לרגל יום הפורים הקוה"ט ועת רצון גדולה שהיתה בחצר קורצוויל ת"ו קיבל כתבנו רשות להדפיס מעט מאמרות השפר הנשמעים מדי צפר על גבול החפר על ידי הרבי ומשבק"ו הבוקי. הדברים נלקטו מאתר פרוג והודפסו במהירות ובחשאי בשעה לא שעה, ועל גבול עדלאידע כיאה לחצר האדמו"ר בימי שגרה.
- ועל כגון דא אמר לי האדמו"ר מקורצוויל עת נפגשנו בעיירת מרפא בהרי הקרפטים: "זו בעיה!".
- איך אמר לי האדמו"ר מקורצוויל כשהגענו מאוחר לחתונה של בוקי מזורי ודחפו לנו על השולחן את כל המנות בבת אחת: "בואו נעשה סדר!"
- ואיך אמר בוקי מזורי לאדמו"ר מקורצוויל בשעה חמש בבקר לאחר שש שעות 'מצוה טאנץ' לצלילי הורה מזרחית: "אני אמרתי לך שאת המנגינה הזו אי אפשר להפסיק!"
- כמו שאמר לי האדמו"ר מקורצוויל עת עמדנו בראש כבש המטוס באמריקה לפני קהל רב: "גדי, יאללה אודרוב!"
- איך אמר לי האדמו"ר מקורצוויל כשזרק מהחלון חסיד שוטה לעיני כל בית ישראל: "לא כל הרוצה ליטול את השם יבא ויטול".
- איך אמר לי האדמו"ר מקורצוויל כשקיבל הודעה מהבנק לפתוח חשבון נוסף עקב עודף מזומנים בחשבון הקיים: "אם על כל דולר שיש לי, היה לי חסיד - הייתי מכסה את סין בהערינג!"
- וכמו שאמר האדמו"ר מקורצוויל למשבק"ו: "אם לא תגיה ותשפץ את הדא"ח שלי - החסידים שלי ילכו לקרוא בספרי חיצונים..."
- איך אמר בוקי מז'ורי לרבי מקורצוויל? "עפר אני תחת כפות רגליך, ובלבד שתחליף גרביים..."
- מקובלנו בשם האדמו"ר מקורצווייל הראשון עוד מימי אידי אמין דאדא, אבו עמאר ואבו עלא, ולא בפירוש אלא מכללא - שהיה מוריד את הזבל, ושם מיד שקית נקיה וחדשה.
- האדמו"ר מקורצווייל נגד גזענות, מאז ההשפעה הרבה שהושפע מדמותו של נלסון מנדלה המנוח.
- ואם כבר אדמורינ"ו מקורצווייל, אי אפשר שלא להזכיר אמרת שפר שהיה נוהג לומר כל ליל שבת בצהריים כשעיניו משוטטות בחורים וסדקים: "נקי או לא, מלוכלך או כן, העיקר שיש מטאטא". ובוקי שהכיר את ההלוך יילך של הרבי, והיה מבין הרבה מעבר למה שהיה שומע, היה ממהר להביא את הבילקעס וההערינג וכל המסתעף. ולכשנגמרה הסעודה, וטאטא המטאטא הבינו כולם יחדיו איך עיניו של האדמו"ר צופיות למרחוק.
- איך האדמו"ר מקורצוויל היה אומר לבוקי מזורי כשהם היו מופיעים מתנשפים למצווה טאנץ ומבקשים ברכה אחריתא בחופה: "אל תאמר מחר, פן יהיה מאוחר, ובוקי היה עונה אחריו בעל כרחו "ואם אמרת מחר, הזוכה כבר נבחר"
- ועל כגון אלו אמר ה"פאנקיסט" לבוקי מזורי לאחר שבשליחות האדמו"ר מקורצוויל ניסה להחזירו בתשובה: "אני לא מאמין בכלום, כולל בזה שאני לא מאמין"
- ואיך אמר האדמו"ר מקורצווייל לבוקי מז'ורי [השכן שהיה גר ממול, והיום גר ממול איפה שהיה גר] "תמיד אמרתי שבדיוק ברגע שאתחיל להיות אדמו"ר אתחיל להיות אדמו"ר. לא רגע קודם ולא רגע מאוחר יותר". וענה הבוקי מה שענה, והנהן האדמו"ר מה שהנהן, והרבה מים זרמו בנהר עד שהגיעו לעמק השווה, וזה קרה בדיוק באותה השניה שהגיעו לעמק השווה - לא רגע קודם, ולא רגע מאוחר יותר. ואז אמר האדמו"ר לבוקי: "עכשיו אתה מבין מה שאמרתי". ובוקי ענה יחד עם האדמו"ר [באותו רגע ממש]: "לא רגע קודם, ולא רגע מאוחר יותר" ויכתבו הדברים על ספר דברי הימים לממלכת קורצווייל לבית ראדזיוויל.
- "עד כאן להלילה ומסתעף" כך הסופר הדגול י.א. כשההודעה נכתבה ב12:33 בצהריים. ולתמיהתו של בוקי מזורי ענהו האדמו"ר מקורצווייל (השלישי) תוך כדי דיבור לשאלה ומסתעף: "וצ"ל שכיון שבמסתעף עסקינן, גם אמצע היום יכול להיחשב מסתעף ללילה". וכשהוסיף בוקי ושאל א"כ מהו זה שנכתב בגוף ההודעה "והמסתעף" שאחרי "עד כאן להלילה", עצם הרבי את עיניו ונרדם ללילה ויום ומסתעף, וכשפקח את עיניו אמר לבוקי: "הבנת?"...
- ואם כבר אדמורינ"ו מקורצווייל, אי אפשר שלא להזכיר אמרת שפר שהיה נוהג לומר כל ליל שבת בצהריים כשעיניו משוטטות בחורים וסדקים: "נקי או לא, מלוכלך או כן, העיקר שיש מטאטא". ובוקי שהכיר את ההלוך יילך של הרבי, והיה מבין הרבה מעבר למה שהיה שומע, היה ממהר להביא את הבילקעס וההערינג וכל המסתעף. ולכשנגמרה הסעודה, וטאטא המטאטא הבינו כולם יחדיו איך עיניו של האדמו"ר צופיות למרחוק.
- וכפי שאמר האדמו"ר מקורצווייל לבוקי מזורי בעת רצון, "אם לא תהרוג אותו, איך הוא יחיה?"
- איך אמר האדמו"ר מקורצוויל לבוקי מזורי לאחר שחסיד שוטה שיגע לו את השכל: "יש לו הסתעפות נפשית"
- איך אמר מיקי מזורי (בנדוד של בוקי השכן ממול) לאריתראי בגילופין שכיוון אליו אקדח: "תן בראש!" נ.ב. מאז לא שמעתי ממיקי יותר.
- ציטוט: "אבל אני נוהגת לפי שיטת האדמור מקורצוויל שמקפיד על מנוחה ממלאכה מיום שיש בחצות, אז מהרתי לדרכי...