור של הסמנירים. בתכל'ס, אם הם מצליחים לגרום לכל כך הרבה נשים לעשות כל כך הרבה עם כל כך מעט בשביל תורה - אולי הם עושים משהו נכון
לייק +לא יודעת מה יש לכולם נגד פס הייצור של הסמנירים. בתכל'ס, אם הם מצליחים לגרום לכל כך הרבה נשים לעשות כל כך הרבה עם כל כך מעט בשביל תורה - אולי הם עושים משהו נכון
אף אחד לא יכול להכריח אישה לתת לבעלה עוד כמה דקות לימוד במוצאי שבתות וימי שישי טרופים, או להמשיך לחייך מול פורמייקה מתקלפת. אף אחד לא נמצא שם אפילו בשביל לאנפף או לבוז לה אם תבחר לוותר.מי שלא לקחת בחשבון הם אלו שנשארים בעניין משום ה'ס'פאסט נישט'... והם קמלים מבפנים ואף אחד לא רואה. אבל שוב, גם בזה אין שחור ולבן...
נכון. אבל לא כל האברכיות כאלו...אף אחד לא יכול להכריח אישה לתת לבעלה עוד כמה דקות לימוד במוצאי שבתות וימי שישי טרופים, או להמשיך לחייך מול פורמייקה מתקלפת. אף אחד לא נמצא שם אפילו בשביל לאנפף או לבוז לה אם תבחר לוותר.
גדולה נמצאת בפרטים הקטנים.
רוב אלה שאני מכירה הן הרבה יותר מזה.נכון. אבל לא כל האברכיות כאלו...
נכון. אבל לא כל האברכיות כאלו...
מסכימה מאוד.רוב אלה שאני מכירה הן הרבה יותר מזה.
לענ"ד גם אם הן לא תמיד עומדות בגבורה במצבים שונים, בדרך כלל הן כן.
ועצם זה שהבעל עדיין יושב ולומד, גם אם הוא לא הולך לכולל ערב למשל, מעיד שיש מי שתומך בו או לכל הפחות לא מכריח אותו לצאת לעבוד
וזה היה המשפט שהכי דקר אותי מכל הפרק הזה."מה?? מה תסביר לי. מה??"
הצעקה שלי מבהילה אותו אותי ואת הבנות.
גם אני מרגישה כך בדיוק כלפי הדמויות.הסיפור לעצמו מרתק, והכתיבה מעולה.
אבל מותר לי לספר מאיזה צד אני קוראת את זה?
יש כאן אישה, לא מדי חכמה, היסטרית ומתלצית. אבל העיקר, חונקת נורא.
ויש כאן בעל, שיודע שאם בא לו ליסוע לחברון, זה חייב להיות בהברזה, כי אשתו תתעלף. אז הוא מבריז.
הוא יודע שכדי לשתות בירה (בירה?!) הוא צריך לצאת עם חברים, אז והא יוצא איתם, ויודע שגם אם יעדכן את אשתו, הוא יקבל סחרחרה. וככה זה התקדם אט אט.
לא אומרת שזה בסדר להסתיר ככה ,
(למרות שברוב הספרות שלנו, ההסתרות עוברות חלק, והתקשורת הלקויה שחסרה. כמו שכתבו כאן אין סוף פעמים. ע"ע לחיות וחצי, שהיה שם הסתרה הזויה, ואיכשהו, הוחלק מתחת לשטיח, עם התמודדות ועצבים מינמאלים, ועוד זה היה הדוגמא לזוג למופת שבספר, אז לא מאשימה את כל המסתירים)
אבל זה גורם ותוצאה.
והביחד שלהם, נשמע קצת פנטזיה. כאילו, הכל יקרה, אבל העיקר, כל הזמן ביחד. וכל הזמן זוגיות מקסימה בין לבין.
מעניין.
ולכן מה? אם הכותבת רוצה להעביר את התחושה של הגיבורה הכותבת, היא לא יכולה לתת לה עצמה להסתכל על עצמה במשקפיים כאלו. היא חייבת לתת לה להרגיש קורבן, מסכנה, להבין רק טיפה, בקצוות, שיש קשר בין ה"את רצית" של הכולל ערב, לבין מה שמתפוצץ לה בפנים. גם אם אנחנו הקוראים, רוצים להסביר לה איך זה קרה לה, ושהיא הביאה את זה עליה ועוד, הכותבת לא יכולה לתפוס צד כזה. הדמות תתפרק לה. תאבד אמינות.יש כאן אישה, לא מדי חכמה, היסטרית ומתלצית. אבל העיקר, חונקת נורא.
ויש כאן בעל, שיודע שאם בא לו ליסוע לחברון, זה חייב להיות בהברזה, כי אשתו תתעלף. אז הוא מבריז.
הוא יודע שכדי לשתות בירה (בירה?!) הוא צריך לצאת עם חברים, אז והא יוצא איתם, ויודע שגם אם יעדכן את אשתו, הוא יקבל סחרחרה. וככה זה התקדם אט אט.
לא אומרת שזה בסדר להסתיר ככה ,
(למרות שברוב הספרות שלנו, ההסתרות עוברות חלק, והתקשורת הלקויה שחסרה. כמו שכתבו כאן אין סוף פעמים. ע"ע לחיות וחצי, שהיה שם הסתרה הזויה, ואיכשהו, הוחלק מתחת לשטיח, עם התמודדות ועצבים מינמאלים, ועוד זה היה הדוגמא לזוג למופת שבספר, אז לא מאשימה את כל המסתירים)
אבל זה גורם ותוצאה.
והביחד שלהם, נשמע קצת פנטזיה. כאילו, הכל יקרה, אבל העיקר, כל הזמן ביחד. וכל הזמן זוגיות מקסימה בין לבין.
מה אמור לקרות? בית דין?הכל הולך להם חלק ביחד, בלי פיצוצים. המקסימום שהגיעו אליו היה מן שתיקת ברוגז. וגם זה לא לגמרי...
-אבל גם יודע לעמוד על שלו מצד שנימנסה להיות הבעל הטוב מעבר לרגיל.
לראות אם הפנמת סוף סוף מי זה הבעל שלך
מעולה!אם הוא מבין כל כך טוב מה הקונפליקט שלהם, ומה בעצם הבעיה... (שלה - הציפיות הלא-ריאליות ממנו)
אז קצת לא ברור לי למה הוא לא ניסה מהתחלה להסביר לה שמה שהיא רוצה זה דרישה לא הגיונית, ודאי כלפיו, ולמה הם הגיעו לכזה מצב אם הוא כזה נורמלי... ומשתדל לרצות-
-אבל גם יודע לעמוד על שלו מצד שני
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: