מחכה בקוצר רוח להסבר למה זה לא אפשרי...
( אולי אריץ איזה אקזיט... אשתי מתכנתת....)
לא כתבתי שזה לא אפשרי כתבתי שזה מורכב
ויאללה תפעיל את אשתך בנושא
תרוויחו הרבה כסף
מחכה בקוצר רוח להסבר למה זה לא אפשרי...
( אולי אריץ איזה אקזיט... אשתי מתכנתת....)
הוא רוצה לטעון שיש משימות מאוד פשוטות עבור בן אדם, והם מאוד מאתגרות עבור מחשב.
כמו למשל זיהוי טקסט.
למעשה יש תוכנות שיודעות לזהות טקסט בהצלחה אבל זו לא משימה של מה בכך לפתח כזו תוכנה.
ואם כן גם בניתוח טכני - יתכן שאנשים מצליחים לנתח, אבל לעשות כזאת תוכנה - זה קשה
זה פחות או יותר תוכן הטענה.
לפי מה שאני מבין זה יותר מסביר למה בןמאדם פרטי לא יכול להרים פרויקט כזה. אבל למה חברת הייטק כל שהיא לא יכולה להשקיע בזה נגיד 100 מיליון דולר, ולפתח מוצר שיהווה בעצם מכרה זהב? זה עדיין צריך עיון.
אני לא מבין אני היחיד שמודע לכך https://he.wikipedia.org/wiki/זיהוי_ממוחשב_של_כתב_ידבדיוק !!
אגב יש לא מעט תוכנות שמזהות טקסט
אבל מודפס בלבד
לא כתב יד
חברה עם מליון דולר יכולה לפתח תוכנה כזאת כמו שכתבתי זה אפשרי אבל מורכב
אני רק הגבתי למי שכתב שהוא לא מבין
מה הבעיה ללמד את המחשב את החומר הפשוט שכל מי שלמד קורס פשוט לתכנות
יכול לעשות את זה
לפני הרבה מאוד שנים עזרתי למישהו שרצה לפתח תוכנה לזיהו כתב סתם (בדומה לתוכנת ההגהה שהייתה קיימת אז מספר שנים מועט) וכתבתי תוכנה שזיהתה את האותיות בצורה ראשונית רק כדי לתת לו את הרעיון איך להמשיך
אבל כתב סתם זה עדיין לא נחשב לכתב יד של כתיבה חופשית הוא יותר קרוב לכתב דפוס כתב יד הוא הרבה יותר מורכב
בקיצור אם אתפנה השבוע אכתוב בשמחה הסבר למה זה מורכב (לא כתבתי שזה לא אפשרי)
שבוע טוב
הלל אומר וכו' "ואל תאמר לכשאפנה אשנה שמא לא תפנה" (אבות ב ד)בקיצור אם אתפנה השבוע אכתוב בשמחה הסבר למה זה מורכב
לא.אני לא מבין אני היחיד שמודע לכך https://he.wikipedia.org/wiki/זיהוי_ממוחשב_של_כתב_יד
אני לא מבין אני היחיד שמודע לכך https://he.wikipedia.org/wiki/זיהוי_ממוחשב_של_כתב_יד
הלל אומר וכו' "ואל תאמר לכשאפנה אשנה שמא לא תפנה" (אבות ב ד)
אז הטכנולוגיה קיימת משנות ה90כל ילד בכיתה ה' יודע לקרוא כתה יד. אבל כאשר מגיעים לזיהוי על ידי מחשב זה הופך למדע טילים (כפי שמוסבר היטב בערך שציינת).
אבל במסחר הכל כבר קים במחשב צריך רק לפענח תבניות שרשומות במחשב בצורה של גרףבדוגמת כתב היד שנתתי לך שאתה בפחות מדקה יכול לקרוא את הדף
מאוד מאוד מורכב ללמד את המחשב לזהות את הכתב
כי המחשב בעצם מקבל תמונה/צילום של הכתב מבחינת המחשב צילום הדף הזה או צילום עץ בגינה ליד הבית זה אותו הדבר
אין לו תחילה וסוף של כלום פשוט תצלום
אלה 2 דברים שונים לגמרי
הוא לא התכוון לומר שזה בדיוק כמו זיהוי כתב.אבל במסחר הכל כבר קים במחשב צריך רק לפענח תבניות שרשומות במחשב בצורה של גרף
זה ממש דומה לזיהוי ממוחשב של כתב יד
יש הבדל קטן אך משמעותי.אז הטכנולוגיה קיימת משנות ה90
לדעתי עם שת"פים נכונים אפשר גם אפשר ליצור את התוכנה המדוברת
חבל באמת שלא ידוע על אף תוכנה שמשיגה ביצועים טובים אבל אולי איש פנינים@ יארגן לנו איזה משהו מוצלח יותר
בזה אני חייב להסכים איתךיש הבדל קטן אך משמעותי.
אם יש לפניך כתב יד, סביר מאוד להניח שמאחוריו עומד מסר כזה או אחר. נשארה רק בעיה טכנית - לפענח.
בגרף של מניות - למצוא מסר ומשמעות ולבנות על סמך זה תחזית - זאת בעיקר משאלת לב. כלומר מאוד יתכן שאין שום מסר ברור. כך ששום תוכנה לא תצליח לתת תוצאות
לא אתה לא היחיד
היה לי לפני שנים מחשב כף יד 'פאלם'
וזיהוי כתב היד שלו לא היה דומה אפילו
ל ocr
הוא היה הרבה יותר פשוט כי התוכנה פשוט עקבה אחרי כתיבת האות שהיה על מסך מגע מרגע תחילת כתיבת האות ועד סופה
מה שאיפשר בצורה די קלה לפענח את האות
בדוגמת כתב היד שנתתי לך שאתה בפחות מדקה יכול לקרוא את הדף
מאוד מאוד מורכב ללמד את המחשב לזהות את הכתב
כי המחשב בעצם מקבל תמונה/צילום של הכתב מבחינת המחשב צילום הדף הזה או צילום עץ בגינה ליד הבית זה אותו הדבר
אין לו תחילה וסוף של כלום פשוט תצלום
אלה 2 דברים שונים לגמרי
להבנתי זה אכן ממש דומה לזיהוי כתב ממוחשב בלי קשר למה ש @moti!a התכווןהוא לא התכוון לומר שזה בדיוק כמו זיהוי כתב.
הרעיון הי' שיש תהליכים שלאדם לוקח שעה - ולמחשב שניה.
ויש תהליכים להיפך, שאדם קולט בשניה - ולמחשב לוקח שעה.
(ולכן השאלה למה לא הוציאו תוכנה שעושה בדיוק כמו בוגר קורס - לא מוכרחת)
להבנתי זה אכן ממש דומה לזיהוי כתב ממוחשב בלי קשר למה ש @moti!a התכוון
משום שהנתונים כבר במחשב ולא צריך לסרוק אותם מדף מודפס שזה באמת מורכב יותר
הוא לא התכוון לומר שזה בדיוק כמו זיהוי כתב.
הרעיון הי' שיש תהליכים שלאדם לוקח שעה - ולמחשב שניה.
ויש תהליכים להיפך, שאדם קולט בשניה - ולמחשב לוקח שעה.
(ולכן השאלה למה לא הוציאו תוכנה שעושה בדיוק כמו בוגר קורס - לא מוכרחת)
ניתוח טכני מתבסס על תבניות של הגרףאיזה נתונים יש לך המחשב ?
ניתוח טכני מתבסס על תבניות של הגרף
ואת התבניות שצריך לקרוא אני לא סורק עם מחשב אחר אלא אותו מוח שמציג לי את הנתונים על המסך
פשוט יכול לקרוא את התבניות ולפי זה לסחור
אז מטעם הדוברות של אשתי נמסר כי:איך ? מאיפה הנתונים שאתה מדבר עליהם יגיעו לגברת פנינים שלעיל ? (המתכנתת)
ואיזה נתונים ?
חמודכל מה שנשאר הוא ללמד את המחשב את החוקיות והכללים איך לנתח
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: